Snažím sa naučiť variť, už som zúfalá
Baby prosim poradte mi lebo som uz ozaj zufala. Snazim sa naucit varit ale vsetky moje pokusy su jedna katastrofa. Moj priatel je z toho na nervy a povedal mi ze mi da poslednu sancu sa to naucit inak si najde inu co mu bude varit jedla. Problem je ze zaklad urobit viem ale neviem to dochutit. Ja som technicky typ ja mam rada vsetko podla navodu a vobec nemam predstavivost vo vareni je mi uz do placu. Myslela som,ze ked zacnem varit pojde mi to odruky miesto toho varim uplne gebuziny.
Som zufala nechcem ho stratit no neviem ako sa rychlo naucit dobre varit. Moja mamina mi ukaze ako to robi ale ja to vzdy dovrzem... dievcence radte len nie tym stylom,ze sa mam zbavit priatela. Dakujem
Co to znamena, on cisti zemiaky inak ako ja? 🤔 Nie je dolezite to, ze su osupane a nie metoda?
Nech zemiaky cisti on ako chce a ty ako chces.... a dosolit a dokorenit si moze aj na tanieri....
Takze to nie je o tom ze ty to.nevies ale o tom ze to nie je tak ako on chce....
to su ti.dokonali ludia....
Preboha. Odmietam uverit, ze existuju taketo problemy. A to ti mama neporadila, ze to este nedovarene jedlo mozes pocas varenia aj ochutnat a podla chuti okorenit? Mozes pridat korenia onoho viac alebo menej, pripadne uz ziadne?
Recepty CVR na You tube majú super video návod, podľa nich sa určite naučíte variť
Co sa tyka varenia - chapem ze ti varenie nejde. Ale aby ti partner daval noz na krk, ze sa s tebou rozide 🙄 mi pride sibnute. Je od teba pekne, ze sa snazis vyjst partnerovi v ustrety, ze on zaraba peniaze a ty mas varit -ale tymto stylom si pod sebou podrezavas vetvu, pretoze pridu deti a on bude chodit do prace a z teba sa stane sluzka, a zosalies sa z toho. Vela z nas tento problem ma - a mozem ti povedat, ze to je tazka pozicia. On si bude robit karieru a ty budes doma s detmi, varit upratovat, kruzky, ked su chore budes skakat, a muz bude kvitnut k zrelosti a ty upadat z unavy. Zodries sa pre rodinu - pre muza ktory si ta stejne vazit nebude, kedze to bude tvoja uloha, a koli detom, ktore ti stejne odidu. K vareniu - tak navar co vies - ved nakoniec dochutit nie je taky problem aby ti pomohol - a pozri co tam dava. Mozes na kurz varenia -a urcite sa nedavaj do pozicie ze ty si sprosta zena ktora ani navarit nevie - pretoze dostat sa do pozicie podradnej neschopnej gazdinky - tak z toho sa tazko dostava von. Aby si partner nezvykol ta ponizovat v buducnosti aj v inych oblastiach. Potom sa z toho nevyhrabes. Tvoja hodnota ako zeny je taka ista, ci vies alebo nevies dochutit polievku. Na to nezabudaj
Ja variť neviem a vôbec ma to netrápi. Varí manžel, musí pokiaľ sa chce najesť. Priateľ ta nemá skutočne rád keď ti dal také debilné ultimátum.
tu bude ina pricina... varenie je len zasterka..
@sense suhlasim plne s tebou. Toto zial autorka nepochopila, pretoze mnohe zeny jej tu presne toto vyhadzuju na oci. Mnohym zenam tu totizto ich muzi najprv tolerovali dajme tomu nie moc stopercentne varenie bez slova, mlcky a este sa usmievali na svoju drahu, ze vobec navarila, alebo ze sa snazila. Autorka vsak nepochopila upozornenia zien, ze ultimata typu ,,ked nenavaris dobre,, , bude koniec, od muza, nepatria do vztahu. Ona vobec nechape, ze ak taketo nieco priatel svojej milej predvedie, nema co docinenia mat oporu v tom priatelovi, priatela v priatelovi, ale skor nepriatela v priatelovi. Spravne to uvadzaju tu pisuce matky/zeny, ze teraz je to varenie, ktore dotycnemu vadi, neskor sa po case objavia ine veci. Nuz, nie kazdy ma dostatok inteligencie.
Ja dám hlavu na to, že keď nabudúce zle navariš, už nebudú padať ultimáta ale facky.. A ty milá autorka nebudeš tá, ktorá ich bude dávať. Bohužiaľ. Ale komu nie je rady..
Píšeš, že čo sa navážame do tvojho frajera...lenže toto nie je o varení, ale o tom, že je to hajzel, čo ti dáva ultimáta, lebo inak ťa kopne do riti....celé zle 😝 To si fakt taká zúfalá, že sa nezmôžeš na normálneho chlapa ?
Ahoj. Ja som mávala s dochucovaním tiež veľký problém, najradšej by som bola, keby mi všade v recepte napísali aj presné množstvo soli a korenia. Ale postupne som sa naučila a teraz ma napríklad svokrovci chvália do neba, že varím perfektne a lepšie ako oni. Začiatky sú však naozaj ťažké a netlačila by som na pílu, lebo si to odhnusíš. Jednoduchá rada je skúšať, skúšať, skúšať. Možno dookola pár receptov a skúšať, koľko ktorých korenín, čím si to asi pokazila, čo sa asi dá zlepšiť. Mne veľmi pomohla moja mamina (teraz mám 30 rokov), lebo pri niektorých receptoch som pri nej stála a všetko si značila, aj tie najsamozrejmejšie veci. Potom som si to hneď skúsila doma a všetko poznačila, aby som si to spätne vedela do hľadať. Hlavne nezúfaj, začni jednoduchými vecami, ktoré ti chutia a tie sa snaž šperkovať...
naučiť sa variť chce čas....a trpezlivosť....nevešaj hlavu, naučíš sa, ale len skúšať skúšať a skúšať,...inú radu nemám...
ani mne to nešlo, tak trochu viem, ako sa cítiš.....my keď sme sa s priateľom nasťahovali do bytu, bolo to v sobotu, ja, že fajn, v nedeľu varím svoj prvý nedeľný obed....no... nebolo to ktoviečo aj keď bol jedlý...ale, čo je hlavné, obedovali sme nie o 12tej, pol1 ale o 15tej!!!toľko mi to trvalo!!!! a to bolo ľahké jedlo....priateľ (teraz už manžel(ani nepípol...bol trpezlivý a naučil sa variť aj on a varí každú nedeľu
musela som sa naučiť a hlavne chcela....o 2 mesiace sa nám narodil syn, učila som sa "za chodu".....a kým som mohla povedať, že ako tak viem variť ubehlo aj 6 až 9 mesiacov
dnes varím pečiem a baví ma to, sťahujem si recepty z netu, skúšam...
dá sa to, len zatni zuby a vydrž a skúšaj....
Jedna vec, celkom fajn recepty ma Kucharka pro dceru (knihy aj blog), ma to popisane fakt detailne a blbuvzdorne, aspon podla mna. Druha vec, vnimanie muzske - zenske prace a delba prace v domacnosti je na vas dvoch, ale take to, ze su dane nejake zenske a muzske prace je blud. Obaja ste zamestnani, obaja nosite peniaze, obaja zijete vo vasej domacnosti, obaja sa do jej prevadzky msusite zapojit. Ako, to je na vas. Poznam vela rodin, kde zena nevari, vari muz, alebo jedia na veceru chlieb a teple jedlo si kupia....a vsetci ziju. Neexistuju ziadne pravidla, kto co musi robit, najdite si sposob, aky bude sediet vam. Varit a byt z toho vystresovana tiez nie je v poriadku.
Ale naucit sa to je fajn, s tym suhlasim. Zacni postupne, jednoduche jedla, skus si naozaj presne zapamatat, co ako robis, kolko coho davas... zopakuj si jedno jedlo viackrat, aby si si ho zapamatala.
Keď som si vzala svojho už teraz exa tiež som nevedela okrem čaju uvariť nič .."učila " ma ex svokra. Samé hovadiny ako knedle vyprážané mäso domáce rezance halušky bôčik a podobne jedla čo som nikdy nevedela pripraviť. Z droždia absolútne neviem robiť cesto .. ani žiadne domáce rezance a také čosi (teda už viem teraz) .. a načo je to dobré ? Každý sa vysmieval že som neschopná v kuchyni a podobne. Vykašľala som sa na to veď ako ma to deptalo. A neskutočne ma to zralo asi tak ako teraz teba. A dnes ? Varím kadečo od výmyslu sveta. Keď ma prestali "nútiť" a chcela som to sama od seba a pre seba išlo to ľahko ;) mám receotar keď chces odfotim ti je to môj mix vsetk ho NIE je to kniha. Mäso varím len raz do týždňa a pomaly prechádzam na vegetariánsku stravu ... Žiadne knedle a bociky a podobne jedla ktoré sú aj tak úplne nezdravé .. a žiadne domáce rezance čo aj tak chutí ako už raz požuté 😂 urob si z toho radosť a var to čo chces. S týmto priateľom to asi ďalej nepôjde ..
@hennyinnsbruck áno, pardon, ani som si nevšímla😊👌
Nájdi si priateľa ktorý bude ochotný ti pomôcť vysvetlit poradiť nikdo učený s neba nespadol pre pána jana ja som tiež nevedela ale naučila má buď to mama alebo priateľ a je to vybavené
Baby to že ma chlapa idiota to pocut od vás nechce 🙈 to fakt už neviete citat s porozumením a aj tak odpovedate na to na čo sa vás nikto nepýtal ???
Nuž mila autorka asi ti neporadím žiadno, zrejme na varenie vlohy nemáš ...nie každá žena to automaticky musi vedieť aj keď neverím žeby si naozaj nič nezvládla . Ja neviem skús napríklad začať kurčatom , tam sa naozaj nič pokaziť nedá .. ryžu kup v sackoch a výborný nedelný obed máš na stole 🙂 začni takými jedlami ktoré sa “ varia same “ a potom postupne keď budeš v tom zbehla tak pridaj jedla s otáčkami atd atd a postupne sa snáď do toho dostaneš . To je asi jediná rada ktoru ti dam . I keď našla by sa aj iná ale tu si neprosila tak len držím palce 😊
a načo sa potom pýtaš na názor nechápem ked ti niekto niečo napiše proti srsti už je zlé tak to si odkiaľ nabrala že chlap ma nosiť peniaze a žena robiť v domacnosti haloo je 21 storočie a taku debilinu povedať že ked nevieš variť tak sa s tebou rozijde a ty ho obhajuješ že je dobrý a ešte neviem aký že sa tu do tvojho krasavca najlepšieho návažame a že sa doňho nemame navažať ešte aj pri čisteni zemiakov sa hádate ved nech ti urobi dve deti a potom tu budeš vyplakavať že nemáš kam isť muž ťa psychický týra nevieš čo chceš a tvoj zastaralý názor že žena ma doma všetko robiť a chlap nosiť peniaze no jasne a ešte že skúšali sme spolu variť napadol mi vtip ako nie prijamo na teba ale všeobecne variť vieš nie a milovať sa vieš áno to viem tak variť si sa mala učiť koľko máš rokov.
Kazdy ovlada nieco lepsie a nieco horsie.Treba to aj priatelovi vysvetlit ani on predsa neovlada vsetko na jednotku. A varenie treba len a len skusat pojde to potom stale lepsie a lepsie.😊
Tiez sa mi nie vzdy vsetko podari. Radsej pecem. Moj manzel vyborne vari takze sem tam vari aj on. A s dochutenim? Co je tvoj priatel retard. Sak.nech si dosoli
@klejkaez pohoda 😊😊
@pribinak TOP koment 😂😂😂
No teda.... Ja by som ho tiež poslala do rite Palovej... Mám 42 rokov, urobím tak nanajvýš rezne, polievku zo sáčku, kuracie pečené stehná... ryža, zemiaky, čaj, káva... a ešte pár drobností, jednoducho k tomu NEMÁM vzťah, hoci mamka mala obrovskú snahu ma to naučiť v mojej mladosti. skrátka som ako chlap. skôr pribijem klinec do steny, vymením žiarovku, ba i celú lampu, ale variť ani bohovi... akonáhle by to chlap odo mňa požadoval takým spôsobom, ako od teba, že si nájde inú, poslala by som ho do riti.
a k samotnému problému... uvádzaš, že to nevieš dochutiť. tak kde je problém? prečo ten super chlap, ktorého sa tak zastávaš, nepríde na záver varenia a nedochutí to? veď to preňho už nemôže byť žiadna veda. väčšinu práce si odviedla, tak nech to len dochutí... alebo nech nepičuje... že mu odkazujem 😀
Dievca, ty to mas v zivote velmi pomylene...ak si myslis ze len preto ze si zena, si povinna vediet dobre varit a ak si myslis ze je normalne ze sa s tebou priatel chce rozist, lebo varit nevies, tak zjavne ani netusis ako vyzera skutocna laska. Lebo ak by ta ten tvoj uzasny chlap tak miloval, tak by ta zobral do restauracie, alebo by ti navaril sam, namiesto toho ze sa ti vyhraza ze si najde inu. A ak by si aspon tusila co je to sebaucta, tak by si chapala preco tu vsetky piseme ze si mas hladat ineho...

Bože veď každý ich čistite ako chcete a on nech chytí korenie a si to na tanieri dosoli a dokoreni šak hádam není jebnu*ty