icon

Skúsenosti v Anglicku po Brexite

katie303
31. aug 2016

Ahojte maminky z UK.

Mozete mi prosim napisat vase skusenosti tu v UK po Brexite? Niektory mi hovoria o rasizme zo strany Anglicanov. Idete domov o 2 roky ked sa to vsetko zacne diat? My mame 2 male deti a nechcem aby boli sikanovane od inych deti aj ked rozpravaju anglicky. Ist domov ci ostat? Viem ze na SVK je to hroza ale aby boli deti v bezpeci tak rozmyslam ist domov aj ked nechcem

evittam
31. aug 2016

@katie303 Ja nepíšem o spotrebnom tovare - lepšie čítaj a hlavne s porozumením. 😉 To o čom píšeš veľmi dobre viem - takže neprekrúcaj to čo píšem. 😉

luciahaluskova
31. aug 2016

@katie303 radsej vymaz tuto diskusiu lebo,vsetky sa tu zrazu pourazali...nikam to nevedie

katie303
autor
31. aug 2016

@andreah25 moja ja som zacala normalnu debatu len mi prisli prve 3 prispevky s takym obsahom ze uplne odveci a same osocovanie lebo nejake mudre tapy mali potrebu si rypnut.

dominikav123
31. aug 2016

@katie303 ked napíšeš taku chu***inu ze na Slovensku je hrôza sa nečuduj

evittam
31. aug 2016

@katie303 Nezačala si úplne normálnu debatu - písala si hneď o "hroznom SVK"...... 😉 Takže neviem aké si čakala reakcie.

luciahaluskova
31. aug 2016

@katie303 inak uz dlho ma nikto nevytocil,toto som asi aj potrebovala 🙂 prajem ti pekny den 🙂

andreah25
31. aug 2016

@luciahaluskova vieš, ono nie je umenie sa zavesiť na krk niekomu, kto sa vie o živobytie postarať a zabezpečiť aby deti neboli hladné...., umenie je toto všetko dokázať zabezpečiť sama a v podmienkach, ktoré nie sú na to práve ideálne.
A taktiež je lepšie, ak to sama dokážeš, pretože ak sa s tým mužom, na ktorom si závislá, niečo stane, zbohom krásny život žienky domácej, ktorej sa dobre žije a aby si potom nebola na tom ešte horšie ako všetky tie, ktoré odsudzuješ, že hnijú v SR.
Človek by sa ani neurazil, na to čo si napísala. Je však dôležité, ako čo napíšeš a Tvoj príspevok bol plný urážok.
A to, že reagujú práve tie, ktorých sa to netýka....? Som Slovenka, žijem na SR, SR je moja rodná krajina a som hrdá na to kde žijem. A ak niekto urazí moju rodnú hrudu, tak sa ma to sakra týka!

luciahaluskova
31. aug 2016

@andreah25 kazdy vie sam ako je na tom...a mne uz tejto diskusie staci na dnes,pekny den

abbey1
31. aug 2016

@katie303 Ešte si myslíš, že v Británii sa dočkajú viacej urážok ako tu na Svk? myslím, že si dostala odpoveď, akú si nečakala, ale aká ti v podstate odpovedala na tvoju otázku. A takáto je tu bohužiaľ, väčšinou i realita.
Tak pokiaľ ste tam spokojní, užívajte si to a časom uvidíš, ako sa bude situácia vyvíjať. Ak tam pracujete a žijete legálne, tá zmena nebude taká drastická, ako sa možno teraz javí.

sardinka335
31. aug 2016

@evittam Ked je pruser kazda ide na SK si všimni neraz je tu prispevok ,,som v UK, ,som v DE,, ...ked jej hrozi potrat, ked tam na nu ,,seru,, tak aj ,,slovač - bedač,, je zrazu dobrá.

katie303
autor
31. aug 2016

@abbey1 po tejto diskusii som veru stratila chut ist domov radsej tu

dominini
31. aug 2016

@katie303 a coho sa vlastne bojis o tie 2 roky?

katie303
autor
31. aug 2016

@dominini nicoho ja som tu rezident. Ja som chcela nazor na anglicanov po brexite

alaguema
31. aug 2016

@katie303 nežijem síce v UK (žila som tam pred nejakými rokmi), ale s rodinkou sme sa vrátili zo zahraničia na Slovensko a sme tu veľmi spokojní. Myslím, že šikovný a pracovitý človek sa chytí všade. To na margo tej slovenskej "hrôzy". Čo sa týka bezpečnosti, tak UK momentálne nie je extra bezpečná krajina, ale nie preto, že by tvoje dietko mohol spolužiak v škole šikanovať za to, že UK vystúpi z EU (celkom smiešna predstava 😀 ), ale preto, že UK je exponovaná krajina, ktorá v súčasnosti žne plody svoje kolonizátorskej minulosti.

mamulka211
31. aug 2016

@luciahaluskova ked hras uz taku anglicku lejdy, daj si zmenit aspon meno 😀

mysga
31. aug 2016

@katie303 ja neviem o tom, že by to na Slovensku bola hroza, skor je tu kopa neschopnych ludi. 🙂 a co sa brexitu tyka, ved uvidis, ak si pristahovalec a mas tam nakoniec mat zle podmienky,tak si nemyslim,ze tam budes trcat. Ak to bude fajn,tak budeš. 🙂 asi jedine pockat. Hoci, chapem anglicanov, moj kamarat tam robi a naucil sa perfektne po...polsky... :D

luciahaluskova
31. aug 2016

@mamulka211 ja zijem v Cannes to je vo Francuzsku ty trubka 🙂 ale mas odo mna palec hore pobavila si ma 🙂

libawet
31. aug 2016

@katie303 takže, keď hrozí nebezpečenstvo, rýchlo sa vrátite domov na Slovensko? Takže asi také hrozné nebude, že?
Ja sa len modlím, aby okolitý svet si to naše malé a pekné Slovensko vôbec nevšímal a nechal nás tak...lebo ak si raz všimnú, akú máme krásnu krajinu, aké bohaté zásoby vody - a kvalitnej - máme ( a raz tá vojna o vodu bude ), úrodné polia - tak nás tu zožerú. Takže - všetci, čo ste Slovensko opustili, len prosím vás zostaňte, kde ste.
Brexit bol, bohužiaľ, podvod na anglických voličov, ktorí mu tentoraz podľahli, a týka sa aj nás - ekonomika je prepojená.
Potraviny, oblečenie...máme drahšie, ale čo sa týka iných vecí sú lacnejšie, kamarátka žije vo Švajčiarsku, no ošetrovať sa chodí na Slovensko🙂, taktiež si vždy nechá urobiť účes u kaderníčky....na Slovensku je bežné, že obyčajní ľudia sú vlastníkmi nehnuteľností, toto až taká samozrejmosť inde vo svete nie je, lebo pôda je tam veľmi drahá pre bežného smrteľníka, skôr si byty, domy prenajímajú.

myskahryzka
31. aug 2016

@luciahaluskova 😁A ty si pre zmenu pobavila mna.. v zahranici plne zavisla na chlapovi a ty niekomu nadavas do trubiek?

stardust
31. aug 2016

@katie303 tvoje deti sa mozu stat obetou sikany nielen v Anglicku, ale aj na Slovensku. Sice zijem v Nemecku, ale tu vela zavisi od lokality, v ktorej chodia deti do skoly. Deti asocialnych Nemcov budu s vysokou pravdepodobnostou tiez nenavidiet cudzincov a tie deti z kulturnejsich kruhov budu podobne ako ich rodicia politicky korektni voci detom s Migrationshintergrund.

Ze nechces ist byvat na Slovensko viem pochopit. Neschopni uradnici, predavaci, ktori sa nevedia spravat, nekulturne postavy na slovenskej politickej scene, na figu skolstvo atd. atd. Slovensko je dobre akurat na dovolenky.

Z uvodneho prispevku vyplyva, ze si sa osobne nestretla so ziadnymi negativnymi postojmi Anglicanov ku svojej narodnosti...nad odchodom by som uvazovala, az by sa ma to bezprostredne dotykalo.

luciahaluskova
31. aug 2016

@myskahryzka ty vies velke hovno o tom ako je to medzi mnou a mojim muzom,nam to vyhovuje tak ako to mame a ty sa staraj o seba a svoj zivot

meluela
31. aug 2016

@katie303 mas pravdu ze na sk je to hroza co sa tyka korupcie, hromadneho kradnutia, sprostoty ludi (hlavne nahananie sa za socialnym statusom z ktoreho uz vela ludom preplo) .. teda co sa tyka BA, v inych regionoch to uz musi byt uplne des ked sa k tomu prida nezamestnanost a malomesto so vsetkym co to obnasa
zijem na sk lebo by bolo tazke to z rodinnych dovodov zmenit, takze pokial sa da zatial ostavam, moze to tu ist ale dalej vyrazne dolu vodou
uz ani tie tatry nie su co byvali, same loga j&t a znicene kopce 😒 (nielen polomom a kôrovcom)
anglicko po brexite sa moze znacne zmenit, vsak teraz bola sprava ako tam nejaka partia vyrastkov zabila dvoch poliakov lebo hovorili po polsky .. na tvojom mieste by som tiez zvazovala kde je lepsie miesto na zivot tvojej rodiny .. zial neviem ti vsak poradit, treba pozorne sledovat ako sa to vyvija a byt pripadne pripravena na zmenu

moni244
31. aug 2016

Boze tieto primitivne sedlane, co sa hraju na primafony, lebo odisli z tohto hrozneho slovenska, su na smiech. Ostante, kde ste.

dominikav123
31. aug 2016

@moni244 primafóna je super slovo ! 😀

myskahryzka
31. aug 2016

@luciahaluskova Ja som len reagovala na tvoju urazku na verejne pristupnom fore. Na tvoj vyhovujuci francuzsky zivot zeny v domacnosti v Cannes zvysoka se*iem.

moni244
31. aug 2016

@dominikav123 jej 😀 zle sa mi pise, ked mam napojenu nabijacku 😀

stardust
31. aug 2016

@meluela neviem, co to bolo za partiu, co dobili tych Poliakov, ale z rozpravania znamych viem, ze v UK boli decka z poulicnych gangov velkym problemom a napadnutia tiez nebyvali zriedkavostou.

moni244
31. aug 2016

@katie303 tak sa pytaj v anglicku 😉 ked chces nazor anglicanov

luciahaluskova
31. aug 2016

@moni244 aj ostavame to sa nemusis bat 🙂 ale neviem ktore z nas su vacsie sedlane...

moni244
31. aug 2016

@luciahaluskova vdaka bohu 😉 joj, zazila som slecinky, z dedin, co odisli do Anglicka, hraju sa na velke damy, nadavaju na Slovensko