icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

savory
13. sep 2015

@adsumus ja viem , z ktorého roku je pesnička a aj preto som aj napísala, že je nadčasová - o novej pesničke by som toto tvrdiť logicky nemohla - nemám vešteckú guľu 😀 😀 😀

adsumus
autor
13. sep 2015

@maca_p určite nie som zato aby sa dával priestor ludom, ktorí s našou kulturou nevedia nájsť zhodné body, ale som zato, aby tí, ktorí sa chcú zžiť a páči sa im a maju nam čo ponuknuť, napríklad taký zubár, že bude menej pýtať, tak som všetkými desiatmi za a aj takého poznám a deti má tiež milé, skromné a pekné.

maca_p
13. sep 2015

@kbeata neobchadzaju, mame ich aj tu. nie v takej miere, ako idu cez madarsko, ale migruju cez slovensko. no a nase kvazy "slobodne nezavisle televizie" o tom nebudu prinasat reportaze, to si bud ista 😉

adsumus
autor
13. sep 2015

@maca_p hej a poznám aj chlapíka, ktorý je muslim a robí normálnu robotu ako každý slovák, len akurát trochu pochudne počas ramadánu. firma je nadnárodná. neštudoval na sk.

maca_p
13. sep 2015

@adsumus a ty si myslis, ze nasim zubarom sa to bude pacit, ked on pojde pod cenu. a ty si myslis, ze vybvenie zubarskej ambulancie dostane zadarmo? a myslis si, ze velka firma, ktora zamestnava zubarov si nevyberie radsej zubara slovaka, alebo radsej ukrajinca nez zubara, ktory pride zo syrie?
ako donutis, akymi pakami, aby sa moslimovia vzdali svojej kulturi a zili podla naseho vzorca? chod sa pozriet do ceskych teplic!!
zena, nemas sajnu!

adsumus
autor
13. sep 2015

@maca_p mne by to vobec nevadilo, keby naši zubári ubrali z cien, to je doslova ryža a občas aj za nič, povedala by som. ja nechcem nikoho aby sa vzdal svojej kultury, to si kde nabrala?

maca_p
13. sep 2015

@adsumus citujem: ...ktorí s našou kulturou nevedia nájsť zhodné body....
ake zhodne body chces najst? precitaj si napr. tisice planoucich slunci. je to sice beletria, ale velmi realna.

maca_p
13. sep 2015

kultury.... oj 😲 😀

adsumus
autor
13. sep 2015

@maca_p no budeš sa diviť ale ja som s muslimami zhodné body našla, vzdelanie, deti a nefajčenie, dokonca ma chlapík motivoval s tým seknúť, až mi to je čudné, že celá europska antikampan proti fajčeniu u mna nemala ani nulový efekt, skor pozitívny a jedna veta od moslima mi naštartovala ukončenie fajčenia. a to iste neznamená, že si teraz začnem myslieť že naša kultura stojí za h.....

maca_p
13. sep 2015

@adsumus clovek prestane fajcit, lebo nefajcit je normalne preboha!! nie je pravda co citam....
a chcem si precitat statstiky, ked zrataju vsetkych migrantov tykajuce sa vzdelanostnej urovne...

adsumus
autor
13. sep 2015

@maca_p no predpokladám, že asi takí isto rovnako ako my vzdelaní budú.

samo_blaho
13. sep 2015
adsumus
autor
13. sep 2015

@samo_blaho ty by si ako riešil utečenecku krízu?

maca_p
13. sep 2015

@adsumus nemyslim si

adsumus
autor
13. sep 2015

@maca_p prečo si nemyslíš? na základe nejakého hlupeho obrázku?

samo_blaho
13. sep 2015

@adsumus tak ako ty, bol by som za pomoc

eaka
13. sep 2015

Pozor pozor, adsumus moslim presvedcil nefajcit a dokonca pozna jedneho, co pracuje, co sa tu my strachujeme!!! Cela zapadna europa sa moze strcit!

ingridhowland
13. sep 2015

Budme radi za to co mame a podelme sa ak mame dostatok. Kto sme aby sme sudili povysovali sa nad ine narody a kultury ?

mamulka211
13. sep 2015

@eaka ja poznam jedneho roma co je doktor, takze vlastne mozem romsku populaciu povazovat za prisposobilu?

mamulka211
13. sep 2015

@adsumus som za ockovanie 😀

mamulka211
13. sep 2015

Inac, vsimli ste si, ze raz sa pise moslim a raz muslim? Aky vyraz je spravny?

savory
13. sep 2015

@mamulka211 spisovne je moslim, nespisovne , ale často-muslim

mamulka211
13. sep 2015

Rok 2035, Slovensko, základna škola.
Pani učitel’ka číta dochádzku: “Mohamed Ahmed Ali ?!”
“Tu”
“Mustafa Al Isad ?!”
“Tu"
“Mich Alves Eli ?!”
Ticho “Mich Alves Eli ?!”
Zo zadnej lavice sa ozve: “To som ja, ale číta sa to Michal Veselí”

alaguema
13. sep 2015

@adsumus Neriešiš čoho následkom sú dnešné problémy? Ako potom chceš dôjsť k nejakému, hoci aj len teoretickému, riešeniu?? Akých sto rokov? O čom to tu točíš? Útok na Sýriu je vecou mesiacov dozadu...Nebolo by lepšie, skôr než zaujmeš postoj k čomukoľvek, poznať najprv pozadie udalosti, čo sa kedy a prečo stalo?

andy04
13. sep 2015

@alaguema
@ingridhowland
Tak začnite pomáhať..

alaguema
13. sep 2015

@adsumus "pochudne počas ramadánu" 😀 😀 😀 Ty nemôžeš mať ani bledomodrý šajn o moslimoch, neverím ti ani jedno písmeno, ani toho"muslima", čo ťa tak efektívne odnaučil fajčiť. Žila som v moslimskej krajine, nikdy žiadny moslim počas ramadanu nepochudne, lebo jedia po zotmení. Vie to každý, kto s nimi niekedy prišiel do kontaktu. Ty zjavne nie. Angažuješ sa len v témach o očkovaní a homosexuáloch, najnovšie o utečencoch, neverím, že tu prezentuješ vlastné názory.
Ešte dodám, aby som troška viac nabúrala tvoju idylickú predstavu o moslimoch a ich asketickom spôsobe života - alkohol pijú, ale tajne, užívajú vo veľkej miere drogy ako hašiš a marihuana, panenstvo si dámy uchovávajú tak, že praktizujú análny sex (info priamo od kolegu, ktorý si našiel moslimskú nevestu, ktorá dokonca v našom hoteli ponúkala sexuálne služby, samozrejme iba anál. On sa jej ujal 🙂) a v odľahlých kútoch bežne obcujú aj so zvieratami, ale to aj u nás niekde na lazoch 🙂)

alaguema
13. sep 2015

@andy04 prečo to adresuješ mne??

andy04
13. sep 2015

@alaguema prepáč mala to byt @adsumus