icon

Smútime za pápežom Františkom. Česť jeho pamiatke

21. apr 2025

Dnes ráno zomrel pápež František vo veku 88 rokov. Po 12 rokoch pontifikátu, počas ktorého priniesol do cirkvi veľa ľudskosti a dôrazu na skromnosť, sa začína obdobie smútku aj očakávania. Čo pre vás znamenal?

Česť jeho pamiatke. Mal veľké srdce.

Strana
z3
klarissa25
21. apr 2025

A preco sa pytas anonymne?

katulienkax
21. apr 2025

lebo asi ocakava aj negativne reakcie 😉

katulienkax
21. apr 2025

mozno preto, ze cirkev hlasi skromnost ale sama tak nezije, takze prazdne slova.

kiki68
21. apr 2025

Mala som ho velmi rada, kazal vieru, ktoru ja osobne zijem a chcem zit. Cize vieru zameranu na nie materialne, ale prave rodinne a blizke vztahy, pretoze to je to najkrajsie, co mozeme mat a dat. Bude velmi chybat, mudry a skuseny clovek za mna. Zaroven obdivujem tu skromnost v tom utrpeni, co zazival zdravotne a urcite aj dusevne. To bola tiez velka obeta, jeho smrt mozno aj vykupenie z toho fyzickeho utrpenia.

lenkasarka
21. apr 2025

Nič pre mna neznamenal. Človek ako každý iný.

gribka1
21. apr 2025

Nič.

marca12
21. apr 2025

Pacil sa mi jeho pristup a aj to ake hodnoty hlasal,zastaval sa slabsich,neodsudzoval lgbti. Bol to papez do 21.storocia.

maranta_leuconeura
21. apr 2025

Kedze som neveriaca, kto je papezom ma vplyv na moj zivot presne nula cela nic 🤷🏻‍♀️ A tiez nemam pocit, ze by sa nieco dolezite za neho zmenilo, co by posunulo veriacich k vacsiemu prijatiu inakosti ci nejakym zasadnym zmenam v cikrvi, alebo sa mylim?

viestta
21. apr 2025

Clovek s otvorenym srdcom, ktory chapal vyzvy doby, ktoru zijeme a ktorym celime. Clovek, ktory prelomil mnohe katolicke tabu a cirkevne dogmy. Kiez by sa nasiel nastupnik, ktory bude v tom co on zacal.

princkrason
21. apr 2025

to je ten co povedal ukrajincom aby si dali bielu vlajku?

pribinak
21. apr 2025

Každý by mal v hodnotení začať sám od seba. Či je dobrým človekom takým akého by chcel denne stretávať

A až potom hodnotit druhych

zic
21. apr 2025

@princkrason presne... servilny voci rusakom, hanebny voci Ukrajincom...

lenkakravcova
21. apr 2025

@princkrason
@zic
Vy dvaja ste spadli z hrušky?
Kresťan nesmie pozdvihnúť zbraň voči inému človeku, tak čo im mal povedať?
Kresťania majú nastaviť druhé líce, vychádzajúc z Biblie. To nie je islam, kde je obrana povolená.

janinah
21. apr 2025

@maranta_leuconeura toto je tak primtivny nazor,prepac....osobnost a konanie papeza ma ďalekosiahly vplyv na cely svet a nevidi to len kratkozraký a obmedzený clovek

fem
21. apr 2025

https://www.vaticannews.va/sk/papez/news/2025-0... Krásne posledné posolstvo pre svet

janinah
21. apr 2025

@princkrason ked povies A tak povedz aj B, vatikan presne vysvetlil ako to s tou bielou vlajkou bolo myslene

markusrasford
21. apr 2025

@katulienkax ako žije cirkev?

princkrason
21. apr 2025

@lenkakravcova tak preto islamisti(akoze nabozenstvo mieru) ,mozu zabijat krestanov? samozrejme v ramci obrany

markusrasford
21. apr 2025

@lenkasarka nič pre teba neznamenal napriek tomu sa vyjadrujes. Veľmi zaujímavé.

markusrasford
21. apr 2025

@princkrason stebou na túto tému je úplne zbytočná debata.

nynia
21. apr 2025

Nic pre mna neznamenal, nezila som s nim, dokonca ani som ho nestretla ani v mojom okruhu nebol nejako rozoberany. Takze nevidim dovod preco by mal nieco pre mna tak vzdialeny a cudzi clovek nieco znamenat. Jednoducho bol to clovek ako kazdy iny, dozil sa pekneho veku.

mnamko
21. apr 2025

@katulienkax skor sami tak neziju( myslim fararov a cirkev)

princkrason
21. apr 2025

@markusrasford tomu sa vravi sloboda prejavu, ci tebe sa to nepaci?

zic
21. apr 2025

@lenkakravcova hmm... a preco "vyzyval" len Ukrajinu a nevyzyval Rusko, nech odtial vypadne? O to ide... nemal hecovat Ukrajincov k boju ked je taky krestan, mal odsudit invaziu, zabijanie... nie vyzyvat UA na vzdanie sa a odpustenie... smerom k rusku ani tuk...

markusrasford
21. apr 2025

@princkrason páči. Len pri tej slobode prejavuje je fajn keď povieš A tak treba povedať aj B. Ty pri slobode prejavu píšeš len A

princkrason
21. apr 2025

@markusrasford ja som bol doteraz v tom ,ze ked nieco povie papez tak to nikto nema spochybnovat a korigovat ci vysvetlovat to mal on ten svoj vyrok a nie daky hovorca Vatikanu...

ahhola
21. apr 2025

A prial si skromnu drevenu rakvu a blabla... Ked bol tak skromny, mal cakat na doktorov ako taliani niekde na juhu a nie vyuzivat top starostlivost. Tento argentinec mi nesadol vobec, dalsie prerazene dno s lgbtqasffghjkl a mozno az po cirkusoch s fajzermi v Sastine. 🥀

markusrasford
21. apr 2025

@princkrason ty vytrhavas vety s kontextu co on povedal. Ty si pôjdeš svoje a to nezmení nikto.

Strana
z3