Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok
Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem
@anna_2 kde žiješ? Existujú lietadlá, za pár minút kupene letenky a on za mesiac skočí po auto letecky
@liljana sú to len peniaze, ale život máš len jeden
Ženy zlomený clenok-6-7 týždňov sadra, a potom ak to má riadne zlomené,neznamená že sa hneď postaví na nohy a beží/šoféruje
Nesla by som. Skusit busy, Flixbus napr. Pripadne lietadlo, ale ak to leti o 2 dni lacne to nebude
@liljana v tomto prípade neľutovat peniaze za letenky, ide predsa o život jej rodiny, ano naspäť pôjde niekto pre auto zas
@zmrzlinka2021 a ten mesiac kto bude vozit deti do skolky, do obchodu, po doktoroch, na vylet. a cim, taxikom?
Ak je problém vo financiách, ono letenky + parkovné na mesiac + cesta do Holandska po auto... tak ja ,ako sa poznám, by som auto predala a kúpila letenky, resp. lístky na vlak pre celú rodinu. Auto je len vec, zdravie a členovia rodiny sú prednejší. Rozjazdiť sa môžeš keď sa zdravá aj s celou rodinou dostaneš domov. Držím palce, nech nájdete riešenie...
@anna_2 ja žasnem nad tvojimi komentármi, ty nevieš žiť bez auta však ?;)
@cairka Ked dojde 1 clen rodiny/priatelov letecky po nich - maju najefektivnejsie najlacnejsie riesenie a auto doma.
Ako ti slo soferovanie? Este by sa ti dalo cez nemecko neist po dialnici, len by to bolo o zivot, nekonecna cesta... Niekde by ste prespali a tak rozkuskovat to a dojst domov. Skoda, ze ten autovlak sa neda, to by bolo super, z viedne by si domov uz dosla...
@anjelicek26 , áno. Ak takého človeka majú. Nie každý má zázemie, na ktoré sa môže spoľahnúť.
@marcellka32 nie, neviem 🙂
@anna_2 no budú chodiť autobusmi, mhd, ako väčšina ľudí. Môžem okaslat krúžok nad životom vlastného dieťaťa. Krúžok môžeš spraviť dieťaťu aj doma. Nič nie je horšie, ako závislost od auta.
Alebo naplanujte cez blablacar cestu domov...
@zmrzlinka2021 ja sa bez auta tiez nepohnem...
@guiseppinka preto my sme vyberali lokalitu tak, aby sme boli plné flexibilní. Cez týždeň sa auto nevyberá, iba keď je to výslovne nevyhnutné. V centre MHD som do 15 min, v práci do 30 min.
Autorke: pozri, skuseni vodici ti skor povedia, ze to mas skusit. Baby, ktore sa boja ist aj do vedlajsie dediny ze nie. Ale - isiel by som podla toho co navrhol muz - sadnite do auta, a skuste sa previest po dialnici v okoli (50 km cca). Skus, ako ti to ide - ci sa vies priradit z priradzovaceho pruhu, ci vies predbehnut kamion, ci vam to hraje s muzom vedla teba (mas ho ako navigatora a partaka na cestu) a nezjape na teba. A podla toho sa rozhodni - ale tak aby si bola s rozhodnutim spokojna. Za mna - ta cesta je dlha, ale v principe OK. Treba vela prestavok, urcite niekde prespat. Jazdim tu vela (zijem tu) a pre mna pri cestach na Slovensko - tie najnebezpecnejsie useky zacinaju az v okoli Banskej Bystrice a Ziliny. Lebo - jediny dovod, preco by som to na tvojom mieste skusil je - ze sa rozjazdis, dvihne ti to sebavedomie a ziskas slobodu. Je to trochu pod tlakom, ale mozno by si sa inak nedonutila. Bude to dobra lekcia. Pravdepodobnost tuna predikovanych smrtelnych havarii na dialnici je velmi mala. Ak sa rozhondnes hladat ine moznosti - tak bud rodinny prislusnik lietadlom (ako pisala @anjelicek26 - je to asi najlacnejsia rozumna alternativa), alebo FB spolujazda - a najst nejakeho cloveka, ktori vam to odsoferuje - len je to cudzi clovek. Nenechal / nepredaval by som kvoli tomuto auto v Holandsku.
Pani aurorka, uvedomujes si a hlavne tvojmnazel, ze auto moze byt zbranou rovnako ako strelna zbran ci noz? Amoze zabijat,ak je v rukach nezrelych a nezodpovednych ne/vodico ako si ty ? Ty si akutna hrozba na cestach ,ked sadnes za volant..
Co ak sposobis dopravnu nehodu aj hromadnu/to s ana dalniciach casto stava/ /co je u teba pravdepodobnejsie ako u skuseneho vodica/ a spobis ublzenie na zdravi i inym ci dokonca smrt? Co budes robit ty atvojmanzel,ak ta obvinia zo zabitia ci ublizenia na zdravi v Hlolansku ci v Nemecku? A daju ta do väzby? Preotze bude riziko uteku?To potombudelen ucet.....
Kto nema na to,aby< zabezpecil rozne situacie,ktore sa mozu v cudzine vyskytnut,tak nema cestovat do cudziny.Akjed, tak nemat napady ako toj manzel....
ja poznam holanske a emecke cesty a dialnice. neraz po nich jazdim.. Alena sk vyzd y letim.. pre pohodlie...a presne ako tu pisali tie,co ziju v de /myslimze dve ci tri/ tak len ten,ktory nepozna pomery tam,moze radit,sadni papierovy vodic za volant a soferuj stovky kilometrov v danych krajinach...
Tvojmu mnzelovi nezalezi na tebe ani detoch.Preotze ak niec,otyx budes ta zdpovedna ....nie on.
O to,ze je mozne si zaplatit asistencnu sluznu ste uz poculi?
Treba mat rezerbu finacnu na pozitie na pod.situacie tiez.platit hotely dlhsie.letenky apod...parkovne za auto..
To,co mozete teraz spravit je
I.zostat namieste do vyliecenia manzela
Kupit letenku a nechat auto v Holansku /samozrejme platit za parkovne/ a neskor. ho vyzdvihnut ....
A zamysliet sa nad tym,ze nezit nad pomery,ked nemate finacie na taketo zalezitosti .
A neohrzovat inych ucastnikov cestnej premavky.... Ak chcete ohozovat vlatne deti tak si ohrojtez..ale nie na cestach,kde ohrozis aj deti inych ludi...
zasnem,ked niekto napise ,ze dialnica je len ist rovno...
Kolko nezrelych dospelych zije na sk a prezentuje sa na mk.... to je hroza..
@zmrzlinka2021 to je super... Mne je cas dolezitejsi... A nemam ho tolko, aby som len rannu distribuciu deti a cestu do roboty riesila 2 hodiny s roznymi x prestupmi, ked mi to autom trva vsetko dokopy 25 min... Ak by som byvala vo velkom meste s dobre fungujucou mhd, tak neriesim auto... Ale u nas je nutnost mat 2 auta...
@zmrzlinka2021 preto sa s priatelom chceme odstahovat do vacsieho mesta. Tiez radsej pojdem autobusom do mesta a do prace tak isto budem vyuzivat autobus. Pre mna to vyhodnejsie. Priatel je zase zavisly na aute a to sa mi nepaci 🙄
@wade s maminou som sa o tom rozpravala a s priatelom tiez ( obaja su skuseni soferi ) a povedali mi to iste co tvrdim ja aj ine zienky - neriskovat.
@zmrzlinka2021 ironicky, 🙂 Zhrnutie autorke - nikde nechod, si uplne neschopna, vsetkych pozabijas. Auto je zbran a nesmie ho soferovat nikto, kto aspon 10 rokov kazdy den nesoferoval. Predajte auto a kupte si mesacnik na MHD. Manzelovi vybav barle, alebo invalidny vozik. A do Holandska uz nikdy v zivote nejazdite, na dialnicu sa chodi len umierat. A pekny den vsetkym prajem 🙂
Ja tipujem, že autorka to nakoniec odšoféruje sama a s riadnymi bobkami.
@anna_2 Kolko kilometrov si najazdila na dlaniciach acestach v Holandsku a v De? A si prstom namape ..Inak by si nepisala to,co pises..B<y som bola zvedava na tovju ironiu prd sudom potom...... vidla som par takychto slovenskych hrdinov za volantomako s aty przentujes.....po dopr.nehode..ked hladali pr.pomoc...a nareikali,ako oni zaplatia odskodne poskodenym...
Prečítali sme si všetky komentáre, bohužiaľ nemáme nikoho kto by vedel priletieť - odviesť nás. Pre autovlak mame priveľké rozmery. A všetko ostatne muz zavrhol - o šoférovi z FB nechcel ani pocut. Pozeral na mna ako na šialenca… skúsili sme jazdu autom po neďalekej rýchlostnej ceste islo to všetko OK ale som vyčerpaná z toho napätia…plan je taký že skúsime vyraziť o den skôr aby sme mali na cestu viacej času a dúfať že napätie opadne.. a cestovať hlavne mimo špičku ostať medzi 16-19 na odpočívadle potom potiahnuť možno do 22:00 a ostať noc na hoteli. Viem že veľa ľudí nás odsúdi ale manžel jednoducho iné riešenie nechce vidieť

@marcellka32 a co urobia s autom? Letenky domov 4 osoby x 210 eur = 800 eur a este sa treba vratit niekedy raz po auto.
Manzelovi autorky treba poradit, ze kym sa autorka nenauci soferovat, uz nikdy s nou nejst autom do zahranicia. 🙂
https://www.google.com/travel/flights/search?tf...