icon

Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok

24. apr 2023

Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem

heidy222
24. apr 2023

Určite napíš do FB skupiny Slováci a česi v Holandsku prípadne aj Slováci v Nemecku , prípadne aj skupina Slováci a česi v meste kde ste. Určite sa nájde niekto, kto to odsoferuje a ešte vám podakuje že sa zadarmo na Slovensko dostane

evaachesa
24. apr 2023

@heidy222 toto je SKVELÝ nápad! To by mohlo výjsť. 👍

liljana
24. apr 2023

S tymto pristupom sa z toho Holandska nikdy domov nedostanu, nech tam zostanu, kym sa ten clenok nezahoji. 🙂 A autorka sa v zivote nenauci soferovat. A uz nikdy radsej nechodte do zahranicia, ked vas rozhodi prvy problem, ze zostanete z neho paralyzovani. Ked rozdelia cestu na etapy po 2-3 hodiny a mimo rush hour, je to uplne rovnaka cesta ako z Bratislavy do Trencina. Dialnica a stale rovno.

anjelicek26
24. apr 2023

@liljana najjednoduchsie je zaplatit kamaratovi/svagrovi letenku, nech po nich cez vikend dojde, jedina trasa, ktoru bude musiet ist je na to letisko po neho... ja tu trasu jazdim a prijde mi absurdne pisat o tom, ze je to "stale rovno"...

marcellka32
24. apr 2023

@liljana veď práve že noha je v sadre, nedá sa ísť za volantom, nejako ľahko si to predstavujes, realita je inde..a nezatracujem riešenia ale šoférovať so sadrou určite nie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
marcellka32
24. apr 2023

@liljana na diaľnici bude muž držať volant a ona len stláčať pedále?? Si robíš srandu...išla si už po nemeckej diaľnici? Zrejme nie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
matabb73
24. apr 2023

@liljana ja mám vodičák a nešoférujem a môžem ti za seba napísať že by som si netrúfla ani do vedľajšieho mesta a nie že cez niekoľko štátov. Nevyjazdený šofér môže ľahko spanikáriť a nemá také reflexy, aby vedel zareagovať keď sa niečo na ceste stane. Nemala by som odvahu riskovať naše životy. Ja by som to riešila lietadlom a po auto niekoho poslala alebo cez poistku. Cestovné poistenie by malo kryť aj takéto prípady. Poznám prípad, že sa rodine pokazilo v zahraničí auto. Poisťovňa im preplatila opravu auta, jeho dovezenie na Slovensko, ubytovanie do druhého dňa aj cestu letecky domov, keďže oprava auta trvala dlhšie. Len stále neviem, či majú uzavreté poistenie čo by to krylo.

spadnutaslivka
24. apr 2023

@liljana tak závisí, kde a za akých okolností sa človek učí šoférovať. A toto isto nie je vhodná príležitosť.

maciatkolulu
24. apr 2023

@majka2 to fakt, z Holandska, cudzie štáty, waw, mam rada takýchto odvážlivcov a potom sup, stalo sa. Ja šoférujem teda denne veľa a roky a nebolo by mi jedno ist z Holandska domov s autom plných deti.

maciatkolulu
24. apr 2023

@elizabet173 keby šoférov v kováčov, žiaľ aj iných, nevinných účastníkov premávky, skôr naštve, keď takýto smeli dorazia poškodia druhých. Keď sa chce niekto frajeri, kľudne, ale na prázdnej ceste...

marcellka32
24. apr 2023

Po 11 rokoch musíš absolvovať niekoľko cvičných jázd s inštruktorom, keďže podľa mňa aj strach máš či sa mýlim?

bessie12
24. apr 2023

@liljana že diaľnica a stále rovno 😂 pobavila si. Trasa Holandsko - Slovensko cestujem niekoľko krát do roka a ver tomu, ze to nie je len diaľnica a stale rovno.
Autorka, neriskuj. Radsej choďte tak ako ti bolo poradene. Držím palce, aby ste sa co najrýchlejšie dostali domov.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
bororka
24. apr 2023

@apolka77 debil sa nájde vždy a všade. Tiež s tým mám skúsenosť. Žiaľ tam nepomôže nič.
Skôr ide o ľudí, ktorí pochopia, keďže ani na cestách nie sú len idioti.
Popravde, dúfam, že našli inú alternatívu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
erickatt
24. apr 2023

Boze. Z tt poznam.ludi co su v Holandsku. Študenti. Len to tiež, ako su skuseni. Nechod. Neriskuj..

anna_2
24. apr 2023

Ale muz spravil aj jednu velku chybu. Ze ti priebezne neprikazal soferovat na vasom aute uz predtym. Teraz by ste nemali taky problem.

marcellka32
24. apr 2023

@anna_2 tak chyba ako chyba, poznám viaceré čo urobili vodicak a leží v šuflíku doma, načo neviem 🤷

anonymous87
24. apr 2023

Nechod. Nesla by som ani keby mi zaplatili. A s detmi uz vobec. Ja mam cerstvo po vodicaku a deti si vezmem este ani do susednej dediny 🤷‍♀️🫣 mam predsa sebareflexiu a vidim, ze este mam daleko od toho, aby som si hovorila “vodic”… a kvoli financiam si ohrozit rodinu?! Neblaznite. Vies ako sa hovori. Peniaze boli, su a budu. Len my tu nebudeme ✌️
Neriskuj. Auto je zbran… ohrozujes aj inych. Ale doma si zaplat kondicne jazdy a pomaly sa rozjazdi. Drzim prsty

anna_2
24. apr 2023

@marcellka32 Len je rozdiel nesoferovat z presvedcenia a nesoferovat z dovodu chybajucej prilezitosti. Autorka je este celkom mlada baba, na jej mieste si poviem, ze to dokazem a pustim sa do toho. Manzel by ju mal do toho potlacit a podporit. Tym myslim teraz vseobecne, nie priamo cestu z Holandska.

liljana
24. apr 2023

@marcellka32 Na nemecke projekty pocas 10 rokov mam odjazdene kazdy tyzden cele Nemecko, Rakusko. Zatial ste jej neporadili nic, iba stat vedla dialnice a modlit sa. A preboha nevracat sa domov za volantom. Uz povedala, ze do autovlaku sa nezmestia. 🙂

julish
24. apr 2023

Bola som v podobnej situácii a práve tá ma doviedla k tomu sadnúť si za volant. Po príchode domov som od nervov plakala, ale zvládla som to (hoci vzdialenosť bola kratšia). O dva roky na to som už sama s dieťatkom otočila Štrasburg (prespávali sme vždy po cca 400 km)

anna_2
24. apr 2023

@liljana alebo zavolajte z facebuku nejakeho cudzieho chlapa, co ho vidite prvy krat v zivote, nech Vas odvezie s celou rodinou domov 🙂

anjelicek26
24. apr 2023

@liljana ja mam pocit, ze citas kazdy treti status. Svagor/brat/kamarat do lietadla, 200e letenka jednosmerna, vyzdvihnu ho na letisku, odvezie ich domov. Lepsia alternativa ako toto nie je. Za dva dni sa zodpovedne soferovat nenauci.

zmrzlinka2021
24. apr 2023

@anna_2 ty ako šoférka nesmieš zodpovednosť, nie tvoj muž. Zabiješ si deti a utrapis sa k smrti

marcellka32
24. apr 2023

@liljana akože nie, poradila som jej odchod domov lietadlom a to by som aj urobila

zmrzlinka2021
24. apr 2023

Ja žasnem nad tvojím mužom. Na audinu má, ale pri vlastnej rodine chce zgrlosit

anna_2
24. apr 2023

@zmrzlinka2021 odlahcene - Ked je sanca, ze zabijes deti na zadnych sedackach, tak osoby na prednych sedackach nepreziju uz duplom. 🙂 V zadu je to bezpecnejsie.
Tak uz mi vychadza len pockat tak mesiac, kym mu daju sadru dole a nech soferuje teda on