icon

Som v šoku z toho, čo všetko sa na koníku verejne rozoberá

mmartinna
5. feb 2014

Pre boha ja som tu z toho šokovaná! Čo tu vy už dokážete vytiahnúť. Myslím, že by ste si mali uvedomiť, že toto je verejne prístupná stránka a naozaj rozoberať tú svoje výtoky, kusy vyplavované pri menštruácií, bolestivé "kozy" a dokonca aj hustotu manželovho spermatu! Zamyslite sa nad sebou, či vám to tu už všetko neprerastá cez hlavu! To je akoby ste svoje intímne záležitosti vyvesili na tabuli oznamov vo svojej dedine alebo meste. Ja žasnem čo ste tu schopné všetko preberať, aké diagnózy si tu určovať, akým nezmyslom veriť . . . silná túžba po niečom privádza ľudí k takým riešeniam a sú schopní chopiť sa každej aj malej príležitosti, šance, vyskúšať každú možnosť a veriť všetkému . . . veď čo ak . . . vaše cviky a lieky a čaje a rady, Mojžišovia a Jonášovia . . .a tie ocikané tehotenské testy čo tu hromadne hodnotíte či je v tom alebo nie! Ak máte chuť to vystavovať, tak to nechajte kolovať po rodine, aby ste na záver odhlasovali či je to čiarka alebo nie. Naozaj ste sa ani na chvíľu nezamysleli čo sa to tu deje, čo tu rozoberáte a zverejňujete? Prečo máte pocit, že musíte zverejňovať ako dlho, akým spôsobom a s kým sa snažíte o potomka ?! A ešte tie plánovania, že v 2015 chcem mať dieťa . . .!! Pane bože! Naše mamy a babky počali, vynosili, odrodili aj vychovali svoje deti, bez zaručených rád, cvikov, liekov, čajov, metód, veštíc, výpočtov, gynekológov, spermogramov a všetkých tých nezmyslov, čo len z vás vyťahujú peniaze.. . Vychovali nás bez knižiek, monitorov dychu, zdravotných matracov a prehananých sterilizácii všetkého na čo sa dieťa len pozrie! A tie vaše výrazy snažilkovanie, tehulka, prvosnažilka . . pre pána, kde na tie výrazy chodíte ? Veď ste dospelé ženy! Ja viem, že pocity sklamania a potreba zverenia sa niekomu. .. ale však na to máme blízkych a rozhovory medzi 4 očami, alebo tie vaše tiché pošty alebo ako to tu funguje! Áno rady, ak niektorá naozaj mala zdravotný problém a určenú diagnózu, prípadne nejaké solídne rady ohľadom prídavkov a príspevkov na ktoré má zo zákona nárok . . . ale tlachanie do vetra a nekonečne robenie si ovulačných a tehotenských testov. Každá sa zamysliete či naozaj chcete toto všetko alebo máte vlastný rozmu, intuíciu, vlastnú vnútronú silu a ľudí v okolí s ktorými by ste mali tie naintímnejšie pocity, bolesti, radosti a starosti preberať. Tak čo popriať na záver . . .zamyslite sa a chladnú hlavu!

adeala
5. feb 2014

@dai no to je niekedy fakt extrém, to je pravda. "Umieram - čo mi je?" Skôr som myslela tie "menej" škodné veci ako "manžel ma mláti, peniaza prechlastá, prehrá - mám s ním ostať?"

zuzitko74
5. feb 2014

@mmartinna Logicky je tvoj príspevok úplne v poriadku, viem sa s ním stotožniť, na väčšinu vecí mám ten istý názor. Emocionálne však cítim potrebu zastať sa tých nešťastníčok, ktoré sa podľa teba majú spamätať. Naozaj si myslíš, že niekomu pomôže tvoj príspevok, aby sa spamätal, keď väčšina ľudí ho cíti ako útok?

monicm
5. feb 2014

@mmartinna lebo mám pocit,že tvoj príspevok je písaní veľmi útočne,nie ako nejaké konštatovanie,preto mi ti tak prišlo.ak sa mýlim,tak sa úprimne ospravedlňujem

jankavl
5. feb 2014

@mmartinna stale hovorim ze na svete chyba trochu tolerancie. ublizuje sa Ti nejako tymto forom? nadava Ti niekto ze si ina ako mamicky na tomto fore?
Ty im nadavas ze su ine ako Ty... stale sa za inakost v spolocnosti odsudzuje. aj ked nikoho neobtazuje. kurnik...

(do Tebou spominanych tem neprisipevam, otehotnela som prirodzene na prvy krat, tehotenske testy nikdy nefotila, mam modreho konika rada, citam co ma bavi, prispejem kde ma bavi. odporucam...)

laurica123
5. feb 2014

@dai ak riesime mna tak som v zivote ocikala 5 testov 3 z toho pozitivne ale keby sa mi nedarilo ocikam aj 200 ...ale ked riesime vseobecne zeny tu tak ked to nevide na to je toto forum podpora a povzbudenie aj mne ked som prisla o dieta prave toro forum pomohlo ze vzdy je nadej a milion dalsich veci a aj stastie ze po dlhom case sa tu zenam podarilo pocat po neuspesnych tehotenstbach ci priam nemoznom oplodneni a videla som ze sa to podarilo dodalo mi to silu

A ty si ma potesila asi najviac..
@afrika

afrika
5. feb 2014

@laurica123 krásne sa to číta 🙂 🙂 ďakujem ti pekne 🙂 🙂

elise
5. feb 2014

@mmartinna a aký máš problém? názov temy je že si v šoku , čo očakávaš od diskusie?

mmartinna
autor
5. feb 2014

Vy samé píšte ži a nech žiť . . .a napriek tomu . . .tiež neviem ako môžete 100% presvedčené povedať či ja chcem deti alebo nechem a či sa snažím mesiac alebo rok, či mám za sebou potrat alebo pri sebe dieťa . . .zatože zmýšľam inak ako vy? A tiež som myslela, že už moc veci rozoberáte a zbytočne sa potom trápite . . odstup, zdravý pohľad na vec, nebrať všetko tak moc moc moc . . .trošku ľahkosti, nadhľadu, humoru do toho . . .lásky, podpory z okolia.. . by možno viac pomohlo ako vystresovania sa nad každým podarilo, nepodarilo . . .

timotejka13
5. feb 2014

TAK PRECO SI POTOM POD NOVYM NICKOM? CO SI TO NENAPISALA POD STARYM KED SI V TAKOM SOKU???

hradnapani
5. feb 2014

ja som v soku jedine z prispevkov, kde sa prepiera nevera, rozhodovanie ci sa rozhodnut pre milenca, boj o deti, vytahovanie spiny na partnera/ partnerku a zaroven si autor/ka prispevkov da do pasu fotku, meno, mena deti, miesto bydliska (a uplne staci len nieco z toho, lebo co neda do pasu, k tomu sa nepriamo prizna v prispevkoch). Toto vazne nepochopim.

dai
5. feb 2014

@adeala ze menej skodne veci🙂 ved ano, na temy ako si dala sa da diskutovat - ale dufam ze opaet, vaecsinou len v tej hypotetickej rovine... ak zena podla mna tento problem realne riesit chce, tak zada aj temu tak ze hlada riesenie a nasledne vec riesi - tu mi to mnohokrat pride take od javora po buk riesenie🙂 cize nijake... ale ok, ked toto chce niekto preberat na nete nech to prebera... skor mi tiez islo o tie intimne veci, fotky a podobne - ze mi to tiez pride zvlastne ze zena nema problem si odfotit prsia hole tu na net, ale ma problem sa vyzliect do plaviek na kupalisku -- take pomylene cele😉

@laurica123 jasne, pisala som hlavne o tych fotkach - proste neverim ze fotenim neuspesnych testov sa nejakej snazivke realne ulavilo - skor mam pocit ze je v takej teme s takymi zenami kde sa uz pomaly rozputava akasi davova psychoza a davaju si tie zeny navzajom pocit ze ich spravanie je normalne... a pritom namiesto realneho uspokojenia prichadza skor stale vaecsie a vaecsie zufalstvo ( aj napriek mojkaniu a tej akoze podpore...) - a ked si niekto dovoli napisat do takejto temy realnu radu, overenu neviem kolkymi lekarmi, gynekologmi a porodnikmi - ze ak zena nema realny problem a aj tak nevie otehotniet tak najviac zabera klud, ine myslienky etc. ... tak je hned oznaceny za zleho, ktory to nechape etc. ( pritom ja mam napr. 2 snazilky v mojom okoli - jedna sa snazila cez 8 rokov 3 neuspesne IVF - tazka depresia vdaka ucasti na spominanych forach, po uspesnom psycho-lieceni isli s muzom na dovolenku - tam otehotnela prvykrat prirodzene a nasledne, uz nezatazena tlakom 2x v priebehu nasledujucich 3och rokov, bez akychkolvek problemov..., druha je moja teta - otehotnela po 10tich rokoch, ked sa uz vlastne snazit prestali a vyrovanli s tym ze budu bezdetny )

laurica123
5. feb 2014

Pani zakladatelka si ziada trosku tolerancie a zdravy pohlad na vec humor a este si asi zle precitala ako napisala uvodny pprispevok kolko tolerancie v nom je a humoru a lasky ani nehovoriac....ako mozno by sa tu tolko zien nepustilo do teba ale bolo to napisane v takom necitlivom style ze co cakas...pochopenie nadhlad ...fuuuha

ivianocka
5. feb 2014

moja, ty na tuto strasnku nepatris. tato stranka je presne o tom, o snazilkovani. o tom ako si pomoct, ked clovek nemoze mat dieta. ako ho vychovavat. co si myslis, ze kedysi kazdy mohol mat dieta? ze vtedy take problemy neboli? skor neboli take technologie a postupy ako su teraz. a si myslim, ze caje su iba teraz? sak presne to su rady a postupy satrych mam, par genracii dozadu. aj rozne cvicenia, prco by nemali pomahat? preco si z nich robis skaredu ironicku srandu? to tu potrebujes zosmiesnovat vsetko? odid ak sa ti tu nepaci. ved ta tu nikto nenuti sa pozerat na ocikane testy. kedysi to bolo o tolerancii, teraz je to o tom , ako tu kazdy kazdemu rozprava,a ky byt a aky nebyt a co tu dat a co tu nedat. je to kazdeho vec.!!! trocha pokory a pochopenia by nezaskodilo. a tolerancie.

mmartinna
autor
5. feb 2014

@timotejka13 neviem o čom hovoríš

jankavl
5. feb 2014

@mmartinna
"A tiež som myslela, že už moc veci rozoberáte a zbytočne sa potom trápite . . odstup, zdravý pohľad na vec, nebrať všetko tak moc moc moc . . .trošku ľahkosti, nadhľadu, humoru do toho . . .lásky, podpory z okolia.. . by možno viac pomohlo ako vystresovania sa nad každým podarilo, nepodarilo . . ."

preco? pretoze si TY myslis ze je to spravne? a ked si napr. Zuzka mysli ze je to spravne inak a viac jej to pomoze inak (cez diskusiu na koniku), preco to ma robit tak ako je to podla TEBA spravne??

zopakujem, pokial nas nikto neobmedzuje svojim spravanim, preco ho nemozme nechat a nenadavat mu? neodsudzovat ho? nasilu mu "otvarat oci" podla nasej pravdy??

mmartinna
autor
5. feb 2014

že práve mnohé z vás tu píšu o tolerancií a pochopení a polovica z vás tu na mňa útočí . . .

mamamonika
5. feb 2014

Ja si myslim, ze prave na toto je modrykonik urceny,aby si ludia poradili, pomohli a "vypoculi" sa . To co tu kto rozobera, riesi, doklada fotodokumentaciou je jeho osobna vec a jeho slobodne rozhodnutie. A to na co sa nechces pozerat a co nechces citat, tak to proste ignoruj a nestresuj sa, lebo stres skodi. 😉

mmartinna
autor
5. feb 2014

vy chcete toleranciu a mňa s mojim názorom netolerujete. . .

ivianocka
5. feb 2014

@mmartinna jedna vec je tolerancia druha vec je nechat si skakat po hlave. ked niekto netoleruje tak mu to predsa treba povedat, nie? ci ako by si zistila ze nie si tolerantna? myslis ze by ti to samej docvaklo?

fopka
5. feb 2014

@afrika ja s fotkami nemam problem, mam aj v profile

aknelka85
5. feb 2014

Si v soku? Este mozes - mozeme byt rady, ze tu baby nedavaju autenticke foto 🙂

fopka
5. feb 2014

@charlie1980 koza 😀

mmartinna
autor
5. feb 2014

@mamamonika kto sa tu stresuje nad testami, dňami a fotkami?

afrika
5. feb 2014

@fopka veď o to ide.. to, že ja tu nemám profilovku ešte neznamená, že môj pohľad je správny 🙂 100 ľudí 100 chutí 🙂

alexandramaria
5. feb 2014

ďalšia hádavá téma, ach pane na nebiii, adminiiiiiiiiiiiii .... 😅

salome_82
5. feb 2014

Ja zas dosť nechápem, že niekto si tu na MK prečíta zopár tém, ktoré sa mu nepáčia a dostane tak silné nutkanie vyjadriť svoj názor, že sa zaregistruje a založí o tomto svojom rozpoložení tému. Tak to je podľa mňa na psychoša...

cat
5. feb 2014

A vieš z čoho som ja vždy v šoku? Z ľudí, ktorí majú akútnu potrebu riešiť životy druhých.

paloma20
5. feb 2014

Ja k tomu poviem len jedno:testy neocikávam,ale máčam do pohárika!😀 😀

marbalulka
5. feb 2014

@mmartinna a co si myslis, ze co tymto dosiahnes?? zeny si vstupia do svedomia a uz tu nebudu zverejnovat hodnoty BT, ci spermiogramy?? ano, zamysleli sa nad tym a prave preto tu zdielaju a rozoberaju informacie. kde by mali potom cerpat informacie, zdielat svoje pocity, vymienat si nazory a rady s niekym, kto prezil nieco podobne, ak nie na fore, ktore je na to urcene?? to, co ktokovek zverejni, ci nezverejni je na jeho vlastnom uvazeni, nech si kazdy zverejnuje, co chce, je to na jeho vlastne triko, preto sa nad tym nepozatavujem.
tvoje nazory ma privadzaju iba k tomu, ze patris k ludom, ktory maju vsetko bez akychkolvek problemov, ktory ku vsetkemu pridu ako slepe kura k zrnu a preto nevedia pochopit, preco s tym maju ostatny problemy. Pritom to je iba vlastna nevedomost, tieto baby vedia o tom ovela viac, preto o tom diskutuju.. riesia iba svoje problemy, co robi predsa kazdy..
ano, nase babicky mali vsetko inak, vtedy bola vsak doba ina, dnes nie je ani zlozenie surovin, potravin rovnake ako mali nase prababicky, ludia umierali na zapal pluc a deti na sids. monitor dychu nie je len marketngovy tah, je to potrebna vec a zase ma to privadza iba k nazoru, ze toto moze povedat iba clovek, ktory ziadne dieta nema alebo komu nepipal monitor dychu opravnene a teda nechape vsetky jeho dolezitosti a takisto dolezitosti BT, ci spermiogramu.
P.S. preto na teba utocia, pretoze ty si na nich zautocila ako prva..
a co ti zazelat na zaver? snad iba chladnu hlavu!

zuzitko74
5. feb 2014

@mmartinna Ono k tej tolerancii...všetko sa tolerovať nedá. Ja napríklad úplne v pohode tolerujem životný štýl vegetariánov, kým ktorýsi militantnejší nezačne po mne ziapať, že som vrah nevinných zvieratiek.. Úplne v pohode tolerujem názory neočkujúcich, kým mi nepovedia, čo som to za mater, že ja som to svoje očkovať dala. Tak isto je to aj s tebou, tvoje názory sa v pohode tolerovať dajú, popracuj len na forme, akou ich vyjadruješ. A hlavne nechaj ľudí žiť a dozrievať, život je proces, názory a postoje sa menia, ale zmeny musia prebiehať z presvedčenia a nie z toho, že mi niekto prikáže sa spamätať.