icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

alaguema
13. sep 2015

@andy04 ok. Inak, trefné.

babydesire
13. sep 2015

adsumus Vravis ze im treba dat jedlo. A co to jedlo ktore nechali v Budapesti na stanici a krmia sa nim bezdomovci,nebolo dobre??? Ked ti male dieta odkusne jedno susto a ostatne hodi na zem,pokrcis ramenami a pojdes prec alebo ho naucis ze jedlom sa neplytva? Uprimne povedz nam tu vsetkym kolkym bezdomovcom si ty uz pomohla?neviem odkial si,ale bola si uz na nasom vychode?vyzera to tam ako uprostred vojny,pomohla si im?preco im nepomoze stat?nevie ako! Ked ti sem v priebehu mesiaca EU nastahuje 2300utecencov za 5rokov ich bude 10nasobne viac.nestihnu ani nebudu chciet sa integrovat,naucit jazyk,prijat nase podmienky... Pozri co sa deje v krajinach kde ziju takyto ludia. Chceme dalsiu tragediu ako 11.september?ci vo francuzsku terorizmus v tych novinach? Vsetko su to ludia ktory do tych krajin prisli alebo sa tam narodili s cestnymi umyslami,a ako to dopadlo? A ano mas pravdu utekaju lebo maju vojnu a ano utekali by sme aj my ale to nam aj hrozi ak ich tu prijmeme!a kam pojdeme?do nemecka.vyseru sa na nas! Ked od nas hromadne odchadzali romovia do britanie tak tam doliezli a ziadali azyl. A co tam robili? No to iste co tu. Co urobili anglicania?stopli vsetky viza.davali to v spravach.je to niekolko rokov dozadu. A preco nemecko a nie ostatne krajiny?z coho zaplatili prevadzacom?z coho chcu zacat zit v novej krajine? To su ludia ktory sa boja a zo strachu budu porusovat zakony,lebo ich je vela a je im to jedno.

savory
13. sep 2015

@samo_blaho to ani nemôžeš myslieť vážne, že toto je pomoc

sisaka
13. sep 2015

Ja len toľko k téme. Byt vami, teda žijúcou na Sk, ci niekde inde v EU, sedím na pocitaci, ale nie na MK, a vybavujem green card do USA, viza do Kanady, Austrálie, Nového Zelandu ... Hocikde, hlavne pekne ďaleko od Európy, kým je este cas a dá sa 😔

babydesire
13. sep 2015

sisaka v zime sme kupili dom, cakame dieta,takze to nieje take jednoduche..ale mas pravdu,ty co odidu dnes maju sancu,ale pre tych co ostanu caka to co tychto utecencov,,a to uz sa nebude dat utiect

mamulka211
13. sep 2015

@sisaka aj do Ruska

samo_blaho
13. sep 2015

prevzaté zo zatiaľ nezakázanej diskusie na smetiach:

Samovrahovia v EÚ a SR
Blázni v Európskej únii chcú spáchať samovraždu - máme však s nimi zomrieť aj my, naše deti aj vnuci?
Dnes sme však v situácii – alebo my alebo oni – alebo naše deti a naši vnuci - alebo ich deti a ich vnuci.

Vládnuci sluhovia mocných a sluhovia týchto sluhov, ktorí dnes proti našej vôli bez nášho súhlasu pozývajú žiť do našej zeme aj ľudí iných kultúr, dobrovoľne páchajú samovraždu.
Chcú, aby sme ju s nimi spáchali aj my počas nimi naplánovaného a už uskutočňovaného civilizačného kolapsu Európy a aj Slovenskej republiky.
Nedávno sme videli malý potôčik asi 5 000 pochodujúcich moslimov z Budapešti na Viedeň. Nevedeli sme ho zastaviť. Išli a my sme sa len pozerali.

Niektoré problémové otázky pre slovenských samovrahov - podporovateľov moslimskej a africkej migrácie do SR.
Čo urobíme, keď za niekoľko rokov pôjde za niekoľko dní naraz státisíce moslimov cez Macedónsko, Srbsko, Maďarsko do Rakúska a Nemecka?
Čo keď zabočia aj k nám na Slovensko?
Čo urobíme? Dáme im minerálky a deky – čo však s nimi a s nami, našimi deťmi, bude ďalej - o týždeň, o mesiac, o rok, o desať rokov?
Kto nám potom pomôže, ak si nepomôžeme už od zajtra my sami?
Ak žije v rozvojovom svete asi tri miliardy chudobných ľudí, koľkým z nich má EÚ a v nej aj Slovensko tzv. pomôcť ako imigrantom spolu aj s ich rodinami prijatím na svojom území?
Kde je hranica počtu imigrantov z dolných sociálnych vrstiev z rozvojového sveta do SR?
Koľkých nekvalifikovaných imigrantov z Afriky a Stredného východu, hovoriacich rôznymi arabskými dialektmi, zvládne súčasná SR ročne napr. do roku 2020 z politického, ekonomického, kultúrneho, priestorového, ubytovacieho, zdravotného, sociálneho a iných hľadísk?
Ak k nám po tzv. balkánskej ceste prichádza asi 70% mužov do 30 rokov, pri akom počte týchto imigrantov – mužov, sa zrúti Slovenská republika a nastane chaos a kolaps?
Mimochodom, čo sa bude diať na Slovensku v ich sexuálnom živote?
Kto bude 20 až 30 rokov platiť náklady na integráciu tisícov Sýrčanov a Afričanov aj s ich rodinami do SR?
Ako sa včlenia do spoločnosti v SR desaťtisíce imigrantov zo Stredného východu a Afriky, ako sa naučia slovenský jazyk, ako ich deti zvládnu naše jasle, škôlky, základné a stredné školy, kto ich bude učiť a za čo ich bude učiť, ako zvládneme ich žltačku, AIDS, syfilis, svrab, kiahne, detskú obrnu, tuberkulózu (pozn. napr. liečba 5 000 osôb v ČR stojí 16,5 mil. eur, Kos, S., 2015), tropické choroby (pozn. 90% afrických imigrantov je nakazených rôznymi parazitmi, na ktoré nie sú v SR lieky)?
Čo bude v SR robiť napr. 10 000 nových nekvalifikovaných prisťahovalcov ročne aj s rodinami okrem už asi 200 000 slovenských občanov, prisťahovaných neprispôsobivých Rómov z osád a iných lokalít a aké budú ich nároky na sociálne dávky?
Berie Slovensko do úvahy tri riziká prijímania utečencov tak, ako ich formuloval Zeman, M., 2015:
- vznik nových get,- zavlečenie infekčných chorôb, - presun teroristov z IS (do Čiech)?
Kto celú túto tzv. integráciu zaplatí?

A ešte iná kľúčová otázka pre diskutujúcich - Ako sa dá zvrátiť proces tichého demografického vymierania a následného zániku Slovenska?

Ivan Mačura

mamulka211
13. sep 2015

@samo_blaho zvratit sa to da jedine tak, ze sa cela EU postavi proti invazii utecencov, vratime ich nazad odkial prisli, zavrieme hranice a budeme sa spravat ako nasi predkovia, ktori si svoje uzemie branili pred vpadmi inych

savory
13. sep 2015

@samo_blaho ty si nejako protirečíš, nie ? teraz dávaš takéto príspevky a ešte pred 2 hodinami si bol za pomoc :

samo_blaho @adsumus tak ako ty, bol by som za pomoc
Dnes o 14:37 •

andy04
13. sep 2015

ja som tiez za pomoc.. Ale v ich krajinách aby si ich mohli vybojovať a vybudovať a nie odtiaľ utekať na nové ku ktorému necítila žiaden rešpekt a s donáškou starých konfliktov medzi nimi.. Kto z nich je za assada kto za povstalca bojovníka alebo za islamsky stat.. Však sú časovana bomba..
Staci na získanie azylu to ze je v krajine vojna alebo konflikt? Tak potom sa môžme tešiť..

savory
13. sep 2015

@andy04 áno, na získanie azylu to stačí, (ináč - dosť vážny dôvod, taká vojna, či nie ?)
lenže oni vôbec nežiadajú o azyl, oni sú tu ako nelegálni migranti

andy04
13. sep 2015

@savory vážny dôvod to je.. Ale ked je vojna v krajine kde je 22 miliónov a konflikt v Afrike kde je miliarda ľudi tak to moze byt vážny problem pre Európu.. Všetci zadajú o azyl inak by ich nenechali vstúpiť cez Maďarsko.. Zázračne slovíčko azyl len je treba vysloviť tam kde je rentabilnejsie.

adsumus
autor
13. sep 2015

@mamulka211 ako sa má postaviť podla teba eu proti utečencom?

mamulka211
13. sep 2015

@adsumus neprijimat ich.

adsumus
autor
13. sep 2015

@alaguema no pochudne a čo? ideš tvrdiť, že nepochudne, ked som to videla opakovane na vlastné oči? a že sa angažujem, ti tiež vadí? a čo ti vadí práva homosexuálov, očkovanie, pomoc utečencom, čo ti vadí najviac?

adsumus
autor
13. sep 2015

@mamulka211 ako ich budeš nepríjmať?

savory
13. sep 2015

@andy04 nie, momentálne nežiadajú, dokonca už pár dní ich ani neregistrujú, len rovno prevážajú aj bez registrácie ... všetci chcú žiadať o azyl až v Nemecku a ponáhľajú sa , lebo od 15.9. Maďari sprísnia podmienky. My im nie sme dosť dobrí ani bezpeční

mamulka211
13. sep 2015

@adsumus ja nijak, Merkelova to zvorala, ja sama nezmozem nic, ale keby sa v mojej blizkosti rganizoval protest a stretnutie s predstavitelmi EU, urcite by som sla a bola proti

mamulka211
13. sep 2015

@adsumus resp. bola by som za zvrhnutie predstavenstva EU a nastoleniu novej vlady

andy04
13. sep 2015

@savory tak tu by sa uz mala riešiť priamo invázia.. Už v zaujíme bezpečnosti Európy.. Ma. Pocit ze v Nemecku už skončila eufória vitacej čaty a začína kontrola hraníc..

adsumus
autor
13. sep 2015

@mamulka211 ty nijak, nikto nijak, len vypisujete proti utečencom, ale na hranice sa nepostavíte, vlasť nebánite holým životom, čakáte, že to urobí niekto za vás, prípadne pojdete do sprievodu. všetko zbytočné a nereálne postoje, nič neriešiace, prsky prsky.

adsumus
autor
13. sep 2015

@mamulka211 a čo by si si slubovala od novej vlády?

adsumus
autor
13. sep 2015

@babydesire ja pomáham aj bezdomovcom, skromne, v tichosti a neriešim to.

mamulka211
13. sep 2015

@adsumus 😀 😀 😀 😀 😀 a co ich mam ist na hranicu zabit aby ma zavreli, ci co tu tliachas za debiliny?

savory
13. sep 2015

@adsumus a čo tvoj príspevok o 17 02 hod ? potom nechápem, prečo im pomáhaš

savory
13. sep 2015

@mamulka211 všimla si si, že niekto tu má každý druhý príspevok z iného súdka ?, tak ja neviem ... hádaj kto 😉

adsumus
autor
13. sep 2015

@mamulka211 a ako si predstavuješ, ochranu hraníc hihi?

mamulka211
13. sep 2015

@adsumus ze tam postavim teba s tvojimi neprestirelnymi argumentami a otazkami a utecenci si budu mysliet ze su na inej planete a pojdu prec