Som ja tá, ktorá je mimo?
Prosím vás žienky,
zostali mi prebytky rastliniek, slečna zháňala, napriek tomu, že mňa vyšli 10 EUR, povedala som, že jej ich darujem. Moja jediná podmienka bola, že si po ne dotyčná príde. Býva dokonca v susednej mestskej časti, takže nemusí ani chodiť cez celé mesto. Slečna si určila čas podvečer a dnes mi oznámila, či by som ju nemohla prísť čakať na zastávku, ktorú mám dobrých 10 minút pešo od bytovky, cez neosvetlený park, po tme, pomedzi krčmy, lebo jej idú zle spoje. Slušne som jej teda vysvetlila, nech sa nehnevá, ale som po práci skutočne unavená, chcem mať už svoj vlastný kľud a nie ešte čakať, kým budem môcť ísť niekoho čakať po tme, v zime na vzdialenú zastávku a späť. Odpoveď slečny bola, že aj ona má toho veľa. Tak teraz neviem, či ja som tá mimo a stará škola, ale predsa keď ja od niekoho niečo chcem, dostanem to navyše ešte aj zadarmo, ja mám prísť za tým človekom, nie on má naháňať mňa, veď predsa ja chcem niečo od toho človeka. V poslednej dobe sa strašne často s týmto stretávam, raz dokonca po mne jedna pani chcela, aby som si počas mojej pracovnej doby odbehla o dve zastávky ďalej, aby mohla prísť po vec, o ktorú mala záujem, lebo ona má cestu do Kauflandu a nie je ochotná cestovať navyše tie dve zastávky ďalej. A keď nie som ochotná v tomto smere vyjsť v ústrety, tak je problém a dotyčný/á je normálne urazený/á, že ja nie som ochotná priniesť im vec, ktorú chcú oni kúpiť a oni o ňu prejavili záujem, dobre že nie pred prach ich dverí. Povedzte mi prosím, som ja tá mimo? Vy chodíte za kupujúcimi alebo oni chodia za vami, keď niečo predávate? Ďakujem.
nie nie si mimo mala si prist pre to sama a este ti priniest velku cokoladu
Keď dávam veci zadarmo tak bud si dotyčná osoba potom príde alebo smola. Ochotná som doniesť len vtedy ak to mam po ceste a nemusím sa prispôsobovať casovo
Vobec sa nad tym nevzrusuj, tychto vychcanych ludi treba s usmevom poslat doriti, ze v ziadnom pripade sa nebudes niekam trepat, nepotrebujes nikomu nic vysvetlovat ze si unavena, pracujes, varis alebo co...ked nie je ochotna prist ma smolu.
Nad takými len mavnut rukou... Hej a práve pri darovaní sa vždy vynoria takéto typy... Dovezte mi to (50km), pošlite kuriérom, pošlite poštou (na moje náklady samozrejme) môžem si po to prísť iba v stredu o 5.00 ráno ináč nikdy a podobne perly.
Ako sa ti ludia urazia, tak sa odrazia. 🙂 Neries ich. Podas prst a uchmatnu si ruku. Rob, ako tebe vyhovuje.
Hah no su aj taki ludia. Odomna tiez vselico chcu tuna z mk. A ked im poviem slusne sorry nie este su urazene. Ja sa na tom len smejem. Jedna chcela aby som jej sesternicu z tretieho kolena vypatrala u nas v meste a isla jej osobne zaklopat na dvere ze ona chce snimi oživit vztahy. Lebo ze sak mam dost casu na taketo blbosti popri detoch. A chut uplne cudzim ludom robit sprostredkovatela. Dalsia chcela nech jej vyhladam ceny nehnutelnosti v kanade a nasla job pre jej muza. Proste vsetko co si mozu urobit sami cez net .. daj zadarmo u vas v bytovke v chodbe a mas pokoj . Moja mama tak dava vselico v panelaku dole pri vytahoch a raz dva to zmizne. Kto chce si zoberie bez reci.
Nešla by som ani ja, veď keď niekto niečo chce, tak proste nech si pre to príde, buď chce alebo nechce, jój nechápem niektorých ľudí, predsa len zakaždým sa dá nájsť nejaký spôsob keď chcem.
Určite nie si mimo a dúfam že tá slečna si prečíta diskusiu, nech vie ako je slušné sa správať.. mňa by to dosť naštvalo..
Ja som predvčerom darovala detský stôl a pani keď si pre neho prišla, mi doniesla ešte aj hrozno zo zahrady.. neočakávala som nič ale potešilo ma to.. tak nejako si predstavujem slušný pristup..
Tete som pomahala predat zahradne prebytky na nete. Naozaj za velmi symbolicku cenu. Zdaleka nie hodnota prace s tym. S pani prebehol ping pong sprav, vybrala si kvietky-semienka za sumu 1.40 eur. Na zaver sa pytam na formu odovzdania. Odpoved: "prineste mi to do Petrzalky". V BA som pracovala v centre mesta. Listok tam aj spat spolu 1.80 eur. Vravim, ze okrem casu precestujem sumu vyssiu ako semienka. Ci nechce poslat vtedy za 70 centov? Odpoved: " nie. V tom pripade nema zaujem.". Stratila som cas s osobkou, kt.realny zaujem az tak nemala. Len skusila. Ide sa dalej. Viac casu som vtedy myslienkami na to nechcela stracat.
Myslím, že vnímate veci tak akoby mali byť. Problém je, že teraz mladí ľudí (čím mladší, tým horšie) sú veľmi nevdacni a veľmi nároční. Je to bohužiaľ dobou. Maju všetko a skoro nič nemusia. Aspoň väčšina. Netreba sa nechať.
@lesana25 hej alebo poslem link kde co a ako mà urobit a madam mi odpise ze ona mi da ich info ( sukromne udaje!!!) a nech jej to Ja vyplnim - ziadost o viza! Som jej povedala ze ked si ani to nevie urobit sama tak radsej nech sa nikam netrepe do sveta lebo to su zakladne veci ktore si mà kazdy poriesit sam a ked to nevie urobit tak nech zaplati agenture ktora to urobi za nu. Este mi odpisala ze je sklamana aka som neochotna. Ze ludia si maju pomahat bla bla. 😆 su Proste ludia co by vyuzili kazdeho ako sa len da.
To je ešte ten lepší prípad.Ja som minule predávala za symb.10 e dve obrovské tašky ženského oblečenia.Polka bola nová nikdy nenosena.Pisal mi jeden pán,že by chcel pre manželku a on je sám s chorým dieťaťom bez auta.Dohodli sme sa na druhý deň, že ja mu ich donesiem,lebo sa nemal ako dostaviť.Lenze,bez auta som zostala aj ja ,tak som išla za ním cez polku Bratislavy na bicykli s dvoma veľkými taškami .Este ma lejak chytil.Ked som odchádzala z domu,tak sme si pisali,že o 40 min.ma počká.Dosla som mokrá ako cicina ,čakám ho,volám mu a ani obraz,ani zvuk...všade ma potom zablokoval.Tak tomu som nechápala už vôbec a to som mu všetko chcela darovať,lebo že nemajú peniaze.A nie nezomrel.Na Facebooku hral denne online hry ...😔
A ako to je s tym,ked peciem tortu na objednavku? Ja mam ,,navrch" ,lebo niekto odo mna nieco chce (tortu) alebo zakaznik ma navrch,lebo on je ten,co plati?
@miadi inak podobnú skúsenosť mam aj ja, jednej dievčine som pomáhala vybavovať nejaké veci, konkrétne Link, formuláre kde co presne napísal, vravím si sme v cudzine mali by sme si pomáhať, potom jej chlap mal úraz zas som jej všetko pomohla po vypĺňať atď keďže chlap nemohol. Robiť danú prácu musel sa preskolit, nemala problém mi volať 24/7 à nakoniec keď mi písala ci napíšem za jej muža žiadosť do prace. Jej vravím pozri nemám čas som s rodinou na. Výlete. Véd to napíšte a večer keď budem mať čas tak to skontrolujem... Tak sa na mňa dostala sprska slov že čo si o sebe myslím, že som ako iní Slováci v zahránici, a ze jej mužovi à jej nedoprajem aby si našiel druhu robotu a mali sa lepšie... Tak som jej odpísala ze každý normálny človek by potom všetkom aspoň poďakoval a keď tak chcú nech si nájdu niekoho kto im to za poplatok napíše a určite bude ochotnejsi.... Ako ja co som im x papierov pomohla vybaviť a vyplniť na úkor môjho času... Odvtedy nepomáham.... V takýchto veciach, kto nie je Schopný vyplniť zákl. Papiere ma ostať tam žiť kde sa vie dohovoriť
no ja by som prišla isto na miesto určenia a ešte aj s čokoládou určite 😃. nie určite nie si mimo.
@mironka keď sa hovorí nás zákazník náš pán to ale neznamená ze ty si sluha.
Väčšinou je to všetko v rovnováhe... Ale potom narazís na tieto typy... A to je jedno ci si kaderníčka, krajčírka, cukrárka ci dizajnérka...stretnes ich všade. Zákazníci storočia, stále niečo menia, stále nespokojný, špekulujú, toto chce tak, hento nechce tak, vtedy áno, vtedy nie, milión krát niečo menis a ten človek na konci ani buuu ani muuu a ešte aj zaplatiť ma problem
@sense hej tiez nejake take iste zvasty som tiez pocula ze nedoprajem ludom lepsi zivot ked ho nechcem riesit za nich. Mna Ta drzost niekedy neprestane udivovat. Este budu vinit uplne cudzich neznamych ludi za svoju neschopnost. A aky zly svet.. ale urobit Sam pre seba nieco by bolo moc.

No mna by ani nenapadlo sa až tak prispôsobovať 🤷♀️ Keď si niekto odo mna chce nieco kúpiť tak sa jasne dohodneme na mieste a určitej hodine. Ešte sa mi nestalo aby so mnou tak niekto točil.