Skúsenosti z vnútromaternicovým telieskom
Ahojte žienky , asi je tu už viac diskusií ohľadom antikoncepcie , ale našla som z roku 2007 a 2013 staršie, tak myslím že nová téme nebude vadiť, vzhľadom k novinkám v tejto sfére.
Zvažujem o zavedení takejto možnosti nakoľko dieťa už neplánujem / tento rok mám 44 / a čo sa týka intímneho života je aktívny a intenzívny.
Deti už mam 19 a 11r.
Rada by som vaše skúsenosti, tipy ..... ktorá je ako spokojná , atd a ako to vychádza cenovo
IUB -vraj nehormonálna
MIRENA -hormonálna
DANA -existuje ešte ... ! ?
Ďakujem 🙂
@montemotherone pls bud konkretna, ake komplikacie? Dik
@mius.brcko presne to iste, 6 mesiacov HAK, ziadne libido, 2 roky teliesko, neustale zapaly, mykozy, ATB. Hroza , uz nikdy viac.
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/antikoncepcia/vnutromaternicove-teliesko-ake-su-vase-skusenosti/
https://www.modrykonik.sk/forum/antikoncepcia/nehormonalne-vnutromaternicove-teliesko-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/antikoncepcia/dat-si-vnutromaternicove-teliesko-dana-alebo-mirena/
https://www.modrykonik.sk/forum/antikoncepcia/vnutromaternicove-teliesko-arianna-vase-skusenosti-2/
@mius.brcko asi najhorší scenár aký by som si priala ... :( no dufam si už v poriadku
@xxxxxnnnnn
pozerala som tie sú staré 7*-10 rokov
@jarka91 ja mam uz 3 roky hormonalne teliesko Jaydess-zmensenina Mireny a o chvilku si ho pojde dat vybrat kedze je len na tie 3 roky. Ja si ho osobne neviem vynachvalit. Menstruaciu sa da povedat ze ani nemam, skor take 1-2 dnove spinenie, co sa tyka sexu tak s partnerom ideme "naplno" a za 3 roky sme neotehotneli. Mykozy ani zapaly nemam, vlastne si ani neuvedomujem ze nejaku antikoncepciu mam a mozem spokojne spavat.
Po vybrati si pojdem dat rovno druhe, nakolko moje skusenosti s nim su len pozitivne.
@jarka91 zatial to mam vybrate len asi tri tyzdne, hned som mala nejaku antibiotikovu kuru.. par dni bolo dobre, ale zas mam nejake divne pocity, tak asi to uplne nestacilo 😔 gynekolog aj povedal, ze po nasledujucom menzese mam prist a skontroluje to, tak asi sa ocakava dlhsie liecenie 😔
Ahoj! Ja som mala 5 rokov nehormonálne teliesko Gynefix. V septembri po piatich rokoch mi ho vybral gyn. Chcela som ďalšie, ale toto sa už na Slovensko nedistribuuje. Bola som s ním max. spokojná. Hormonálne nechcem. Môj gyn. mi nevedel poradiť iné, len klasickú Danu, ale tá sa môže posunúť. Teraz som sa od vás dočítala o Ariene, tak nad ňou uvažujem, že si ju dám. Máte s ňou skúsenosti? Kúpim ju v hociktorej lekárni? Ďakujem
@zuju2 je na predpis, ale platis si ty.objednaju ti ho a prijde dalsi den. Stoji do 50€. Ja som spokojna😉
@katkakovac To je Ariana? Ja som čítala, že stojí 125 eur. A je taká, že sa prichytí o maternicu drôtikmi? Neposunie sa? Lebo takú mi dr. ukazoval. To predpisuje gyn? Ďakujem
@zuju2 ja mam ArianE, mozno je to ina. Tato stala fakt okolo 50€. Je taka malicka, ohybna. Len take roztvaracie T. Mozno su dve z podobnym nazvom...
Ja mám MIRENU už piaty rok a som úplne spokojná. Pred tým som vnútromaternicové telieska odmietala, lebo tie mechanické sú abortívne, teda dôjde k oplodneniu, ale následne vlastne aj k potratu. A toľko potratených nenarodených detí... ☹ Ale hormonálna zabraňuje počatiu, teda žiadny abortus nehrozí. A koncom roka plánujem ďalšiu, lebo pomáha aj zvládať prechod (mám 44 rokov).
@montemotherone to je teda nepekné , ale ako si majú važiť svoje telo ?
Uzivať tabletky, dať si teliesko, alebo pouzit iné formy antikoncepcie ..... je predsa lepsie niečo pouziť ako isť na potreat alebo priviesť na svet nechcené dieťa, či so zdrav dôvodov sa trápiť . Je mnoho vecí čím si ludia ... nielen ženy nevázia svoje zdravie , ale pouzit ci dať si antikoncepciu by som ňou nenazývala.
@mius.brcko
Ďakujem za vase skúsenosti
Mirenu som si dala zaviest hned po sestonedeli po druhom porode, totizto dalsie dieta v ziadnom pripade a kedze je to najviac spolahliva forma antikoncepcie rozhodla som sa prave pre mirenu. Zavedenu ju mam rok a pol, som bez menstruacie, obcasne spinenie a bez komplikacii. Jedine co na sebe badam v prepchatych miestnostiach plnych ludi ma chytaju mdloby, ale neviem povedat ci je to stres, alebo mirena predtym som to nemavala-tak ma napadlo ci to nie je nahodou tym. Ale tehotenstva ma dost zmenili tak netusim. Inak neviem, ze ju mam, ale osobne si myslim, ze pokial ju lekar zavedie spravne nemala by putovat po tele a pod.ale predsa je to cudzie teleso v tele nikto vam nezaruci ako ho prijme prave vase telo a ci nebudu komplikacie
@jarka91 keď myslíš...
@jarka91 Ahoj Jarka, ja mam momentalne vnutromaternicovu lopticku UIB - je to novinka a kedze ja nesmiem uzivat hormonalnu antikoncepciu a este som ani nerodila Bola to pre mna jedina moznost, tym ze je toto teliesko ovela mensie ako Dana/Mirena v tvare T bolo pre mna vhodnejsie. Velmi som sa tesila, no netusila som co ma caka. cenovo ma to vyslo okolo 200€ aj so zavedenim. Samotne zavedenie bolo velmi neprijemne a bolestive, mam nizky prah bolesti kedze menstruaciu mam tak 4 dnovu, slabu a bezbolestnu nie som zvyknuta na bolesti v tejto oblasti. Bolo to 10.5. odvtedy nonstop krvacam a mam bolesti. Dostala som lieky na zastavenie krvacania no ani to moc nepomohlo a akurat spinim. Po vysadeni som dostala svoju menstruaciu - dufam, ze to zu nikdy nezazijem - neskutocne bolesti, ziadn lieky nezabrali, silne krvacannie nonstop 8 dni (s mojim jemnuckym 4 dnovym krvacanim neporovnatelne) a krvacam dodnes (teda spinim) krce neustupili iba sa zmiernili - prvych asi 20 dni to bolo nonstop - rano zacalo a k veceru sa stupnovalo az som lezala schulena v klbku. Co sa tyka sexu takmer sme prestali s partnerom spolu spavat kvoli bolesiam a dalsia vec - snurka, za ktoru sa potom teliesko vytiahne Bola skratena ale tak, ze ho to pri styku pichalo az sa to nedalo vydrzat. Takze po 37 dnoch utrpenia die dnes UIB von. Budeme sa opat spoliehat na parterovu sikovnost. Je leto a neda sa nonstop behat s intimkou, byt tyzden mimo kvoli neznesitelnej menstruacii a stratit sexualny zivot kvoli zakonceniu telieska. Snad som pomohla - ale kazda sme ina u teba to vobec nemusi takto byt 🙂
@zamilion Dakujem, nakoniec som si ju este nechala - Dr. ma presvedcila ze mam tomu este dat sancu, ved aj na hormonalnu antiku sa zvyka 3 mesiace. Keby som mala problemy aj dalsi mesiac tak ze mam prist. Ale na pocudovanie krce prestali v ten den co som Bola na vysetrenie, spinenie ostalo ale uz iba minimalne a Partner zatial tu "snurku" neciti. (zavisi to od polohy krcka a od fazy cyklu). Cize zatial cakam, dufam ze to bude ok, ze si zvyknem a vybrat pojdem az o 5 rokov 🙂)
@pacica to nie je ako pri tampóne, šnúrka je úplne schovaná no trosku musí trčať z krčku ale každopádne to pri oralnom sexe vadiť nebude...jedine že by mal partner extrémne dlhy jazyk 🙈:D (ja ju mám zas až moc skrátenú čiže v istej fáze cyklu sa mi úplne schová do krčku a zase pri menzese je cítiť - pichanie je to ako silon alebo k čomu to prirovnať je to proste tvrdé a pre partnera nepríjemne čiže odporúčam nechať dlhšiu neskracovat až moc..,)
@matapal
Ahoj ja som si dala iub asi pred mesiacom a mam podobne tazkosti az na snurku my sme ju necitili .Trapi ma to spinenie , teraz krvacanie .Som myslela ze to bude v pohide , no zatial som sklanana a prekvapena .Myslela som ze ani menzes nebudem mat .No teraz neviem ci je to menzes alebo .Chystam sa teraz po mesiaci na kontrolu 🙄.Preslo ti krvacanie samo alebo ?
@elisabeth33 Ahoj - tak s tou snurkou to mate stastie, my niektore polohy musime uplne vynechat kedze je to pre partnera dost neprijemne :( a co sa tyka krvacania preslo po 2 mesiacoch ale zase sa mi predlzil cyklus. Uz tyzden pred zaciatkom zacinam spinit potom sa mi to spusti a trva este dalsi necely tyzden cize v konecnom dosledku mam pokoj tyzden-dva max. da sa na to zvyknut lebo to spinenie je u mna iba vecer alebo si to vsimnem pri sprchovani. Ale na co si asi nezvyknem je intenzita cyklu a bolesti - zabera mi uz len algifen po ktorom ma vypina, cize sa ho snazim brat len Doma ked si mozem pospat a pre mna nanestastie som sa musela vratit k vlozkam co som nepouzivala od puberty. Ale mam aspon mensie krce. Uvidime ako to bude dalej, UIB mam 4. mesiac mozno sa to este nejako upravi. A na kontrolu urcite chod, Dr. sa musi predvedcit ci sa to nevyplavilo resp. neposunulo. Mne moja dr, povedala ze na kazdu antikoncepciu sa zvyka urcity cas cize skus dat tomu sancu, sama uvidis, ci si to nechas alebo das vybrat 🙂 Pekny den
@matapal som po silnej menstruacii zabrala mi az injekcia na zastavenie krvacania.beriem ascorutin aj teraz .Toto mi pomohlo
Ahojte, ktorej z vás zaviedli iub vnutromaternicovu loptičku už? Nemôžem nájst gynekológa, ktorý je schopný mi to zaviesť ako nerodicke. Ženy, poraďte koho mate, prosím.
@mimucha Ahoj .Ja som zena s dvoma detickami , ale ze iub je vhodná aj pre zeny nerodicky 🙂

Mala som Danu - prvy rok celkom ok, ani som nevedela, ze tam je, ale ked uz som ju mala takmer dva roky - stale som mala zapaly.. bud som mala menzes, alebo nejaky intimny problem.. gynekolog vravel, ze mozno to sposobuje Dana, nech zvazim vybratie - aj som tak spravila a gynekolog po vybrati povedal, ze uz naozaj bolo nacase - na sone vsetko vyzeralo ok, ale vraj bolo posunute a aj zvlastne zapachalo, takze tam reagovalo a prave to sposobovalo neustale zapaly...
hormonalnu antikoncepciu nemozem - to mi sposobuje zenske problemy tiez a este aj libido odislo
zvazujem sterilizaciu - maminke to automaticky spravili pri tretom cisarskom (uz nemohla mat deti zo zdravotneho hladiska, neprezila by to) a nevie si to vynachvalit.. uz nemusi mat obavy z otehotnenia, psychicka pohoda a nemala ziadnu zlu odozvu..