Skúsenosti so vstupom do apoštolskej cirkvi

fialova159
24. nov 2019

ahojte,,,rozmyslam nad tym ci sa pridat k AC (apostolska cirkev) nakolko som sa v Otcovom dome citila velmi prijemne,,, bojimsa vsak toho, ze ak buem chciet odist nastanu problemy. pocula som to od viacerich znamyhc ktorym nemam dovod neverit. nevedeli by ste mi poradit??? naozaj neiem co roboit a nechcem sa niekomu zaviazat do konca zivota, teraz to tak citim ale co ked si o 5 rokov poviem ze nie?? dakujem za rady

prevenar
24. nov 2019

@fialova159 ..na co ? co som pocul naposledy , tak Boh je vsade . 🙂 ..najdi si nejaky krestansky turisticky klub, ked sa citis dobre okolo veriacih a napln svoj zivot zaujimavymi cinnostami , tvor, sportuj ..napriklad indoor lezenie v hale je fantasticky sport , kde stretnes vela ludi , vzdy mozes ist v nedelu do kostola a nemusis sa na nikoho viazat a obavat sa nasledkov. hladaj odpovede v sebe a nie v cudzich ludoch.

nelca84
24. nov 2019

@fialova159 ozaj potrebujes poradit ci vstupit do sekty?

dajana555
24. nov 2019

@fialova159 čo som počula,tak sa nedá odísť od jehovistov,ale AC asi bez problémov

fokuska
24. nov 2019

@fialova159 V akejkolvek sekte sa na zaciatku citis velmi prijemne. Vsetco su taki mili a stastni a vsetko sa zda uzasne.

klarissa25
24. nov 2019

Ja nerozumiem ako normálny človek môže chcieť vstúpiť do sekty....

prevenar
24. nov 2019

@klarissa25 ..no ved normalny clovek tam nevstupi. vlastne si si aj odpovedala 🙂

lucia147852
24. nov 2019

Apoštolska cirkev nie je sekta. Je to normálne registrovaná cirkev ako každá iná. Mam z nej kamarátku, ona je dcérou kňaza tej cirkvi. Úplne normálna baba. Nedostaneš sa od jehovistov a podobných zoskupení...

klarissa25
24. nov 2019

@prevenar to je pravda len potom je tých nenormálnych asi celkom dosť...

dejka77
24. nov 2019

Mam tiez svoju skusenost s nimi. Avsak ja som sa tam neinfiltrovala, nie som typ co len tak niekoho oslovi. Chodila som na ich omse nejaky cas. Ak to porovnam s katolickymi omsami, tak su to 2 velmi rozdielne veci. Nehovoria sa tam ziadne naucene modlitby ako v kostole, piesne moderne, uzasne kazne, ktore cloveka povzbudia, osobne svedectva, pribehy. Nejake "zobranie" o peniaze som tam nepostrehla. "Kostol" bol novopostaveny takze tam skor vyslovovali vdaku za to.
A to, ze by to mohla byt sekta mi teda ani nenapadlo a neverim tomu. V kazdej cirkvi sa najdu nejaki fanatici. Kamoska mala znamych v inej cirkvi a tiez po case sa jej zdali ako fanatici. Od svedkov jehovovych maju daleko.

nelca84
24. nov 2019

@klarissa25 smutne je, ze povacsine su len dovercivi, casto v zlozitych zivotnych situaciach, veria v pomoc a podporu....a to je zivnou podou tychto zoskupeni...

benit
24. nov 2019

Mam suseda farara v Ac, su zvlastni a velmi sa operili odkedy sa stal vodcom. Boli lanarit aj nas, ked videli ze nic, tak nas uplne zavrhli, zakazali sa detom stretavat a podobne. Na dvore cez plot rozne stretnutia, pocuvat niekedy tie rozhovory , az usi bolia.

rastocirik
24. nov 2019

hlavne si vyber cirkev v ktorej mas slobodu mislenia nepocuvaj ludi ale pocuvaj boha on ti vzdy ukaze tu spravnu cestu a ak ta niektory ludia presviecaju ze mas boha o nieco prosit alebo nieco od neho ocakavat to sa mi zda trufale voci bohu on najlepsie vie cim ta ma obdarovat a ako ta ma zivotom viest.

prevenar
24. nov 2019

@klarissa25 ..zas rovno aj odpoved 😉

ivana11155
25. nov 2019

@fialova159 načo tam chceš vstúpiť? Véd keď sa ti tam páči môžeš tam chodiť, nemusíš byť ich členkou. Keď sa ti nebude páčiť, môžeš chodiť znova do kostola. Je to normálne registrovaná cirkev, nie je to sekta, nemusíš sa báť.

h2
25. nov 2019

@fialova159 To je ale zvláštna náhoda, nikdy predtým som o Apoštolskej cirkvi nepočula a dnes už dvakrát. Ten prvý raz bol, keď som čítala článok o Violke Macákovej. 😢 Písalo sa, že bola členkou tejto "sekty". Tým nechcem nič naznačiť, ani povedať, píšem to len pre informáciu.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
benit
26. nov 2019

Tak asi treba zacat citat clanky teraz rozoberane o AC. Ludia hovoria o skusenostiach.

lenkakravcova
27. nov 2019

@fialova159 tu ti rimokatolicky budú tvrdiť ze iná kresťanská cirkev nez rkc je sekta a ta ich je ta prava neomylna... 😂 Poznám jedného chlapa z AC a je fajn.

Vyber si co ti vyhovuje z teologické ho hľadiska, nikto ta nikde držať nebude. 🙂 ja som si vybrala islam lebo mam k nemu najbližšie a vyhovuje mi to.

gennara
14. jan 2020

@lucia147852 je to sekta. To, ze je registrovana, neznamnea, ze nie je sekta. Registrovana znamena, ze dosiahla nejaky pocet clenov. Ziadne ine kriteria na registraciu cirkvi na Slovensku neexistuje, len pocet clenov. Takze ked nejaka sekta nazbiera dostatocny pocet clenov, na Slovensku ju zaregistruju bez dalsieho skumania, co to vlastne je...

maskatomaska
6. máj 2020

nelca84 potrebovala by som sa s tebou nakontaktovat...neviem ako...prosim, ozvi sa...dakujem

stanko122
26. jan 2024

Ľudia prečo pišete sekta ? Čitajte Pavlove listy tam sa o tom píše a celu bibliu skumajte 😉tiež som v RKC ale chcem isť tam kde najdem Boha a nie ostať na jednom mieste v RKC kde ma tam nevedú k Bohu ale k ich záujmom! Stačí ak človek otvorí bibliu a najde tam veci ktore su zakazané a RKC to napriek tomu robí a používa napriklad modly atď ...ja som sa stretol už aj s ľuďmi ktorý mi povedali že biblia je somarina len preto lebo tam boli veci ktore sa nesmu a RKC to robila tak mi povedali že to je somarina 🤣? To fakt ? A ja na to že keď je to somarina tak prečo je aj v kostole na tom pulte ta ista biblia ? Ved je to zdroj s ktoreho sa čerpá ...je to samotný Boh lebo su to jeho slová a to nikdy jeho slova nepominú ! Co robia zle či už KS milosť alebo AC a iné ? To že chodia hlasať evanjelium je zlé ? To že vam poveda že Ježiš vas chce zachranit je zle ? Že vám čítajú a hlasajú Ježisove vyroky slova podobenstva je zle ? Prečo ak je napisané že je Dar jazykov ,dar uzdravovanie prečo to neni v RKC ? Jedzte a pite z neho všetci znamena kto čitá jeho slova abo by ich jedol a a kto tomu verí pije jeho krv toto mame robiť na jeho pamiatku !

elenatomasova
26. jan 2024

@fialova159 prečo už rozmýšľaš o odchode?