icon

Som furík a ako to mam oznamit doma

marianice
Včera o 21:20

Ahojte,
mám 21 rokov a potreboval by som radu. Už dlhšiu dobu som furry (mám kostým, chodím na akcie, je to pre mňa forma hobby a sebavyjadrenia). Nie je to žiadna úchylka ani nič sexuálne, len komunita, kreativita a zábava.

Problém je, že neviem, ako to povedať doma. Rodičia sú dosť konzervatívni, Gen X, hlavne mama, a bojím sa reakcie typu že „čo si o nás pomyslia ľudia“ alebo že som sa zbláznil. Bývam ešte doma, normálne pracujem, platím si veci sám, prispievam ním 300€ na chod domácnosti, ale aj tak mám strach, že to nepochopia.

Máte niekto skúsenosť s tým, že ste doma oznamovali niečo „netradičné“?
Je lepšie to povedať priamo, alebo postupne?
Alebo to radšej vôbec neriešiť?

Ďakujem za normálne rady, hejt mi nepomôže.

Strana
z2
ivik4
Včera o 22:23

Tak zas nic take strasne, ozaj horsie by bolo keby si sa citil ako fúrik . Normalne im to povedz,nemaj strach

a0
Včera o 22:32

Ja som veľmi liberálna a úprimne, asi by som nepotrebovala poznať každé hobby svojich dospelých detí 🙂. Máš svoj život, ži ho tak, ako cítiš ale konzervatívec toto nepochopí, akurát to tak pokazí doma vzťahy.

anonym_ab7a71
Včera o 22:34
@marianice

@anonym_ab7a71 nie nemá ale je s tým v pohode

@marianice ak je to niečo ako cosplay,bez sexuálneho zamerania,tak OK,asi by som to prežila

anonym_a417fa
Včera o 22:40

Vyborny nadpis …najskor som precitala Fúrik , iny su lietadielko 😂 … ach tie okuliare. No tak sa prezliekas za nejake chlpate stvorenie. Pokial ta kvoli chvostu pricapenemu na obleku, pripadne na monterkach (uz len kvoli BOZP) nevyrazia z prace a nebudes sa dozadovat, aby to akceptovali vsetci (mozno ked sa zamestnas v utulku alebo v chovatelskych potrebach, mozes tk chodit cely den) tak je to v poriadku. Vo volnom case sa prezliekaj za co chces, nejakym oblekom nikomu neublizis, kazdy clovek hlada nejaku skupinu kam patri, jeden krcmovych hrdinov, dalsi maratonec a ty sa obliekas za plysaka (Pokial v tmavej ulici nebudes nikoho strasit prezleceny za megamacku atd) a rodicia …. Ak su prilis konzevativny naco, na navstevu mozes ist aj normalne obleceny. Inak detsky lekar/ zubar prezleceny za nejake plysove zviera by nebol zly … aspon by sa deti nebali, len ci by bol v kastyme schopny fungovat 🤔

zuzanita1609
Včera o 22:41

Fúrik? Vieš čo to vôbec je? ...asi trebalo by manuálnu prácu s ním,bo ľuďom tak trošku šibe 😉 🤭

anonym_ea956f
Včera o 22:47

@marianice Neoznamuj to rodicom. Mozes sa urazit kolko chces, ale si pacient pre psychiatra. Jasne, ze tam nepojdes,, vedje to hobby.

anonym_6f24eb
Včera o 22:49

S teba by bol super maskot,si nerozmyslal,ze by si chodil na akcie ako su postavicky s ,,disniho,,??Ti maju riadne obleky,taky maco,tym tam musi byt riadne teplo aj.A bol by si slavny,vela deti a dospelych by sa s tebou fotilo a nikomu by to neprislo blbe a chore.

cyneric
Včera o 23:25
@anonym_6f24eb

S teba by bol super maskot,si nerozmyslal,ze by si chodil na akcie ako su postavicky s ,,disniho,,??Ti maju riadne obleky,taky maco,tym tam musi byt riadne teplo aj.A bol by si slavny,vela deti a dospelych by sa s tebou fotilo a nikomu by to neprislo blbe a chore.

@anonym_6f24eb To je ako povedať niekomu koho baví herectvo že má ísť robiť detské divadlo pretože je to podobné. 😀👌 Byť v kostýme je fyzicky náročné (pretože niečo váži, keď na teba slnko svieti tak ešte fajn teplo) a to aj bez toho aby okolo teba behala hromada detí ktorá ťa ťahá, kričí/jaší sa. Osobne nezávidím brigádnikom ktorí robia maskotov, kvalita materiálu a pohodlie nie je priorita keď kostýmy vyrábajú.

abbey1
Dnes o 00:04

@marianice Myslím, že furiku by sa doma viac potešili.
Vyhľadaj odbornú pomoc. Držím päste. I tvojej rodine.

abbey1
Dnes o 00:07
@marianice

@deedol nechcem nič hovorit ale ja sám poznam psychologa a lekára ktorí sú furrýci a je kopec vzdelaných ludí

@marianice Vzdelanie a duševná choroba sa nevylučujú.

anonym_bcd228
Dnes o 02:59
@kiki68

Ja by som asi len tak veci nepovedala, lebo ludia tazko chapu nieco odlisne, bavili sme sa o tom s kamosmi, sme tak nejak gothic/ aristocratic goth, historical clothing, ja som aj cez taketo ako roleplay. Ale uz tie lepsie goth handry su pre vela ludi tak na hrane. Preto by som si drzala veci u seba v komunite a kym sa to neprevali, tak nic nevysvetlovala.

@kiki68 ved mas 38 rokov a si gothic?

pr85
Dnes o 03:03
@kiki68

@anonym_9cf271 zas ta vojna… komu to kedy pomohlo 🙈🙈🙈

@kiki68 takými uchylom možno aj áno. Vojenskí drill namiesto prezliekanie sa za zvieratá. A Slaytiiinu a podobných uchylov by som tam poslal tiež.

pr85
Dnes o 03:05
@kiki68

Tiez som uvazovala co to je, lebo furry je s dvomi r, ale tak nikto sa mu nemusime drbkat do zivota. Zase co som ja, aby som niekomu kazala. Ved nikomu tym neublizuje.

@kiki68 páčia sa ti úchylky? Zdá sa, že áno.

miadi
Dnes o 03:17

Z opisu tvojich rodicov moc nechapem tvoju potrebu hovorit im o tom. Je to tvoje hobby / fetish cokolvek co je osobne a ich sa to netyka im hovorit nemusis . Si plnolety mas narok aj na nejake svoje tajomstvo. Sukromie. Ked mas potrebu o tom hovorit povedz svojmu naj kamosovi . Rodicom mozno lepsie padne nevediet . Cize ked si to nechas pre seba tak to bude naj pre vsetkych.

anonym_b6d22b
Dnes o 04:13

@marianice ja by som to rýchlo poriešila.
Možnosť číslo 1 - Odovzdať občiansky aj vodičský, ten sa zvieratám nedáva, nakúpiť nejaké konzervy pre zvieratá a dať kdesi do klietky s nadobou na vodu, jedlo a výlučky a pozorovať dokedy by ťa bavilo “hrať sa na furry”
Možnosť číslo 2. Dobrovoľné navštevovanie psychiatra alebo psychológa podľa závažnosti.

Tolerovala by som jedine u detí predškolského veku, nanajvýš prvého stupňa, hranie sa na zvieratká a prezliekanie do zvieracích kostýmov aj to len doma, nie na verejnosti.

Strana
z2