Sme autom v Holandsku a muž má zlomený členok
Dobrý den, sme s manželom a 2 deťmi autom v Holandsku. Manžel mal nehodu - má zlomený kotnik a nemôže šoférovať. Problem je že ja som nesoferovala od kedy som spravila vodicak -cca 11 rokov. O dva dni nás čaká cesta domov a neviem čo robiť. Ist alebo nie. Inú možnosť ale nemáme. Nemáme nikoho kto by nás vedel odviesť. Je to sama diaľnica. Čo robiť? Má niekto radu možno sme nejakú možnosť prehliadli. Muz chce ist že posledné 2 dni skúsime jazdiť tu ako tréning .. no ja neviem
Radsej stretnem na dialnici niekoho s nizkym sebavedomim za volantom, co jazdi preto opatrne, ako niekoho neskuseneho, co si mysli, ze uz je skuseny a jazdi absolutne nepredvidatelne v meste, kde clovek nema sancu sa mu vyhnut, ci ubrzdit. Stavime sa, ze dojdu domov v pohode, zatial co tu niektore hysakujete a odpadavate? 🙂
vodičák mám 8 rokov, z toho aktívne šoférujem posledné 4 roky, kebyže mám ísť túto trasu, cez cudzie krajiny a ešte v noci (iná viditeľnosť, odrážajú sa Ti svetlá, nedajbože do toho lejak, dážď), tak by som mala pred tým obrovský rešpekt...navyše nepoznáš dobre svoj reakčný čas, reakcie auta, môže prísť situácia, kedy z paniky zatuhneš za volantom a naozaj rozhodujú sekundy a stotiny...taktiež treba predvídať správanie a reakcie bohužiaľ aj tzv. šoférov- bláznov, ktorí nedodržiavajú predpisy, alebo sa Ti vtrepú na poslednú chvíľu pred Teba...za mňa príliš veľký risk za Vaše životy, životy vašich detí a ostatných účastníkov cestnej premávky
@monika_k len aby sa stihla prezehnat...
sama pises že si vyčerpaná z toho napatia...a to bola len rychlostna par minut. To fakt chcete na odpocivadle stat 3hodiny? Však ta to unaví este viac a potom pokračovat....
Hm ..nasledujuce dni budem pozerat vecerne noviny...🤷 A budem dufat ze ak bude správa o slovenskej rodine ktora sa vyburala niedke v nemecku, či trebars pri 9 krizoch, tak nebudu obetami deti a cudzi ludia...
@liljana nikto nehysakuje, kľud a nohy v teple...lenže ty im radis, aby išla autom 80km/hod...takou rýchlosťou sa cez nemecké diaľnice nechodí a autorka má strach, nepíše to, ale cítit z jej vyjadrovania (muž ju núti ísť autom ona nechce), a ty asi tiež aktívne nesoferujes, keď jej toto poradis
@pribinak ona nie ze 11 rokov nesoferovala, ona mozno nikdy realne nesoferovala. lebo soferovanie v autoskole je nieco uplne ine ako na ostro sam v premavke. pise ze nesoferovala odkedy spravila vodicak... mozno soferovala len s instruktorom...
@marcellka32 Nemci su ohladuplni a v pravom pruhu mozes ist 80kmh, lebo aj vacsina kamionov nesmie ist rychlejsie ako 80km/h. Ked im na tacho najdu policajti prekrocenie rychlosti a casu za volantom, tak platia tazke pokuty. Takze nesuhlasim s vyrokom, ze na nemeckych dialniciach nikto nechodi 80 km/h. Praveze chodi a ked sa kamiony zacnu predbiehat ako dvaja slimaci, vtedy ta ide porazit. Nastastie vela dialnic tam je 3prudovych.
@liljana nikto nehysakuje, ale skúsení šoféri jej to jednoducho neodporúčame, lebo na rozdiel od “hrdiniek” tvojho typu vidíme pomerne vysoké rizika
Ty si asi v živote nešla cez nemecké diaľnice, tam nemôže ísť 80tkou (budú po nej trúfnuť a blikať, neskúsená vodička bude mat stres) tam sa jazdia iné rýchlosti
@chillibubble veď toto, koľko má reálne odjazdené?
@pribinak "Ty si asi v živote nešla cez nemecké diaľnice, tam nemôže ísť 80tkou (budú po nej trúfnuť a blikať, neskúsená vodička bude mat stres) tam sa jazdia iné rýchlosti".
A za blikanie a trubenie bez priciny v de na dialnici su opat pokuty. Plus moze mat v trube, ze na nu niekto trubi. Uvidi takeho sofera este niekedy v zivote? Su tam trojprudove dialnice, zmestia sa tam pomale a na dva pruhy aj rychle auta.
Strasne hlupo ste sa rozhodli. Myslíš na deti?
Vela stastia 🍀 Potom napis, ze ste dosli v poriadku. Drzim palce!!!!
@liljana nechodí som myslela že bude spomaľovať premávku, môžu na ňu blikať, a až len potom bude nervózna: 11 rokov nesoferovala, resp.zrejme len s inštruktorom
A čo takto asistenčné služby v rámci poistenia? Obtelefonuj si to
@marcellka32 Uprimne? Nedavno vyhodilo chybu, ze mam na aute plny dpf filter. Auto spadne do nudzoveho rezimu a nedovoli ist viac ako 80-90kmh. Kym sa to nevyriesi, jazdim, som v pravom pruhu, netrepem sa do laveho a nikto na mna nevytrubuje, ani neblika. Neviem, kade jazdite, s akymi sofermi sa stretavate, ja asi s normalnymi. A ked je niekto debil, to mi je jedno.
@anjelicek26 Pravda, tiez dobry napad
Drzim palce velmi.
Zvladnes to, ked ste sa tak rozhodli musis to zvladnut. Chapem ze je to narocna situacia a aj ked tu padli velmi dobre riesenia nie je to vzdy realne.
Muz bude mat oci na stopkach a bude ti pomahat.
Vyrazte skoro rano ked zacina len svetlo, “nalep” sa na pomalsie auto ci kamion tempomat a ides. A na vecer hotel a tase skoro rano ist.
Nikto nebude blikat jeden zo sto, kopec krat sme tade isli aj na spotrebu a v zivote nas nikto nevytrubil ci nevyblikal, este na dialnici. Kks zeny zase klud, je to velky risk ale netreba robit casovanu bombu z dialnice a teda bezne tam idu auta normalne, cest tym co presiahnu 140km v hodine a valia popredu.
Ked aj blikne dakdo co sa stane? V sekunde ju obehne a ide dalej.
Drzim palce, verim ze napises ze ste doma vsetci zdravi! A mas velmi silny impulz pokracovat v soferovani
Tu sa pripnem a budem čakať na info, že ste dorazili v poriadnu. Osobne jazdím 22 rokov a mala by som obrovský rešpekt pred takou cestou. No ja viem, že mňa by manžel v takej situácii nenútil a už vôbec nie keby boli s nami aj naše deti. Držím palce nech dorazite domov v poriadku.
Strašne nezodpovedné voči vašim deťom a voči všetkým ostatným účastníkom! Dúfam že nespôsobíte tragédiu! 😤
@evaachesa ty citas, ze muz inu moznost zamietol? Takze vsetko stoji a pada na muzovi... Ano, keby kus rozmyslal, tak by suhlasil s tym, ale vieme aki su chlapi a podla niektorych sa auta a zeny nepoziciavaju... Chlap sa rozhodol a ina to musi dat ci sa im to paci alebo nie... A naozaj, vsugerovavat jej, ze havaruju je otrasne...
@liljana išla si už ty sama takú diaľku? Vieš čo to obnáša?
Autorka nemá skúsenosti a má strach, a vzadu deti !!!

@pribinak ale veď nech idú...