icon

Skúsenosti v Anglicku po Brexite

katie303
31. aug 2016

Ahojte maminky z UK.

Mozete mi prosim napisat vase skusenosti tu v UK po Brexite? Niektory mi hovoria o rasizme zo strany Anglicanov. Idete domov o 2 roky ked sa to vsetko zacne diat? My mame 2 male deti a nechcem aby boli sikanovane od inych deti aj ked rozpravaju anglicky. Ist domov ci ostat? Viem ze na SVK je to hroza ale aby boli deti v bezpeci tak rozmyslam ist domov aj ked nechcem

luciahaluskova
1. sep 2016

@sardinka335 to vobec nie je pravda,Francuzi sa neboja je to tak len cele medializovane,su velmi hrdi narod ktory sa ozaj nicoho neboji a davaju to tu poriadne najavo...Su tu plne mesta ludi kazdy den,nikto sa tu neskriva,kazdy tyzden bol ohnostroj a na nom plne centra ludi..

barcelona94901
1. sep 2016

@luciahaluskova klepla si klinček po hlavičke s médiami .Dobre vieme ako to u nas " je" cize v skutočnosti nie je ...

sardinka335
1. sep 2016

@luciahaluskova hrdý národ??? Asi tak ako Nemci - sráči! ...navlačili si tam pristahovalcov a teraz maju to ich multikulturne obohatenie. Samozrejme ze ludia chodia po uliciach čo ine im ostava nie? Len verit, ze najblizší utok bude dalej od nich a ten bude...to je len otazka času kedy zase moslimovia udru. Zijete tam vo vynimočnom stave uz rok...fakt krajina v akej tužim ziť. 😖

P.S. za hrdý narod povazujem Madarov. Rusov nepremohol ani Napoleon ani Hitler.

sardinka335
1. sep 2016

@barcelona94901 a ty si myslíš ze my tam nemame rodinu? Ja mam konkretne v DE...ze nekomunikujeme, ze nam nehovoria čo ziju, ako ziju? Spokojnostou čo sa tyka stavu spoločnosti nehyria. Keby ti vedla novo postaveneho domu na hypoteku začali stavat azylák tak asi radostou neskačeš... 🙂

moni244
1. sep 2016

Ja sa len smejem, ako nadavate na zdravotnictvo, preco potom tu je tolko tem, ako to v zahranici neriesia?

barcelona94901
1. sep 2016

@sardinka335 pisem niekde že sa sťahujem do de ?
Pisem o tom,ze jedna vec je čo sa dočítame u nas v médiách a to okolo pravdy ani len neprejde čo sa vypúšťa von za odpad
Pozri im postačia vedla domu azylak ,ale tebe postavia na svk vedla domu kludne spaľovňu odpadu ...tak o čom to je ?
Oni sa môžu sťažovať ,ty choď na svk riešiť nebezpečný odpad a nezverejní to nikto ,vyšší záujem ,čo si budeme hovoriť ,tvarme sa naďalej že je tu super .
Podľahneme strachu z moslimov ,pozor nikde nepisem že sú fajn ,spomínam iba medializáciu a masívny tlak na naše hlávky
Je ľahšie vďaka strachu z toho o čom my ani len netušíme ...zmanipulovať masu ľudí ...než im povedať boj sa moslima aj tak zdochnes na raka ,ani nebudes vedieť z coho ho máš ...pretože je to jedno v akých srackach žiješ,co dychas,co jes ,akú vodu pijes atd atd ,chapes nikde nepisem že niekto hýri ,súhlasím s tym ze v médiách pravdu očakávať je uplna zbytočnosť
Ľudia nemajú paru
A áno madari sú hrdí národ ,vezmi si aj ich sviatky .My sme niekde úplne inde či si to chceme alebo nechceme priznať ..

luciahaluskova
1. sep 2016

@sardinka335 tak na slovensku budete mat o par rokov mozno o menej mozno o viac to iste ako vo FR.Vsetko v okoli PN,Moravany,Banka,Vrbove skupili Arabi,vsade si stavaju velke domy lebo tam s vami chcu zit.Takze ja by som si nebola uz taka ista ani tam a teda tu je ten zivot o nieco urcite aspon pre nas lepsi ako na svk

zuzitko74
1. sep 2016

@luciahaluskova Dievča zlaté, nerada si tvorím obraz o ľuďoch podľa prvého dojmu, ale pri tebe mám pocit, že druhý takýto ,,dojem" by mi k šťastiu vôbec nechýbal.

luciahaluskova
1. sep 2016

@barcelona94901 pravdaa!!!

sardinka335
1. sep 2016

@barcelona94901 inde si jedine ty mam taky pocit... 😀 😀 Riešiš nebezpečny odpad či ako? Ja nehovorim ze tu je super, ale taka katastrofa ako sa to snaziš vykreslit to nie je. Sak čo neziješ niekde inde? či? O mnohých skladkach vieme a medializovane boli, niektore tažby s ohladom na prirodu boli pozastavene....napr. Sihoť. U nas v mestskej časti sa podarilo zachranit zelene miesta a zabranit vyrubu. Ak sa ludia do toho s vervou obuju tak dosiahnu, ale nie tliachaním na internete ale bombardovaním uradnikov. Postavit tu spalovnu bude v dnešnej dobe ooovela tazšie kedze spoločnost je nastavena vcelku ekologicky ako ten azylak - ten tam pacnu lebo ....a smola.
Strach z toho čo netušíme? Co netušíme? Uved konkretne....máme oči a vidime čo sa deje, máme ,,tam,, pribuzných ktorí nám o tom povedia a vidime akym smerom to ide napr. v Pieštanoch...to mozeme vidiet na vlastne oči v Rakusku detto vo Viedni napr. tam tak najčastejšie chodim ked uz. Ako sa vraví .....oko neni ,,iča,, oko vidi.... 😀

dominikav123
1. sep 2016

@barcelona94901 ked máš taký existenčný strach o život preco sa fakt neodstahujes ?

sardinka335
1. sep 2016

@dominikav123 no a ešte riskuje svoj zivot doslova a do pismena...tak asi potrebuje mat z deti siroty.

luciahaluskova
1. sep 2016

@zuzitko74 bud zaslepena dalej,my co sme tam byvali to vieme,nebudem ti dalej vysvetlovat...Mile damy koncim s vami debatu,kazdy nech si zije tam kde mu to vyhovuje a stara sa o svoj kobercek.Ste uzasne a len ste ma utvrdili o tom co si tu vsetci o vas myslime.Majte sa

sardinka335
1. sep 2016

@luciahaluskova si myslíš ze teba tam maju za čo? Za slovenu z ,,ost bloku,,. Nám nemusíš nič vysvetlovat nakolko nas tvoje vysvetlenia vobec nezaujimaju.....pa pa...

mysga
1. sep 2016

Ono multikultura nie je trvale udržatelná. Nikdy v histórii sveta to nefungovalo. Ľudia nie su natolko vyvinutí, aby žili spôsobom "ži a nechaj žiť." A potom, raz za čas, sa vždy objaví nejaký politik, alebo vyššia osobnosť, ktorá tú nenávistnú ľudskú vlastnosť využije. Takže, bohužial, multikultúra je časovaná bomba. Napr.takí Nemci. Oni naozaj málokedy oficiálne riešia problém, ktorý si zavarili. Mladá generácia. Veď ako národ spôsobili dve vojny, od mala sú vychovávaní k akceptovaniu, čo je super. Ale len do istej miery. 🙂

moni244
1. sep 2016

@luciahaluskova sa ti cudujem, neznasas slovensko, ale si prihlasena na slovenskom portali, komunikujes slovensky, zahadzujes sa tu z ancami z lazov, nemala by si aj po tejto stranke ignorovat toto hnusne slovensko?

sardinka335
1. sep 2016

@moni244 .ja uz mam niekedy pocit, ze nevedia jazyk na takej urovni aby tam seriozne komunikovali nie len ,,lapla fransé sa kulé,, Furt sem lezu a furt kydaju...sak ked je tam tak dobre tak nech sa bavia len s domacimi. 😀 😀 😀 ALe tam to tak nie je...tam ludia nie su taky sudrzny, napomocny....preto sa aj zgrupuju všetci lebo inak sa nikto o nikoho neotrie.

zuzitko74
1. sep 2016

@luciahaluskova Nereagujem na to, kde žiješ, je to tvoja slobodná voľba a máš na ňu plné právo. Reagujem na tvoj úvodný príspevok. Prezentuješ svoje názory veľmi arogantným spôsobom. Snažíš sa ponižovať ostatných a pritom takto znižuješ iba seba samú. Možno si inak aj fajn baba, len po takomto prvom dojme, akým si sa prezentovala v tejto diskusii, tomu už asi ťažko niekto uverí.

barcelona94901
1. sep 2016

@sardinka335 áno keď nevidíš pod pokrievku tak to katastrofa nie je .
A ak sa odsťahuje každý tak môžeš rovno zhasnúť ,to bol príklad toho,ze to nie je ružové a krásne aké by sme to chceli mať

barcelona94901
1. sep 2016

@dominikav123 keby do toho vidis tak vieš ,že je to úplne hlúpa otázka .Presne pre takýto postoj ako mas, je naša krajina tam kde je.
Takže ži na konci dediny a tvar sa naďalej že o ničom nevieš

sardinka335
1. sep 2016

@barcelona94901 jáááj takze ty vidiš pod pokrievku a my nie hej? No tak leda tak vo svojom odbore vidiš pod pokrievku...ale do všetkeho všade nevidi nikto. Ci ty hej? Vasilisa Najmudrejšia? Ano, ak si ekolog tak vidiš čo my nie...a my vo svojom vidime čo ty nevidiš. Tiez pracujeme, podnikame a dokonca davame pracu...takze čo to vidime ako to chodi.
Ružové a krásne to nie je nikde a nikdy ani nebude taky je zivot. Niekde to moze byt lepšie a inde horšie ale ideál je nedosiahnutelny.
Apropo...ja u seba doma v mojom dome a v mojom ,,malom svete,, to mám ideálne a krasne....je to vecou pohladu. ,,Zial,, neplanujem sa psychicky zrútiť koli lykožrutovi v Tatrách ani sa viniť za globalnu krizu.

roja29
1. sep 2016

preboha urazate sa tu ako male deti a to ste dospele zeny a matky! cakala som nejaku normalnu debatu lebo tato tema ma tiez zaujima ale toto tu su len same urazky a sa obehujete ktora je v com lepsia 😖
tiez viem o x pripadoch ktore sa udiali po brexite a mali rasisticky podton, znamej ktora tam zije 15 rokov a ma tam 4 male deti rozbili okno kamenom na ktorom bol odkaz chodte domov a to bolo 2-3 dni po brexite! citala som na fb v nasej skupinke maminiek v uk x diskusii o tom komu sa co stalo, situacia po brexite bolaa je horuca, deti chodili domov s placom, ze im spoluziaci vraveli, ze odtial budu musiet odist a ze tam nepatria, sused napadal slovne suseda den po brexite ze si sa uz balia a vracaju konecne odkial prisli. pri utokoch v tramoch su za tym povacsine mladi vyrastkovia to je pravda ALE prave brexit im posilnil odvahu aby si toto dovolovali. dalsi priklad- v restike pri online rezervacii dali do poznamky, ze chcu LEN casnicku britku a nie europanku- dovtedy im boli dobre vsetky.
autorku temy uplne chapem, ze sa boji. a dost nerozumiem naco sa tu vyjadruju zeny zijuce na slovensku, tato tema bola evidentne pre mamicky zijuce v uk a autorka chcela vediet ich skusenosti nie nazory zien zijucich na slovensku. a este sa tu ako male deti napadate pricom tema sa vas netyka. mate potrebu si rypnut? lebo tak mi to pride. viem dokonca o maminach, ktore sa po brexite rozhodli vratit na svk, aj o takych ktore sa v kratkej dobe vratit planuju lebo uz to nebude to co to bolo, ale aj tak si myslim, ze to riesia za horuca.
@katie303 ak chces napis mi spravu a odkazem ta na skupiny na fb kde ti maminy ktore tam realne ziju odpovedia na tuto otazku 😉

zuzitko74
1. sep 2016

@roja29 Ja osobne som si túto tému otvorila preto, že mi v UK žije švagor. On zásadne o problémoch nehovorí, tak ma jednoducho zaujímalo, čo baby na túto tému povedia. Z toho, čo si napísala, je mi smutno, asi to tam nie je také ľahké. Diki za informácie.

sardinka335
1. sep 2016

A čudujete sa vobec niekto ze maju dost pristahovalcov?? Poliakov je tam okolo 300 tisic, slovaci, pakistanci, ukrajinci ved angličania tam uz ani nie su doma ...ako ja nehovorim, ze tam maju ludi šikanovat, hadzat im vajcia do okien.
Toto iste čaka Nemecko, Francuzko, Rakusko....z týchto krajin budu za par desaťročí kalifáty. Naši predkovia sa musia v hroboch obracat...

dominikav123
1. sep 2016

@barcelona94901 ok, vidím ze tu normálna debata konci

barcelona94901
1. sep 2016

@sardinka335 nemám problém rozlišovať čo píše ,ty rozlišuje kto píše a to s témou nemá nič spoločné .

alaguema
1. sep 2016

@libawet presne, presne...hovoríš mi z duše.

abbey1
1. sep 2016

Ja len dodam, že v Piešťanoch sa cítim bezpečne, čo sa týka Arabov. Iná skupina obcanov tu robí problémy, ale ti su tu už roky. Ked to tu čítam, je mi úplne jasné, ako ta nenávisť vzniká. Fakt ženy matky a utiekaju sa k takejto komunikácii.

barcelona94901
1. sep 2016

@abbey1 to je to naše škatulkovanie ...

sisaka
1. sep 2016

A ja som si naivne myslela, ze si niečo prečítam o živote v Uk...
@katie303 a ine baby žijúce v zahranici, je Vám jasne, ze na slovenské fórum nemôžete napísať, ze je na Sk hrôza žiť, lebo sa tu zlietnu stálice, ktore vam vysvetlia, ze prave v zahranici je to hrôza, žili tam, majú tam strykov a pod., urcite tam umývas Riady alebo s prepáčením rite, krkate tam o hlade, ste izolovaní od spoločnosti a vsetci vás majú za chudákov. Skratka vy ste ti chudáci, ktori odišli z Sk ak napíšeš, ze je Vám dobre, darí sa vam ci nedajboze je vam tam lepšie ako na Sk tak urcite klameš, lebo však oni vedia lepšie....
Ak nechceš, aby ta znosili pod čiernu zem, treba napísať, ze všetko je u vás na ...., nejakú hororovu story z oblasti zdravotníctva, školstva, napísať, ze nemáte na to, aby ste si kúpili dom, bývate 10ti v jednom byte, jete konzervy a este ta tu polutuju, aký mas ťažký zivot a nezabudni nasypať si popol na hlavu, ze nie ste dostatočne šikovní aby ste žili na Sk, lebo ako sa tu vždy dočítam, šikovný nema problem na Sk, to len mi babraci, tam nedokážeme fungovať. Ľudia chcú počuť, ze niekto sa ma horšie, nie lepšie.

@barcelona94901 dobre píšeš