icon

Slovensko - maďarský pokec

gabii83
12. nov 2008

sziasztok, ha valakinek van kedve magyarul barmirol tarsalogni, szivesen vennem, nincs nagyon kivel beszelgetnem itt BB, csak telefonon keresztul.
szules, terhesseg, receptek, akarmi, ..... 😀

monkula
26. nov 2008

csilla, už mám medovníky napečené ,už mäknú v dóze s jabĺčkom, len ich musím ozdobiť, ale to má čas. Ešte budem robiť vanilkové rožteky ,na to sa teší jarko, páči sa mu šúľať cesto a potom ho ohýbať, a ešte plánujem medvedie labky, a ešte niečo vymyslím.... Máš tip? Budeme doma, návšteva príde k nám 😉
U nás klasika, robím perfektnú kapustnicu, šalátik, ryba, rezne a nejakýž krémový koláčik 😉

eva7780
26. nov 2008

csilla da sa kupit aj k mlyncu na maso,starka ma,aj recept mam sice nerobim,lebo ja nemam ani mlynec na maso 😀

eva7780
26. nov 2008

vanilkove rozky to musim z dvoch davok,ide to najrychlejsie a este kastanove gulky,to musi byt 😉 uz aj teraz by som si dala

monkula
26. nov 2008

eva, ani ja 😀

csilla76
26. nov 2008

monik si sikulka 🙂 ja este nemam nic napecene,to by nevydrzalo,muzik taky papkac na sladke by to zbastil...budem tiez nejake kremove robit,aj linzerky a este popozeram nejake receptiky 🙂 aj ku nam pride navsteva,tiez bude obed u svokry takze pohodicka,aj k nasim pojdeme 🙂

tiez robievam kapustnicu,svokra makove rozky,a tiez budu rezne ,ryby,salaty,atd...este vsetko nemam naplanovane 🙂

evy no aj ja som tak pocula ze sa da kupit ku mlynceku,ved uvidim bud kupim tu pistol s nadstavcami alebo k mlynceku..uvidim ktore sa mi bude pozdavat lepsie 😵 evy francuzsky kremes zvyknes robit z list.cesta?

eva7780
26. nov 2008

csilla francuzsky kremes som este nerobila 😉 ale s listkovym je dobry,ja som robila iba taky falosny,co sa davaju na vrch bebe keksy

monkula
26. nov 2008

čo sú linzerky? 😅

csilla76
26. nov 2008

monik to su tie kolieska co sa vykrajuju z cesta pozliepaju lekvarom.... 😅

evy ja robievam taky kremes so slahackou je to mnamky,kazdy to lubi takze na vianoce nesmie chybat 😀 a syrove rozky su tiez suprove,to robievam len odnedavna,recept mam od svagrinej,ona to piekla na svoje narodky a bolo to mnamky 😀

eva7780
26. nov 2008

linecke kolaciky 😉 slane peciem na silvestra

csilla76
26. nov 2008

ano evy lineke,nenapadlo ma to rychlo....po madarsky je to linzerky... 😉

jasne u nas tiez na silvestra slane.... 🙂

eva7780
26. nov 2008

linnecke robim aj ja,to je rychle a dobre,akurat ta dieta v novom roku bude hrozna ☹

csilla76
26. nov 2008

no evy tak nejak... 😅

monkula
26. nov 2008

jaaj ,linecké kolieska 😀 😀

csilla76
26. nov 2008

monik ano ja som si nespomenula narychlo... 😀

gerena
26. nov 2008

ahojte

gerena
26. nov 2008

ja vas asi obidem..........u kazdeho si nieco dam...mnam mnam finom..............evka tes sa na mna.......... 😀 😀

eva7780
26. nov 2008

len prid,ak ti ostane 😀

csilla76
26. nov 2008

ger ved pridte teraz si ty na rade,nie ja stale do KE 😀 evy aj vy nastartujte vrtulnik a pristanete len tu pred domom 😀 cestou vezmi gerenku a ostatne 😉

kuko
26. nov 2008

som o tom presvedceny, ze cele madarsko-slovenske narodnostne problemy su len velmi dobra zamienka a zradlo pre media, co politici vytasia (obe strany ... ako v SR tak v HU) ked nieco potrebuju kamuflovat (statne financne problemy, tunely, kadejake prusery, a pod.)
ja som chalan od trencina a manzelku mam z juhu od galanty (madarocku) a je nam spolu suprovovo... aj nasu malinku ucime dvojjazycne rozpravat a ide jej to perfektne ... a vobec vsekych co z nasho okolia pozname, tak sa mame radi a je kazdemu uplne jedno kto je akej narodnosti.
je to vzdy o konkretnych ludoch a nie o narodoch a narodnostiach 😉

p.s. len aby sa nezabudlo ... take nase madarsko-slovenske zalezitosti... to je vo svete uplne bezna vec. staci sa opytat nasich susedov v CR ake maju vztahy s Nemcami 😉 je to uplne o tom istom.

csilla76
27. nov 2008

Ahojte pekne ranko-sziasztok szép jó reggelt kivánok 🙂

kuko ano je to tak,mas pravdu.aj tu kde zijeme mi je vacsina ludi mad.narodnosti ale si nazivami v pokoji aj s ostatnymi,a nemame ziadne problemy 🙂

kocurik16
27. nov 2008

jo napot!dúfam,že je to bez chyby.slintám nad koláčikmi a plačem nad váhou.veľmi sa teším,lebe dnes mi donesú z tuppeworu formy na medvedie labky.aj ked budú všetky rovnakého tvaru moja chrbtica bude vdačná bez šoku z umývania klasických formičiek 😅 a chalani budú môcť piecť aj 4dávky,aby bolo dosť 😎 a teraz iba jo ét vágyat/dobrú chuť 😀

csilla76
27. nov 2008

kocurik sikovna-ügyes vagy 🙂 prisli tie formy na medvedie labky?fiha...sikovnych chlapcov mas,budu vypekat ostosest 🙂 ja chcem kupit tu pistol na strojcekove keksy-susienky alebo k mlynceku nadstavec 🙂

kocurik16
28. nov 2008

szia Csilla!Včerajšia party odpadla, ale volala kamoška,že dnes donesie.To mám šťastie,že pri tom ako radi jedia sa pustia aj do prípravy a také ako labky,van.rožky,košíčky to si sami namiesia aj natlačia alebo vyformujú. Iba formy ostanú mne. 🙄 .Pištoľ na sušienky mám aj ja ale nejako si nesadneme 😠 .Bud sa mi ušiel nekvalitný výrobok,alebo mám ľavé ruky.......na mlynec nástavec mi ostal ešte po mame,ale stratil sa ten pásik cez čo sa vytláča cesto. 😢

trpezliva
28. nov 2008

je tu niekto kto chodil na madarske gymnazium v BA na Dunajskej ulici? Alebo aj ZS...

csilla76
28. nov 2008

szia kocurik 🙂 ejha tak ty teda mas pomocnikov 😵 sikovny chlapci,a velmi ich treba pochvalit ze v takom veku ako su oni,radi pomahaju s pecenim.bo iny chlapci-pubertaci by sa o to asi nezaujimali 😅 samozrejme ze formy uz nechaju tebe...no co uz... 🙂 uvidim aj ja ze ci kupim taku pistol alebo ten nástavec na mlynec-popozeram v obchode a sa rozhodnem 😉

kocurik16
28. nov 2008

chalanom veľa robí to,že ocko varí,pečie a oni chcú byť ako on. 😅 Ja som tak povedala,že nevedia kde skončia v živite a to čo sa naučia robiť je pre nich plus. 😎 Ja na teraz končím musím umyť schody lebo majstri nanosili bordel 😠 .Zatiaľ krásny deň. 😀

csilla76
28. nov 2008

ano presne tak ako pises,co sa naucia to nikdy nevedia kedy vyuziju pocas svojho zivota,je to dobre ked vedia 🙂 aj moj otec a brat tiez su taky co radi varia,piect uz pomenej ale aj tak je to dobre 😵

ja tiez varim,tak len medzitym nakukam 😵

kocurik16
28. nov 2008

aj moja švagriná sa od švagra učila variť a ide jej to.Môj drahý nevedel ale ja som robila na smeny víkendy sviatky tak sa naučil variť a vymákla som jednu veľkú noc,ked som bola sama pred sviatkami celý týždeňv práci od 6.00-18.00 a ked nechcel aby som potom ešte piekla,tak sa pustili sami. 😀 Akurát sa nevedeli dohodnúť na poriadku,lebo on chalanov buzeroval za každe zrnko múky na zemi ja som ich nechala a ked skončili potom upratali 🙄

eva7780
28. nov 2008

kocurik som rada,ze nemam tie ruky lave len ja 😀 pistol mam aj ja,ale sa vzdy nazurim,nakoniec potom vykrajujem,uz som to chcela hodit do kosa

csilla76
28. nov 2008

baby mame mi zlatych chlapov 😵 uz vidim muzika ako sa bude obsmietat pred vianocami a bude pomahat,ved ja sa budem musiet setrit no neeeee evka? 😀 😉

ideme obedikovat tak prajem aj vam dobru chut 🙂