Som smutná, lebo priateľ si ma nechce vziať.
Mam 29 a partner ma 34. Chodime spolu uz 3,5 roka a posledne 2 byvame spolu. Peoblem je,ze cela moja rodina a znamy sa ma vypytuju kedy bude svadba a ja uz neviem co povedat. Aj ja som uz z toho smutna. Priatel je velmi zlaty,mily je na neho spolah ale nema sa moc do svadby. Hovorili sme sice o svadbe kde by sme ju chceli mat atd. ale to bolo vsetko. Uz som mu to par krat naznacovala aj povedala ale on nic.
Mam susedu ktoru vo vsetkom superime a ta sa mi teraz vysmieva,ze mam chlapa co si ma ani nechce vziat,ze aka to musim byt chudera.
Je mi do placu. Ked sa ma pytal co by som chcela pod stromcek povedala som mu,ze prsten (aspon sa zasnubit) ale on na to nic.
A vcera som sa ho pytala znova co mi kupi pod stromcek a on mi povedal vsak si povedz len ma s prstenom neotravuj.
Rozpravali sme sa o zivote a on somnou rata do buducnosti a ja uz neviem ako argumentovat aby sa chcel pohnut dalej. Mame obaja pracu,mame kde byvat ale on stale vravi,ze nevie co bude za rok. A mne uz dochadzaju argumenty preco sa vziat.
Vsetci si myslia,ze nestojim asi za nic ked sa nechce zenit pricom on mi povedal,ze ozenit sa somnou chce. Baby dajte mi nejake typy na argumenty s ktorymi ho presvedcim.
Z bab som jedina nevydata. :(
to je tvojím jediným cieľom vydať sa? Prečo na neho tlačíš? Tebe by sa páčilo keby niekto na teba v dôležitej veci tlačil? Tak to asi tak ešte necíti. Buď si nájdeš niekoho iného, kto si ťa bude chcieť vziať alebo vydrž. Tvoje chovanie mi príde také detinské - ešte aj to súperenie. A rodinu nič do toho, to sa chceš vydávať preto, že nevieš, čo im povedať? Aby si si ho tým tlačením do svadby neodplašila. Povedala by som, že máš 20 a nie 29 rokov. Chovanie malého dieťaťa. A okrem toho, trápne by som sa cítila, keby som mala svadbu navrhovať ja.
@sonnenshein a prečo tak dlho akože čakajú? Načo? Či kým sú si sebou není dostatočne istí? Či akože prečo? Pochopím ak napríklad študujú, ale ak sú obaja pracujúci a normálne fungujú, ale svadba nie a nie prísť, tak to je fakt blbé. To potom nech sa radšej ani neberú, lebo aj po 20 rokoch môže prísť nejaký problém, pri ktorom budú v šoku ako sa ten druhý bude chovať.
Je tu veľa takýchto tém. Sme spolu xy rokov, spíme spolu, varím mu, periem, žehlím, starám sa o neho, o domácnosť a on si ma nechce vziať. Hmmm. No a čudujete sa mu??? Však už všetko, čo predtým muži získali iba ženbou, má. Tak načo by sa ženil? V minulosti kým neboli aspoň zásnuby, nebolo nič, žiadny sex, spoločná domácnosť. Žena mala hrdosť a kým si ju muž neuctil nejakou zárukou (snubný prsteň, obrúčka), mohol si prať akurát tak sám, či ostať na krku mamičke. Čo sa týka vašej situácie, pozbierajte zvyšnú hrdosť, ktorú máte a už mu tému svadba či zásnuby ani nespomeňte. Skúste otočiť kartu. Povedzte mu, že ste stretli bývalého spolužiaka a dali ste sa do reči. Že je sám, priateľka mu zutekala, lebo sa ONA nechcela viazať. Iba okrajom spomeňte, že ako ste sa dobre porozprávali, aký je to milý človek. To je všetko, čo poviete. Uvidíte, čo sa bude diať. Podľa mňa si vás zobrať chce, ale tlačíte na pílu, čo muži neznášajú.
@777januska777 nedramatizuj. my do ich vztahu nevidime, ako to je vedia len oni dvaja.
tak nechápem, prečo na tú svadbu tak tlačíš? Zabezpečí ti to že budete spolu naveky alebo že budeš šťastná? Keby si mala 40 a chcela by si rodinu, deti, chápem ale nemáš ani 30, o deťoch neuvažujete, tak len kvôli súpereniu? Úprimne? Ja by som sa bála na jeho mieste si zobrať ženu ktorá potrebuje mať svadbu iba kvôli súpereniu, človek aby potom tŕpol, s čím príde nabudúce.
preboha a čo ťa po susede? Nech si robí a hovorí čo chce. Chovaj sa ako dospelá.
mozno ho treba len nechat a nepilit mu furt nervy s prstenom! mozno to chce spravit tak, aby si bola prekvapena a ked ho ty furt len z prstenom otravujes, tak sa ani necudujem, ze uz ma toho plne zuby.
ak pozna tvoje dovody na svadbu (suseda, znami, rodina).. a ak tak detinsky rozmyslas aj v inych veciach, je jasne preco vaha so svadbou a zavazkami
Ahoj, nečítala som ostatné komentáre, ale ja by som Ti poradila, aby si priateľovi povedala toto: "Moja predstava o živote je, že budem vydatá, budem mať manžela a deti. Bola by som rada, keby to bolo s Tebou, lebo Ťa milujem a chcem svoj život prežiť s Tebou. Ak to necítiš rovnako, obávam sa, že budem musieť ukončiť náš vzťah, lebo toto je pre mňa veľmi dôležité." (Len dúfam, že sa chceš vydať, lebo to tak cítiš a nie kvôli súperke susede, alebo kvôli tomu, že si posledná nevydatá.)
@h2 tak mala si čítať aspoň jej príspevky, pretože uviedla, že partner nemôže mať deti tak sa o nich ani nebavia.
@kvetinka75 Ach, to mi je ľúto. Prečítam si to večer, nemám moc času, len som to rýchlo preletela cez obednú pauzu. 😁
myslim si, ze zbytocne tlacis na pilu....ano, aj ja som si utahovala z partnera, ze "my sa aj tak nevezmeme...alebo...aha, tento prsten je pekny" no tym som skoncila...a vies co? nakoniec bolo brutalne prekvapko ked ma poziadal...vobec som to necakala a podla mna nie je dobre sa o ten zazitok pripravit! Verim, ze ziaden chlap nechce nasilu do manzelstva...cim viac budes tlacit, tym menej to bude chciet...chlap to musi citit a chciet, nie byt dohnany k tomu...a podotykam, ze mna moj muz poziadal po 6rokoch vztahu..brali sme sa po 7,5 roku co sme boli spolu a aj to sme nemali svadbu jeho snov, lebo jednoducho nebolo na to. Ale rozhodli sme sa spolocne, ze uz je nacase...lebo vzdy bude nieco dolezitejsie kam pojdu peniaze...a ver, ze to prezival najtazsie, ze jednoducho nepozve celu rodinu ale bude to len s rodicmi...treba ratat ze taka svadba je otazka aj 10tisic eur...mozno na to ani nema a chce taku velku...mozno sa boji, ze budes tlacit - do roka a do dna...pritom poznam par co su zasnubeny 5rokov a svadba v nedohladne...
Boze ja neho netlacim. Ludia z okolia na neho tlacia,ze preco sa uz nevezmeme a on sa iba usmieva a povie vsak ano ano. Ja som cely cas ticho ja svadbu spomeniem raz zacas nie ze o nem meliem vkuse. A mne je jedno kdo kedy ale proste sa chcem vydat lebo ho lubim a chcem s nim stravit zvysok zivota a on to vie. Ja nechcem zostat starou dievkou. U nas vladne nazor,ze pokial si chlap zenu nevezme do 3 rokov nevezme si ju nikdy. A nasi mi povedali,ze ked sa nema k svadbe necch si radsej najdem ineho co si ma vezme hned a nebude nad tym premyslat
A on je zas taky ze jemu nenapadne ist do zlatnictva kupit prsten a niekde si klaknut a poziadat ma o ruku. On taky nie je. Vsetko chce robit spolu. Kebyze sa rozhodne povie pod pojdeme do zlatnictva a prsten si vyberies
a ako to berie on? ja som pocuval z okolia, ze po 6rokoch je to spolocenska povinnost...a kolko ludi aj tak neuznava....
.. u nas vladne nazor.. nasi mi povedali...
co ti este kto kedy povie? ake nazory okolia este budes brat do uvahy? vsetky alebo iba tie o svadbe?
toto som si myslela aj ja 😅 a vies co? kupil sam, zatajil a na dovolenke mi ukazal krabicku...ja kukam na neho ze co??? a teraz som spekulovala..to je darcek len tak alebo to ma byt poziadanie? chvilu som fakt nechapavo civela az nakoniec si klakol a povedal daco...asi 2x este to musel opakovat..lebo som neverila, ze sa to deje
@aceris lenze on taky nie je. Nie je na romantiku mozem mu povedat ako by som to chcela a aj tak to neurobi. Normalne uz placem preco zrovna ja som si nasla takeho chlapa. Uz som aj premyslala,ze ked on sa k nicomu nema,ze ho ja poziadam ale bojim sa odmietnutia. Raz pocas blaznenia som sa ho to opytala a zostal zaskoceny. Ale to bolo este na zaciatku nasho vztahu
🙈 "naši mi povedali..." och môj bože, dievča ty sa rýchlo spamätaj, lebo si posadnutá svadbou... ty chceš žiadať chlapa o ruku? zbláznila si sa? kam si ochotná ešte klesnúť len preto, aby si sa konečne vydala? To je choré už čo predvádzaš...
skutocne ani ten moj nie je romantik...kazdy moj pokus o romantiku skoncil hlaskou "och, zas chces byt roman TYCKA". Nechaj tomu volny priebeh..ak ho skutocne lubis a chces byt s nim, tak nepotrebujes papier. Navyse ak fakt neplanujete deti aspon dakym umelym oplodnenim....ak by sa deti planovali, mozes povedat, ze az po svadbe...
panebože ty fakt ako taká 16-tka. Hento sa hovorí, toto sa hovorí. A čo keď sa hovorí, je to váš život, žite si ho po svojom. A áno, tlačíš na neho. Aj z tvojim príspevkov to cítiť.
na začiatku vzťahu? Nehnevaj sa, ale neprídeš mi normálna. Aby za každú cenu niekoho ťahala k oltáru. Pripadáš mi ako totálne pobláznená svadbou a nič iné ťa nezaujíma. Len dosiahnuť svoje.
Jezis a co cakate? Vsetky moje sestry su vydate dokonca moja sestra co ma 47 sa stihla druhy krat vydat a ja stojim na mieste. Ano chcem byt vydata chcem niekomu patrit a chcem sa vedla neho prebudzat kazdy den. On to mozno nechape ale vedel,ze svadbu chcem. Vy neviete ake to je byt v praci medzi babami co su povydavane a vypravaju o svojej rodine kurnik ja nemam ani to! Ja nechcem nic len aby som nemala stale tu debilnu kolonku slobodna. Preboha ved uz som stara na stretavke som bola jedina co som nevydata. Vsetky baby vydate maju deti a ja som tam bola jak nejaka chudera a ano mozno som tym posadnuta ale viem,ze s nim chcem zostat a on to vie. Viac krat som mu to hovorila a on sa mi omluval,ze to nemam s nim tazke ale,ze sa vynasnazi.
Mam pocit, ze Tebe je jedno za koho budes vydata, len aby si bola vydata. A ano, tlacis na nedo svadbou, lebo vseeetci okolo Teba su v manzelstve. Prepac, ale si svadbou posadnuta....
Pride to ked to budes najmenej cakat. Ak ho milujes a rozisla by si sa s nim kvoli tomuto, tak si hlupa, prepac.
toto je čistá posadnutosť. Myslíš že ti to prinesie šťastie? Tebe je jedno za koho, hlavne že sa vidáš. A čo keď si jediná čo nie si vydatá. Ty si myslíš že si jediná na svete. Je kopa párov ktoré sú spolu dlho a sú šťastné. Čím viac budeš tlačiť, tým to bude horšie. Len aby to neskončilo tak, že ako rýchlo sa aj vydáš, tak sa aj rozvedieš.
a viem aké to je byť jediná nevydatá medzi babami. Keď som nastúpila do prvej práce, bola som tam najmladšia. Všetky ostatné boli vydaté ženy, rozprávali o rodine, deťoch, mužoch ale neprišlo mi to, že rýchlo musím sa vydať. Fakt mi pripadáš akoby si mala 16
Meniť ho lebo mu to zhnusis. Mal by byť iniciátorom a nie ty. Malo by to byť dobrovoľne rozhodnutie a nie vynútené....vedela by si žiť s tým pocitom, že si ho do toho donútila? Každá NATO cakame- pokiaľ cítime, že máme toho pravého pri sebe ale vynútené = celé zle. Vyckaj, možno na teba čaká niekto iný, možno tento priateľ to aj chce urobiť, len si mu možno prekvapilo prekazila.
AK to planuje, kludne jej to moze povedat... ze ano, vezmem si ta, ked dosetrim.. alebo hocico, tak totiz funguje vztah a nie nechat niekoho na vazkach... Ja po mojich dlhorocnych skusenostiach (a to som s chlapom dlho predlho a nezosobaseny...), mozem povedat, ze vacsine to vyhovuje takto... uz by som bola nekompromisna, roky ti idu, na co cakat...

No a čo teraz? Ak má aj blok? Naši boli rozvedení a mala som z toho mega blok. Manželstvo pre mňa nebolo vierohodné a bála som sa, že sa môj manžel po manželstve zmení a tieto podobné veci. Ale predsa som sa vydala. Človek má svoje problémy v hlave riešiť a nie sa na ne vyhovárať, bála som sa svadby ako čert kríža, ale išla som do toho, lebo som vedela, čo manželstvo má byť a vedela som, že môj manžel si ma chce vziať. A to som mala 23, keď som sa vydala. On už má 34 rokov, tak už by mal byť dosť vyzretý aby vedel, že problémy sa nezametaju pod koberec.