icon

Skutočné zážitky z klinickej smrti: Vaša skúsenosť?

27. okt 2024

Ahojte ženy, ste tu niektoré, ktoré ste prežili klinickú smrť alebo napríklad vaši rodičia? Čo ste videli na druhej strane? Boli ste mimo tela? Zaujímajú ma reálne, najlepšie osobne skúsenosti.

katulienkax
28. okt 2024

@vorkola podla toho cela katolicka cirkev pojde do pekla, zo to ake hriechy napachali jej najvyssi predstaveni, po vsetky veky od zaciatku jej posobenia. Toho sa neboja hej? Ale strasit ovecky peklom, to sa im lubi

zuzanita1609
28. okt 2024

@katulienkax 😉👍 najviac sa oháňajú peklom tí, ktorí sa ho najviac boja,asi vedia prečo 😏

autumm
28. okt 2024

.

vorkola
28. okt 2024

@tehulka2011 Reinkarnacia neexistuje,a ani dokazy o nej nie su, To akoze ty clovek si sa druhykrat narodila ?,alebo narodis este ?no a to druhe,to co pises, citujem teba ze idealne ,ako pokrstene dieta atd..nie tak to nie je.,o zivote teda bytie na zemi o tom rozhoduje len Pan Boh.Ano zomieraju aj deticky pokrstene ,ale aj nepokrstene, Pan Boh ma skazdym clovekom plan,ten najhlavnejsi plan spasy.Je len na nasej slobodnej voli,ako tu na zemi chceme zit,ci v sulade s dobrom a s laskou a, spravodlivostou, vo vsetkom,alebo opacne,,jednym slovo so zlom

vorkola
28. okt 2024

@annm81 Pan Boh bude psychicky chorych ak su naozaj psychicky chori, a zvlast nevyliecitelne inak brat do uvahy a takych ani nebude sudit.lebo ich takych stvoril,ak su od narodenia psychicky chori, alebo chorobu dopustil neskor, nevieme preco, za co, na co, ,my nepozame jeho znamkovanie trestov ,to vie len on, On je vsemohuci vsevediaci, a spravodlivy .BOH= LASKA,Boh miluje kazdeho cloveka.

vorkola
28. okt 2024

@annm81 Este som zabudla,zvierara nemaju dusu,ani slobodnu volu a rozum.Zvierata maju len pudy,

alexis617
28. okt 2024

No ja pridam moju skusenosť oživovali ma po cisárskom reze keď som im na pár minút odišla, ale realne som nič NEZAŽILA len som počula lekára ,ako na mňa kričí, že mám bojovať a ,že mu majú podať defibrilátor a odstúpiť odomňa to je všetko, ale ja som realistka a zo zdravotnej si pamätám, že posledný odchádza sluch

ndrag
28. okt 2024

Mozog vylucuje pred smrtou DMT, to su zrejme vsetky tie spiritualne zazitky, cas plynuci pomaly, depersonalizacia, mimotelove vnimanie, halucinacie, atd, dufam, ze budem mat to stastie zazit to. Mna osobne napr viac fascinuje, ze sa niekto dojde akoby vo sne rozlucit a deje sa to celkom casto. Tiez to nemusi nic byt, ale aj tak...

h2
28. okt 2024

@vorkola Máš, alebo mala si niekedy nejaké zviera? Tie majú rozumu!

zuzanita1609
28. okt 2024

@h2 tiež si myslím, napríklad taký pes,mám pocit,že niekedy pochopí rýchlejšie 👍😉. A keď im začneme vďaka AI rozumieť,čo si o nás myslia,to bude.... 😆.

annm81
28. okt 2024

@vorkola mnohé druhy zvierat sú schopné uvedomiť si sami seba. Dokonca, je zrejmé, že si uvedomujú, že iní jednotlivci majú vlastnú osobnosť úplne nezávislú od nich. To by mohlo napovedať, že majú slobodnú vôľu. A aby to bolo ešte komplikovanejšie, stále je otázne, čo je to tá slobodná vôľa a či vôbec existuje tak, ako si ju predstavujeme. U ľudí sa napr. pozorovali nervovè vzruchy skôr, ako sa človek rozhodol pohnúť svalom - teda najprv signál v nervoch až následne vedomé rozhodnutie, o ktorom sme predpokladali, že by malo byť produktom vedomého rozhodnutia.

marlene
28. okt 2024

Ja som to zazila , ale nerada o tom rozpravam, prave kvoli reakciam typu ze su to vymysly,alebo ze sa mi to iba zdalo. Na kazdy pad po case ked som bola za primarom, ktory mi zachranil zivot a rozoravala som mu co vsetko som pocula a videla zhora a citovala jeho slova a slova personalu, bol v soku. A to svetlo co sa o nom hovori aj ten tunel ( tma) tak presne to som zazila, ale nebudem o tom pisat, pretoze je to velmi intimny zazitok.

marlene
28. okt 2024

@ndrag po mrti mojho brata, velmi necakanej a potom po smrti mojej mamy tie prve roky sa mi vzdy z nedele na pondelok s nimi snivalo . Boli to krasne sny, vzdy boli v tych snoch veseli a stastni. Tie sny boli tak zive, ze som rano po prebudeni musela chvilku spracovat fakt, ze to bol len sen.

yoxinka
28. okt 2024

Pracovala som kedysi v domove dôchodcov s šla som jednej babičke zaniesť obed. Ležala v posteli a vyzerala že spí. No keď som prišla k nej, dosť čudne dýchala. Keď sa mi je nejako podarilo prebrať, chytila sa za hrudník, pozerala do stropu a stále dookola hovorila, že “to je krásne miesto, aké krásne miesto”. Ja som už medzitým zavolala pomoc, setričky pribehli, lekár, babku hneď brali do nemocnice. Že ešte v ten deň ju operovali (nejaké trable so srdcom). Myslím, že ona na druhej strane tak spolovice bola, minimálne tam nakukla 😉.

vevapeto
28. okt 2024

@pokojvdusi9 sranda, tiež mi jedna pacientka presne takto opísala ten “ prechod tunelom”… premietal sa jej život a ako cez tunel išla, tak isto ju to vtiahlo späť, bez toho, aby sa vôbec otočila.

eva8
28. okt 2024

@katulienkax
@zuzanita1609
Hovorite o priestupkoch cirkvy a o straseni. Co tak hovorit o p. Bohu, o tom, co je v Biblii?

eva8
28. okt 2024

@annm81 tie namerane nervove vzruchy pred uvedomenim si neboli instinktivneho charakteru (nebezpecenstvo), alebo nacvicene neustale opakujuciu sa cinnostou (chodza) a pod.?

lenkakravcova
28. okt 2024

@annm81 Ako vieš, že nezodpovedá realite? My toho vieme veľmi málo, čo ako skutočne je. Vnímame veci len svojimi zmyslami, ktoré sú obmedzené a na základe nich posudzujeme.
Pred 2000 rokmi sa stredná generácia starala o starú generáciu doma - bol to iný typ "dôchodkového" systému. Ľudia majú oba systémy a dokážu fungovať v oboch systémoch. Zvieratá nie.
Poľnohospodárstvo je tiež vec, ktorá nás delí od zvierat. Neviem o tom, žeby si medvede čučoriedky 🙂 Áno, existuje pár výnimiek na jednoduchú symbiózu, ale nie je to poľnohospodárstvo v zmysle zabezpečovania celej rozmanitej stravy pre civilizáciu.
Áno mentálne zaostalý človek sa dostane automaticky do neba. Nie preto, že niečomu nerozumie, ale preto, že je obmedzený tak ako zviera - teda v tom zmysle všetky takéto tvory skončia v raji, pretože nie sú zodpovedné za svoje skutky (ale teraz hovoríme reálne o mentálne mimo človeku, ktorý nedokáže vedome vykonať zlý skutok z vlastnej slobodnej vôle s tým, aby porozumel tomu, čo koná a chápal celé dôsledky svojho činu - je na tom tak ako dieťa, alebo zvieratko). Ten, kto uvažovať dokáže bude posudzovaný spravodlivo na jeho podmienky, možnosti a okolnosti. Boh je spravodlivý, takže sa nemusíme obávať, žeby niekomu bolo v niečom uškodené: "a nebude im ukrivdené ani o veľkosti ryhy na datľovej kôstke. (Korán, 4:124)"

Učenie sa, ani schopnosť plánovať či zložito komunikovať neznamená slobodnú vôľu. Všetko toto dokáže aj umelá inteligencia. Je to všetko programovaná záležitosť. Nie slobodná vôľa. Nespájať 2 rôzne veci dokopy.

Umelá inteligencia nebude nikdy na úrovni ľudského mozgu (už teraz degraduje podľa posledných výskumov). Z jedného jediného dôvodu: nevieme ako mozog funguje (vieme pár vecí, ale inak netušíme komplexne). A ak to aj raz zistíme, netušíme ako funguje vedomie... Ak tvoríš paralelny svet v niečom, je vždy jednoduchší než ten svet v ktorom ho tvoríš. Preto my sme oveľa jednoduchšie bytosti než je Vševediaci Boh. A preto naše výtvory nikdy nedosiahnú autonomitu ľudského vedomia. Obmedzuje to hardware 🙂

simsalabim
28. okt 2024

@vorkola ja som zas o reinkarnacii presvedcena, po istom zazitku, co bol pre mna dokazom. Ale je pre mna dost intimny na to, aby som o nom pisala. Pred rokmi tu pisala jedna mamina d cerou, co si zjavne vybavila spomienky na minuly zivot, to bolo tiez zaujimave. Urcite zivot smrtou nekonci.

annm81
28. okt 2024

@eva8 Nie, pochopiteľne, skúmali sa pohyby iniciované vlastnou vôľou bez zásahu zvonka. Oneskorenie vôle oproti prvým signálom nebolo vôbec malé - tuším rádovo sekundy.

hendikep
28. okt 2024

@annm81 je mile ako sa silou mocou snazis vsetko racionalizovat… ale ako vysvetlis ludske svedomie? ( u psychicky nenaruseneho cloveka ) Neviem si ani predstavit pocity ak by som napriklad niekoho zabila, ale neverim ze tak silne emocie by som mala len preto lebo viem ze moj skutok je spolocensky neprijatelny

sono2
28. okt 2024

@lenkakravcova a čo s tým má Islam???

hendikep
28. okt 2024

@rozculena co je to za blbu otazku ze kam idu ateisti? :D To je ako ked pstros strci hlavu do piesku a mysli si ze ho nevidia… na tak isto sa zodpoveda za svoj zivot podla svedomia ako kazdy iny clovek.

annm81
28. okt 2024

@hendikep Jednoducho, celá morálka je ľahko vysvetliteľná evolúciou. Na začiatku je fakt, že človek je zviera odkázané na život v skupine. Samotár nemá v divočine dlhý život, ergo sa nemôže príliš dobre množiť a predávať ďalej svoje gény "protispoločenského konania".

Evolúciou teda boli uprednostnení jedinci, ktorí vedia dobre kooperať v skupine a ktorých skupina prijíma medzi seba. Svedomie je jeden z mechanizmov, ktorým je zabezpečené konanie v prospech celej skupiny.

hendikep
28. okt 2024

@jana_eyre_2 preto je stale niekto kto to potrebuje vyvratit, lebo sam si nie je isty tym ze to neexistuje. Ja napriklad verim v Boha, a nepotrebujem o jeho existencii nikoho presviedčať, naopak za život som sa stretla s mnoha ľuďmi ktorí sa ma snažili nasilu presvedčiť že sa mýlim. 🤷‍♀️

hendikep
28. okt 2024

@annm81 stale to pre mna nie je dostacujuca odpoved… je ine “vediet” ze som urobil zle, a ine pocitovat uzkosti a ine prejavy po vykonani velmi tazkeho hriechu.. Nik by sa predsa nemohol “naucit” tak emotivne to prezivat len na zaklade vedomosti o tom ze konanie je zle

annm81
28. okt 2024

@hendikep Ale veď to nie je vedomosť, ale pud.

w123
28. okt 2024

Nezažila som klinickú smrť, mala som mimo telový zážitok počas spánku, nie na 100 percent to nebol sen lebo na miesto kde som bola mimo tela som sa neskôr dostala fyzicky a všetko spoznala že som tam už raz bola (aj keď fyzicky nebola) keď som sa rozhodla odísť tak som obrovskou rýchlosťou vletela späť do svojho tela, taký zážitok je tak silný že už nikdy človek čo niečo také zažil nezapochybuje že tam na druhej strane niečo je, okrem toho veľa ľudí sa po smrti chodí taktiež rozlúčiť to je tiež celkom pekný dôkaz o Tom že je druhá strana, inak ešte som si spomenula raz som mala obdobie že som často myslela na sebe vraždu a raz v noci sa mi prišiel sen že som na jednej strane rieky na druhej strane moja mama a mne blízky ľudia ja som na nich kričala ale oni ma nepočuli a nevideli čas na Tom mieste nehral žiadnu rolu takže by som sa na nich kým ich môžem znovu stretnúť na čakala priam večnosť oproti tomu ako ide čas tu na zemi, vždy na to myslim keď mam podobne myslienky

cecilia29
28. okt 2024
sono2
28. okt 2024

@w123 tak evidentne máš psychické problémy. V spánku si mala mimotelovy zážitok. Mhm tak s dvomi xanaxami alebo viac.
Rozlúčky taktiež neexistujú. Duše nechodia hore dole. Naopak. Ľudia majú halucinácie a presviedčajú zdravých o svojej pravde.