icon

Skúsenosti z vnútromaternicovým telieskom

jarka91
19. feb 2018

Ahojte žienky , asi je tu už viac diskusií ohľadom antikoncepcie , ale našla som z roku 2007 a 2013 staršie, tak myslím že nová téme nebude vadiť, vzhľadom k novinkám v tejto sfére.
Zvažujem o zavedení takejto možnosti nakoľko dieťa už neplánujem / tento rok mám 44 / a čo sa týka intímneho života je aktívny a intenzívny.
Deti už mam 19 a 11r.

Rada by som vaše skúsenosti, tipy ..... ktorá je ako spokojná , atd a ako to vychádza cenovo
IUB -vraj nehormonálna
MIRENA -hormonálna
DANA -existuje ešte ... ! ?

Ďakujem 🙂

matapal
22. okt 2018

@mimucha Bratislava Women’s health v Rači doktorka Vasiľová

mimucha
23. okt 2018

@elisabeth33 Ahoj, vieš mi napísať do správy ku komu chodíš? Lebo v KE nie je nikto, kto by s tým mal skúsenosti. Normálne sa hanbím to písať za nich, ale je to tak, obvolala som všetky gynekológie.

mimucha
23. okt 2018

@matapal ďakujem 😊😊😊

mimucha
23. okt 2018

@elisabeth33 Písala som ti spravu. 😊

ludmilabb
27. okt 2018

@matapal prosím ťa aké máš skúsenosti s loptičkou teraz po viacerých mesiacoch

zuju2
27. okt 2018

@ludmilabb Aj mna by to zaujimalo aka je ta lopticka.

stankapecgova
12. feb 2019

Ahojte bola som gynekológovi chcem danu .vraj po prvom dietati to nie mozne co si otom myslite vy mnecsa zda ze je tobhlupost je to moja poziadavka

nika218
13. feb 2019

@stankapecgova je to hlupost... A mimochodom ja som s danou otehotnela...

stankapecgova
13. feb 2019

@nika218 neviem co mam stim robit ale antikoncepcie nechcem brat je to prilis zodpovednost

nika218
14. feb 2019

@stankapecgova tak teraz mam mirenu.... Teda uz 1,5 roka a zatial ok. Teda okrem toho ze mam menzes 14 dni. Pri dane som mala 10 dni. Niekomu sadnu tie telieska niekomu nie.

stankapecgova
15. feb 2019

@nika218 ta mirena je podobna ako dana ?

nika218
15. feb 2019

@stankapecgova
@stankapecgova mirena je hormonalna... DANA je nehormonalna...

anik56
16. feb 2019

@stankapecgova úplne zjednodušene povedané - mirena zabraňuje oplodneniu vajíčka, dana zabraňuje uhniezdeniu už oplodneného vajíčka, takže vlastne nasleduje abortus (potrat).

mimucha
16. feb 2019

@zuju2 IUB si pozri, nehormonalna

dasenka26
16. feb 2019

@jarka91 je to veľmi individuálne, ťažko radiť, odporúčať, čo je pre niekoho dobré, nemusí druhému sadnúť..kamarátka mala 5r miernu a super, u mňa musela po roku von, mala som hrozne migrény z toho..

matapal
19. feb 2019

@ludmilabb zvykla som si na ňu a takisto aj partner (v komentoch vyššie som spomínala) akurát menstruacia je stále dlha a tak 2-3 dni dosť bolestivá aj silnejšia. Okrem toho úplne super bude to 10
Mesiacov od zavedenia. Tým že je to nehormonalna antikoncepcia nemám žiadne vedľajšie účinky. Aj keď začiatky boli všelijaké mozem len odporúčať

zuju2
19. feb 2019

@matapal Dobrý vecer:! Chcem sa spýtať aké máte teliesko? Ja som mala Gynefix 5rokov ale už ho sem neexportuju tak teraz neviem aké.

matapal
21. feb 2019

@zuju2 IUB vnútromaternicová loptička

dovetattoo
25. jún 2019

@stankapecgova moja skúsenosť. Danu som mala 2 krát. 5 rokov 1.krat a všetko ok, 2. krát mi po 2 a pol roku zlyhala a pritom som chodila každého pol roka na kontrolu. Takže za mňa Dana nie. Je zastaralá. A čo som sa dočítala, veľa žien s ňou otehotnelo.

stankapecgova
25. jún 2019

@dovetattoo a hovoria ze inekcia je nato ties ako dana tak neviem

dovetattoo
26. jún 2019
stankapecgova
26. jún 2019

@dovetattoo počula som ze je aj inekcia nato aby si ne otehotnela

dovetattoo
27. jún 2019

@stankapecgova aha...to som ešte nepočula

palculienka
19. feb 2021

Ak by mal niekto zaujem mam IUB Ballerine na predaj.

gabuchah
21. jún 2022

@dovetattoo tá je u nás zakázaná, pred 30 rokmi som na ňu chodila v Čechách....bola to veľká výhoda, ale asi aj veľký bordel 🙂

dovetattoo
21. jún 2022

@gabuchah injekcia?

gabuchah
21. jún 2022

@dovetattoo hej 🙂

gabuchah
21. jún 2022

@dovetattoo dnes som bola tiež na gynde a normálne nám pocit, že najlepšie ak pôjdem na sterilizáciu...len sa bojím že mi to nejako pozmení zenstvo

fodorka
21. jún 2022

@jarka91 ja si idem dat treti krat mirenu a spokojnost....menstruaciu nemam 11 rokov a neotehotnela som a ani nepribrala...ked priberam je to mojou vinou a ked chudnem mojou snahou....takze mirena u mna s tym nema nic spolocne....som chuda 🙂 ja odporucam

dovetattoo
22. jún 2022

@gabuchah ale ani to nie je lacné. A závisí od toho aj aký spôsobom sterilizácie si dáš, ak úplný, tak ok máš pokoj..ale čo viem, bývalá kolegyňa bola v tom, že má úplnú sterilizáciu a teraz zistila, že len čiastočnú, čo znamená, že po rokoch môže zase otehotnieť. Neviem detaily. A či to niečo zmení na ženskosti, netuším...myslím si, že asi nie. Ale radšej si o tom veľa veľa pozistuj. Ja napríklad som už vyše roka bez antikoncepcie, už do seba nemienim dávať žiadne hormóny ani nič.