icon

Smer/Hlas

14. sep 2023

Ahoj, touto diskusiou nechcem vyvolať hádku, ale voľby sa blížia...
Zaujíma ma, kvôli čomu sa niekto rozhodne dať hlas jednej z týchto strán? Veríte, že tentoraz už splnia sľuby? Na rozdiel od ich predošlých 12 rokov vládnutia? Čo konkrétne urobili dobre? V čom pomohli?

simca06022011
14. sep 2023

@mircalla áno môže byť, ako vravím ja ho.skoro vôbec nesledujem... fakt toľko káuz je všade, kazdy na každého dačo... ja to už ani nestíham nejak spracovávať:D ale vystupovaním a jednanim ako.politik mne príde ok, ked to porovnam s inymi ukricancami ktori fakt len hucia a nic z nich...Každý si hra tam nejakú svoju hru. A okrem sulika, kazdy prehodí kabát nech len ma nejaké výhody.. myslím, ze iba ten si stal za svojím až tvrdohlavo.vzdy.

lenkasarka
14. sep 2023

@markusrasford Kollar nie je môj problém. Jednoducho ho odmietam volit bodka. Ale odmietam volit aj ďalších a už som sa vyjadrila,že takú dilemu koho volit som ešte nemala.

markusrasford
14. sep 2023

@lenkasarka rozhodni sa správne😉

lenkasarka
14. sep 2023

@markusrasford snáď sa mi to podarí

annm81
14. sep 2023

@lucia851 Aha, a v čom konkrétne? Že nebola pandémia a vojna na Ukrajine? To akosi nebola zásluha Smeru, že? Takže si predstavme, že by pandémia prišla o pár rokov skôr. Ministerstvo zdravotníctva by spravilo netransparentný tender na licencie pre laboratória, všemožné garážové firmy by sa preorientovali z marketingu a poľnohospodárstva na zdravotníctvo (škoda 20 000 000 - rovnako ako bola kauza tendrov na záchranky). Raši by si na kampani súvisiacej s pandémiu ulial zopár stoviek tisíc euro (rovnaký kšeft už s MZ SR spravil, že?), nakúpili by sa nejaké prístroje za dvojnásobnú cenu (tak ako sme prišli o milióny, keď sa kupovali CT-čka). Ale našťastie, pandémia Smer nezastihla a tak s ňou nemajú spojenú žiadnu kauzu... vlastne, ou, nie tak celkom - vyprázdnené sklady hmotných rezerv na začiatku pandémie, Kičurove zákazky, Bonul a Bödor - to asi dáva celkom prehľad, ako by riešenie pandémie vyzeralo za vlády Smeru.

A predstavme si, že by vojna začala tiež skôr. Ministerstvo obrany by uzavrelo nevýhodné zmluvy s Vybohovými firmami (tak ako to robilo nie raz aj v minulosti, však?). Stíhačky, na ktoré Smer podpísal zmluvu na 1,5 miliardy (!) by bol len úplný začiatok podobných nákupov. Naša vláda by pomáhala s únosom ukrajinských občanov podľa pokynov z Ruska (znova, Smer s tým už má skúsenosti, že?) Fakt nemáš najmenšie tušenie, o čom rozprávaš...

lenusa3
14. sep 2023

Ja budem voliť SMER lebo tam mám aspoň istotu, že sa nebude podporovať skupina LGBT a aby dostávali takí ľudia deti na výchovu v domácnosti.
Tak tento rok idem voliť SMER hlavne kvôli tomuto.

annm81
14. sep 2023

@lenusa3 Toto je presne to, o čom som písala vyššie. Voličovi Smeru vadí, že keď si nejaká matka nájde lesbickú frajerku, s ktorou chce tvoriť rodinu, tak nedajbože aby v prípade jej smrti, či len pobytu v nemocnici, sa o dieťa mohla starať táto priateľka, lebo má k dieťaťu citové aj formálne puto...

Až tak nevadí, že ty rodíš v plesnivej nemocnici, lebo zdravotníctvo rozkradli Paška s Rašim. Ani, že tvoje dieťa, keď sa mu nedajbože zauzlia črevá, umrie v bolestiach po desiatich klystýroch, lebo z rovnakého dôvodu nie je za čo zaplatiť kvalitný nemocničný personál. Že tvoje dieta dostane mizerné vzdelanie, lebo na platy učiteľov nie je. Že keď sa tvoja neplnoletá dcéra nedajbože dostane do problémov a zveríš ju odborníkom, tak ju tam budú chodiť znásilňovať ministri. Že keď pôjde, hoc len úplnou náhodou okolo podniku pre teplých, tak ju tam zastrelí nejaký blázon. Že po strednej odíde študovať do zahraničia, lebo miestne školy nestoja za nič. Že sa už nevráti, lebo tu nebude mať adekvátne uplatnenie a ocenenie - tak finančné ako ľudské. Že vnúčatá budeš vidieť vyrastať cez skype. Že na starobu si nebudeš môcť dovoliť kúpiť ani šunku, že sa dostaneš do domova dôchodcov, kde nebudú ochotní ani zapnúť v zime kúrenie. Že umrieš v nemocnici s dvojdňovou okadenou plienkou, lebo nikomu sa nebude chcieť ti ju vymeniť. Nevadí, hlavne, že tí teploši nebudú môcť mať svadbu!

viestta
14. sep 2023

@annm81 👍👍👍

erikavesela
14. sep 2023

@gta5man
Problem je, ze ta pravicova strana nie je...ako tak ku zastupuje sas...nic ine

erikavesela
14. sep 2023

@mircalla ani ja nebudem volit ps a nimto z mojho okolia a ver...nik z nam hlas, ci smer volit nebude...ps je pre mna najhorsia volba

la_dolce_vita
14. sep 2023

@lenusa3 Ako a preco ti tito ludia vadia, nejako ti ublizuju?

marsmykkok
14. sep 2023

Priaznivci PS pozerali ste na hrane? Ten Simecka je fakt slabý, nevedel čo znamená jeden bod v ich programe, chce zmeniť interupcny zákon čo zaviedla Záborská pričom ona to nemenila a tak. A to som si myslela že "blázna" dá v pohode.

zobaka
14. sep 2023

nie je tu z coho vyberat, to je na tom smutne, ja jedine v co dufam, je ze Sulika nebudu volit, lebo ne-podnikatelia mate po...ten zrusi hranicu minimalnej mzdy a zamestnavatelia vam budu hadzat 300 eurove vyplaty, "lebo budu moct"..to fakt potom nech posledny zhasne, nevolila som ani smer, ani neschopneho labilneho Matovica ani sebeckeho Sulika, ale tento rok budem mat problem sa rozhodnut

jana_eyre_2
14. sep 2023
markusrasford
15. sep 2023

@annm81 veľmi dobre napísané. Žiaľ toto voliči Smeru a Hlasu a Olano nevidia. Mohol by som pokračovať v menovaní strán

natalka13
15. sep 2023

@mateson ty nemas volebne pravo? Hned mam krajsi den.

natalka13
15. sep 2023

@simca06022011 kollar klame v tych diskusiach skoro v kazdej vete.
Ale pekne to via zaobalit.

natalka13
15. sep 2023

@lenusa3 dufajme iba, ze tvoje deti nebudu patrit do lgbt.
Vies co za ludi ma smer na kandidatke?
Lepsie volit pedofilov vrahov ako niekoho kto podporuje lgbt👍

la_dolce_vita
15. sep 2023

Ale sranda je, ze u Pelleho je jeho orientacia uplne v pohode 🙂

gta5man
15. sep 2023

@erikavesela SaS sa mi páčila na začiatku keď sa objavila. Tam je len Sulík problém. Tak ako v OĽaNO Matovič. Ale odhliadnuc od lídra programy strán niesu zlé a môžu tam byť schopní ľudia. Veď neraz aj členovia strany nesúhlasili s lídrom.

@jana_eyre_2 pohoda 🙂 predstav si že tento rok mám to isté čo @zobaka že niet koho voliť. Tak si čítam programy strán a práve že PS tam má dobré veci. To len novinári stále vyťahujú LGBT a pod. Ale ja hovorím o bežných veciach ako zdravotníctvo, ekonomika, školstvo… Choďte si prečítať podrobne program strany a nie hento že lgbt…

gta5man
15. sep 2023

@annm81 košice sú druhé najväčšie mesto v SR takže v tom problém nevidím. Ja som zase na južnom slovensku kde sa hovorí len po rómsky a po maďarsky (niečo ako u vás Moldava nad Bodvou, Kráľovský Chlmec) tak logické že máme blízko k maďarským stranám keďže tu slovenská kultúra nemá žiaden vplyv. Chodíme do škôl s vyučovacím jazykom maďarským, pozeráme maďarskú TV, na diskotékach sa hrá maďarská a rómska hudba, tak je logické že tu vždy dominovali voliči SMK, Most-Híd, Aliancia, Együtélés atď. Niektoré sa už rozpadli či zlúčili. Ale vidím že ak strana nemá šancu tak nedám hlas nejakej 3%-nej strane lebo to je prepadnutý hlas. Tak logicky podporím buď SaS, PS, KDH čo má šancu tam byť a sú protismerácke.

jana_eyre_2
15. sep 2023

@gta5man mňa minule šokovalo ako na nete koluje nejaký obrázok s programom PS ktorý sa vôbec nezakladá na pravde a ľudia ho vo veľkom zdieľajú, ani jeden jediný sa neobťažoval ich reálny program čítať a oháňajú sa len tými vymyslenymi tupostami čo vytvoril niekto čo s PS nemá nič spoločné.. predpokladám že aj tí čo tu tak vehementne sa pohorsuju nad touto stranou ich stránku s programom nikdy neotvorili a opakujú ako ovce len to čo si prečítali na nejakej pofidernej stránke.. to je desivé na tejto spoločnosti, nikto si nerobí vlastne názory na základe vlastných skúseností, len na základe sociálnych sietí a čo tam ľudia zdieľajú vôbec nezodpovedá realite..

gta5man
15. sep 2023

@jana_eyre_2 si môj človek! Presne! Krajšie sa to už ani povedať nedá tak prosím všetci 10x povinne prečítať jankyn príspevok! 🙂 🙂
Už len to “zdielajú” je jasné že ide o sociálnu sieť a nie internet. Veď PS má tiež stránku na tom istom internete a mňa by nikdy nenapadlo čítať si ich program inde ako u nich. Ja som proste logicky založená osoba a nelezie mi do hlavy ako môže vôbec niekto niečo také že “na sociálnej sieti to bolo že…” tssss. Ja sociálne siete beriem len ako formu zábavy. Ale nie ako relevantný zdroj informácií. Amen s nami keď aj mladí sú takíto že sociálnu sieť berú ako dôveryhodný zdroj.

annm81
15. sep 2023

@gta5man Tlieskam prístupu, že človek nemusí hľadať stranu s ktorou sa stopercentne zhodne na každom bode programu. Koniec-koncov platí, že program hovorí len o tom, čo sa strana bude snažiť presadiť, ale strana nevládne sama (dúfajme) a tak bude výsledok vládnutia vždy kompromisom. Je koho voliť a momentálne je veľmi dôležité ísť voliť už len preto, aby sme neprišli o demokraciu a ostali stáť na tej spravnej strane.

gta5man
15. sep 2023

A ešte k téme: Videli ste argumenty voličov sociálnych demokratov? Pôvodne je to téma že prečo volia smer/hlas. Akože stretnúť ich voliča je veľmi zriedkavá záležitosť ale ten tvrdil iba že sú to stabilná vláda, nehádajú sa v koalícii ako títo… To síce je slabý argument ale to vypovedá o tom že niektorí volia smer/hlas len zo zúfalosti lebo sa už nevedia pozerať na to čo stvárajú ľudia typu Matovič, Sulík, Kollár, Cigániková atď. Pozrite si Dzurindu v rozhovoroch v TV! On je tam slušný, kľudný, nenaváža sa, je galantný aj k moderátorke… Tak vyrovnanú a kludnú osobu v dnešnej politike nevidieť. Veď sa pozrite na ostatných v štúdiu. Prekrikujú sa nirmix-dirmix, skáču do reči aj moderátorke, niekedy ju aj urazia… A práve toto posilňuje hlasosmer. Populista povie len: Veď sa pozrite na nich ako sa správajú… a začne sa hrať na neviniatko a ľudia mu tlieskajú. To je populista.

gta5man
15. sep 2023

@annm81 presne tak. 🙂 ja ako volič menšinovej strany tiež radšej podorím niekoho kto má šamcu tam byť. A tak aj vy ostatní. Ak je vám sympatický Dzurinda, Heger ale ich strany sú také 2-3% tak radšej podporte SaS, PS, KDH čokolvek čo zabráni dostať sa k moci populistom. Lebo práve podpora drobných strán nahráva Smeru.

annm81
15. sep 2023

@jana_eyre_2 Ja už mám odvolené, keďže hlasujem zo zahraničia a nakoniec som sa rozhodla pre SaS, ale poctivo som si pozrela programy všetkých strán z ktoré by som bola schopná voliť a súhlasím s tým, že z PS sa robí hrozný strašiak. Aj tu na fóre máme diskutérky, ktoré sa vždy do podobnej diskusie prídu vypísať, ako je PS tá najhoršia možnosť, čo je samozrejme pri postavách ako Fico, Blaha, Uhrík atď. samo o sebe absurdné, ale ešte na podloženie svojho názoru začnú klamať o tom, čo vraj majú PS v programe a pritom to tam nemajú. Táto kampaň má úplne rovnaké prvky (a s veľkou pravdepodobnosťou aj zdroj) aké majú dezinformácie o vojne na Ukrajine.

gta5man
15. sep 2023

K vojne sa nevyjadrujem. Je to hra svetových mocností. Za tým sú miliardári zo zbrojného priemyslu ako pri každej inej vojne. Aj v arabskom svete išlo vždy o ropu atď. Vojny vždy boli, sú, aj budú.

K tým strašiakom. V časoch Slotu nadávali na maďarov ľudia niekde na Orave čo nikdy v živote maďara nestretli. To je všetko primitivizmus. Toto už zaniklo, tak začali s LGBT. Väčšina ľudí čo tak nadáva zrejme nikdy skutočnú lesbičku či gaya ani nevideli. Zase len populizmus. To je to isté ako už tu spomenuté frázy že “urobíme poriadok” či “my s mafiou zatočíme” a pod. Ako kedysi “lebo maďari” a čo? Toto je program? Napríklad keď napíšu: Chceme zaviesť elektronické vybavovanie na úradoch, ľudia nemusia behať s papiermi ale úrady si to medzi sebou prepošlú… Toto je program! Realizovatelná vec. Lebo fakt je nonsens že zoberiem na úrade č.1 tlačivo a prenesiem ho na úrad č.2 pričom počítač majú všade, stačilo to len aby úradníčka preposlala na ten druhý úrad. Elektronická PN-ka že idem k lekárovi a vybavené. Do práce len zavolám že neprídem. PN-ku majú na účtarni automaticky. A nie ako kedysi že človek mal 3 tlačivá (ani nerozumeli ktoré kam patrí, zabudli sa podpísať a pod. Potom nech sa trepe chorý do firmy aby to tam zaniesol alebo na poštu (kde nakazí 20 ludí) aby to poslal na personálne doporučene z vlastných peňazí. Alebo prepis auta že ste kúpili auto v Košiciach, tak ste museli obaja byť prítomní na okresnej polícii v KE pri odhlasovaní, a potom ste ešte zvlášť museli ísť na políciu vo svojom okrese prihlásiť. Zrazu zaviedli že kúpite si auto a hocikde v SR si ho na jeden ráz prepíšete. Proste úplne zbytočné veci sa robia čo by sa nemuseli. Tak ako aj tie značky na autách. Predali ste auto a značku ste odovzdali a prestrihli ju, zase museli vyrobiť novú. Teraz predáte auto aj so značkou alebo si značku dáte na svoje ďalšie auto. Zase realizovatelná vec čo skoro nič nestojí.

Rozumiete, drobné zmeny na čo netreba miliardy len zdravý sedliacky rozum. A nie také slubovať že do XY roku budú dialnice kde treba vysporiadavať pozemky, stojí to miliardy ktoré NEMÁME ale hlavné že budú postavené. Figu borovu!

tanyag
15. sep 2023

Niečo na odľahčenie...suseda 75 ročná sa rozprávala so mnou o voľbách...a prišlo na PS...a ona, že už len z názvu PROGRESÍVNE vidieť, že to je veľmi zlá voľba, veď to už v názve majú AGRESIVITU...a ja jej vravím, teta a vy viete, čo slovo PROGRES znamená a ona, že nie, že ju to ani nezaujíma, ona bude volit Fica 😁😁😁 takže asi tak nejako...

erikavesela
15. sep 2023

@tanyag teta asi vie, ze miesto slova progresivny malo byt slovo lavicovy...