Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Viem, ze to tu uz bolo preberane,a le naozaj s aniekto potrebuje "obohacovat" na postovnom? Mne nejde o 0,60€ (hoci, kto by mi len tak dal 18 Sk, ze?), ale ked niekomu poslem postovne na doporucene zaslanie, tak preco mi to posiela obycajne? Ved to som si rovno mohla kupit dalsiu vec od inej maminy a postovne by som mala kvazi zadara???? To mam byt akoze potvora aj ja a robit sa, ze mi nic neprislo a dozadovat od dotycnej potvrdenie o zaslani (kt. ona mat nebude) a roznosit ju tu v teme, ze mi neposlala tovar, za kt. som si zaplatila...ze ma okradla????
@emkab ano, ano, ano... Presne tak. Vy, ktoré ste boli oklamané a bolo vám nieco zaslané obyčajne miesto doporucene, tak aj napriek tomu ziadajte od nej vratit peniaze, ze vam nic neprislo. iba takto ich vychováte k tomu, aby robili to, za co dostali zaplatené. Neboj, keby 2x musela vrátit peniaze za to, ze nevie zdokladovat, ze to zaslala, viac to neurobí. Napriek tomu, ze je to necestne. Ty potom tie peniaze co si dostala od nej, mozes poslat na charitu... a su zabite dve muchy jednou ranou... 😉
@sisaha paradox je, ze som si hovorila, ze nebudem predsa vyzerat ako drzgros a pytat naspat 60 centov...ale nestalo sa mi to raz..ani dva krat 😒 Tato predposledna mamina si dokonca vypytala aj cislo uctu, vraj mi to zasle naspat, lebo baliky posielal priatel a nie ona..ale nic neprislo. Ja bez tych centov prezijem, ale tu ide o princip a stve ma to...no co, asi to zacnem pisat do hodnoteni, ak sa popri tom vyskytlo este nieco ine 😖
Baby, moja najnovšia skúsenosť so Slovenskou poštou 🙄 🙄 🙄 😠
V sobotu som na Vlastneneckom námestí v Petržke posielala list II. triedou, teda obyčajne, vážil cez 200g, slečna podľa správnosti popýtala 60centov.
Dnes som sa dozvedela, že obálka bola ofrankovaná len za 50centov, teda ako lístok, respektíve list do 100 g....
Fuchtla jedna, takto si zarábať, ak to urobí za deň 20tim, tak si za týždeň pekne zarobí 🤐
Takže nie vždy musia krátiť na poštovnom mamičky, zaplatia plnú sumu a pracovníčka za prepážkou si strčí do vačku 🙄
@emkab lenze inak ich to ako naucis? ja posielam tak, ako si to zelaju a ani by ma nenapadlo riskovat, ze to poslem obycajne a nepride to. A urcite na poste si nelajzne pracovnicka poslat zasielku obyc, ked opeciatkuje podaci listok..to ze okradaju na druhych triedach obycajne, na to nemam slov - ja by som tam asi spravila cirkus, keby som to videla..
Aby to nevyznelo, že ma tých 10 centov vytrhne z biedy, ako sa vraví...
Ale vracala som tovar, ktrorý nebol v stave opisovanom v inzeráte, predávajúca si počkala kým jej príde tovar nazad a dnes mi preplatila tovar+oboje poštovné, ona chcela poslať obyč, tak som to tak poslala a prišla som teda o tie drobáky....
Ja nebudem živiť nejakú voľajakú, čo nemá chrbtovú kosť 🙄
ja som minule vazila balik doma, mal 14 kg, dosla som na postu, tam vazil 15,5, tak ma poslali na expres postu, tam vazil 15,1... 😀
@beruska.zuzanka ja viem, ale odhadom asi vies kolko to ma.., resp. ked od teba vyuctuje to co ukazuje vaha, ale vrchol drzosti je pytat si inu cenu aku nalepim..
@sisaha hej, váha ukazovala 223 g, ja som vedela, že to bude za 60centov, mala som ich nachystané, dala som jej ich, ona "zrátala" 50+10cent 😅 a ja som šla a evidentne ofrankovala v mašine na menej...
Tak ja musim zatial klop-klop, na poste som vzd yplatila spravne postovne. A dnes trpnem bo cakam na jeden balik a zatial nedosiel.... A iny, ktory bol poslany v rovnaky den mi dosiel vcera. A sranda bola, ze zlty listok bol hodeny do susedovie schranky (byvame v dome v radovej zastavbe) a pritom dom mame oznaceny aj schranku 🙄
Dnes som zistila, ze spolu s inymi balikmi som poslala aj jeden, za ktory mi este neprisli peniaze, chjo, dufam, ze sa neogabem, aj ked mamina mi napisala, ze vcera poslala platbu. Spolieham na to, ze ma vyse 30 pozitiek
@beruska.zuzanka no to snad nie 😲 uz aj taketo podfuky sa robia?Na to by som vobec nepomyslela!!! Doveruj ale preveruj,plati aj v takychto pripadoch.
@beruska.zuzanka no aj to je poucenie a aspon vies na ktorej poste klamu a budes si davat pozor. Mozno by som pri najblizsej navsteve informovala veducu posty co sa ti stalo, aby instruovala zamestnancov. Ona im spravi bububu, lebo asi ziadna z tych pracovnicok necakal, ze niekto na to pride..
@emkab ja to uz do hodnoteni pisem...nech sa aj urazia 😖 ..ale mne tiez ani 20 centov nikto neda zadarmo a ked pri kazdom nakupe pridem o 20-50 centov...no dakujem pekne... 🤐
musime to asi robit vsetky, inak sa to nikdy nenaucia 😠 🙄
ja som to tiez zo zaciatku neriesila, ze sak hlavne ze mam vecicky v poriadku doma a same kladne hodnotka som pisala, ale uz ma to zacina fakt dopalovat, sak ja tiez nekradnem a tiez mam dve deti a len jednu matersku...tiez nemam z coho zit 😝
@pipka presne ,presne,davat takym do hodnotenia,ze klamu na postovnom...aj mne sa to stalo..a najlepsie natom ,ked som sa jej pytala preco poslala 2tr, anie 1.tr.-...tak mi drzo napisla,ze ,,ja neviem, co je list 1tr,a co 2tr.??ta co si mysli ze som padnuta na hlavu?drzana jedna 😠
@emkab ja som to tu preberala presne-poštovné 😝 zdieľam tvoj názor...keby sme boli "inak" vychované,mohli sme mať zarobené,namiesto predávajúcich-urobíme sa,že tovar neprišiel-a hold,keďže aj v komunikácii som výslovne žiadala o doporučené zaslanie útakže dôkaz mám/ a keďže ony to poslali obyčko-ich smola....len či by vrátili za stratený tovar 😖
baby,na vašich poštach už doporučene listy vypisuje stroj ??? doteraz to bolo ručne a ked v obalke bolo niečo tlste,aj ked lahučke,tak pošta bola stale 1,20 . ale minule som platila iba 1,10 - asi im to stroj sam vypiše -teda sumu,ked oni zadaju váhu,alebo sa mýlim ?
ôebo raz som sa už stazovala na poštovne ,ktore bolo uplne od brucha a moja staznost bola vybavena tak,že nevedia dokazat,ze zamestnanec pochybil ..tak zbytočne sa stazovat
@denisocka u nas hadzali vzdy na vahu a podla vahy davali postovne. Udaj o vahe nepisali na listok, rucne vypisali len triedu a vysku postovneho. Teraz daju na vahu a pocitac vytlaci na listok udaje, vratane vahy. Ale vedia s tym manipulovat, lebo naposledy mi jeden balicek navazili 501g a postarka s tym nieco robila a uz to ukazovalo o ten gram menej a bolo nizsie postovne 😀
@bartokami toto aj mne jedna napísala-že ona nevedela,že sa dá poslať doporučene 😕 😠 tiež si myslí,že som asi na hlavu 🙄 a to nerobila prvý predaj-podľa hodnotiek,tak fakt neviem,čo si tu daktoré myslia,s kým sa bavia 😠 a keby aj prvý raz tak posielala-som jasne napísala,že chcem "doporučený list 2.triedy" stačilo to zopakovať na pošte-to vie aj papagáj 😠
no baby tak moja dnesna skusenost,predavajuca si za dvoje nohavic za 8eur pytala odo mna postovne 2,40 eur 😲 chapete to 😀 a este ma isla presviedcat,ze ona za to nemoze a ked sa mi nepaci ,nemam od nej nakupovat 😅 no rozum mi niekedy zastava .... dotycnej pani zelam veeeeeeeela zakaznikov ..
a ja este na margo posty, aj ked trochu mimo temy..tak cakam na balicek a nic..a teraz vecer mi suseda doniesla zlty listok. Na nom moje meno aj adresa, som nasrata na postarku, pritom dom je oznaceny aj schranka...tak neviem ci je padnuta na hlavu alebo co 🙄 balicek bol poslany v sobotu a ten co bol odoslany v piatok mi stale neprisiel, tak ktovie v cej schranke lezi listok 🙄

🙂 @cristi