icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

garzonka
17. mar 2013

Pre vsetkych ktorym sa neda vymazat inzerat zo svojho *wishlistu* : tu je odkaz, tato funkcia je DOCASNE mimo prevadzku, bude vsak opat funkcna po 20.3.
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/mariosmykal/...
🙂

simisi
17. mar 2013

@zuzka444 ked svieti aktivny,znamena to prihlasenie za posledne dva tyzdńe tusim,nie ze si tam momentalne,tym si ju nechcem zastavat,len ze naozaj mohla byt mimo 😉

zuzka444
17. mar 2013

@simisi ok.nechcem.sa hadat ale podla mna to je riadna hovadina.ze ukazuje ze som ta bola pred.dvoma tyzdnami a teraz ci som tu abo nie neukazuje..hmmmmm

simisi
17. mar 2013

@zuzka444 je to tak,kludne sa informuj vyssie,ci u ostatnych bab,nie je to hovadina...
@garzonka prosim ta,vies nam napisat co znamena ked ti svieti aktivny?dakujem

zuziacik1989
17. mar 2013

@zuzka444 dakujem

ankan
17. mar 2013

@matik1 je to overené z tohoto zdroja : http://www.medtronic.sk/SK/footer/privacy_state...
Čo sú osobné údaje?
Osobné údaje sú akékoľvek informácie o vás, pomocou ktorých vás môžeme identifikovať, napr.:
meno
telefónne číslo
e-mailová adresa
dátum narodenia
adresa
číslo sociálneho poistenia alebo iný identifikačný údaj podľa krajiny
číslo účtu
akékoľvek iné informácie o vás, ktoré vás identifikujú alebo pomocou ktorých vás možno identifikovať

@katarinasifrova to vôbec nevadí, že si ju upozornila, druhým to pomôže, aby si dávali na ňu pozor, ale môže to byť kvalifikované ako zneužite osobných údajov.

Neberte to ako kritiku, ale ako priateľské upozornenie, ja som sa tiež stretla z podvodníčkou na inej stránke a tam ma na zverejnenie údajov upozornili, preto to viem...

matik1
17. mar 2013

@ankan máš pravdu v tom, že sú to osobné údaje, len hovorím, že neviem, či ich uvedenie napr. v tejto diskusii by bolo v rozpore so zákonom. Asi by nás admini upozornili, že to tu nesmieme udávať a takéto príspevky by mazali. Podobne aj na čiernej listine sú celé adresy... Veď aj v telefónnom zozname sú uvedené adresy, telefónne čísla... Zistím to u nejakých známych na polícii...

matik1
17. mar 2013

@ankan neberieme to ako kritiku, je fajn, že si to tu napísala. Zistíme, aby sme vedeli, na čom sme...

jajabajaja
17. mar 2013

@zuzka444 alebo by uplne stacilo nezavdzat slusnych ludi. ale s tym uz nic nenarobime. a ze sa vyhovara na dceru len dokazuje jej prehnity charakter a chybajucu chrbtovu kost.mavnut rukou a nerozculovat sa uz teraz. babatko je prednejsie 🙂 . inak mne sa tiez drobcek narodil v juni-ale minuly rok 😉

garzonka
17. mar 2013

@zuzka444
@simisi
Ak pri nicku svieti "aktivny" , tak to znamena, ze v priebehu poslednych 7/ 14 dni tu bola dana uzivatelka prihlasena. Urcite to neznamena, ze teraz momentalne som tu prihlasena a ked sa odhlasim, tak bude sedym napisane "neaktivny".
Skuste sa odhlasit, potom svoj nick vyhladajte v bazari (ako predajca) a kliknite si na vas profil. Bude aj po vasom odhlaseni stale svietit zelenym "aktivny", ak ste bola za poslednych max. 14 dni prihlasena.
Moze sa stat, ze to svietit sedym "neaktivny" aj skor ako 14 dni, ale to moze byt sposobene technickou chybou, ktore tu nie su zriedkave 😉
Alebo sa priamo opytajte admina..... 😝

simisi
17. mar 2013

@zuzka444 😉

simisi
17. mar 2013

@garzonka dakujem 🙂

zuzka444
17. mar 2013

@simisi a sak to je jedno neriesim uz 🙂

zuzka444
17. mar 2013

@jajabajaja ved jasne je to zbytocne uplne sa nad takymi ludmi co.i len pozastavovat lebo to neskutocne cerpa energiu z.cloveka.ano?aj tebe?a kolkeho juna?

jajabajaja
Odpoveď bola odstránená
bluerose
18. mar 2013

@matik1 na zverejnenie osobnych informacii v telef.zoznamoch tiez musis dat suhlas. A mozes si vybrat, bud s tym suhlasis a mas sluzbu, alebo nesuhlasis a tym padom ti mozu sluzbu odmietnut (byvala skusenost v Orange). Mna sa najnovsie v O2 pytali, ci suhlasim so zverejnenim v telef.zozname, nesuhlasila som a nie som tam. Ani manzel, rodicia... 🙂 Musela som suhlasit s ich spracovavanim a prip sirenim tretim osobam, inak by so mnou zmluvu neuzavreli, ale dolezite je, ze som k tomu sama dala pisomny suhlas! nie ako mamicky tu.... k ciernej listine, je tam pisane predsa uz v nazve temy, ze len nicky, ktore su nespolahlve!!, to ze tam mamicky pisu adresy, mena, to uz je o inom a ich vec...ak sa ta dotknuta osoba zacne stazovat/sudit, zrejme vyhra, lebo je to protizakonne.
takze si myslim, ze @ankan ma vo vsetkom co pise, pravdu... 😕

adahk
18. mar 2013

ahojte babenky tak skoro po dvoch rokoch mám aj ja zlú skúsenosť, prosím poraĎte ide o pani s nickom @nextacka, zaplatila som jej 42,- eur a balík dodnes nemám , inzeráty si práve vymazala.

sisaha
18. mar 2013

@adahk naspis adminovi..nevidiet tam ani datum registracie..

beatkab25
18. mar 2013

@adahk podla mna zablokovany profil

beatkab25
18. mar 2013

@adahk podla mna ma dotycna zablokovany profil

adahk
18. mar 2013

mám to vo fotoblogu TOTO MI PRÁVE PRIŠLO laylu@azet.sk - Adriana (neregistrovaná/ý) - Dnes o 13:31 Nová správa Pekný den, to som ja Nextačka. Vdaka Vám ma vyhodili s bazaru takže som nevedela kde sa mám na Vás spojit. Našla som sa na čiernej listine za čo Vam velmi pekne dakujem. Posielam Vám podacie číslo: RS306539264SK upozornujem, že som balik odosielala dnes rano. Takže sa nezobrazuje na http://tandt.posta.sk/ pretože to tam nabieha v priebehu dna. Alebo sa informujte cez 0800 122 413 (bezplatna infolinka) ospravedlnujem sa že to trvalo dlkšie a že som Vam nepovedala pravdivý udaj kedy som balik poslala ale som bohužial každý den od 8hod do 18hod v praci takže som poštu nestihala. Dufam, že ked Vám pridu veci tak Vas stav voči mne sa zmierny aspon na tolko, že budete s vecami spokojná. Co sa tyka ostatných mamičiek nemam im ako napisat lebo neviem nicky tak im prosim odkažte že som dnes odoslala aj ich baličky. Vas nick som našla cez čiernu listinu. PS: určite nepotrebujem nikoho okradat a určite ved sama som matka. Majte sa pekne. Pekný den
[Len pre registrovaných] Dnes o 13:46 7 komentárov Páči sa mi to

adahk
18. mar 2013

musím ísť na chvíľu do práce potom sa ozvem zatiaľ Všetkým ĎAKUJEM: 🙂

ankan
18. mar 2013

@adahk za to, že v čiernej listine, jej zablokovali profil???

tabacek
18. mar 2013

neviem, prečo sa niektoré maminky boja písať negatívne hodnotenie, asi sa boja, že nedostanú svoj tovar, alebo peniaze. Ale podľa mňa tým len pomôžu ďalším kupujúcim maminkám, aby nedopadli ako oni. Mne sa stále ozývajú maminky, ktoré si nevedia rady s dotyčnou predávajúcou modrinkou, o ktorej tu už bola vedená diskusia. Buď im od januára nedodala tovar, alebo dodala, ale zlý, alebo nechce vrátiť peniaze . Tak keď sa tých sťažností nakopí viacej, asi s tým treba niečo robiť. ☹ A pani modrinka, by sa mala zamyslieť, keď na to nemá, nech neobchoduje.....A nech mi láskavo nevypisuje, že ju ohováram. Hovorím len čistú pravdu a všetko to , čo som napísala aj jej. Nakoniec všetky debaty s ňou som vždy skopírovala.

nikolca
18. mar 2013

@tabacek u nej som mala aj ja zaujem o supravy,chcela som vedieť či tam budem platiť DPH kedže suma bola okolo 25euro a či veci nezostanu visieť na colnici a toť jej odpoved modrinka13 - 11. marca 2013 o 13:15

"možné je všetko toho času mám na colnici 35balíkov a vypisujem tlačivá JCD ...."
takže zrejme nevie ako objednať,objednava vo vysokych sumach pokial jej pride balik v hodnote nad 150euro sa začina colne konanie kde jej colnici pošlu list že jej prišiel balik a až potom sa začina kolotoč behačiek a vypisovačiek ☹ ☹ ,musi zdokladovať cenu ta jej musi sedieť s cenou ktoru uviedol predajca od ktoreho kupovala,z ceny jej potom určia zaplatiť15%clo+20%dan,po uhradeni sumy sa dostane k baličku ☹ ☹

tabacek
18. mar 2013

@nikolca no veď práve, že v tom nevie chodiť, tak radšej nech to nechá tak, povracia peniaze a nezavádza. Ja som jej napísala, že keď nevie obchodovať, tak nech neobchoduje.

tabacek
18. mar 2013

@nikolca a neviete náhodou, že keď si ten balík neprevezme, tak či ho posielajú späť??? ďakujem, lebo to mi tvrdila, aj to, že ak jej vedúci colnice vyhovie, že mi ukáže papiere, že balík poslali späť

nikolca
18. mar 2013

@tabacek pokial si balik neprevezme tak ho posielaju späť,každy jeden balik ide cez kontrolu,na colnici baliky otvaraju a podla priloženej faktury určuju cenu,bud pustia balik pokial je v hodnote do nejakych 22euro bez poplatku pokial je cena do 150euro tak sa plati20%dan a pokial je nad 150euro tak sa plati 15%clo a 20%dan ☹ a pokial v baliku colnici fakturu nenajdu tak balik nevydaju musi ona požiadať aby jej ju predavajuci poslal,takyto dovoz je skutočne o nervy ale keby pohla rozumom mohla sa dohodnuť s predavajucim aby jej do papierov uviedol cenu do 20dolarov a cez colnicu by jej balik prešiel bez problemov alebo niekto robi tak že sa s predavajucim dohodne aby zasielku označil ako gift/darček/vtedy colnici tiež zasielky pušťaju

tabacek
18. mar 2013

@nikolca jednoznacne sa asi mala s niekym poradit kym s tym zacala. Lebo ma super vecicky, len skoda ze som sa k nim nedostala a asi aj vela dalsich. Smutne. Dakujem pekne za info.

jajabajaja
18. mar 2013

@matik1 mna na to admin upozornil nepriamo, ked som riesila neserioznu predavajucu/ linkom na tento clanok, kde je to uvedene:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/admin/clanok...
konkretne v casti "Aj tak vznikol problem"-druhy bod pod nadpisom "Ako to urobit spravne".