icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

traktor
13. máj 2013

@birika
@heni79 tu nesuhlasim..aj ked je udana miera, ma byt poskytnuty aj spravny udaj o velkosti, ktory je uvedeny na stitku..cize ,ak je na stitku velkost XL, tak to dam aj do inzeratu, ze je to XL ..nenapisem , ze je to S , ked na gatiach je nieco ine..cize pani mala narok reklamovat..

heni79
13. máj 2013

@traktor
Ja som napr. predávala teplákovú súpravu pre dieťa. Na štítku bola veľkosť 104, v skutočnosti ju malá nosila vtedy, keď nosila veľkosť 86. Tak som to mala uvedené aj v inzeráte+reálne miery - všetky dĺžky a šírky a inzerovala som to ako 86. Lebo tam sa zjavne niekto sekol pri našívaní veľkostného čísla. A to mohol byť aj tento prípad. 😉 Lebo tie veľkostné označenia nie vždy vyjadrujú realitu. Myslím, že tú vyjadrovali uvedené miery. Ozaj a čo v prípade viacerých veľkostných označení na štítku? To len ako rečnícka otázka. 😀
Osobne si aj v obchode vyberám spravidla z troch veľkostných rozmedzí, ktoré nosím súčasne. Napr. nohavice mám trojakej veľkosti. Všetko v závislosti od výrobcu a strihu. 😅
@birika
Neviem ako si to presne mala v inzeráte uvedené. Každopádne, už si sa rozhodla. Predpokladám, že tovar budeš po vrátení predávať naďalej. Tak na to budúcu kupujúcu zvlášť upozorni, aby neprišlo k omylu.

traktor
13. máj 2013

@heni79 mala si v inzerate uviest, ze je to velkost 104, ale podla teba je mensia a tvoje dieta ju nosilo v tom a tom veku a pridavas aj mieru..vzdy mas udat velkost aka je na stitku a k tomu môzes dodat, ze je mensia / väcsia, pripadne dolozit mieru.. 😉

heni79
13. máj 2013

@traktor
Ja som to mala v inzeráte samozrejme uvedené, ale inzerovala som to s označením 86. Prečo? Ak niekto hľadá 104 a napíše mi a ja mu poviem, pardon, je a bude to malé, tak to nikdy nepredám. Ak to uvediem ako 86, tak kto ju hľadá si inzerát otvorí a nakoľko vie čítať, si prečíta, že na štítku je uvedená iná veľkosť, ktorá je ale chybná a ihneď si prečíta aj miery. 😉
Ja neviem, ak hľadám niečo vo veľkosti napr. XL, použijem filter a nebudem hľadať vo veľkosti S, či tam náhodou niekto nepíše, že je to väčšie.
Neviem, príde mi to logické a najmä, pokiaľ v inzeráte sú uvedené všetky náležitosti - iné označenie na výrobku, zodpovedajúce inému číslu v realite a najmä, detailné miery. Nemyslím si, že je možné v takom prípade niekoho uviesť do omylu. A ak je niekto o všetkých týchto veciach informovaný a rozhodne sa vec kúpiť, nemá čo reklamovať. Samozrejme, ak nie je výrobok nejako poškodený. Ale to už by bolo o niečom inom.

benne
13. máj 2013

@heni79 traktor to myslela inak, nie uviest do kategorie 104, ale kludne do tej 86, na ktoru aj sedi, no je dobre v texte spomenut, ze na stitku je uvedena velkost ina.. alebo stitok ustrihnut 😀

A moj osobny postoj k tejto konkretnej veci, ak by som kupila 86ku a prisla by mi 104ka a mojmu dietatu by to na tu 86ku nesedelo, ale boli by zaroven vopred k dispozicii rozmery, radsej by som si to nahodila do inzeratu a posunula dalej, nebrala by som to ako zavadzanie od predavajucej ani by som neziadala kompenzaciu.

stanislavao
14. máj 2013

nespolahlliva
cvikova.l@gmail.com - Lucia Cvikova (neregistrovaná/ý)

gubcikova
14. máj 2013

neodporúčam neregistrovanú eydi.dragosek@gmail.com - Andrea Škovierová sľúbila úhradu platby a nejako je už týždeň ticho

gubcikova
14. máj 2013

občas sa pozastávam nad niektorými.ako tie otázky k inzerátom -ani bu ani mu v akom je stave,odpíšem,potom cena s poštou-odpíšem že ok môžme sa dohodnúť,hned na to-ešte rozmery.odpíšem,ona čakám ešte na vyjadrenie inej predávajúcej,potom ok beriem č.ú,napíšem a otázka ešte je to originál.ty brdo táto komunikáca riadne o inom

monickapd
14. máj 2013

@gubcikova súhlas...kultúra... 😅

ivett1
14. máj 2013

k tým veľkostiam ... aj keď udávam rozmery, píšem aj veľkosť ... aj teraz som mala v ponuke dvoje chlapčenské plavky na jedných veľ. 98 (na 2-3 roky) na druhých 104 (3-4 roky) iný výrobca ...a tie menšie boli rozmerovo väčšie 😅 ... hm a sedia vlastne aj na 4 roky... takže ja to robím ako @traktor dám veľkosť na štítku a napíšem poznámku, aby si radšej premerali ... lebo aj keď sa nám to zdá niekedy smiešne, keď porovnávam napr. dámsku 36 v H&M s F&F ... dosť veľký rozdiel, ale kvôli tomu hádam nebudem určovať veľkosti ja...😉 (nie som predsa výrobca) ...môžem len odhadnúť ...

birika
14. máj 2013

@heni79 už som prepísala veľkosť na 44...

birika
14. máj 2013

@ivett1 ja som akosi štítok ani nepozrela...gate som kúpila tu a som ich posúvala a text s vedomím predávajúcej skopírovala. Keˇže mne boli veľké, dopísala som správne miery a štítok som si naozaj nevšimla. Ale už to bude poriešené..verím 🙂

ivett1
14. máj 2013

@birika ahoj, v pohode, len som napísala ako to robím ja😉 ... stáva sa to, aj mne sa už stalo, že som zle odhadla veľkosť - svoju ... tvoj prípad je taký diskutabilný ... lebo na jednej strane - mohla si uviesť veľkosť zo štítku a na druhej strane aj tá kupujúca si mohla prečítať rozmery... takže ...preto som sa nevyjadrila priamo k tvojej otázke😉 nedá sa totiž jednoznačne reagovať, lebo obe ste niekde v "polovici" ... neurobila si "chybu" len ty, ale čiastočne aj ona ...

birika
14. máj 2013

@ivett1 áno, som si toho vedomá, preto som poslala peniaze a čakám či prídu gate... verím, že áno 😉

heni79
14. máj 2013

@birika
Tiež si myslím, že je podstatné, aby si dostala tovar nepoškodený späť. A pri ďalšom inzerovaní to skoriguješ. 😉

matik1
14. máj 2013

Baby poraďte, ako poslať detskú postieľku? Pán to chce poštou, je veľká, ťažká, môže mať okolo 25-30kg a dala by som to poistiť, aby sa nepoškodila. Koľko asi bude poštovné?

mmacca
14. máj 2013

@matik1 Treba pozrieť stránku pošty expres kuriér. Poistenie je v cene a kuriér príde priamo domov. Najlepšie je zavolať na bezplatnú linku a oni povedia cenu - treba vedieť váhu a rozmery.

matik1
14. máj 2013

@mmacca ďakujem

kikulienka973
15. máj 2013

mam zle tusenie....v piatok minuly tyzden mi pani pisala ze prevzala dobierku,ale ked zadam podaci listok do sledovania zasielok,tak je stale na poste...da sa na to sledovanie spolahnut? ☹

ivett1
15. máj 2013

@kikulienka973 ahoj, toto sa stalo aj mne ... tiež som dala do vyhľadávania sedovanie zásielok (pri dobierke) a stále mi to ukazovalo, že je zásielka na pošte a pritom už bola prevzatá a dokonca aj peniaze som mala na účte ... tiež som bola prekvapená ... lebo inak tá e-služba celkom funguje...

nikolca
15. máj 2013

@kikulienka973 aj mne sa minuly tyžden vratila dobierka,kupujuca mala dve pozitivne hodnotenoa čo sa tyka prebratia dobierky,na spravy nereagovala a ked som si dala do sledovania tak mi normalne ukazalo že zasielka uložena na pošte na žiadosť adresata 😠 😠 😠 ,tak som dufala v to že nemala pri sebe peniažky tak si ju dala odložiť na poštu,lenže neprebrala,dala som jej negatko a ta truba pod to napisala odpoved že ja som chcela peniaze a ona videla na fotke že je suprava poškodena 😠 😠 no tak tymto ma riadne vytočila ☹ potom sa niektore mamičky čuduju že sa nechce posielať na dobierku 😕

petraxy6
15. máj 2013

@kikulienka973 skús si zavolať na infolinku, tam ti povedia. aj ja si radšej volávam, keď treba 🙂

bejka333
15. máj 2013

@matik1 Najlepšie by bolo poslať to kuriérskou sklužbou 🙂

monickapd
15. máj 2013

@matik1 do 50kg 20eur..

andylka
15. máj 2013

jaj baby,mne neskutocne lezie na nervy ked si baby nieco zajednaju,maju zaujem a potom ani obraz ani zvuk 2-3 tyzdne... Ako keby im niekto otrhol hlavu,ked si to rozmyslia.Niektore zeny su hrozne nezodpovedne v tomto ☹(

matik1
15. máj 2013

@monickapd ďakujem

cawes
15. máj 2013

@zuzana32 v prvom rade reagujem na tvoju poznamku ze davas postarke obcas nieco na kavicku, no ja som si stazovala tiez na poste este ked som byvala na sk, tak som si nechala posielat nemecke noviny a rozne veci, no a vzdy mi prisla otvorena obalka, alebo tak ako hovoris nezazvonili atd. Taky bordel som spravila na poste, plus som isla na hlavnu postu a na postu v ba. A este aby som teraz niekomu davala nieco???? a zaco??? aby si plnila svoju pracu, toto je sila! nenavdidim takyto pristup predavaciek, postariek a inych ludi ktori si myslia neviem co.

no a dalej k tomu co tu pisete, je mi luto ze vela vela ludi ma taketo skusenosti, resp. ze sa taketo nieco deje. Pride mi to neakceptovatelne napisat ze produkt vyzera ako keby ho vyrobili a pritom sa rozpada atd. Na druhej strane musim tiez povedat ze niektore mamicky cakaju ze nosena vec bude vyzerat ako nova. Myslim ze problem je v tom ze kazdy mame iny pohlad na vec.
Dalej by som chcela napisat moju skusenost predavala som naozaj nenosenu supravu calvin klein bola len raz oprata, kedze bola pre novorodenca. Dala som ju na bazos a az som mala sama stress z toho ako to dopadne. Ale nastastie bolo vsetko ok, takze to bol pozitivny pripad.
Dalej som si na inej stranke otvorila internet shop jasne som tam napisala ze som len distributor, ze tovar kolkokrat nevidim, lebo dorucenie mam zadara a je mi to vyhodnejsie teda aj mne aj kupujecej posielat to priamo na adresu. Ved chcem usetrit kupujucej postovne.
moje skusenosti
prva predavajuca milion otazok, no ok ako tak som vsetko zodpovedala, s tym ze naozaj to nemam v ruke a nevidim to
dalej vravim neposielam na dobierku, ze peniaze vopred, nie to tiez nebolo ok, tak vravim ok ide o par euro tak to zaplatim a potom poslete. NO tak som isla na vlastne rizidko. Ked ale veci prisli a mamicka poslala peniaze tak kazdy den 1000 sprav kde to je kedy to pride atd. A najlepsie bolo ked mi napisala ze teda musi mi to povedat ma to neaky zlty malilinky flak na snurke na gatach co som myslela ze ma odvezu, pravdepodobne lepidlo z vyroby aleob nieco take, ale ako sorry ja som distributor a za par euro fakt neviem co niektori ludia cakaju.

takze si myslim ze mamicky by mali tiez porozmyslat ze ak chcu kvalitnu vec tak treba ist do dobreho obchodu a budu mat to co vidia a nie tu potom zhadzovat ine mamicky a hadat sa

zuzana32
15. máj 2013

@cawes - no áno, len ja som písala, že mne poštárka nikdy nehodí lístok aj keď nie som doma, ale skúsi to ísť dať k svokre prípadne k rodičom. Preto jej sem tam kúpim kávu, že je taká ochotná pohľadať ma na ulici 😉

mimave
15. máj 2013

ahojte, bohuzial pridavam predavajucu dana555, uplne sklamana som z nej, kupovala som od nej kuchynku za 20eur, pytala som sa na stav a pod, vraj uplne super vsetko v poriadku, prisla mi kuchynka uz s aj tak chabym vybavenim a z neho este chyba, co mi pani samozrejme nespomenula, pytala som sa na stav nalepiek, ze tam ziadne nie su.. tak ten varic co je nalepka cely dokrceny, na trube dalsia nalepka povyduvana. pisala som jej ze co to ma znamenat a odpoved strucna..:to je mi luto ze nie ste spokojna. a vymaze inzerat.konec debaty. tak teraz neviem, uz sa k nej asi nedopatram, pisala som jej aj spravu, neodpoveda. nepoznate ju niekto prosim?