icon

Som proti noseniu rúšok v obchodoch

25. aug 2021

Ahojte, som proti noseniu rúšok, ale dnes ma v obchode upozornila predavačka, nech si ho dám, že tých 10 minút ma nezabije. Ako mrzí ma, že tie to musia mať na hube celý deň, ale určite ho nebudem nosiť. Kontrolu som aj tak ešte nikde nestretla. Je tu ešte nejaká maminka, ktorá si to nedáva na ústa?

novakkata
25. aug 2021

@liljana V zahraničí napr. v Maďarsku sa nenosia rúška 😱, no predstavte si to...fúha, apokalypsa, nemajú rúška, je váš len ľutujem...

oblecenie99
25. aug 2021

@novakkata V tom Maďarsku mam sesternice aj svagrinou, aj sem tam zachytím nejaké ich kanály v TV ci rádio, tak mam celkom čerstvé info.. Pravda, že rúška v obchode nemusia nosiť, ale podmienkou bolo mat zaockovanost nad 5,5 milióna obyvateľstva. Tesne predtým si tam človek nedal ani kávu v kaviarni, ak nemal očkovací preukaz. Švagriná mala očkovanie, ale kým nedostala preukaz, nemohla ísť do kina, či restiky a pod. A už apeluju na ludi, aby začali nosiť opäť v interiéroch ruška, takže je otázkou času, kedy to tam zavedu opäť.

bmuller
25. aug 2021

@anita1978 skvele vystihnute 👍😉

owecka
26. aug 2021

Ty asi nemas vela rozumu, vsak?

andrea_prestastna
26. aug 2021

Ach ty kotlebovka. Bojkotuj. Vies ako ki boli v nemocnici a syncek maly doma?????

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@novakkata chudatko na polutovanie si yunty...chces aj pohlsdkat? Po dutuckej hlavicke?

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021

@katkatonkova noooo a vies aky fajnucky je vzduch v plucnom.ventilatore? Aj to im.ale potom.zakaz...nie ze to budu dychat? Ty sloboda....a vakcina nie je sloboda.trosku nestastne zvoleny slogan....a podotykam...som ockovana.

cucoriedkacucoriedka
26. aug 2021
elizabet173
26. aug 2021

@naloxon nie nemyslím si, že zachránim svet, ale ak tým zachránim len jedného človeka, ktorý sa odo mňa nenakazí a neskončí na pľúcnej ventilácii, tak ok, nie? Ty si zrejme nemala nikoho z blízkej rodiny v nemocnici v ťažkom stave, že? Mladého, zdravého, ktorý sa neliečil na žiadne ochorenia, nebral žiadne lieky. A ani si netŕpla, či sa z toho dostane bez následkov, že? Dostal sa z toho, ale žiaľ s následkami. Ďalší člen rodiny sa z toho žiaľ nedostal. 52 ročná žena, kde sa nakazila, netuší. To rúško pár minút v obchode je pre mňa to najmenej obmedzujúce v celej tejto pandémii

liljana
26. aug 2021

Uprimne? Vlastne je mi to jedno. Ja ruska nosim, lebo chranim seba a svoju rodinu. Je mi vlastne jedno, ze ini sa nechrania. Tym bez rusok sa vyhybam, lebo ma mozu nakazit. keby niekto z rodiny takto nenosi ruska tam kde jr vela ludi, nebudem sa s nim stretavat. Nakoniec sa bezruskovi sami izoluju, ti zodpovedni sa im zacnu yvhybat. Nehovoriac o tom, ze to niekto v ich rodine moze dostat, zostanu mu trvale nasledky, ci zomrie. Vsetko z frajeriny, ze mne nikto nebude hovorit, co mam robit.
Kludne si usporiadajte coronavidovu party. Akurat by vam mali nechat zaplatit aspon 50% liecenie v nemocnici. Lebo ste zabrali lozko tam, kde by mal lezat niekto s diagnozou nutneho liecenia. Kvoli covidu posunuli casto liecenie pacientov s rakovinou a plna nemocnica kvoli corone to bol to pre nich vlastne rozsudok smrti.

dmk_1
26. aug 2021

Zboznujem taketo dilina. To je fakt tak tazke vydrzat 10 minut s tym ruskom? Nie je to pre srandu kralikov ani preto, aby si niekto dokazal, ze sme ovce. Tie predavacky maju doma rodiny, denne na nich sopli, kycha, dycha stovky ludi, robia tazku robotu za mizerne peniaze a este sa musia natahovat s takymi individuami, co proste nedokazu pochopit jednu vec a vykonat ju. Ako aj v MHD, 30ludi si to rusko nasadi, no vzdy sa musi najst jeden exot, co si ho na tu papulu a nos neda - ak ho clovek slusne poprosi, tak sa obori a zacne tlacit tie svoje kaleraby, co nemaju jeden zdravy nosny zaklad,hlavu ani patu, len tie kydy, ktorymi sa vzajomne krmite na facebooku. Tak napr. ja by som ta sama z toho obchodu vyhodila - nechces rusko, fajn, nedavaj si ho, ale potom tam nelez, neohrozuj druhych. Mozes si ty rozpravat, co chces,ze si zdrava - nikdy nevies, ci nieco neprenasas.

klarissa25
26. aug 2021

Presne na takých ako ty sa už budú volať policajti u nás...aj keby mali prísť 100krat za deň...

autor
26. aug 2021

@klarissa25 Polícia nič nezmôže

jana_eyre_2
26. aug 2021

@maciatkolulu boli sme v at na dovolenke začiatkom augusta a všade v interiéri okrem aquaparku rusko vyžadovali.. ešte aj na záchode v kempe.. a ľudia ho zväčša aj nosili, ak ho niekto nemal napríklad v múzeu, prišiel strážnik a upozornil ho.. ja viem že dovolenka je iné ako žiť tam, ale aj čo poznám ľudí ktorí žijú vo Viedni tak vravia že ruská sú tak ako u nás povinné v interiéroch..

klarissa25
26. aug 2021

By si sa čudovala...je to nariadenie vlády...takže zmoze a minimálne dostaneš pokutu 😉 už boli takí v prvej vlne co si mysleli ze nič nemôže...potom odchádzali s dlhým nosom

malinoismum
26. aug 2021

@klarissa25 Presne tak… potvrdzujem… ako príslušník ❤️

ivetz
26. aug 2021

@petus998 Bola by škoda si ho dávať. Nebolo by predsa vidieť tvoju našpúlenú pusinku 🙂

liljana
26. aug 2021

Ludia vidia iba to, ze zomrelo "iba" 12500 ludi. Kolko ludi ale zomrelo ako druhotny nasledok, kvoli tomu ze ich liecba a operacie sa kvoli covidu, plnym nemocniciam posuvali?
Dva roky obmedzeni. A bude sa to natahovat dalej, lebo niekto nie je ochotny dodrziavat par pravidiel, aby to zmizlo co najskor?

sara07
26. aug 2021

@miselar je vyhláška a to uplne stačí
vyhlaška sa opiera o určity zakon
a zase musíme mať na všetko zakony a vyhlašky ved ide o nás nie martanoch nie v 4 galaxii, ja sa čudujem že vôbec na niečo takéto potrebujeme vyhlašku vôbec
ruško a čiste ruky je to predsa najmenej

44janica44
26. aug 2021

Ja dúfam že všetci antiruskari keď chytia covid s ťažkým priebehom sa na názor ako sa liečiť budú pýtať tých čo ich v nenoseni rusok podporujú. Nech ich ani nenapadne sa liečiť podľa lekárov čo už rok a pol liečia ťažké priebehy. Nech rovno pri prevoze do nemocnice volajú kotlebovi harabinovi Bukovskemu a podobným "múdrym" keď ich do toho dostali svojimi radami nech ich dostanú aj z toho von. To isté dúfam že urobia aj antivaxeri i keď ti by mali rovno odmietnuť všetky lieky lebo predsa nevedia čo v nich je a čo sú dostatočne otestované a schválené - jeden z pripustnych liekov je pre nich napr iba bromhexin s vodkou keďže ten odporúčal aj jeden z tých "odborníkov"

potomka
26. aug 2021

Absolutne nechapem naco niekto este stale vytvara taketo temy. Vobec to nerobi dobrotu a ludia sa len vadia. Kazdy nech si robi ako chce a nech si potom aj znasa pripadne nasledky

ivetz
26. aug 2021

Ty si veľmi jednoduchá!!! Právny poriadok netvoria iba zákony ako také, ale všeobecne záväzné právne predpisy - ústavou SR počnúc a končiac "opatreniami" rôznych štátnych i samosprávnych orgánov. A každý občan je povinný ich dodržiavať! Nechápem zmýšľaniu ľudí ako si Ty a Tebe podobní - Ty máš problém s rúškom, nedávno tu písala dievčička, že nechce na bicykli prilbu, ďalší sa nechcú dať zaočkovať - a v konečnom dôsledku ide predovšetkým o Tvoje, jej, ich zdravie ! ☹

novakkata
26. aug 2021

@cucoriedkacucoriedka Vy asi nemáte niečo poriadku v hlavičke 😄, chúďatko zakomplexované

novakkata
26. aug 2021

@44janica44 aj ja dúfam, že budeš mať ťažký priebeh tou tvojou zázračnou vakcínou, potom sa nečuduj

jana_eyre_2
26. aug 2021

@novakkata priať niekomu ťažkú chorobu je morálne dno..

miriam11
26. aug 2021

Máš pravdu, zákon na to nieje, je len vyhláška a tu dodržiavať nemusíš. Mne ide rusko tiež na nervy, ale nebudem provokovať, keď nemusím. Rusko len nevyhnutne nosím, na úrady, obchod, pošta. Nosím rúska kvalitné, prepúšťajú mi normálne vzduch, nepoti sa mi tvár. Takže v konečnom dôsledku to v pohode prežijem a nemusím sa s nikým dohadovať o svojich právach a vyťahovať niečo so zákonom.

novakkata
26. aug 2021

@jana_eyre_2 Prečítaj si čo ona prijala a potom súd, reagovala som len na jej priania

maciatkolulu
26. aug 2021

@jana_eyre_2 žijem tu a ruská v interiéri v NO povinné nie sú. Vo Viedni je možné, že sú, ale čo viem neboli, iba sa deti od šesť rokov museli testovať. Neviem, kde ste boli, ale keď prídete do NO ruská v obchodoch mat nemusíte, asi by som to nepísala, kebyže to tak nie, ale ďakujem za upozornenie, že niekde v inom kantone, kempe povinné su😉. Poukazujem na to, že niekde sa idu zabiť, ukamenovat za rusko a o pár metrov ďalej potrebné nie je. A ani predavačky nenosia, napríklad Pandorf keby niekto šiel, nemusí mať, môže, ale nemusí a to je vlastne Burgenland.

novakkata
26. aug 2021

@jana_eyre_2 Prečítaj si, čo ona písala a potom súď, reagovala som len na jej priania

miriam11
26. aug 2021

@novakkata pozor na to, čo hovoríš. Zákon akcie a reakcie.