Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@december pozri este raz inzerat..je v inzerate uvedene adidas, alebo je pod ina znacka ?...pokial adidas a dosla ti len napodobenina, mas narok na vratenie peniazkov....ak tam vsak bolo ,ze ina znacka, tak zial..nemas narok tovar reklamovat..teda..môzes to skusit, ale predavajuca ti nie je povinna ho vziat spät..
@traktor ti odpovie na tvoju otazku, nechcem ju predbiehat 🙂 ...ja len chcem este doplnit, ze nie je tvoja chyba, ze si sa nepytala, pretoze "co je psáno, to je dáno" ...mala adidas, tak kazdy pochopi ze je to adidas. Totiz v pravidlach bazaru, 17. bod myslim, sa pise, ze predavat sa moze znackovy tovar pod danou znackou, len ak si je predajca isty ze je to naozaj original. mozes jej to pripomenut, keby sa chcela vykrucat .... Pretoze v jej pripade ona porusila pravidlo a musi za to zodpovedat
@december ty nie si povinna sa pytat, ci je tovar original, ak je pod znackou adidas..ona je predavajuca a ak vie, ze je to fake, tak to ma dat pod ina znacka..ak to dala pod adidas a je to len napodobenina,tak je to zavadzanie.. a je ti povinna vratit plnu sumu + obe postovne /za to jedno postovne jej vratis tovar spät/ ..tak jej to napis a dodaj, v pripade, ze to nebude riesit, das jej negatko a obratis sa na admina..+ potom môzes dat jej nick aj tu, nech sa k tomu vyjadri..
@zuzkaninka Dakujem za hodnotenie, ale treba si spomenut,aj na seba, Vypisovat ste mi vedeli ze kde su peniaze,ale ze by ste mi poslala cislo uctu,tak to az po 3dnoch, a ked som neodpisovala ja tak to nebolo za cielom sa schovavat(bolo to zdravotnych dovodov),a za mojej nepritomnosti doma,sa s vami kontaktoval manzel a bolo mozno o 1-den neskor ako ste mi pisal na bazar,,spravy mam este k precitaniu si. Este sa vam aj ospravedlnil a zrušil objednavku,Ine by bolo keby sa vam nikto vobec neozval,tak ma tu prosim neuražajte.
@macik662 cislo uctu som Vam poslala az ked ste sa mali ozvat vy, ako sme sa dohodli!! no vy ste nemali ani tolko slusnosti aby ste napisali - prepacte, rozmyslela som si kupu, neberiem.. zodpovedne a spolahlive kupujuce to tak robia, viete?? vtedy by som to samozrejme vzala uplne inak, vsetko sa da vysvetlit, pokial sa komunikuje na urovni. . odpisat ste nemohli, zato inzeraty aktualizovat to ano, vsak?? a s tym ospravedlnenim to myslite vazne??? vas manzel sa akoze "ospravedlnil" az v poslednej vete do IP, ktoru mi vypisoval az po udeleni hodnotenia odo mna!!! a este si dovolil mna obvinit z vyhrazania, ked som napisala ze ziadam o uhradu zavaznej rezervacie, inak to budem riesit adminom. no nemam slov ☹
@zuzkaninka Tak sa vam ospravedlnujem este raz ja, inzeraty mi aktualizoval manzel,a to len jedne krat ked som ho poziadala,a to cislo uctu som si musela vypytat ja.Velmi ma to mrzi,este sa mi nic taketo nestalo,vzdy ked som chcela nieco kupit tak som to hned kupila,len teraz som cakala na peniaze a este aj dotoho ma museli brat do nemocnice.
@macik662 poziadala som admina @martinjasen o zmazanie hodnotenia, snad mojej ziadosti vyhovie 🙂 este nikomu som negativne hodnotenie nedala, pisala som to v rozhorceni, uprimne ma mrzi toto nedorozumenie..
@zuzkaninka hodnotenie ktore si ty sama napisala, mozes zmazat ty sama...nemusis ziadat admina
(najdi si hodnotenie ktore si pisala, najdi nan mysou a na konci hodnotenia vpravo mas "Vymaz hodnotenie" , tak na to klikni a je to! )
ine je ak chces aby ti bolo zmazane hodnotenie od niekoho ineho, kto ti sam zmazat nechce, a je ti dane nepravom...vtedy mozes poziadat admina, ten to preveri a potom zmaze 🙂
@garzonka dakujem Ti za radu, uz som to spravila, veru som nevedela, ze to tak funguje, este som nikomu negatko nedavala..
prosim davajte si vsetci pozor na mamicku vystupujucu pod nickom romcabrigiska . ak bude od vas ziadat vymenu posielajte jej az vtedy ked od nej dostanete tovar. ja som jej poslala, ona dostala na druhy den, ja ani po tyzdni nie. vyhovara sa na postu, ale pozerala som jej hodnotenia. ma tam uz niekolko negativnych - vzdy to iste. ja posielam vyse 3 rokov pravidelne aj druhou triedou obycajne. nikdy sa mi nestalo ze by bol nejaky problem. vzdy vecicky prisli bez poskodenia a rychlo. a u nej sa to velmi casto opakuje. preto myslim, ze su to len klamstva z jej strany. ak ma naozaj problemy s postou, potom by mala vzdy posielat doporucene :( poucete sa z mojej chyby :( zial nie vsetky mamicky tu su seriozne. ☹
@levma musis ju oznacit @ aby to videla a mohla sa k tomu vyjadrit 😉 cize @romcabrigiska
ahojte dievčata,,,prosim kto mi poradi???mala som na predaj adidas kabatik ,,,mamicka mi napisala ze ma on zaujem a hned ho chce kupit,,,tak ja som jej zadala cislo uctu a poslala peniazky ale ona sa nic ine neopytala ,,,,prisli mi peniazky a hned som jej poslala balik a teraz mi pise ze nieje spokojna lebo kabitik neni orginal a chce vratit ,,,ale onasa nespytala nic ja by som jej odpovedala,,,co stym,? ☹ dakujem
ano ja som tam mala uvedene ze adidas ale neuviedla som ze to neni orginal ,,,ale kebyy sanato spytala tak odpoviem ze neni,,,preto som dala aj taku nizku cenu,,,
@vikivivi všetko záleží na tom, ako si mala kabátik nahodený v inzeráte. Ak bol pod značkou adidas a nie je to originál, tak je to bohužial tvoja chyba a mala by si vrátiť peniažky a 2x poštovné - tu sa kupujúca nemusela pýtať , či je originál, ak tam bola uvedená značka. ALE, ak to nebolo pod značkou ADIDAS , ale medzi ostatné ( to vie hocikedy posúdiť admin, vidí každý stav aj po zmene) , tak sa mala maminka popýtať a je len na tebe ako sa rozhodneš - alebo ako sa dohodnete. Všetko záleží od toho, kam si kabátik zaradila.
@vikivivi Hm, tak zial,ak si vedela ze to nie je original, a pritom si tam dala znacku Adidas, tak je to zavadzanie....naviac aj v pravidlach bazaru sa pise, ze sa mozu pod danou znackou predavat len originali
V tomto pripade, ak ide o fake, tak mamicka ti vrati kabatik a ty jej peniazky + zasles sumu aj za spatnu postu (zaco ti ona vratila tovar)
Nabuduce: ak predavas napodobeninu, tak udaj "ina znacka", a ked uz niekto aj da pod nejaku konkretnu znacku, tak musi uviest ze sa jedna o napodobeninu. Ak das napodobeninu pod znacku, tak kazdy to pochopi ze ide o original a preto sa dodatocne nepyta.
aha ok dakujem vam pekne tak sa dohodneme a vratim jej dakujem este raz pa 🙂 🙂
@romcabrigiska tak len aby tu bolo kompletne rozuzlenie mojho pribehu. aby som nikomu nekrivdila, alebo skor komplexne informovala. dohodli sme sa na vymene. pani sama suhlasila s tym ze si veci posleme v stredu, ze ide v ten den na postu mu potvrdila. takze som poslala aj ja...dohoda je dohoda. ona dostala moj balicek uz na druhy den - ja mam so slovenskou postou velmi dobre skusenosti. ja som jej balicek dostala az dnes - v piatok po vyse tyzdni. a preco? pretoze ona ho poslala nie v stredu ako sme sa dohodli, ale az v sobotu. dovod nam urcite rada objasni, lebo ja nechapem preco posielala neskoro a preco mi vobec nedala vediet ze poslala neskoro. mrzi ma to velmi, ale utvrdzuje ma to v presvedceni ze vymeny su velmi rizikove cez MK.
@vikivivi ja som predávala súpravu zateplenú zn. puma...ale nemala štítky...no mala všetky ostatné "znaky" TM...no aj tak som uviedla, že hoci má logo atď nezaručujem pravosť (dala mi ju mamina od jej bývalej klegyne, či od koho....takže skúmať pôvod by bolo dosť náročné....) a tomu zodpovedala aj cena ...ako... nie je to hriech, keby ste tu predávali fake (na vlastné riziko-sa mi zdá, že je to trestné ?...ale, to možno len pri predaji vo veľkom...neviem...), ale treba na to vždy upozorniť ... 😉
@levma toto uz je vela hlasim
@levma dajte mi uz pokoj ci v spravach alebo tady vysvetlila som vam preco vam neprisiel skor balik a boli aj sviatky dovidenia uz vas mam dost za 3 hodnotenia spatne sudite takto mamicky? tak nevymienajte a hotovo a hlavne neurazajte!!!!
@romcabrigiska Nic v zlom, ale ja keby som bola s niekym dohodnuta, ze sa balik odosle v urcity den, a nakoniec by vyslo najavo, ze ta druha ho odoslala o niekolkodni neskor a ani mi to nedala vediet, tak by som bola velmi nahnevana. Pretoze dohoda bola uzavreta a druha strana ju porusila. Nech je dovod akykolvek, mala si jej ( @levma ) dat cim skor vediet, ze ti do toho napr. nieco prislo ...a nie takto- poslat az po niekolkych dnoch bez upozornenia.
Inak aj v pravidlach bazaru je napisane okrem ineho:
"Ak došlo k dohode medzi kupujúcim a predávajúcim, obidve strany sa tým zaväzujú tuto dohodu splniť.
Ak dôjde k nečakanej situácii, každá zo strán je povinná čo najskôr o tejto situácii informovať druhú stranu.
Napr. “Nebudem odpovedať 2 týždne, som odcestovaná.”, “Ochorela som, ležím doma. Zanesiem to na poštu hneď ako budem zdravá.”
ja som jej napisala poslem v stvrtok nevislo mi to skor mala som synka choreho ....to co pise ona uz tak za to ja nemozem, ja mam hodnotenia dobre....nebudem to rozoberat ona si aj tak pise svoje ...

@december negatko, poziadat o vratenie penazi, ak nebude komunikovat, nahlasit adminovi a jej nick dat sem.