Smútime za pápežom Františkom. Česť jeho pamiatke
Dnes ráno zomrel pápež František vo veku 88 rokov. Po 12 rokoch pontifikátu, počas ktorého priniesol do cirkvi veľa ľudskosti a dôrazu na skromnosť, sa začína obdobie smútku aj očakávania. Čo pre vás znamenal?
Česť jeho pamiatke. Mal veľké srdce.
lebo asi ocakava aj negativne reakcie 😉
mozno preto, ze cirkev hlasi skromnost ale sama tak nezije, takze prazdne slova.
Mala som ho velmi rada, kazal vieru, ktoru ja osobne zijem a chcem zit. Cize vieru zameranu na nie materialne, ale prave rodinne a blizke vztahy, pretoze to je to najkrajsie, co mozeme mat a dat. Bude velmi chybat, mudry a skuseny clovek za mna. Zaroven obdivujem tu skromnost v tom utrpeni, co zazival zdravotne a urcite aj dusevne. To bola tiez velka obeta, jeho smrt mozno aj vykupenie z toho fyzickeho utrpenia.
Nič pre mna neznamenal. Človek ako každý iný.
Nič.
Pacil sa mi jeho pristup a aj to ake hodnoty hlasal,zastaval sa slabsich,neodsudzoval lgbti. Bol to papez do 21.storocia.
Kedze som neveriaca, kto je papezom ma vplyv na moj zivot presne nula cela nic 🤷🏻♀️ A tiez nemam pocit, ze by sa nieco dolezite za neho zmenilo, co by posunulo veriacich k vacsiemu prijatiu inakosti ci nejakym zasadnym zmenam v cikrvi, alebo sa mylim?
Clovek s otvorenym srdcom, ktory chapal vyzvy doby, ktoru zijeme a ktorym celime. Clovek, ktory prelomil mnohe katolicke tabu a cirkevne dogmy. Kiez by sa nasiel nastupnik, ktory bude v tom co on zacal.
to je ten co povedal ukrajincom aby si dali bielu vlajku?
Každý by mal v hodnotení začať sám od seba. Či je dobrým človekom takým akého by chcel denne stretávať
A až potom hodnotit druhych
@princkrason presne... servilny voci rusakom, hanebny voci Ukrajincom...
@princkrason
@zic
Vy dvaja ste spadli z hrušky?
Kresťan nesmie pozdvihnúť zbraň voči inému človeku, tak čo im mal povedať?
Kresťania majú nastaviť druhé líce, vychádzajúc z Biblie. To nie je islam, kde je obrana povolená.
@maranta_leuconeura toto je tak primtivny nazor,prepac....osobnost a konanie papeza ma ďalekosiahly vplyv na cely svet a nevidi to len kratkozraký a obmedzený clovek
https://www.vaticannews.va/sk/papez/news/2025-0... Krásne posledné posolstvo pre svet
@princkrason ked povies A tak povedz aj B, vatikan presne vysvetlil ako to s tou bielou vlajkou bolo myslene
@katulienkax ako žije cirkev?
@lenkakravcova tak preto islamisti(akoze nabozenstvo mieru) ,mozu zabijat krestanov? samozrejme v ramci obrany
@lenkasarka nič pre teba neznamenal napriek tomu sa vyjadrujes. Veľmi zaujímavé.
@princkrason stebou na túto tému je úplne zbytočná debata.
Nic pre mna neznamenal, nezila som s nim, dokonca ani som ho nestretla ani v mojom okruhu nebol nejako rozoberany. Takze nevidim dovod preco by mal nieco pre mna tak vzdialeny a cudzi clovek nieco znamenat. Jednoducho bol to clovek ako kazdy iny, dozil sa pekneho veku.
@katulienkax skor sami tak neziju( myslim fararov a cirkev)
@markusrasford tomu sa vravi sloboda prejavu, ci tebe sa to nepaci?
@lenkakravcova hmm... a preco "vyzyval" len Ukrajinu a nevyzyval Rusko, nech odtial vypadne? O to ide... nemal hecovat Ukrajincov k boju ked je taky krestan, mal odsudit invaziu, zabijanie... nie vyzyvat UA na vzdanie sa a odpustenie... smerom k rusku ani tuk...
@princkrason páči. Len pri tej slobode prejavuje je fajn keď povieš A tak treba povedať aj B. Ty pri slobode prejavu píšeš len A
@markusrasford ja som bol doteraz v tom ,ze ked nieco povie papez tak to nikto nema spochybnovat a korigovat ci vysvetlovat to mal on ten svoj vyrok a nie daky hovorca Vatikanu...
A prial si skromnu drevenu rakvu a blabla... Ked bol tak skromny, mal cakat na doktorov ako taliani niekde na juhu a nie vyuzivat top starostlivost. Tento argentinec mi nesadol vobec, dalsie prerazene dno s lgbtqasffghjkl a mozno az po cirkusoch s fajzermi v Sastine. 🥀
@princkrason ty vytrhavas vety s kontextu co on povedal. Ty si pôjdeš svoje a to nezmení nikto.

A preco sa pytas anonymne?