icon

Smutná kôli ostrihaným vlasom

napokraji
23. okt 2017

Ahojte. Možno sa veľa z vás zasmeje nad týmto príspevkom no musím sa niekomu aspoň vyrozprávať :(
Ani neviem kde začať. Som v 6tom mesiaci tehotenstva a začali mi veľmi vypadávať vlasy. Ako každá žena chcela som mať pekné a zdravé vlasy tak som sa rozhodla pre návštevu kaderníctva. Vlasy som si pestovala takmer 9rokov takže som ich mala už takmer po pás mala som ich ale riedke a tým vypadávaním sa to ešte horšilo. Musela som si ich fúkať a umývať každý tretí deň aby som nemala na hlave spľasnuté vlasy ale bola som na ne hrdá, na dĺžku na ktorú som čakala od svojich 18tich. Takže som minulý štvrtok šla ku kaderníčke. Na internete mala veľmi dobré hodnotenia. Už po posadení sa som jej povedala že by som rada ostrihala svoje zničené vlasy aby vyzerali zdravšie. Opýtala som sa koľko asi bude treba a ukázala mi dĺžku do polky ramien. Aj keď som sa zľakla tak po dohovore ako mi pár centimetrov nepomôže som pristúpila že takúto dĺžku zvládnem. Začala farbením ktoré nedopadlo podľa mojich predstáv. Zo svetlo hnedej ktorú som mala nanesenú šampónom na mojich blond vlasov bola asi o dva odtiene svetlejšia(chcela som ľadovú blond) vraj robila čo sa dalo a viac sa jej zosvetliť nepodarilo.. Zaplatila som ďalších 7€za kúru ktorá mi mala ozdraviť vlasy. A teraz to najhoršie. Prišiel rad na strihanie. Keďže mi už raz ukázala dĺžku akú budem mať tak som jej už pred samotným strihaním nevravela nech ma veľmi nestrihá aj keď podľa nej to bolo nutné a to bola najväčšia chyba. Počula som prvé cvaknutie nožníc, stuhla som v kresle a čakala že budem mať vlasy niekde pod lopatkami. Opýtala sa ma či som s tým ok že ma strihá a povedala som že áno. Že predsa chcem mať zdravé vlasy. Strihala a strihala až pokiaľ neprišla k predným vlasom. Až vtedy som si uvedomila že mám vlasy po bradu. V tom šoku som stŕpnutá sedela v kresle a pozerala na seba stuhnutá, bez slova. Veď vrátiť späť to už nešlo. Začala mi ich fúkať a tvarovať. Nakoniec to nevyzeralo tak hrozne aj keď mi z dĺžky bolo do plaču, stále som si v duchu vravela-máš zdravé vlasy. Zaplatila som dokopy 60€ za ozdravenie, strihanie a farbenie(dala mi tubu a pol farby kôli mojej predchádzajúcej dĺžke vlasov) až doma som si uvedomila že som zaplatila za niečo, čo potom celé zostrihla. Prišla som domov, manžel vypleštené oči, povedala som mu že som musela mať asi veľmi zničené vlasy. Ten deň som to potom už nejako neriešila. Na druhý deň som bola so známou ktorá je vyštudovaná kaderníčka no nepracuje v obore a tá mi povedala že určite som nemala 30cm vlasov poškodených. Že nechápe ktorá kaderníčka by ostrihala tak dlhé vlasy takto, na takú dĺžku s ktorou sa nedá nič robiť a ešte žene pred pôrodom ktorá na úpravu nebude mať čas. Vtedy som sa 1.krát rozplakala a pripustila si to, čoho som sa najviac obávala..Kaderníčka zo mňa urobila debila aby na mne zarobila peniaze. Je to moja vina, to viem, sama môžem za to že si neviem presadiť svoje a nechám sa nahovoriť inými a dôverujem im. Na druhý deň som už mala mastné vlasy, spľasnuté na hlave, keď som to dala do copu vyzerala som hrozne. 2 hodiny som preplakala. Vlastne už 3dni poriadne nespím a stále rozmýšlam nad tým aby som tam nikdy nešla a mala svoje dlhé vlasy. Mám okrúhlu tvár a toto mi ju ešte viac zväčšuje. Vôbec sa sama sebe páčim. Som úplne nešťastná a všade hľadám iba ako urýchliť rast vlasov pritom sa nechcem trápiť pretože mám v sebe bábo a nechcem mu nijako ubližovať tým že som urobila blbosť. Ak poznáte nejaké účinné metódy na rast vlasov sem s nimi. Za každú budem vďačná.
Ďakujem aj za prečítanie môjho príspevku 🙂
Prajem každému krásny deň.

Strana
z2
veronikaszabova
16. mar 2020

@princeznasevera 2.5 roka stara diskusia a autorka uz nie je aktivna.

miriam11
16. mar 2020

@napokraji keby som mala len tento tvoj problém. Ach jaj. Uvedom si, že ľudia okolo teba majú 100x horšie problémy, ako ty svlasmi. Tak sa prosím skludni hlavne. Ide to o život? Zrúti sa svet? Mala by si prehodnotiť svoje priority.

Strana
z2