icon

Slovensko - maďarský pokec

gabii83
12. nov 2008

sziasztok, ha valakinek van kedve magyarul barmirol tarsalogni, szivesen vennem, nincs nagyon kivel beszelgetnem itt BB, csak telefonon keresztul.
szules, terhesseg, receptek, akarmi, ..... 😀

kocurik16
28. nov 2008

jo ét vágyat!Ved aj naši chlapi sú smädný,hladný,treba im žehliť tak nech si skúsia čo to je. 🙄 😀

csilla76
28. nov 2008

köszönjük szépen 🙂 uz sme napapkany,aj po kavicke 🙂 muzik isiel naspat do prace 😉

ja idem cosi porobit,aj zehlit treba 😉

kocurik16
28. nov 2008

én aszt hittem,hogy ebédelsz a számítogépnél.Ja som včera žehlila aby mi nebola taká zima,mala si doniesť bola som vo švungu.Koľko chýb som urobila v tej vete? 😀

eva7780
28. nov 2008

csilla to ano 😵

csilla76
28. nov 2008

egy hibát sem csináltál,nagyon szépen leirtad 🙂 gratulálok 🙂 nie pri pc som obedovala,ale v kuchyni s muzikom 🙂 hát ha tudtam volna akkor elküldöm a vasalni valót,majd legközelebb,ok? 😀

kocurik16
28. nov 2008

majd,ha kedvem támad rá mert az sem megy akár mikor.Tegnap kivétel volt fáztam és jobnak láttam vasalni,mind tévét nézni 😝 Mára búcsuzok,sziasztok,szép hétvégét mindenkinek! 😀

csilla76
30. nov 2008

halihó hogy smint lányok? 🙂

kocurik16
30. nov 2008

csilla teba uniesli na víkend? 😀

csilla76
1. dec 2008

jeeeeeeeej nem raboltak el,csak sok volt a dolgom,na meg persze egy kicsit pihizni is kell a pc-től,eleget ülök előtte amúgy hétközben 😀 mizujs?hogy telt a hétvége lányok? 🙂

kocurik16
1. dec 2008

mesult a medve talp el is fogyot még szombaton két adag. fáj a felyem azt hiszem érzem a multheti hideget ☹ megyek urad prácera de semmi kedvem

csilla76
1. dec 2008

fincsi lehet a medvetalp 🙂 neked milyen recept van rá?én is elég sokat töszögök,remélem nem leszek beteg
pénteken én is megyek intézni pár dolgot

csilla76
1. dec 2008

oprava.tüszögök 😉 😀

kocurik16
1. dec 2008

remélem hogy átmegy:
210g vaj
270g fél grízes lisz
100gdio
160g porcukor
csep skorica
30g kakao
citrom héja
4 db klinčeky és 2db tojás sárgálya 😀

monkula
1. dec 2008

jeej ,aj ja so mvčera piekla labky 😀 😀 😀 127 kusov 😀

kocurik16
1. dec 2008

ja som mala asi polovicu v sobotu a na včera som musela skryť pár kúskov lebo skoro všetko pojedli. Na vianoce musím urobiť viac 😎

monkula
1. dec 2008

a škorica je czimet 😉

macika78
1. dec 2008

csilla76 nedala by si sem ten recept na syrove rozky, ale az by sa dalo po slovensky.Dakujem

csilla76
1. dec 2008

áááá,kocurik köszönöm szépen. 🙂

monik sziaaaa 🙂 vagy fahéj 😉

macika ok samozrejme napisem,este dnes.....pohladam zosit a hodim sem receptik 🙂

kocurik16
1. dec 2008

dík za opravu.vedela som,že jedno z toho je fahéj ale nevedela som isto ktoré.

csilla76
1. dec 2008

ok meg is fogom csinálni,nekem is van vmilyen medvetalp recept,összehasonlitom ugyan az -e mint amit te irtál 🙂 sikerült elintézni amit akartál? 😉

kocurik16
1. dec 2008

sikerult,de anyi nép nem emlékszem mikor volt a ajto´elot. 😀
ja dávam recept na syrové pagáče ak máte záujem.
17,5 dkg hladká múka
17,5 dkg polohrubá múka
20 dkg rajbaný syr(tehla)
20 dkg hera
1 bal prášok do pečiva
smotana podľa poreby
vymiesime,vyvaľkáme a malým pohárikom vykrajujeme.pred pečením posypeme syrom.Mňam 😀

csilla76
1. dec 2008

Syrove rozky 🙂

Cesto:1 kefir,1 drozdie,1 dcl mlieko,1dcl olej,1 lyzica cukru,70dkg muky(35 dkg polohrubej a 35 dkg hladkej muky),2 cele vajcia +vajce na potretie.

plnka:25dkg rama rozmiesame s 1 lyzicou soli.30dkg postruhaneho syru eidam.

postup:
cesto vyvalkame do valca,rozdelime na 9 casti.naraz pracujeme s 3 castami cesta.kazde vyvalkame na vacsie kolieska ktore natierame ramou ktoru sme rozmiesali so solou a posypeme kazde koliesko syrom.kolieska ukladame na seba trosku pritlacime na 3 koliesko uz nedavame plnku ale rozrezeme cesto na 16 casti a od sirsieho konca zaciname stacat do formy rohlikou.aj s ostatnymi castami cesta postupujeme takto.dostaneme takto 48 ks syrovych roztekov.

na vymasteny plech poukladame naplnene rozky,natrieme ich rozslahanym vajcom a posypeme syrom.1 hodinu nechame vykysnut na plechu.pecieme v predhriatej rure 30-35 min.

zelám dobru chut je to mnamky 🙂

csilla76
1. dec 2008

kocurik inac tie syrove pagaciky aj ja robievam su vyborne 🙂

kocurik16
1. dec 2008

ja skúsim tie rožky. ja mám podobný recept ale tam ide aj cesnak 😅

csilla76
1. dec 2008

aj s cesnakom to moze byt finom 🙂 a ten cesnak sa primiesava do masla tiez?ja mam rada cesnak.... 🙂

kocurik16
1. dec 2008

neviem najsť recept ,ale cesto je podobné ako tvoje ale plnka sa mieša maslo pretlačený cesnak a syr. týmto sa natiera cesto a robia sa rožky. 😅

csilla76
1. dec 2008

aha..nevadi....potom ked nebudes hladat tak najdes 😉

kasami
1. dec 2008

Ahoj, mozem sa pridat ?

chcem sa spytat, ja teda madarsky neviem, ale chcela by som ...

moj syn chodi do madarskej skolky ale do skoly ho chcem dat do slovenskej, ako u neho najlepsie drzovat madarcinu ? aby nezabudol, rozpravania sa moc nebojim, no rozmyslala som o kurze, neviete o nejakom, alebo o sukromnej ucitelke ?

kocurik16
1. dec 2008

ja nie najlepšie je ked má kamarátov aby nevyšiel z formy. moji sa nechceli učiť tak ja s tým problém nemám 😒

macika78
1. dec 2008

dakujem za recept uz ho mam v receptoch