icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

benne
1. feb 2013

@ewana73 za dobierku existujú 4 rôzne sumy príplatku 😉 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/benne/clanok...

ewana73
1. feb 2013

@benne dakujem za vycerpavajucu odpoved 🙂

babusinka
1. feb 2013

@evana73 @nikolca nikolka má od slova do slova pravdu, práve tak som to poslala.

sisaha
1. feb 2013

@ivetta1982 bohuzial Malčice tu už boli pretriasane niekolkokrat, urobila si chybu ze si necakala kym ti neposle aj to postovne...Admin by ti negatko mal zmazat, ale jej by mal zablokovat IP adresu, lebo zjavne sa slecna nudi a takymto spôsobom vedome a ucelne pripravuje mamicky o peniaze.

ewwe
2. feb 2013

ahoj baby potrebujem poradit, ozvala sa mi jedna predavajuca, ci si nevymenime z bazarika veci, tak sme sa dohodli, mali sme to poslat v pondelok doporucene, ja som tak urobila, v stredu si predavajuca balicek prevzala a neozvala sa, ja som jej vo stvrtok pisala ci balicek dostala, ona odpisala ze nie, tak som jej napisala, nech si kukne cislo podacieho listka na stranke posty a skusi mi este raz popravde odpovedat, odpisala mi ze aha- tak to asi prebral vcera manzel, ze sa ho opyta, potom som jej napisala nech mi napise den kedy balik posielala a cislo podacieho listka, na otazku mi odpisala iba ze ona to posiela cez e harok cislo mi neda a ani den mi nenapisala, vcera uz svoj inzerat zmazala a nekomunikuje, samozrejme mne balicek od nej vobec nedosiel, jej nick je @apartman bola tu aj dnes, kedze si upravuje inzeraty no mne sa neozyva, hodnota balicku bola 16,50 plus doporucene postovne

zanika1983
2. feb 2013

@ewwe tak jej napis negativne hodnotenie s tym.ze po naprave si ho ochotna upravit. Vacsinou sa po negatku niektore spamataju.

lejla77
2. feb 2013

@ewwe ak ti neodpoveda, napis jej oficialnu ziadost: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/admin/clanok...

babusinka
2. feb 2013

@ewwe presne tak , ako píše @lejla77 ,Nedaj sa ! Zasa ďalšia chňapa ? Oni sa tu na MK asi kotia . 🙂

ewwe
2. feb 2013

baby dik, pockam do pondelka, ak balik v pondelok nedojde budem to riesit tou ziadostou a hodnotenim, a mozno sa dotycna @apartman vyjadri tu, ze kde je problem

apartman
2. feb 2013

problem je jedine vo vas, pretoze balicek meska 1-2 dni a vy robite divadlo, akoby meskal 3 tyzdne, nestaci vam pekne a slusne povedat, ze balicek je odoslany...dakujem a pekny dnik

trnka77
2. feb 2013

@apartman ten ehárok môžete odoslať na email kupujúcej,aby nemala starosti o balíček 😉

jankah77
2. feb 2013

@apartman no zaslat kupujucej podacie cislo by nebolo odveci...aspon by sa neutapala v neistote a nedovere!

bartokami
2. feb 2013

@ewwe kedže ti posielala elektronicky zasielku...tak obdržala aj mailom od pošty ....citujem : ,,prijali zásielky zapísane v elektronickom podacom hárku EPH............ Podací hárok prikladáme v prílohe vo formáte XML (ZIP) podpísanom elektronickým podpisom Slovenskej pošty, a. s. a vo formáte PDF
.Tam ked si otvori PDF tak dole v tabuľke je ,,čislo podacie!!Pani @apartman vam može napisať čislo podacie,aby si @ewwe mohla pozrieť elektronicky kde zasielka sa momentalne nachadza... 😉 dufam,že som to napisla zrozumiteľne...

bartokami
2. feb 2013

@apartman napište pani čislo podacieho lístka....pani @ewwe si aspon pozrie,kde je zasielka...???

ewwe
2. feb 2013

@apartman dakujem, ze ste sa ozvali aspon tu, ak by ste mi zaslali to cislo podacieho harku, nebol by ziaden problem, budem na balicek cakat aj 3 tyzdne, ak mam istotu, ze ste ho odoslala, lenze ja neviem, ci je odoslany, kedze ste pisali v utorok, ze ste balicek poslali, no a zatial nic, 😅
@bartokami pani mi pisala, ze mi cislo neda, lebo posielala viac balikov naraz, no ja si myslim, ze kazdy balik ma svoje cislo, co ak budem posielat 5 balikov, 4 dojdu adresatovi a ten 5sa strati napr. vinou posty, tak musim mat nejake cislo balika, aby som ten konkretny balik reklamovala, nie?

bartokami
2. feb 2013

@ewwe neviem prečo by nemala dať č.podacieho listka..aj ked podavala 5 baličkov... @apartman nieje to až taka veľka robota pozrieť na mail a poslať pani to č.podacieho lístka??by sa to vyriešilo...aj v pripade straty 🙂

bartokami
2. feb 2013

...od minuleho roka som si dala za pravidlo ..že ked posielam doporučene...v konverzacii s kupujúcou hned /bez vyzvania/ napišem aj č.podacieho lístka..aby si mohla sledovať zasielku...som potom spokojnejšia..a vyhnem sa tak zbytočným problemom 😉

ewwe
2. feb 2013

@bartokami ja tiez neviem preco mi nechce poslat to podacie cislo, jedine ze ziadne podacie cislo nema 😒 😖

rainee
3. feb 2013

@ewwe kazdy balik ma predsa svoje cislo, adresata a prijemcu, takze ak to islo doporucene musi mat k dispozicii vsetky tieto udaje. jedine ak to poslala obycajne cislo nema, alebo ho neposlala vobec, alebo poslala az po tvojej urgencii a naslednom upozorneni v teme takze pride neskor 😉 dufam ze sa to vyriesi a balicek ti nakoniec predsa len pride.

ewwe
3. feb 2013

@rainee davam jej cas do zajtra, @apartman pisala v utorok ze balik odoslala, no balik nikde a cislo podania mi tiez nechce napisat, neviem preco je to take tajomstvo, ak ho poslala, 😒 ak sa to nedoriesi, tak budem adminov ziadat aby jej zablokovali bazar

ivett1
4. feb 2013

@bartokami aj ja to tak robím🙂 a mám to aj v podmienkach predaja🙂

ewwe
4. feb 2013

baby tak balicek mi dnes dosiel, hura, na obalke je datum podania 31.1. hoc mi tvrdila 29.1 ze aj ona uz odoslala, dobre, ze to dopadlo tak, plus ja mam poucenie aj pre seba 🙂

ivett1
4. feb 2013

@ewwe trošku ma zarazilo, že keď niekto podáva cez e-hárok, tak tam nie je podacie číslo - áno, v tom prvom "potvrdzovacom e-maili, ktorý príde hneď po tom, čo zadáte zásielky do systému to políčko pre čísla podacích lístkov - pri adresách doručenia, je prázdne... ale v potvrdzujúcom e-maili, ktorý príde po fyzickom odovzdaní zásielok na pošte (do 6-7 dní?...) už čísla podacích lístkov sú pri každom balíčku - každej adrese, na ktorú zásielku posielate.... @apartman treba teda pozrieť ten druhý e-mail, potom by už nemal byť problém napísať číslo podacieho lístka...alebo stačí, ak len napíšete, že v utotok ste tú zásielku zaregistrovali do systému, ale ešte ste ju neposlali 😉 ... určite by vám @ewwe za to "hlavu" neodtrhla, bola by rada, že dostane to, na čom ste sa dohodli🙂 ... a neťahala by celú záležitosť sem...
ten druhý e-mail by mal obsahovať tieto info (adresy aj mená som zmazala ... iste viete prečo😉 )

ivett1
4. feb 2013

@ewwe tak, to je asi ten prípad, ako som písala ... 29.1. zaregistrovala do systému a fyzicky odovzdala pri okienku 31.1. ...

petka61
4. feb 2013

baby, prosim Vas nenasli ste tu niekde ako postupovat, ked sa mi dodany tovar nelubi?? podla zakona internetovemu obchodu mozte bez udania dovodu do 10 dni tovar vratit.... ako je to s bazarom???samozrejme predavajuca nesuhlasi....

ivett1
4. feb 2013

@petka61 na bazáriku vrátiť nejakú vec môžeš len v prípade, že tovar nezodpovedá opisu ... to, že sa ti daná vec už nepáči, nie je dôvod na vrátenie ... 😉

petka61
4. feb 2013

@ivett1 nejde o to, ze sa mi "uz" nepaci, ale ze oblecky su viac obnosene, ako som cakala....takze to nejde?

benne
4. feb 2013

@ivett1 po fyzickom podaní na pošte, príde mejl potvrdzujúci odoslanie v ten istý deň, podľa ich uzávierky môže prísť aj večer o 20,30

benne
4. feb 2013

@petka61 záleží, ako prebehla vaša komunikácia pod inzerátom, aké boli fotky v inzeráte, aký bol text inzerátu a na čo všetko (čo nebolo na foto a v texte) si sa predávajúcej opýtala..

petka61
4. feb 2013

@ewwe hele, mne sa stalo, ze pani odo mna vzala 60 Kc za balicek a oblecky mi poslala normalnou postou za 18 KC ;)