Som nemožná keď neviem variť?
Baby asi sa potrebujem len vyzalovat. Poslednu dobu to s partnerom trocha skripe. Chodi z prace utahany bez nalady. Je nastvany lebo doma neni navarene (varit neviem az tak) potrebuje nabrat lebo je chudy. Myslela som,ze ked budeme spolu byvat ake to bude super ale mam pocit ze nas vztah sa zhorsuje. Podporujeme sa ale neni to take ako na zaciatku. Uz ani sex ho nebavi vraj nema chut. Je to mozne teplom tym stresom atd. Ale dufam, ze sa to zlepsi lebo naposledy sme mali taky poriadny krasny sex pred asi mesiacom a to aj tak musim zobronit. Predtym sam prisiel a chcel sa mojkat teraz uz ani to. Ina baba v tom neni na to ho poznam az moc dobre aj ked viem ze baby po nom idu ale on ked nema chut tak nrma a moze okolo neho chodit aj sexbomba.
Neviem co mam robit som zufala. Dnes uz padli aj slova o rozchode co on si mysli ze by bolo asi vraj lepsie ale ja viem ze by ho to znicilo. Co mam robit.
Ono kamenom urazu je hlavne asi to varenie lebo mi sam povedal ze ked neviem varit naco budem u neho byvat ze navarit si vie aj sam.
@bielavlcica kto mu varil teplé večere keď býval sám? Toto asi nebude o varení. Spoločne bývanie je previerka vzťahu, neprešli ste. To sa stáva často, hlavu hore, život ide ďalej.
@bielavlcica Kameň úrazu nie je varenie...ver mi...keď už s tebou nechce byť, nasilu si to aj tak nevydupkáš...len predĺžiš trápenie Vás oboch.
@bielavlcica opravim ta....neznicilo by ho to.bol by rad.smutne?ano.ale podľa toho čo ti hovorí ta jednoducho nechce.
S varením som to mala ako ty, najlepšie sa mi varilo keď som mala na to svoj kľud, premyslené, čo idem variť a čas. Teraz s dieťaťom zisťujem, že najviac sa aj tak podarí jedlo uvarené rýchlo, čas na extra premýšľanie a vymýšľanie nie je 😂
ALE chlap, ktorý už spomína rozchod je už rozhodnutý. Teraz už len hľadá zámienky, varenie nie je príčina, je to výhovorka.
Že aká výhovorka, keď ťa priateľka nebaví. Načo si tu, keď nevieš variť? Moja zbaľ sa, tento ťa očividne nemá už rád a nevie, ako sa ťa chlapsky zbaviť, tak varenie používa ako výhovorku. Proste zistil, že žitie s tebou mu nevyhovuje. Čo už, život ide ďalej.
počuj ak je to len o tom varení napíš mi hoc kedy ja varím super aj pečiem super nie je problém ti s varením pomôcť....napíš hoc kedy IP a poradím....Ak je to o tom varení...😉
@bielavlcica to sa bavíme o tom chujovi, čo sa mu bojíš priznať, že si ťukla SVOJE auto, lebo bude robiť cirkus? 🙄
Ten chlap ťa nemiluje, neváži si ťa a keby ste hneď šoférovala ako majster sveta v automobilovom športe a získala tri michelinské hviezdy za svoje kuchárske umenie, tak si aj tak niečo nájde, za čo ťa bude zhadzovať, kritizovať a kričať na teba. Lebo je zakomplexovaný chuj a na niekom si to svoje ego vyhoniť potrebuje.
@bielavlcica myslím ze vela vecí sa dá vyriešiť keď chlapovi dobre Naložíš. Jedlo 😉 Lebo najedený chlap = spokojný chlap. Mne uz sa neraz stalo že muž došiel domov hladný jak tiger, absolútne ma nevnímal čo hovorím a potom zahlásil "Prepáč, som taký hladný, že neviem a ani nemám chuť premýšlať, nalož mi jesť". Najedol sa a zmenil sa na krotkú ovečku 😀
@bielavlcica teraz vážne. píšeš: "Neviem co mam robit som zufala. .......... ja viem ze by ho to znicilo." Ja si nemyslím že zničený by bol on , ale Ty ako sama píšeš. Bohužiaľ ťaháš momentálne za kratší koniec. Ale poviem Ti, že s mužom (vtedy frajerom) som zažila podobnú partnerskú krizu asi po vyše roku, dvoch, neviem nepamätám si to. Ale tiež to u nás bolo o hláškach že asi by sme sa mali rozísť, lebo nerobím veci až tak dobre ako by chcel (nevarím až tak dobre, neupratujem tak dobre...sex v tom nebol 😉) Ale u nás bol problém že je muž puntičkár (jemu nevyhoviem vo veľa veciach ani doteraz) a bol zvyknutý na Mamahotel (do 31r býval s rodičmi) - preto som Ti napísala otázku ako býval predtým.
@evittam mozno myslela ze nema nádobíčko na varenie 😀
@evittam z casti s tebou suhlasim, aj moj muz vari velmi dobre, nema problem ani s prackou, ani popratat ani nic. Ale mne to neda, ked pride z roboty a vsetky veci okolo domu ako kosenie, drevo a pod robi len on, nikdy ma k tomu nepustil a este ma aj varit? Tak ak sme silou mocou chceli rovnost, tak si budme rovne, ale naozaj, nie len ako nam to niektorym vyhovuje. Tym nemyslim teraz teba. Mame milion vymozenosti a nestihame ani navarit, lebo sa nam nechce, nie ze nevieme. To keoj nazor.
@bielavlcica áno, pokiaľ chlap príde domov unavený a vystresovaný ako chuj a nemá navarené - tak si nemožná... Alebo vlastne očakávaš, (asi ako tu niektoré expertky), že dôjde domov vystresovaný a uťahaný, navarí, položí pred teba a ešte ťa aj pomiluje? Nie je to však tvoja chyba - chyba nastala vo výchove. Neviem či máš maminu, ale matky by mali s dcérkami variť a piecť od malička. Viesť ich k tomu. Dnes vedia chlapi navariť (a celkovo navariť) lepšie ako niektoré ženy. Ak ti vadí, že ti stojí za chrbtom, tak var keď je v práci. Zas na druhej strane - EVIDENTNE TI ZLE NECHCE, keď sa ťa snaží usmerňovať, čo a ako s mäsom. (To mala kedysi robiť tvoja mamka, keď si bola mladšia). Zarazila ma poznámka, že navarené chce ale nie je z čoho. A teda moja otázka - si u neho doma, nezamestnaná a on je jediný, ktorý ťahá domácnosť? Ak áno, vyriešiť sa to dá a to nasledovne: treba sa ho opýtať na čo má chuť - príklad povie - pečené kuracie stehno a zemiaky. Tak mu treba povedať, nech to kúpi, alebo nech ti na to nechá peniaze. Nech ti je tento vzťah prebratím sa do reality, nakopnutím a makaním na sebe.
@zuzanapjat prepac, dovolim si oponovat v casti, ze jej zle nechce ked ju usmernuje s masom. Ako vies ze ju usmernuje? Ja tiez neznasam ked varim a dojde moj chlap a nakuka a zacne mi rozpravat: a to nekrajas na kocky? A preco to krajas na rezanceky a nie na kocky? Aha a ty si tam dala papriku? Uhm a co tam este davas? Takze ci ju usmernuje je otazka, ak len pinda lebo to ona nerovi tak ako to robieva jeho matka a je na to zvyknuty, tak by som ho akurat tak poslala ci nema inu robotu ako nad nou stat a pindat...
Mozno bol ten chlap dotlaceny do spoluzitia s takto sa ventiluje😆
@mrkvicka060 v prvom rade, ty zrejme variť vieš... ona nie... takže v tomto pripade sa nema čo nasierať. Ako som jej poradila - nech vari keď nie je doma, ak jej to vadí. Osobne si však myslim, že ak vidí, že on variť vie a že varí inak /tak aby mu chutilo/- tak nech zahodí svoju hrdosť a nech ho hoc aj sama poprosí o asistenciu, alebo pomoc. Aby videl, že sa snaží zlepšiť. Ja varím perfektne, mužovi chutí, takže ja skôr by som sa asi nasierať mala, keby mi hučal za chrbtom. Hlúposti o tom, že on to chce mať asi ako mamička sú irelevantné, keďže s rodičmi nemá dobrý vzťah a vyzerá to, že je samostatný natoľko, že ju skutočne nepotrebuje. Každý očakáva od vzťahu, že to nebude len o sexe, ale aj že sa dvom bude žiť ľahšie.
Že varenie..😂😂😂 ja tiež nevedela a môj chlap prišiel utahany a ešte aj varil.. chlapec sa chce rozísť a Nevie ako tak používa zásterku to že na prd varíte.. alebo skoro vôbec nevarite..
@lmml a tvojmu to akože nevadilo? píšeš v minulom čase, takže asi si sa variť naučila. Ktovie ako dlho by to ten tvoj vydržal, chodiť unavený z práce a variť partnerke 🙂))))) každopádne nie je to nič, čím by sa žena mala chváliť :D
@bielavlcica No nie vsetku zeny su odjakziva super kucharky ,tak nechapem.preco by si mala byt koli tomu nemozna.Ved sa naucis...Skor mam pocit,ze ten tvoj chce osobnu kucharku ,nemam.pocit ,ze tento chlap ta berie,ci bude brat ako rovnocennu partnerku.....
"ze ked neviem varit naco budem u neho byvat". Sak on nechce teba, ale kucharku. Bal kufre, zamienka ako to ukoncit.
@bielavlcica je blbe sice po par tyzdnoch byvania mysliet na rozchod ale nehadzala by som flintu do žita. Vravíš , že sa podporujete - neviem síce ako, tak ale ak to tvrdíš tak v tom pokračujte. V čom by som určite nepokračovala je žobroniť o sex. Fakt sa radšej chop varešky a začni sa učiť variť. Aj keď Ti to nevyjde s týmto , možno sa Ti to zíde pri inom mužovi. Nemáš mu robiť slúžku, to nie ale stále by si si mala pestovať resp. učiť sa pridávať do vzťahu "tie správne ženské ingrediencie", lebo už len Sex nestačí keď s niekým bývaš. Keď začnete s partnerom bývať, tak si už jeden druhého testujete aký to bude partner do života. A myslím, že väčšina žien mi dá za pravdu že napriek emancipácii má žena stále hrať 1.husle vo varení, žehlení, starostlivosti o deti. Ja som tiež nevedela variť keď som v 25tich začala bývať s mužom. V kuse som volala mame, vystrihovala z novin recepty, pytala sa aj potenciálnej svokry. Prekusla som frajerove gúľanie očami keď niečo nevyšlo , sem tam aj nie (od nervov to letelo do hajzla) ale asi videl snahu, lebo sme manželia už pár rokov a zje všetko čo mu navarim 😉
Hlavu hore! Zisti čo Tvojmu vadi a podľa toho sa zariaď či sa s tým dá niečo urobiť.
No, bud ma depresie a preto ho nic nebavi alebo ta uz nechce. Predtym byval sam, mal svoje pohodlie, kde co dal, tam to nasiel. Teraz si tam ty a vadis mu, zavadzias, ides na nervy. Jednoducho, chce byt zase sam, tak mu to vyhovuje.
ešte otázka: v čom podporuje on Teba ak tvrdíš že "sa podporujeme" ? Lebo ak by len chlap odo mňa niečo vyžadoval (v domacnosti) a sám neurobil niečo pre mňa, tak to by som ho možno ja poslala skôr kade ľahšie, aby som sa necítila ako slúžka a chudera. Ja od muža tiež očakávam, že mi vymení bateriu na aute, opravi defekt, umyje auto, opraví čo-to doma, vymaľuje... kvetmi a sexom by mi oči nezalepil v prípade že uvažujem o ňom ako o životnom partnerovi.
No ja ti len odpoviem na tvoju úvodnú otázku. Áno si. Prečítala som si aj ostatné diskusie o tebe a tvojom priateľovi a škoda reči. Zle skončíš. On na teba očividne nemá už nervy, tak sa milujúci chlap nespráva, ty mu všetko budeš trpiet, chces sa tam unho udržať aby si sa nemusela vrátiť k matke s ktorou nevychádzas, hrdosť si stratila niekde neviem kde, konec toto. Tak sa podporujete že ideš odpadnúť z toho že na teba bude vrestat pre auto? Ale on je super lebo sa potom ospravedlní. Aaau. Máj rozum zena.
@evittam uplne suhlasim, az sa mi vlasy jezia ked tu v kazdom druhom prispevku citam od zien ze chlapi sa potrebuju najest (to así vsetci chlapi makaju v baniach alebo na poliach ako za cias starych materi, a zeny jest nepotrebuju), varecha patri do ruky zene a pod. Ved vy same zo seba robite sluzky a potom tu na forach vyplakavate ako si vas chlapi nevazia a ako nevladzete vsetko robit sami. A keby zrovna bola doma bez prace, vsak hadam vedel ked s no chodil ze nevie varit, o domacnost sa stara tak nech vari on. Toto delenie na muzske a zenske je uz davno prezitok, v dnesnej done vacsina zien tiez pracuje a chlapi nemaju doma "pomahat" ale spravit si svoj polovicu.
@frerik :D ja slúžku mužovi určite nerobím. Narobí sa fyzicky neskutočne v práci i okolo domu. Aj keď mi povie, že stačí keď hodím do vody mrazené pyrohy..... aj tak mu radšej navarím niečo lepšie, dorobím šalát, potom kávu a dávam mu najavo, že si vážim, ako sa o nás stará a on dáva najavo to, že si váži, ako sa starám ja o neho a o deti. Tak neviem či toto je robenie slúžky. Autorka píše, že on príde z práce vystresovaný a uťahaný ... a nemá navarené. Avšak ani raz nespomenula, ako ťažko a ČI VOBEC pracuje i ona.... takže také sprostosti od žien, ako on chce slúžku......... apd. Vidím to tak, že samostatný, sebestačný chalan narazil na mladé dievča a že je to o tom, že sa jednoducho mladá musí vzchopiť. Ešte je tu šanca, že si nájde radšej milionára a budú chodiť po reštikách, alebo platiť slúžku do kuchyne.

@janinah tak zalezi.... V dnesnej dobe niektore zeny aj pracuju rovnako ako muzi a prispievaju na domacnost polovicu, niektore aj viac. Vtedy je myslim chore aby chlap prisiel domov oddychovat a buzeroval zenu ze nech sa stara viac o domacnost lebo ona je zena. Ine je ked je zena doma a muz zabezpecuje financie, vtedy je samozrejme ze domacnost je na nej.. Nedavno som citala diskusiu kde si autorka nastahovala do svojho bytu chlapa, mesacne jej dava 200e. Vsetko ostane hradila ona a este jej nadaval ze nenavarila ked jej dava Tolko penazi😅