Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Zienky, chcem sa spytat, ako skoro sa zacne riesenie problemu v obchode ak som uz poslala oficialnu ziadost dotycnej a adminovi???? po tych 3 dnoch ako je tam pisané??? dikes 🙂
@saskianasa ak si jej slubila vratit peniaze a vziat tovar naspäť, tak by si to mala spraviť...o tom je totiz charakter cloveka... 😉
ten tovar jej idem prevziat dnes my sme uz vcera spolu pisali🙂)
mate skusenost s niecim takymto?
Ak mi napíšete vaš email, pošlem vám doklad o finanč. transakcii prevod penazi z mojho účtu na váš účet.
@jajka78 aj ja som už tak par krat poslala na mail dotycnej od ktorej som kupovala,ze som prevod robila aby verila.. 😉
@amandalear jej sestra sa tu vyjadrila ale ona nie.
@zanika1983 akosik som to nepostrehla, lebo @sny písala, že tu má nick jej sestra , ale admi sa vyjadril, že sú to 3 nicky v jednej osobe, tak neviem, lebo ja stále čakám a nič ☹
@amandalear napiste aj adminovi.je to nejak zamotane.
Dievčatá prosím vás, kde nájdem niečo ako "pravidlá", ako postupovať keď som nespokojná s tovarom, ktorý som kúpila. Stav nezodpovedá popisu, chcem to predávajúcej vrátiť. Ona aj súhlasí, ale vraj poštu nezaplatí, lebo ani jej nezaplatili keď niečo vracala. Ale logicky mi vychádza, že by mala ona platiť poštu tam aj späť, keďže v inzeráte zavádzala. Alebo sa mýlim?
@veronika81 ano..musi zaplatit aj spätnú poštu
@veronika81 Ano, je to aj v pravidlach bazaru tu na MK , citujem:
"Ak sa predaná vec ukáže ako poškodená alebo inak vadná a pritom o tom nebola v inzeráte zmienka, predavajúca sa zaväzuje vrátiť peniaze a niesť aj náklady na vrátenie tovaru od kupujúcej (napr. poštovné)."
Môžeš to predavajucej takto povedať, a môžeš ju odkázať aj na pravidla bazaru https://www.modrykonik.sk/podmienky/#bazaar
To že jej nikto spätné poštovné nevracal je jej skúsenosť, mala právo si ho žiadať. Je to na jej škodu, že to neurobila.
Ale ak niekto vracia tovar späť len preto, že sa mu nepáči, ale pritom v inzetáte bolo všetko pravdivo opisane, tak vtedy predavajuca nema povinnosť preplatiť aj spätné poštovné.
baby,,ja som objednávala od jednej maminky s pro,, bola to vec na objednávku, doba dodania 2-4 týždne,,jednalo sa o nohavice,, všetko prebehlo ok, nohavice prisli,,lenže, tie nohavice su väčšie ako som chcela, mi písala, že jej poslali väčšie, ok berem stáva sa. Teraz mi predávajúca navrhla, že jej ich mám poslat naspäť že ich teda vyreklamuje, ale to by som musela čakat zas cez mesiac, možno aj viac, kedže este mu ona chce nohavice poslat naspäť na výmenu,,no len ja som už dosť čakala, a už zase nechcem čakat tu dlhú dobu,,myslíte že mám nárok na vratenie penazí?
@luciferix ano mate narok na vratenie penazi.
@zanika1983 dakujem 🙂
Takže vás prosím maminky ak mala niektorá s @lia2233 nejaký obchodík, prosím ozvite sa mi, dakujem. Admin sa vyjadril, že sny, marka54321 a lia2233 sú jedna a tá istá osoba,ale sny mne dnes napísala, že so mnou nemala do činenia nič a ani jej sestra marka554321, ale nenapísala, či je lia2233 u ktorej som si objednala kabelku, ktorú mi nedodala a má zmazané inzeráty a aj hodnotenia.
@amandalear asi bude najlepsie, ked budes kontaktovat priamo martinajasena, on tam napisal, ze ho treba kontaktovat ak s dotycnymi nickmi niekto obchodoval..
@sisaha dakujem, už som ho kontaktovala, zatial neodpísal, tak tu hladám niekoho , kto s nou obchodoval
s maminkou s pro, som sa dohodla, že tovar zoberie naspäť, kedže bola poslaná zlá veľkosť,,len trvá na tom, že mi nezaplatí pošovné, ani jedno, čisto len sumu za tovar, a taktiež jej mám prvá poslat tovar ja.. tak neviem, ja osobne si myslím že by mi mala zaplatiť aj poštovné, ved to nie je moja chyba,,
@luciferix Moj nazor: neviem presne, ake ma dana PRO-predajkyna podmienky predaja, ale pokial ti zaslala zlu velkost, tak by ti mala vratit nielen sumu za tovar ale aj oboje postovne. Lebo tovar nevracias preto, ze sa ti nepaci, alebo ti nesedi strih a podobne. Ide o nespravnu velkost. Ona si to mohla aj skontrolovat, ci je to naozaj velkost ktoru si si objednala...... Ak by to zistila este pred odoslanim, mohla sa vyhnut tymto problemom....
Mozes sa obratit ak mas pochybnosti aj na admina martinjasen, mariosmykal a oni ti poradia. Len teraz je vikend, takze odpovedia asi az buduci prac.tyzden.
Este taka zaujimavost: manzel si nedavno objednaval z e-shopu kratasy, poslali mu inu velkost (totiz vnutri na stitku bolo cislo vacsie, ale zvonku na visacke, ktora tam je pricvaknuta extra a da sa potom odstrihnut bola velkost spravna= inak povedane, na zlu velkost nacvakli visacku so spravnou velkostou a tak odoslali) . Tovar po dohode vratil a vratili mu oboje postovne.
@garzonka no aj ja si myslím, že by mi mala poslať obidva postovné,,, no dohodli sme sa na jednom,,ok, suhlasím,,len stále si trvá na tom, že jej mám najprv poslat tovar a až potom mi da peniaze, že ona má zlé skúsenosti a tak,,no to možem mať aj ja nie?
tak mohla si to skontrolovat, to je pravda,
čo sa týka tej velkosti, nohavice som nasla na stránke s ktorej objednávala, tam su pisane aj velkosti a miery,,jednoznacne mi bolôi poslane nohavice na 8 rokov a ja som chcela na 6, čo je dosť velký rozdiel pri nohaviciach,,ked som jej písla 1x tak mi napisla že jej je luto, že nam nesadli, že čo už, potom som jej napisla, že som ich nasla na stránke aj s mierami, tak až potom uzanala chybu..

ta pani je zakmplexovana zena ktora nevie zrejme nakom ma riesit si problem asi ale ja ju vobec neriesim a tymto padom uz absolutne arogantna neprijemna kupi tovar aked jej dietatu nesadne vyhovara sa na ine veci aj ked tovar mala premerany minimalne pat krat tak aky ma problem nak si ma da na listiny ake chce ja mam cisty stit bola som ochotna to riesit ale potomto absolutne nie mna nebude mat nik za ciganku mam tovar kvalitny ludia su spokojny a ak je ona z toho zakomplexovana mala cakat do piatku pokial viem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!