icon

Som po 40tke a mám veľa voľného času

majaxy
23. apr 2015

No už aj 45....Mna by zaujímalo, ked vám odrástli deti, ako sa vyrovnávate s tolkým volným časom.Mne sa velakrat nič nechce, potom len sa tak mocem, zatým mám výčitky zabitého času, tak si nájdem nejakú aktivitu, ale dlho pri nej nezotrvám, no a do kolečka dokola.Teším sa na vaše príspevky a som zvedavá na nasmerovanie vášho života, či času?

Strana
z2
bonaqa2013
23. apr 2015

Tiež mám dospelého syna - 20 r., už má iné záujmy ako pred 10 rokmi ale potom mám ešte aj 3 dievčatá vo veku 5, 6,5 a 9 rokov. Takže o tom kedy ja budem mať volný čas len snívam...... Každému kto má veľa volného času závidím.

timea7
23. apr 2015

@majaxy tiež som po štyridsiatke a nemám pocit, že by som toho voľného času mala viac, skôr naopak, že by to bolo tým, že mi už všetko dlhšie trvá? 😎 😎 😎 😎 😎 Voľný čas si vychutnávam - plávam, bicykel, korčule, prechádzky, návšteva kultúrnych a športových podujatí, pečiem, maľujem, hrám na klavír, knihy, stretnutia so známymi, život po štyridsiatke je úúúžasnýýýýý!!!!! 😉 A zabudla som - kvákam na MK 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Čítam to partnerovi, podotkol, že som zabudla na neho, tak ho tu dopisujem....deti máme dospelé.

briketa
23. apr 2015

@majaxy ja osobne ked sa raz toho dozijem (mam styridsat, ale male deti - najmladsi este nie je ani v skolke) tak sa idem prekvalifikovat na remeselnu pracu s kozou - jazdecke sedla a kabely. tazka a aj techinicky narocna praca co zaberie vela casu. a s tym sa budem marat az do smrti 😀

andrejka1974
23. apr 2015

ja sa urcite nudit nebudem do dochodku mam 41 a 3 vacsie deti a dve mensie 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 a stale mam co robit, pre mna by bolo nic nerobenie zazrakom, hoci si to obcas doprajem najma ked su deti v skole a v skolke 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

alex999
23. apr 2015

Ja sice nemam ešte tolko, som na rodičovskej, ale pracujem na živnosť, šijem, pečiem torty, športujem. Samozrejme domacnosť atd...
Mna napadlo, čo tak psik??? Alebo nejake nove hobby??? dnes je tolko veci. Najsť jednu a venovať sa tomu 🙂

petra7777
23. apr 2015

@majaxy Ja si napríklad "vychutnávam" ten pokoj....to ticho....tú samotu....večer, keď príde muž z roboty, moc pokoja už nemám 🙂 Lebo onedlho pribudne vnučka, tak moc pokoja už mať nebudem...takže sa teším na bábätko v tom mojom pokojnom svete 🙂

kliara
23. apr 2015

@majaxy - chodievaj na turistiku, do prírody, navštevuj hrady a zámky, cestuj, choď do divadla, na koncerty, do kina, pestuj rastlinky, či už bylinky alebo izbové rastliny alebo si založ skalku, čítaj knihy, no čo by som ešte... Môžeš chodiť cvičiť, plávať, aj na nejaké tvorivé kurzy, vyber si, čo ťa baví, veď zaujímavých aktivít je milión. Nauč sa cudzí jazyk.

majaxy
autor
23. apr 2015

@andrejka1974 Že wau, petrfektné, no verím že ty moje problémy nezdielaš 😀 musí to byť radosť 🙂

majaxy
autor
23. apr 2015

@petra7777 Na babatko by som sa veľmi tešila ale u môjho syna času doooosť

lubiduch
23. apr 2015

Mam 49 rocnu svokru,ma 3 deti (20,26, 19). Posledny este prebyva u nej v dome ale viac je s frajerkou nez doma. Nemam pocit ze by sa nudila, vela porobi na dome,kvietky a tak..do kina chodia asi na vsetko co davaju a teda shoppinguje co to ide 🙂
Ja mam z nej praveze pocit ze ai zivot uziva...do toho sem tam sport nejaka dovca....

majaxy
autor
23. apr 2015

@lubiduch Mám rada svoj život, len pocit že velmi unavena z prace, a potom sa mi nič nechce..

majaxy
autor
23. apr 2015

@briketa Máš krásne deti a moj obdiv...

andrejka10
23. apr 2015

@majaxy , jááááj kočena neuveríš, ale aj ti závidím, samozrejme v dobrom pohodu a kľud. Pozerám, že si až z Nitry, hneď by som ťa volala na kávičku, nech prídeš na iné myšlienky. 🙂 Sme skoro rovnako staré, len u nás sme si to zabezpečili ešte dvoma malými princeznami okrem toho najstaršieho 22 ročného chalana. Tiež som chvíľu mala pocit, že mám ešte voľný čas, tak som sa dala na externé štúdium VŠ. Skús možno toto ťa naplní, alebo tak ako ti radia baby koníčky, šport, kamošky ...... Btw, táto fáza života je úplne prirodzená a tak škaredo je nazvaná, že syndróm vyhoreného hniezda, uvidíš prejde, určite si niečo nájdeš, čo ti bude vyhovovať... 🙂

majaxy
autor
23. apr 2015

@andrejka10 A čo ťa baví, čo študuješ?

andrejka10
23. apr 2015

@majaxy , ekonomiu, teraz som skončila a to som si myslela, že koooľko budem mať voľného času, keď doštudujem... a ono to vôbec tak nie je. Mám pocit, že nič nestíham, vôbec nič.... tak šup ku mne na návštevu prehodím pár povinností na tvoje plecia... :D :D D Nie to bol len žart na zlepšenie nálady.

andrejka10
23. apr 2015

A moje koníčky .... tak pre seba mi veľa času neostáva, ale mám rada kolieskové korčule, mám rada Slovenský raj ... moja srdcovka a tomu sa žiaľ teraz nevenujem. Naozaj všetok môj čas venujem dievčatám 5 a 10r. Jedine, čo po večeroch stíham, je prečítať si dobrú knihu, to mi zrejme zostalo ešte zo štúdia.

timea7
24. apr 2015

@majaxy tvoje pocity nemusia vôbec súvisieť s vekom, môže to byť nedostatok vitamínov a minerálov.

majaxy
autor
13. máj 2015

Dakujem krásne za srdiečko, len teraz som zistila kde mám podakovať,velmi ma potešilo 🙂

danielahamar
13. máj 2015

my sme si kúpili psa, teda muž si kúpil 😅 hoci 40 ja pár rokov nebudem ešte mať, ale deti mám už väčšie /9-12 - už pomaličky žijú ten svoj pubertálny život/ a času bolo odrazu habadej.... ale tiež ešte plánujem dievčatko, tak hádam do 40 sa podarí 😀

majaxy
autor
13. máj 2015

@danielahamar držím palce na dievčatko 🙂

emily7384
3. aug 2025
@majaxy

@miskap2111 Krása, tak nejak by to malo vyzersť. Lenže,manžel má volno vtedy ked ja nie, a naopak, takže možno práve to ma ubíja že sme tak málo spolu

@majaxy ja ti rozumiem, robím od 6h do 15h ,doma som o pol 4.Deti majú 21 a 17rokov,partner je unavený, robí manualne,cez týždeň on maximálne sadnúť na pivo,mňa to ubíja lebo potrebujem pohyb,keďže sedím celý deň, cez víkend sa mu nechce nikam,lebo za celý týždeň je k.o.ked aj ideme na výlet, tak vyhľadáva miesta kde sedieť.

sulavikova
3. aug 2025

@majaxy v 46 veľa cestujem a plním si svoje sny, na ktoré nebol čas alebo peniaze. Študujem, učím sa ďaľší CJ, našla som si prácu snov. Potom som doma a upratujem, akoby mala prísť hygiena na kontrolu. V lete zaváram alebo dokonca aj NEROBÍM ÚPLNE NIČ. Hodiny čítam, tvorím…

Strana
z2