icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

petka61
4. feb 2013

@benne ok, dakujem.... ono ide o to, ze som si od pani vzala nejakch 44?? ks - aj s postovnym nejakych 1140 Kc - veci boli oprane a vsetko, ale trosku viac obnosene... tak aby som teraz triedila co ano a co nie, chcela som jej vratit vsetko - co mi pani odmientla a odporucila mi, ze si to mam zavesit na bazar ja a skusit to predat :D

petka61
4. feb 2013

@pastelka74 prosim ta a kde najdem tu ciernu listinu?

benne
4. feb 2013

@petka61 nuž.. všetko sa odvíja od vašej vzájomnej komunikácie

pozri aj tu: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/admin/clanok...

ivett1
4. feb 2013

@benne to áno, ale mne prišli dva - jeden, keď som nahodila zásielky - len údaje s adresami a druhý, keď som bola odniesť balíčky na pošte ... a sú tam tie rozdiely, ako som uviedla ...v prvom (potvrdenie prijatia podarieho e-hárku) nie sú vypísané čísla podacích lístkov - len číslo e-hárku a v druhej správe (potvrdenie prijatia zásielok) už sú ... logicky ....možno si aj tá predávajúca pozrela len tú prvú e-mailovú správu... 😅

missy97231
4. feb 2013

@petka61 no,,, uz ako ti @benne pisala, ze zavisi od komunikacie pri obchodiku... jedine ak ti klamala v komunikacii,,, a vies to aj dokazat, podla fotiek... to ze niektore veci su trochu viac obnosene,,, hmmm, tak kazdy ma ine meritko na bazari 😎 a bez udania dovodu tovar vratit nejde na bazari, ako pri klasickom eshope do 7dmich dni 😉

benne
4. feb 2013

@ivett1 ja som ťa opravila v detaili, ktorý si uviedla nesprávne, citujem: ".. ale v potvrdzujúcom e-maili, ktorý príde po fyzickom odovzdaní zásielok na pošte (do 6-7 dní?..." - lebo ten mejl príde v ten istý deň, to je všetko..

čo sa toho konkrétneho prípadu týka, tak z môjho pohľadu čistá špekulantská výmena, keď bol balíček odoslaný až po tom, že sa druhá strana ubezpečila, že jej príde to, čo chcela.. je to len a len môj názor a zároveň dôvod, prečo výmeny nerobím

ivett1
4. feb 2013

@benne aha... tých 6-7 dní...to som myslela termín, že do kedy sa má odoslať resp. podať zásielka po tom , ako zaregistruješ e-hárok...asi som to zle napísala...sorry ... obe potvrdzujúce správy z pošty prídu v ten istý deň...presne ako si napísala😉
PS: ... aj mne to napadlo, že asi si radšej počkala na balíček a keď prišiel odoslala svoj.... ale ... to hádam napadlo každému ... preto som spomenula radšej tú druhú ..."nešpekulatívnu" možnosť🙂 ...

benne
4. feb 2013

@ivett1 jj.. ja viem, že si to myslela tak, ale pre tých, čo budú čítať, aby neboli na omyle, som to upresnila... lebo mne napríklad neprišiel ePH za zásielky podávané v stredu, prišla som na to v piatok, na infolinke SP mi povedali, že vyžiadajú z podávacej pošty, aby mi to preposlali opäť, ale na pošte nevedeli, aký dátum majú hľadať, tak mi to preposlali až dnes.. v skratke, ešte je ePH stále v plienkach..

a podať na pošte sa dá do 7 dní, ale to všetko je napísané v mejli, ktorý príde po odoslaní podacieho hárka na stránke pošty www.posta.sk

myska2233
4. feb 2013

Ja jednoznačne neodporúčam predavajucu @aslana.... Predala mi puzzle na učenie čísiel a počítanie a ked zasielka prišla chýbala tam číslovka 5. Z tohto dôvodu som chcela tovar vrátiť žiaľ predávajúca odmietla tovar vziať späť .... Nie je predsa normálne aby som sa s dieťaťom učila čísla a počítať ked chýba základná číslovka!!!! Milá @aslana buďte tak dobrá a vezmite si svoj tovar späť!!!! Doriešte vzniknutú situáciu a nie rýchlo zmazať inzerát a prestať komunikovať!!!! Žiaľ aj to svedčí o vás....

aslana
4. feb 2013

myska2233 - 25 hodnotení od predajcov - 20. januára o 23:16
ahojky, dalo by sa dohodnúť už s poštovným v cene? prípadne nejaká výmena? dakujem Michaela

Ja - 21. januára o 12:53
ahoj, vymenu zial nie, z vasho bazarika sa mi nic nehodi, kedze ja mam vacsie deti. ....ale ak mate zaujem tak vam to predam za 5€ aj s postou. Poslem vam ho po nabehnuti platby na ucet cislo ............. a poprosim aj adresu, vdaka, pekny den prajem Martina

myska2233 - 21. januára o 12:55
a ešte pre info odkiaľ ste či by príp. neprichádzal do úvahy aj osobný odber...dakujem

Ja - 21. januára o 12:55
okres Stropkov

myska2233 - 21. januára o 12:59
tak nič poprosím tú poštu 🙂 idem previesť korunky. adresa je Michaela .............

Ja - 21. januára o 13:01
ok, ked nabehne platba hnad vat poslem balicek, pekny den prajem, Martina

myska2233 - 21. januára o 13:01
prevedenééé

Ja - 23. januára o 11:19
peniažky mám na účte, o chvíľu mám cestu na poštu tak to pošlem, Martina

myska2233 - 23. januára o 11:51
Super vďaka potom dám info ked dorazi...

Ja - 23. januára o 18:12
poslane, ked dojde dajte vediem, Martina

myska2233 - 25. januára o 08:56
Ahojky dnes pexeso dorazilo... No žiaľ chyba číslo 5... Počet dielcov sedí ale je tam 2-krát obrázok rybyciek (9) a nie je tam číslo 5....ak treba pošlem aj foto bud cez obed ked maly zaspi alebo večer....

Ja - 26. januára o 15:05
fuuuha, no to sme si zial nevsimli, kedze sme s tym ani nehrali. spocitala som pocet dielcov a kedze to sedelo tak som to dalej neprezerala, to je mi fakt luto....mozem vam poslat nieco ako "utechu" ak by ste chcceli, Martina

myska2233 - 28. januára o 00:09
ahojky, no pôvodne som to chcela vrátiť, no ale ak by sa prípadne dalo dohodnúť na nejakej zľave...(na čo posielať útechu a platiť tým vydieračom na pošte poštovné)...ak je treba urobím aj foto dielikov...

Ja - 28. januára o 09:31
aku zlavu mate na mysli? .....chccem aby sa to vyriesilo k spokojnosti na oboch stranach

myska2233 - 31. januára o 08:20
Tak myslím že to má hodnotu tak max polovicu ceny...

Ja - 2. februára o 14:12
no teda, ja si nemyslim ze to by bolo "adekvatna" zlava....tie puzzle boli ovela drahsie a predala som ich si myslim ze celkom lacno aj napriek tomu, ze neboli vobec pouzivane. "pristupila" som aj na to ze som vam uhradila postovne ja, pocet dielikov sedi ako je to na baleni, a to ze je jeden dielik zameneny, to fakt nie je moja vina.bola som ochotna vam dat nejaku utechu, ale ta zlava, o ktoru ma ziadate - polovicku z ceny, myslim ze je prehnana a dost. nie som ochotna na nu pristupit. je mi to luto-----to by bolo uz fakt pod cenu. 5€ : 25 = 0,20€ ......taku hodnotu ma jeden dielik, som ochotna max 0,50€ dat, ak si pripocitate 0,8 co som zaplatila za postu tak je to 1,30€ ( takze ta kupa bola pre vas myslim ze aj tak vyhodna, Tina

aslana
4. feb 2013

ochota bola, myslim ze nie je co dodat

aslana
4. feb 2013

@myska2233 myslim ze niet co dodat

myska2233
4. feb 2013

@aslana prečo ste nezverejnila celu komunikáciu??????????? Asi nemate čisté svedomie že?????

myska2233
4. feb 2013

@aslana buďte tak seriózna a vezmite si vás "super" tovar spať.... A ak niečo pridavate tak to pridajte cele a nie skreslene informácie!!!!!!!!

marhulka13
4. feb 2013

@aslana myslim, ze pani ma plné právo na reklamáciu tovaru, pokiaľ nie je kompletný. Plus preplatenie poštovného

garzonka
4. feb 2013

@aslana Moze sa stat vselico, ...ze si clovek nevsimne, ze tovar nie je kompletny....ale kazdy predavajuci je zodpovedny za to co predava. Ak v popise nebolo spomenute, ze jeden diel chyba, tak pre kupujucu to bola zavadzajuca informacia...a v domneni ze je to v poriadku , to kupila. Ak by to tam uvedene bolo, tak sa kupujuca moze rozhodnut : chcem to bez cisla 5, alebo nechcem ?.... Na zlave ste sa nedohodli, ale to neznamena ze tym to je z vasej strany vyriesene.
Podla pravidiel bazaru MK ak tovar nezdpoveda popisu, je predavajuci povinny tovar zobrat spat a vratit peniaze + spatnu postu.
https://www.modrykonik.sk/podmienky/#bazaar (odstavec Pravidla medzi kupujucim a predavajucim, 5. bod)

Treba si to radsej vsetko pred predajom skontrolovat, potom nevzniknu taketo tahanice. 😉

patricia1992
4. feb 2013

baby ,tak ja som sa dnes pobavila 😵 . pani alebo slecna menom tupu111 , z hajnackej ,si objednala odo mna triko a ze mi poslala 18.1. aj peniazky. gramaticke chyby som prehliadla 😀 .ale obchod sa mi nepozdaval hned. samozrejme peniaze doteraz nikde a uz ignorovala moje spravy. bol to jasny umysel ,cakala ze poslem triko skor. toto podozrenie som jej napisala a ked sa nevyjadri,dam jej hodnotenie. takze moje hodnotenie /jedine/ je tam !! a pozrite dnes ,ake mi dala hodnotko. 😀 😀 😀 . takze existuju este dobrí ludia aj dnes. 😀 😀 😀 . napiste mi niektora ip. dam vam meno a zistite mi ci je na ciernej listine,ja to neviem ☹ . vdaka

zanika1983
5. feb 2013

Ahojte. Pan alebo pani pod tymto mailom sa zrejme nudi a pise pod inzeraty "pekne"komenty - martin.polonyi@gmail.com...takychto sa neda nejak zablokovat?

pastelka74
5. feb 2013

@zanika1983 .....čo ti napísal/la...?

zanika1983
5. feb 2013

@pastelka74 martin.polonyi@gmail.com - mato (neregistrovaná/ý) - Včera o 22:42to ako myslíš že TOTO predáš??? a ešte za takú cenu si nevidela inzeráty??? kde žiješ??? také ryfle nosil ešte môj dedko

pastelka74
5. feb 2013

@zanika1983 .., 😀 😀 😀 😀

zanika1983
5. feb 2013

@pastelka74 ...ze rYfle 🙂 no asi by chcela zadarmo : P

pastelka74
5. feb 2013

@zanika1983 ............no tie"tvrdé" rifle 😀 😀 😀 😀 /tiež som si to všimla/.....a možno sa jej páčia...a takto ti chce naznačiť aby si znížila cenu....šibal jeden 😀 😀 😀 😀 😀

bzuco
6. feb 2013

ahojte
prosím poradte mi, kde si môžem zistiť, či kupujúca je alebo nie je na čiernej listine?....mám momentálne jednu mamičku, ktorá chce do 18. podržať veci v hodnote 27,80€....má len 1 dobré hodnotenie a troška sa obávam, aby obchod nestroskotal....mám totiž na niektoré z tých vecí aj dalších záujemcov

ivett1
6. feb 2013

@bzuco skús tu... cez "hľadaj vo fóre" ....do rámčeka daj "nespoľahlivá a jej nick" ... ak je tam, tak by sa ti mala/mohla objaviť ... inak, ževraj by to malo fungovať aj keď vyhľadávaš cez google...🙂

bzuco
6. feb 2013

@ivett1
cez google mi nenašlo nič

ivett1
6. feb 2013

@bzuco ...a tu?...

pastelka74
6. feb 2013

@bzuco .............príspevok vyššie od babusinka pre petka 61...len si na to klikni...

ivett1
6. feb 2013

@pastelka74 ahoj, len tam sa veľmi ťažko vyhľadáva ... je to veľmi veľa strán ... @bzuco nechce "záujemkyňu o kúpu" pridať na listinu, len chce vedieť, či tam náhodou nie je ... 😉