Som jediná, kto nenávidí turistiku?
Nechcem rozdúchavať vášne. Len ma zaujíma, že či som fakt na tomto svete jediná, kto nenávidí turistiku. Lebo už som si xy krát vypočula aká som lenivá a dokonca hlúpa, že nemám rada prírodu, atď. - lebo sa mi nechce behať po kopcoch. Vyslovene neznášam keď mám 4 hodiny šliapať do kopca a byť pri tom spotená ako kôň. Z partie vždy všade prídem posledná. Keď je na turistickej značke napísané, že cesta trvá 0:30 tak ja dorazim do cieľa o hodinu a pol. A všetci na mna pozeraju ako na totálneho mimoňa keď zahlásim, že nemam rada kopce. A uplne znechutení sú z toho, že k tomu nevediem ani deti. Ja už neviem.
@maranco pravda,že neviem odkiaľ presne išli, dá sa tam ísť rôznymi trasami, ale žiadna mi nepríde ako "3 hodinové skriabanie sa do prudkého kopca". Sú tam úseky strmsi miestami, ale ide sa aj v kľude cez les, preto som jej písala nech nabudúce radšej kasle na to
To si dobra, ze tam prides o hodinu a pol, ja by som nedosla vobec 😂 prirodu mam rada, aj sa rada prejdem, ale na turu by som nesla ani za peniaze. Proste v tom nevidim zmysel, bavia ma ine veci. A to iste cyklistika a beh. Nastastie to moje okolie bez zbytocnych kecov akceptuje a nikto ma nenuti sa niekam stverat. Ak som niekde na chate a ostatni zatuzia po turistike, tak ja si bez hanby spravim vlastny program - urcite je niekde v okoli wellness, bazen, jazero, muzeum, cokolvek ine co ma bavi a keby aj nie, tak sa budem opalovat na luke, citat knihu alebo spat.
@ankare lepsie by som to sama nenapisala :D
A to oni na teba hodinu cakali? Tak sa im necudujem ze ta niekto nazval lenivou. Koho by to preboha bavilo sliapat pol hodinu a potom hodinu na niekoho cakat?
Musis tam prestat chodit, alebo sa prisposobit partii a pridat do tempa. Spotena tam dorazis tak ci tak.
Moj muz je presne ako ty. Nechape preco ma len tak kracal lesom a z duse neznasa potenie. Pri prechadzke na Tomasovsky na mna otraveny vystekol ze naco tam dopekla ideme. Tak som mu vysvetlila ze mu chcem ukazat miesto odkial sme s bratom rozsypali popol mojej mamy, lebo to bolo jej zelanie.
Kto ta nazval lenivou? Manzel? Ja povazujem mojho muza za leniveho, ale nie preto ze nema rad turistiku.
Mat rad prirodu neznamena hnednslapat do kopcov a turistila toez neznamena len liezt vyskovy rozdiel 1000m.n.m
Ale zdravy pohyb alebo akykolvwk pohyb a je jedbo xi turistika, beh, chodza ,pilates, plavanie ci fitnes su pre zdravie dolezite
a teda keby usek ktory je udany ze trva polhodinu a este na teba cakam hodinu, by som ta viac na turistiku nevolala, ale nenazvala by som ta ani lenivou. Ked idem s dcerou boli trasu vhodnu jej fyzickej zdatnosti. A prisposobim aj tempo, viem ale kedy sa jej nechce.a kedy nevladze. S chlapom ked idem volim trasu ja, lebo on by ma znicil.ked idem sama volim trasu podla chuti a ked idw chlap sam tak ten pod rozdiel vyskovy 800m ano nejde
Nemam rada turistiku, naposledy bol tepltny rozdiel viac ako 20 stupnov, hore snezilo, nic nebolo vidiet a este som si nezobrala palicky tak som sa ako koza na lade smykala. Preferujem vodne sporty a dopravny prostriedok bicykel.
Ja tiež nie som milovník turistiky. Dám sa však občas nahovoriť na niečo nenáročné kvôli mužovi. Inak mám paniku z lesa. Bojím sa tam.
Keď ti zlezú nechty po chôdzi v turistických topánkach, treba kúpiť väčšie🤣.
@girlie_konik áno, toto sú presne tie reči, ktoré by si okolie mohlo odpustiť. “Moje 5 ročné deti to dávajú, atď… no tak ja to nedávam… a šli sme tou horšou trasou
@petrahl áno, veľmi vtipné to je… fakt 😩 mne zlezú nechty kvoli tomu, že ked potom idem dole prudším koncom tak mi prsty narážajú na vnútro topánky..
Ja cely život. To je hrozný šport. Ideš z bodu A do bodu nikam a zase späť 🤔 také nervy som vždy z toho mala ze mi až do placu bolo. A nie žiadny výhľad za to nestoji🙄😅
Neboj, nie si sama, tak mas rada niečo iné no 🤷♀️ ja celkovo prírodu a take to “naturalno” nemusím, ľudia čo ma poznajú už vedia, že ťa kde nie je splachovací záchod a ruch civilizácie ma nedostanú 🤣🤣 kazdy kto ma ma rad sa s tým zmieril, pár krát to so mnou skúsil aj muž ešte na začiatku že pod na huby alebo na vylet, akože ja to dám ale pindam celý čas a pri každom zvuku čo môže vydať nejaké zviera skačem na muža lebo som v panike že stretnem diviaka alebo medveďa 🙈 nie nie, ja radšej odchodim daku kavalitnu poznavacku po nejakom krásnom rušnom historickom meste, nechám sa ohučať autami a ľuďmi a užijem si to … inak túto averziu u mňa odštartoval skautsky tábor, kde sme spali v stanoch a chodili na vlastnoručne vykopanu latrinku takže bacha na to kam posielate deti že by ste im nevyrobili taký krásny zážitok že už ich nikdy do lesa nedostanete 😅🙈
Ja nemám rada turistiku typu: vybehnem na šuter, pozrem z kopca dole a ideme naspäť... Ale milujem turistiky cez vodopády, prechádzky ku hradom, rozhladniam, lúkam, jazeram a plesam. Musím mať jasný cieľ ... A inak, to nebudú moc dobre sediace topánky ak ti zlezu po nich prsty, to nie je v norme...
@taminka1986 Pochod vďaky SNP povinný? Myslíš to Cigeľ (resp. Handlová)? Však to vždy býva (aj bývalo) v sobotu... ja som dlho dlho nevymeškala ročník, teraz už síce áno, ale nikdy to nebolo "povinné"
Ja nemozem povedat, ze nemam rada turistiku, ale neznasam pojem turistika. Ja chodim na prechadzky,napr vcera sme zasli do zaprdenej dediny, odstavili auto a sli na huby do lesa. A nebolo to len o hubach, ale o sledovani chrobakov, machov, vtakov, o behani v blate, proste pohoda...
Raz, len jeden jediny raz som bola v janosikovych dierach. V nedelu. Davy jak na trhu, predo mnou rada, za mnou rada a pi*ujuci poliaci, ze co sa tak vlecieme, ja spotena az na riti. Hore som zastavila, sadla na kamen a rozrevala sa. Moja nocna mora bola zhmotnena. A odvtedy sa vyhybam komercnym miestam, tatry slovensky raj, fatra... radsej prechadzka mimo reality ako toto. A prejdem si to v klude. A zasadne chodime na prechadzky len my, muz ja a deilti. Ziadne hromadne akcie, kde kazdy ma inu vydrz.
Tak v tomto teple by si bola spotená aj bez fyzickej aktivity. Sa Ti čudujem, že sa necháš "opiť rožkom" - mohla si si vopred pozrieť trasu napr. na ten Tomášovský výhľad - vedela by si cca do čoho ideš - dĺžka, prevýšenie... Ale nebolo celkom fér od Tvojich parťákov, že Ťa "oklamali" - predpokladám, že vedeli o tvojom názore na tieto aktivity. Ja turistiku môžem, ale keď sa mi nechce, nejdem - urobím si svoj program. Pred 30 rokmi a 20 kilami som bola na kopci prvá, teraz mi je šum a fuk, či prídem posledná. Nie si vôbec povinná zdieľať záľuby a nadšenie s ostatnými. Dôležité je, aby ste si našli nejaký prienik spoločných aktivít ako rodina. Je jedno, akým spôsobom spoločný čas strávite, podstatné je, aby to niekoho vyslovene neobťažovalo. Tie spoločné rodinné zážitky sú podľa mňa veľmi dôležité...
Konečne niekto ako ja 😁 Neznášam to doslova. Už pri slove "turistika" sa ježím
Ja som z rodiny kde vsetci do jedneho miluju turistiku okrem mna taka cierna ovca rodiny v tomto 🙈 co som si vytrpela ako dieta nasilu chodit na tury kde som nevladala nebavilo ma to, ale nikto to nechapal este som dostala vynadane 😀 tak potom ako teen som prestala s nimi chodit a zmierili sa s tym. A cuduj sa svete po rokoch tomu trosku prichadzam na chut ale iba take light trasy turisti by povedali prechadzky 😀
Poznám to veľmi dobre, nikdy som to nemala rada aj keď prírodu zbožňujem. Jedine kedy mi nevadí sa niekde stverat je keď idem na huby, vtedy vôbec nevnímam ze chodím. Tomášovsky som síce dala v pohode, ale napr taky Hrebienok je pre mňa des, nonstop do kopca a ešte mi všetci rozprávajú,že aká prechádzka to je.
Ak si na tomasovsky vyhlad isla 3hod niekde je problem, my sme tam so 4detmi vysli za 50min, a to nie sme turisti. Nemusis byt nadseny turista ale aby si niekam kam sa ide hodinu sla 3, to je uz na zvazenie vlastnej fyzickej kondicie, co sa mi nezda ok .
Pozri kazdy mame nieco, co neznasame a ostatni to miluju. U mna su to kolotoce, voda, plavanie, zehlenie a umyvanie okien 😄😄😄
Ano dobre citas - plavanie a voda-co miluje 90% ludi, ja neznasam ani v tychto horucavach macanie sa v bazene, max nohy si namocim. Ale ze by som tam stravila pol dna, nehrozi.
takze vobec by som sa tym netrapila. Verim ze z mojho zoznamu zas ty nieco milujes 😊
Turistiku naopak milujem, milujem objavovat nove krasne miesta, prechadzat sa atd.
Ja nenávidím turistiku. Keď som bola malá, musela som s rodičmi preliezť celé Tatry. Dodnes to nenávidím. Jedine, co ma bavilo bol Slovenský raj. Tam nešlapeš ako degeš nonstop len do kopca. Je to tam zaujímavé. Teraz ale nechodím na turistiky nikde.
Tiez ju neznasam a tiez sa na mna mnoho ludi kvoli tomu pozera krivo, akoby som bola nejaka leniva mrochta. Nemam problem ist na 5h do lesa na huby, ale taku este nehrali, ze stverat sa do kopca a uzivat si to. Pachtim, nevladzem, ide mi rozdrapit hlavu, a ziadna euforia nedochadza ani na vrchole kopca, ani z prekonania sa.
Raz som sa dala nahovorit na Kralovu Holu, no nikdy viac. Tie 2h kracania do strmaku vo vetre a snehu som radsej mohla stravit v kaviarni s cajom v ruke a o nic by som neprisla 🤷🏻♀️
Btw, ja mam pocit, ze sa ta turistika v dnesnej dobe hrozne precenuje, lebo vela ludi ju nerobi kvoli zdraviu a dobremu pocitu, ale kvoli tomu, aby si hore na kopci mohlu urobit selfie a chvalit sa, kde sa vydriapali.

Tak ak je pre teba Tomašovsky výhľad nejaká veľká turistika, tak ozaj nabuduce už kašli na to a počkaj partiu dole na chate. Tomašovsky dávajú v pohode moje malé deti, prvýkrát tam boli keď mali 5 a 8 rokov, resp. možno aj menej, to fakt nie je nejaká tura. Chápem,že to nemusíš, ale keby si mi nadávala celou touto cestou hore, tak mi to tiež leze na nervy. Ja zase takto nemusím more, nechápem čo s tym všetci maju 🙂)