icon

Som ja tá, ktorá je mimo?

19. okt 2021

Prosím vás žienky,

zostali mi prebytky rastliniek, slečna zháňala, napriek tomu, že mňa vyšli 10 EUR, povedala som, že jej ich darujem. Moja jediná podmienka bola, že si po ne dotyčná príde. Býva dokonca v susednej mestskej časti, takže nemusí ani chodiť cez celé mesto. Slečna si určila čas podvečer a dnes mi oznámila, či by som ju nemohla prísť čakať na zastávku, ktorú mám dobrých 10 minút pešo od bytovky, cez neosvetlený park, po tme, pomedzi krčmy, lebo jej idú zle spoje. Slušne som jej teda vysvetlila, nech sa nehnevá, ale som po práci skutočne unavená, chcem mať už svoj vlastný kľud a nie ešte čakať, kým budem môcť ísť niekoho čakať po tme, v zime na vzdialenú zastávku a späť. Odpoveď slečny bola, že aj ona má toho veľa. Tak teraz neviem, či ja som tá mimo a stará škola, ale predsa keď ja od niekoho niečo chcem, dostanem to navyše ešte aj zadarmo, ja mám prísť za tým človekom, nie on má naháňať mňa, veď predsa ja chcem niečo od toho človeka. V poslednej dobe sa strašne často s týmto stretávam, raz dokonca po mne jedna pani chcela, aby som si počas mojej pracovnej doby odbehla o dve zastávky ďalej, aby mohla prísť po vec, o ktorú mala záujem, lebo ona má cestu do Kauflandu a nie je ochotná cestovať navyše tie dve zastávky ďalej. A keď nie som ochotná v tomto smere vyjsť v ústrety, tak je problém a dotyčný/á je normálne urazený/á, že ja nie som ochotná priniesť im vec, ktorú chcú oni kúpiť a oni o ňu prejavili záujem, dobre že nie pred prach ich dverí. Povedzte mi prosím, som ja tá mimo? Vy chodíte za kupujúcimi alebo oni chodia za vami, keď niečo predávate? Ďakujem.

Strana
z2
lvula
20. okt 2021

To máš ako osobne vyzdvihnutie v eshope. Alza ti tiež nepríde tovar podať na tvoju zastávku 😁

vanda323
20. okt 2021
marianna_peskova
20. okt 2021

Jaaaaj, ja mám takýchto " vtipných" príbehov kopu....
Darovala som detskú posteľ, šesť ľudí po sebe sľúbilo, že si po ňu príde, všetci do jedného neprišli, ani sa neospravedlnili.
Prvý a poslednýkrát som bola ochotná odviesť danú vec až k záujemcovi. Bolo to dvojo dverí pre staršiu pani, ktorej tieto dvere vybavila dcéra. Keď sme prišli na miesto, pani najprv povedala o dvadsať eur menšiu sumu, začala žundrať, že je to veľa. Keď som jej povedala, že si ich pokojne odvezieme späť, už bola zrazu cena v pohode. Potom sa však začala sťažovať, že tie dvere nie sú masívne. 🤦🏻‍♀️ Za 30€ chcela dvojo masívnych dverí. Tak určite.

moonlight1210
20. okt 2021

Na taky telefonat sa nevysvetluje, ale odpoveda tym, ze to nie, to nepojde. A ze ak je to problem, mozete to teda zrusit.
Vtedy sa zvycajne vietor obrati a nie je problem prist, resp. sa dohodnut na inom termine, kedy uz naozaj pridu az k tvojim dveram..
Ludia su pohodlni, skusaju, ci by nieco nedosiahli tak, ze to aj budu mat, aj sa preto nebudu musiet tolko namahat.

Clovek si mysli, ze ked to da zadarmo, tak to aspon nevyhodi do smeti a ineho to potesi a zuzitkuje to. Ale ono je to niekedy tak, ze dotycny si to potom akoby nevazi.
Dokonca sa najdu taki, co si myslia, ze robia druhemu laskavost, ak si to vezmu a mali im byt vdacni. (Kamos daroval vec a zaujemca si ju ziadal priviest - mal vtedy cestu okolo, tak suhlasil - a pri preberani bol zaujemca taky oprskly, akoby mu este robil laskavost, ze ho toho zbavil. Kamos povedal, ze mal chut darovanie zrusit a vec radsej hodit do prveho kosa. A to zaujemca dostal az pred prah a zadarmo nepouzivanu vec, ktoru by v obchode pod 50€ nekupil. Radost, ci nebodaj vdacnost, nula bodov.)

lesana25
20. okt 2021

Ja už nikomu nič nedarujem, lebo potom ľudia nevedia, čo od radosti. To že sľúbia a neprídu to je klasika.
Raz som predávala obrovskú TV, tesne po skončení záruky odišiel ten led pásik ktorý prestal osvetlovat obrazovku, pre kutilov investícia za 10€ a mal by plne funkčnú TV. Cena bola 30€. Okrem bandy spoluobčanov ktorí nechápali pointu inzerátu, keďže nevedia ani do 5 narátať, mi jedna "dáma" začala nadávať prečo jej to nedám zadarmo, lebo veď nefunguje. Tak sa jej pýtam načo by jej teda bol aj zadarmo, keď nefunguje. Tak začala posielať smejúce sa smajlíky, akože je strasne nad vecou.
Ďalší pri kočíku (3-kombinácia), a prinesiete mi ho ma námestie pani? "Samozrejme že nie." Dobre tak prídem po neho. Na druhý deň mi vola no pani ja už čakám na námestí prídete?
S takými ľuďmi netreba strácať čas.

marcela64
20. okt 2021

Sa nie nadarmo hovorí, podaj človeku prst stiahne celú ruku. Nie si mimo, ako zase odtiaľ potiaľ nie? Keď niečo chcem, tak hádam mám toľko chochmesu si po to aj prísť.

ailiba
20. okt 2021

@snowflake07 priam neuveriteľne

Strana
z2