icon

Som v šoku z toho, čo všetko sa na koníku verejne rozoberá

mmartinna
5. feb 2014

Pre boha ja som tu z toho šokovaná! Čo tu vy už dokážete vytiahnúť. Myslím, že by ste si mali uvedomiť, že toto je verejne prístupná stránka a naozaj rozoberať tú svoje výtoky, kusy vyplavované pri menštruácií, bolestivé "kozy" a dokonca aj hustotu manželovho spermatu! Zamyslite sa nad sebou, či vám to tu už všetko neprerastá cez hlavu! To je akoby ste svoje intímne záležitosti vyvesili na tabuli oznamov vo svojej dedine alebo meste. Ja žasnem čo ste tu schopné všetko preberať, aké diagnózy si tu určovať, akým nezmyslom veriť . . . silná túžba po niečom privádza ľudí k takým riešeniam a sú schopní chopiť sa každej aj malej príležitosti, šance, vyskúšať každú možnosť a veriť všetkému . . . veď čo ak . . . vaše cviky a lieky a čaje a rady, Mojžišovia a Jonášovia . . .a tie ocikané tehotenské testy čo tu hromadne hodnotíte či je v tom alebo nie! Ak máte chuť to vystavovať, tak to nechajte kolovať po rodine, aby ste na záver odhlasovali či je to čiarka alebo nie. Naozaj ste sa ani na chvíľu nezamysleli čo sa to tu deje, čo tu rozoberáte a zverejňujete? Prečo máte pocit, že musíte zverejňovať ako dlho, akým spôsobom a s kým sa snažíte o potomka ?! A ešte tie plánovania, že v 2015 chcem mať dieťa . . .!! Pane bože! Naše mamy a babky počali, vynosili, odrodili aj vychovali svoje deti, bez zaručených rád, cvikov, liekov, čajov, metód, veštíc, výpočtov, gynekológov, spermogramov a všetkých tých nezmyslov, čo len z vás vyťahujú peniaze.. . Vychovali nás bez knižiek, monitorov dychu, zdravotných matracov a prehananých sterilizácii všetkého na čo sa dieťa len pozrie! A tie vaše výrazy snažilkovanie, tehulka, prvosnažilka . . pre pána, kde na tie výrazy chodíte ? Veď ste dospelé ženy! Ja viem, že pocity sklamania a potreba zverenia sa niekomu. .. ale však na to máme blízkych a rozhovory medzi 4 očami, alebo tie vaše tiché pošty alebo ako to tu funguje! Áno rady, ak niektorá naozaj mala zdravotný problém a určenú diagnózu, prípadne nejaké solídne rady ohľadom prídavkov a príspevkov na ktoré má zo zákona nárok . . . ale tlachanie do vetra a nekonečne robenie si ovulačných a tehotenských testov. Každá sa zamysliete či naozaj chcete toto všetko alebo máte vlastný rozmu, intuíciu, vlastnú vnútronú silu a ľudí v okolí s ktorými by ste mali tie naintímnejšie pocity, bolesti, radosti a starosti preberať. Tak čo popriať na záver . . .zamyslite sa a chladnú hlavu!

mmartinna
autor
5. feb 2014

Prečo za tým silou mocou niečo hľadáte? Závisť, nenávisť, neprajnosť, že chcem vyvolávať hádky, že tu chodím roky, že mám iné nicky, že mám problém so sebou alebo s vami. . . pane bože čo sa tu vykonštruuje za pár minút . . .prečo neberiete to, že sem prišla žena, ktorá si to pozrela a vyjadrila svoj názor. Na vašu stránku nechodím a (môžete pokojne spávať) ani nebudem chodiť. Ale ak sa aspoň jedna žena, ktorá to prečítala zamyslela, tak misia splená . . . .

billam
5. feb 2014

@mmartinna no myslím, že každý nad tým mavne rukou...je to každého vec a zodpovednost, čo sem napíše a vloží.

mmartinna
autor
5. feb 2014

@marbalulka nikdy som k ničomu neprišla ako slepé kura k zrnu

charlie1980
5. feb 2014

@fopka Priznaj sa, ze sa ti lokse nevydarili, inak by si uz dala foto. Nechces sa pred susedmi zahambit 😀 Inak, ja pisem s pieskoviska, mala sa hra, v tejto zime ma nuti omacat sa v piesku a maly buva. Taka som ja moderna, ze ani stahovat nemusim. No a z akeho dovodu asi zalozila zakladatelka tuto temu...neviem, ale kedysi ked som bola mala, tak som myslela, ze sa otehotnie z bozku. No a v dnesnej dobe maju deti jednoduchy pristup k internetu. Vtedy by som sa to Mozno aj opytala, Ale len ako otazku, nie diskusiu 😀 A ked je zakladatelka v soku, vidim to ako psychologicky jav, ktory si vyzaduje mozna aj odbornu liecbu, kedze nevieme, v akom stadiu soku sa prave nachadza. Nie je to sranda...

paskolinka
5. feb 2014

@zuzitko74 suhlasim s tebou. len s tym dozrievanim to moze byt aj naopak. mozno by @mmartinna mala dozriet a najst aj iny pohlad. ja by som si napr. pred dvomi rokmi klepkala po cele pri citani o BT, spermiogramoch, duchoch na testoch... a teraz, ked som v podobnej situacii, tak som rada, ze si mam kde o tom precitat, popisat... presne ako pise @marbalulka - niektori pridu k detom ako slepe kurata k zrnu, otehotneju ani nevedia kedy, maju zdrave deti a myslia si, ze je to ich zasluha... myslia si, ze maju pravo kritizovat tie, ktore prezivaju trapenie s navstevami gynekologov, meranim BT, nekonecne cakanie na dve palicky na teste...

zuzitko74
5. feb 2014

@mmartinna Takto veru misiu nesplníš. To je akoby si hádzala hladujúcim do hláv mrazené kurence.

zuzitko74
5. feb 2014

@paskolinka To je jasné, zúfalí ľudia robia zúfalé veci a kto nezažije, nepochopí. Tiež som si po prvom pohodovom tehotenstve nemyslela, že pri druhom tehu budem zúfalo hľadať informácie, ako sa nevyzvracať z ľudskej podoby. Od doktorky som sa dozvedela akurát to, že čím mi je horšie, tým je bábätku lepšie a vôbec ju netrápilo, že som počas prvých päť mesiacov schudla desať kilo.

mmartinna
autor
5. feb 2014

charlie1980 vyjadrila som ja o niekom z vás tak ako ty o mne? "...jav, ktory si vyzaduje mozna aj odbornu liecbu" @paskolinka ešte raz opakujem ako vieš ty aj ostatné čo ja mám ohľadne detí za sebou?

zita19
5. feb 2014

@matuskova003 konik sa da citaj aj bez registracie, nemozes len prispievat, predavat, nakupovat... Ja som tiez dlho iba citala. Zaregistrovala som sa len kvoli nakupu... Takze tak. Mohla citat roky... a vsetko okrem sukromiek.

matuskova003
5. feb 2014

@zita19 mohla . ale aj nemusela 🙂 a mne to je úplne jedno , ja sem nechodím sliediť kto kde čo dá .
ja sem chodím koli pár ženám ktoré zato stoja. keď sa toto naučia robiť viaceré , nájsť aj pozitíva koníka, tak bude menej takýchto nezmyselných diskusii. hovoriť o niekom bez neho . hovoriť a veciach ktoré tu nik nezmení... to sú keci do prázdna a život je o iných veciach 😉

mamamonika
5. feb 2014

@mmartinna Kedze som tam dala 🙂 tak to bolo myslene zo srandy,ze ak to nebudes citat vsetky tie veci, co tu mamicky pisu a Ti vadia, tak by si tu potom nevlozila danu otazku so samymi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Takze z toho som usudila, ze si v strese... Mozno preto tak reagujes, ze taketo sprostosti a kraviny tu vypisovat je nevhodne, ale to co Ti mozno povazujes za nevhodne, tak pre mnohe je to nejaka forma utechy v case, ked sa snazia niekolko rokov o babatko, v casoch ked prisli o babatka, v casoch , ked riesia zavazne rodinne a ine zdravotne problemy. Pozri sa na to aj z tohto pohladu. Ja sama som behom roka prisla o dve babatka a tu som mala ten pocit, ze nie som sama, stalo sa to aj viackrat mnohym zenam a dvihla som hlavu a idem dalej aj vdaka podpore mamiciek, co ma povzbudili. Mozno si Ty sama nikdy nic neprezila nieco bolestive a som presvedcena, ze urcite nie, lebo inak by si tu nedavala takyto prispevok, sama vidis, ze mas viacej negativnych ako pozitivnych reakcii.Ja som zastancom Zi a nechaj zit. 😉

lorela
5. feb 2014

S autorkou tohto príspevku súhlasím minimálne v tom, že niektorým ľuďom verejné fóra prerástli cez hlavu a vážne by sa mali na nad sebou zamyslieť!
Pridám svoju osobnú skúsenosť, kedy "výrečnosť" jednej z prispievateliek môže naozaj a vážnym spôsobom ublížiť.
Osoba, ktorá si sem dovolila komentovať a opisovať priebeh môjho tehotenstva, určité detaily a problémy môjho tehotenstva, nemala zábrany ani voči intímnym a súkromným záležitostiam môjho života. Nebránila sa ani ohováraniu, zosmiešňovaniu, poníženiu, slovným atakom voči mojej osobe.
Informácie boli pri tom zámerne prekrútené, vytrhnuté z kontextu, inak prerozprávané alebo vmanipulované do inej polohy, aby boli "k téme". A korunu tomu všetkému nasadila v momente, kedy si dovolila zverejniť fotografiu môjho niekoľkodňového dieťaťa v našej spálni. Bez môjho súhlasu a bez môjho vedomia!
Asi len náhoda chcela, aby som na to prišla...

Ako by ste sa zachovali k tejto osobe v reálnom živote? Pri prvej návšteve a pohľade zoči - voči?

paskolinka
5. feb 2014

@mmartinna neviem kolko mas deti ani co mas za sebou. ale niekto, kto si presiel tym, cim tu vela zien prechadza, by nebol schopny napisat ten uvodny traktat. to ako keby som ja napisala na nejake forum, kde sa zdruzuju ludia trpiacich na rakovinu, ci im nie je hnusne riesit chemosku a vypadane vlasy na internete, vsak nasi stari rodicia tiez nejako umreli... trochu zveliceny priklad, ale snad posluzi...

andreasiskova3
5. feb 2014

@mmartinna Nechápem potom prečo to všetko čítaš, keď Ti to príde nechutné. Ja sa nezúčastňujem a ani nekomentujem témy, ktoré mi prídu trápne resp, priblblé, sú tu aj také. Myslím si svoje,opustím tému a nájdem si takú čo ma zaujíma. Je mi jedno, kto tu čo píše, čo mi príde nechutné, tak to proste nečítam. Nemám potrebu im vypisovať , aké sú trápne a pod. Je to je každého vec , čo tu chce rozoberať a keď im to neni trápne..........Určite je tu veľa zmysluplných tém, ktoré mnohým pomohli. A ešte na margo toho, čo si napísala, tak nie každý má niekoho blízkeho alebo v okolí, s kým sa môže o nejakej téme porozprávať.

tykat
5. feb 2014

@mmartinna ....jaaj moja, ty to schytáš 😀

laila22
5. feb 2014

@matuskova003 ja si nemyslím, ze ked tu niekto cíta bez registrácie tajk sliedi.. Je to predsa verejné forum... Rovnako ako ked si prezeram spotrebice v Andrea Shope..😀 Pokial nechcem nic objednat, tak iba prezeram a citam recenzie... 😉

matuskova003
5. feb 2014

@laila22 povedz mi prosím ta kde som to napísala ? 😀 že ked sem niekto chodí BEZ REGISTRáCIE tak sliedi 😀

....trošku čítat s porozumením 🙂

mmartinna
autor
5. feb 2014

Za to že nejdem s davom a nikdy som s davom nešla, že si na základe skúsenosti vytváram vlastný pohľad a mám vlastné názory . . . a nezapadám do vašej predstavy "dokonalej" ženy pred a počas tehotenstva . . . . preto ešte nemusím byť niekto so psychickým problémom, neplnoleté dieťa, ktoré sa baví alebo ten, ktorý dostal a má všetko, ktorý nevie aké to je sa napr. rok snažiť. . . .Neviem prečo zas vy máte pocit, že je to vaša pravda, a každý kto si myslí iné tu má zakázané vyjadriť svoj iný názor. . .

laila22
5. feb 2014

@lorela No ak je to niekto z tvojho sukromia a ty si priebeh tvojho tehotenstva neopisovala na MK, ale dana osoba, to vsetko vytiahla a pozmenila aby to bolo k teme a zverejnila fotku z tvojho sukromia, ktoru si ty nikde na nete nezverejnila, tak Ta osoba by nikdy viac nenazrela do mojho sukromia a neprekrocila prah mojich vchodových dverí..
V prípade, ze si príbeh písala na nete a davala tu fotky a niekto to zneuzil, hold aj to sa stava a svojim sposobom si mozes za to sama..

mmartinna
autor
5. feb 2014

@tykat a že sa tak z toho tešíš, že?

laila22
5. feb 2014

@mmartinna suhlasím s tebou co si napísala v úvodnom príspevku, ale nechapem naco to tu riesis a stracas cas..🙂 co sa nudís?
Tento boj nevyhráš...😀

paskolinka
5. feb 2014

@mmartinna tak este ostava, aby si si aj z tejto skuenosti nieco zobrala a zdokonalila sa napr. v nadhlade, tolerancii a empatii 😉

laila22
5. feb 2014

@matuskova003 ,,ja sem nechodím sliedit kto kde co da... myslela som to tak, ze ani clovek bez registracie sem nemusi chodit sliedit kto, kde co da... Ja sem tiez nechodím sleidit a su mi ukradnute ocikane tesy, odfotene servítky a albumy s 350 fotkami oblecenia... Clovek nemusí sleidit aby to jednoducho nevidel... 😉

lorela
5. feb 2014

@laila22 Nie, v tom čase som ani poriadne nevedela, že existuje táto stránka. Čiže som sem neprispievala, tobôž nie fotkami, ani nikde na nete som neopisovala priebeh svojho tehotenstva a veci s tým viac alebo menej súvisiace.
😒

matuskova003
5. feb 2014

@laila22 tak to sa teším s tebou že sem nechodíš sliedit a sliedit a sliedit 😀 tak vysvetli pani autorke ako nato , vidím že si v tom profíčka 😀
pekný deň 😉

mmartinna
autor
5. feb 2014

@laila22 zistila som, že "nevyhrám" len som chcela, aby sa tie ženy čo plánujú, čakajú alebo sú mamičky (nepovedala som nič na ženy čo majú diagnózu, za sebou potrat, zlú soc. situáciu a iné vážne problémy) zamysleli, že už sú v tom moc zamotané . . možno oni samé, možno partner, možno okolie. Že snáď sa to dá aj inak. . . ale hold cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami . .

tykat
5. feb 2014

@mmartinna ...práve, že nie, v podstate s tebou súhlasím, ale tuto s takýmto názorom nemáš šancu 😉 toto fórum je priamo predurčené na fotky hlienikov a ocikanych testíkov... Pomaly tu budú fotky spermií s textom "Ocinko už pláve ku mamke" 😀 ...čo už, je taká doba, zdieľať a porovnávať každý prd, overovať si či som dobrá snažilka, tehuľka, maminka, či detičky správne kakajú, cikajú, papajú, spinkajú...či som vôbec dobrá a či som v tom správnom stáde.

laila22
5. feb 2014

@matuskova003 vysveli jej to ty... na teba nemam.. 😉 😀

mmartinna
autor
5. feb 2014

@tykat no tak to si aj ty koleduješ o vylúčenie z tejto stránky 🙂

zuzitko74
5. feb 2014

@mmartinna Veď nemusíš ísť z davom, nikto ti nekáže, ale uvedom si, že si slobodne a vedome pichla do osieho hniezda, tak sa teraz nesťažuj, že si musíš vyberať žihadlá a už vôbec nečakaj, že ťa niekto bude ľutovať.
Ešte mi tak napadlo...aj ty možno ideš s davom, ale s nejakým iným. Myslím tú časovú zhodu s tým článkom v čase pre ženy. Zjavne si práve objavila už dávno objavenú Ameriku.