icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

luciferix
13. apr 2013

@garzonka dakujem, taj poslem 🙂 aj ked nadalej trvá na jednom postovnom,,už neviem, či mám chut sa s nou dohadovať,,
ale dakujem za pomoc 🙂

garzonka
13. apr 2013

@luciferix Ja by som na tom trvala, ze ti zaplati oboje postovne...okrem toho pise sa to aj v pravidlach tejto stranky, ze to tak ma byt..........
"Ak sa predaná vec ukáže ako poškodená alebo inak vadná a pritom o tom nebola v inzeráte zmienka, predavajúca sa zaväzuje vrátiť peniaze a niesť aj náklady na vrátenie tovaru od kupujúcej (napr. poštovné)."

Ak by sa to rieilo s daminom,povedal by jej to iste. Ide len o to, ako velmi chces byt dosledna.

luciferix
13. apr 2013

@garzonka,,skusim jej este napisat, tak mne nevadi ak sa to bude tahat, 🙂

ivett1
15. apr 2013

@luciferix ahoj, skús dať jej nick sem, aby vysvetlila dôvody prečo trvá na vrátení peňazí bez toho poštovného t.j. že zaplatí cenu + jedno poštovné ... lebo máš nárok na 2x poštovné+cena ...tak ako písala @garzonka

luciferix
15. apr 2013

@ivett1 mi písala, klasika že to nie je pre nu ale pre poštu 😠 tak ale ked to prislo, tak mohla pozriet že je to zle velkost,,a neposlat vobec,,si mylsela že nebudem asi vediet, že si nevšimnem,,mi aj pisla že je jej to luto že to nesadlo, len ja som jej napisla, že viem s akej stranky to objednáva a tam su uvedené tie velkosti,,tak potom už dala mne za pravdu,,no iné jej nezostávalo
ale už sme dohodnuté

ivett1
15. apr 2013

@luciferix tak, ale to je msiešne... tak nech ti to doručí osobne, keď nechce preplácať poštovné... škoda, že ste sa už dohodli ...

fukylove
15. apr 2013

@luciferix suhlasim so zienkami... mas narok na dvoje postovne... predpokladam, ze si dopredu nevedela, ze ti posiela vacsie cislo a nesuhlasila si s tym... lebo ak si nebola dopredu informovana, tak nevidim dovod, preco by si mala ty doplacat na postu... ja som z bonprix davnejsie objednavala, poslali mi inu vec ako som chcela, tak mi rovno povedali, nech im nascanujem doklad o odoslani cez postu a ze mi preplatia postovne - kedze chyba bola na ich strane...
ak by si ale bola dopredu informovana, ze ti posiela vacsie cislo a aj by si s tym suhlasila, tak by to bolo nieco ine... tak ak som pochopila, tak to tak nebolo....

luciferix
15. apr 2013

@fukylove nie nevedela som dopredu,,toto je na 8 rocné dieta,,moja ma za mesiac 6 rokov,chcela osm velkost na 6 rokov,,a v tomto ona pláva,,a ja som sa tak na ne tešilááá

fukylove
15. apr 2013

@luciferix a prave preto, ak ti nevadia natahovacky, by som do toho zapojila aj admina... kedze ti to poslala bez toho, aby ta na to upozornila a je vysoka pravdepodobnost, ze keby ti dala dopredu vediet, tak to chciet nebudes... lebo v tomto pripade som si ista, ze mas narok na obe postovne, kedze zlyhala ona... priznam sa, len som cez vikend preletela diskusiu, viem matne o com to je, no neviem, ci sa k tomu predavajuca vyjadrila...

luciferix
15. apr 2013

@fukylove predavajucu som do diskusie ešte nezapojila,,jej ešte dnes napisem,,uvidim,,natahovačky mi velmi nevadia,,uvidim este ako sa mi ona vyjadrí 🙂

lenocka84
16. apr 2013

opat raz ma vytocila ponuka s vymenou, najprv ze ma zaujem, potom zrazu vymena, podotykam ma mensie deti, a ked nechcem, tak uz ani nakupovat nechce dotycna. to uz kde sme?

bodka13
16. apr 2013

@lenocka84 na koni moja 😉 😀 ...kašli na to,ja takéto veci už neriešim lebo by som sa zbláznila z toho 😉 🙂

zanika1983
16. apr 2013

Ahojte. Mam taky problem...kupila som z Pro krasny novy kabat.len velmi smrdel.tak som ho rucne oprala a roztrohol sa :/ stal 49€ a este sme ho ani na sebe nemali.s tym sa neda nic robit.ani vyreklamovat? som velmi nestastna .pretoze nebol lacny.bezne takto periem kabaty okrem tych co idu do cistiarne a nikdy sa mi nic taketo nestalo.Dakujem vam za odpoved

fukylove
16. apr 2013

@zanika1983 ja by som to ako reklamaciu poslala pre pani z PRO, ak si to prala podla stitku, tak nie je myslitelne, aby kabat (aj keby stal 10eur) sa pri prani rozpadol...

@luciferix vsak uvidis co a ako... ak sa s nou nebude dat dohodnut, tak by som to riesila aj tu verejne s nou + zapojila do toho admina

nikolca
16. apr 2013

@zanika1983 určite to daj reklamovať,je to dosť penazi,nato aby sa ti pri ručnom prani roztrhol 😕 😨 ,proshopaci su teraz povinny po novom vystavovať faktury a aj na tovar musia dať 2ročnu zaruku,pokial ti to nebude chcieť zobrať ako reklamaciu obrať sa na admina barborakr ona ma na starosti proshop 🙂 😉

gubcikova
16. apr 2013

baby a ako naša kámoška A...???

zanika1983
16. apr 2013

@fukylove
@nikolca ved aj ja si to myslim.bezne takto periem a aj 10 rocny kabat a nerozthol sa ani jeden. pisala mi ze reklamacia je velmi draha a trva aj 3 mes do ciny. pani je zlata chce to riesit..ale tak ide mi hlavne o tie peniaze.kedze som este stale na materskej.

zanika1983
16. apr 2013

@gubcikova nie nieeee len ona nieee :D ale inak na zaver by som bola zvedava ;)

nikolca
16. apr 2013

hej reklamacia je draha 😒 a myslim že jej sa ten kabat ani neoplati nazad poslať 😀 je tam neskutočne drahe poštovne 😕

nikolca
16. apr 2013

@zanika1983 a dokonca som u jednej predavajucej čo objednava tiež z činy v podmienkach čitala že tovar nazad neberie,lebo je zo zahraničia/z činy/ 😀 😀 a keby ho ona posielala nazad že je tam drahe poštovne,že sa to vôbec neoplati že odporuča radšej tovar predať dalej 😕 😔

zanika1983
16. apr 2013

@nikolca ano takto to maju pisane.ale toto sa ani predat uz neda. Pekne som ho vyvesila na vesiak a ked som to uvidela az mi zle ostalo :(

anina32
16. apr 2013

@nikolca
@zanika1983 Ale to je nesmysl ne? Jako PRO musí podnikat na živnostenský list a jako takový musí dodržovat zákony, nevím jak v SR, ale u nás je ze zákona 2 roky záruka a na její vyřízení je max. 1 měsíc! Kam to obchodník bude posílat nemusí zákazníka zajímat, obchodník musí max. do měsíce vrátit opravené zboží anebo peníze.

fukylove
16. apr 2013

@zanika1983 suhlasim s tym, co pise @anina32 ! ked raz podnikam, beriem na seba aj zodpovednost...! tj, vyhovorky ako reklamacia do Ciny a pod teba nemaju preco zaujimat... mas novy kabat, raz oprany a je po nom... takze by som ho zabalila.. len dodam, ze ak ti do mesiaca 30 dni - neda vyjadrenie, tak sa to povazuje za neodstranitelnu vadu a mas narok na vratenie penazi alebo novy tovar - podla toho co si TY vyberies....

zanika1983
16. apr 2013

@fukylove Dakujem vam za rady. Ona je traz zablokovana.uz nepredava.lebo hola ta zmena.ze len na zivnost. Tak dufam ze to vyriesime k spokojnosti.

fukylove
16. apr 2013

@zanika1983 v kazdom pripade - ak nebude ustretova, ja by som spomenula aj SOI.. prave preto, ze nema ofiko zivnost a nakupovala tovar za ucelom dalsieho predaja.. tj mohla by mat z toho velke problemy... treba sa branit, si v prave...

amandalear
16. apr 2013

Viem , že to už asi nikoho nezaujíma, ale znova to tu uvediem, že @sny, @lia2233 a @marka54321 je jedna a tá istá osoba a bola som touto osobou podvedená, síce sa chovala korektne pri zjednaní obchodu, ale ked vtáčka lapajú, pekne mu spievajú , po zaplatení tovaru už nekomunikuje a od 9.4. má vymazané inzeráty . pridávam aj upozornenie admina na tejto téme :martinjasen uzivatelka @marka54321 je @sny a taktiez lia2233

Ma niekto z vas skusenost s tymito uzivatelkami, ze balik sa statil na poste, pripadne iny problem s obchodom. Infromacie mi prosim posielajte do IP. dakujem.
9. apr o 14:53 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to • • d
dnes mi to aj potvrdil ešte raz, že je to pravda, no sny sa tu vydrila len o marke54321, že to je jej sestra ale o lia2233 už mlčala, kde robila podvody! takže s týmito loginmi pracuje osoba, ktorá ma podviedla!

zanika1983
16. apr 2013

@fukylove napisala som jej naco mam narok a zrazu to uz nechce riesit a mozem sa obratit aj na SOI :/ pisala som aj adminovi tak dufam ze mi pomoze.

greta86
16. apr 2013

@traktor Takze pani sa tu vobec nevyjadrila...ani mi neodpoveda na moje odkazy 😔 ziadne peniaze mi nevratila 😒 ako dalej? dám na ciernu listinu, to viem, ale adminovi kde mám pisat? diky 🙂

sante81
17. apr 2013

prosím vás, ako by ste posielali polohovatelné detské lehátko? kurierom? postou? ako to zabalit? do čoho? dakujem

ivett1
17. apr 2013

@sante81 ahoj, ja som ho normálne zabalila do krabice a poslala ako poistený balík ... kuriéra by si zbytočne preplatila ... teda podľa mňa 😉