Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@pribinak ja neviem preco, ake z teba mam celkovo pocit, ze sa rada natahujes, cize nepis, ze nie :D, jednoducho, aj keby si do bratislavskej bytovky s kapacitou 300 ludi nastahovala dve romske rodiny s poctom osob 12, tak mi ver, ze o paar rokov sa z tej bytovky stane vysostne romska bytovka, lebo za tymi 12 oficialne zijucimi ludmi by tam chodilo prespavat a kupat sa , alebo len tak sa tam vozit na vytahu, dalsich min. 20 ludi, romov, ktori by tu bytovku zasvinovali, nicili, robili by ramus, otravovali ludi vyzvananim, kedze nevedia citat, nemozu si precitat na zvoncekoch, kto kde byva a podobne. cize o par rokov by z tej bytovky slusni ludia utiekli a nastahoval sa tam zbytok tlupy romov...toto hrozi realne aj europe, ak sem zacnu bez rozvahy stahovat utecencov s mentalitov nasich romov a mozes sa aj potrhat, ale oni maju taku mentalitu, tymto, na rozdiel od teba, ja naozaj nemam viac co dodat a nebudem to dalej rozoberat.Cierni ludia maju inu mentalnu uroven, ako bieli ludia, to nie je vyvysovanie sa jednej rasy nad druhou, to je holy fakt.
@mamulka211 ja si pametám z detstva, čo sa romov týka, že žili normálne v bytovkách, normálne chodili do školy a roboty a dokonca sa dosť často miešali s bielymi, ja som sa normálne kamarátila s romami a dokonca som s nimi sedela v lavici, naprostest proti učitelom, čo nás dávali akože za trest s nimi sedieť a ešte som sa aj cigánsky učila od nich. 😀
@adsumus lebo za komunistov museli robit, bolo trestne nerobit, za komunistov bola kontrolovana ich porodnost, nebolo ich tolko a komunistov sa oni bali, nedovolili si robit to, co dnes...
@mamulka211 ako sa za komunistov kontrolovala ich pôrodnosť? Prosim daj ma do obrazu, lebo netuším, ze by sa niekedy z nich nejak kontrolovala pôrodnosť. Ďakujem za odpoved
Mimochodom, jeden čierny, ktorého dedo sa dotrepal do Ameriky kdesi z Kene ci akej čiernej Afriky do dotiahol až na prezidenta USA
@pribinak ano? dotiahol to na prezidenta USA a preto USA aj tak vyzera dnes :D asi necitas spravy...a ako sa kontrolovala ich porodnost, neviem kolko mas rokov, ale prezradim ti, ze ich sterilizovali. Skus sa spytat niekoho kompetentneho z toho obdobia. Kedze v dnesnej modernej dobe plnej humanizmu to uz nie je pripustne, zas sa nam nekontrolovatelne rozmnozuju ako svaby.
@mamulka211
Uz len tvojimi prispevkami v tejto diskusia si naplnila skutkovu podstatu minimalne 2 trestnych cinov - podnecovanie rasovej neznasanlivosti a verejne ohovoranie.
Taky ludia s nazormi ake tu prezentujes sa dnes stretavaju na Hlavnej stanici v Bratislave a idu sa vykricat a "udriet si" - volaju to pochod proti islamizaci, no je to len dalsi dovod ako si vyburit frustraciu a na chvilu sa citit dolezity a zaujimavy.
Nastastie ludia, ktori chcu pomoct pomahaju a nemusia o tom pripsievat 15 prispevkami a visiet na fore od rana.
Takze ja radsej idem s mojim synom na prechadzku na pesiu zenu do mesta este predtym aku ju poobede ovladnu xenofobni zakomplexovani ludia s predsudkami. Nerada by som ta tam stretla
@mamulka211 kedy ich sterilizovali? Ked porodili 14ste dieta? A koľko žien a mužov? Daj nejaky link na nejaky odborný članok
Ja viem, ze bol pokus pár žien sterilizovať, a pár sterilizácii urobili, ale to určite nepokrylo ani 5 percent ich populácie.
Ak sa mýlim, budem rada sk ma opravis
V sterilizaciach sa ani nepokúša pokračovať, lebo raka cigánska žena nemá cenu, ona žije zo svojich deti a ich deti. Toto ma priamo od nich. NANE CAVE NANE BACHTE, voľný preklad: žiadne deti, žiadne šťastie
@mamulka211 a kde sú tie výsledky tých sterilizácii, lebo ked pozrieš stránku štatistického úradu, rak populácia rokov na Slovensku nijako neklesá, napriek tomu, ze časť odišla žiť do iných krajín a časť sa hľadí k Maďarom
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/251334-ci..., ak viacnasobne matky romky pristupili na sterilizaciu, co v praxi znamenalo, ze sa im pri porode napriklad 4 decka dal podpisat papier, kde suhlasili so sterilizaciou, dostala takato romska rodina socialnu vypomoc od statu...a ako vidis ani za tooolko vela rokov sa ich prevychovat a zaintegrovat do spolocnosti nepodarilo, nechapem, kde beries tu iluziu, ze utecencov zaclenis?
co ja viem, za komunistov len malo romskych rodin malo viac ako 4 -5 deti, so mnou co do triedy chodili cigani, tak pochadzali z 3-4 deti, niektori ani z tolkych nie. Pribinak nezavadzaj ludi...v tomto obdobi aj bezna biela rodina mala 4 deti.Uvedom si, ze ak do Europy prijimeme napriklad 1500000 utecencov o 10 rokov ich uz budu 2000000 a tak dalej...v roku 2050, my tu uz mozno nebudeme, ale nase deti chudence a ich deti...budu sediet v mesite...ja som zasadne proti a ty si bud ta co chces.
@adsumus vojská USA a ich spojencov bombardovali Sýriu (údajne jednotky IS) bez súhlasu sýrskej vlády a bez mandátu OSN, mimochodom zaútočili na jednu z členských krajín OSN! Konfliktná situácia v Sýrii je dlhodobá záležitosť, ale utečenci začali migrovať hromadne až od zásahu /mierového...ako inak/ vojsk USA. Skutočná POMOC celému svetu by bola taká, že by agresor USA prestal hrotiť a priživovať už existujúce konflikty, nehovoriac o tom, že ako vždy, funguje aj na skrytej línii, podľa ktorej prihodí polienko sem, polienko tam, všade, kde im z toho môže niečo kvapnúť, bez toho, aby sa nejak špecificky zaoberali ideológiou toho, komu pchajú doláre a zbrane. Skutočný mor tejto planéty sú USA a ich agresívna rozpínavosť. Treba si uvedomiť, že sme v NATO, ty modrokoníkovská politická najkorektnejšia adsumus 😉 Teda sme toho, žiaľ, súčasťou. Nedá sa na jednej strane ubližovať a na druhej pomáhať. Takto to nefunguje.
Keď tvoj sused príde o prácu a nebude mať na holé živobytie, tiež si ho nenasťahuješ k sebe, ale pokúsiš sa zohnať mu prácu (dúfam, že by to nemusel byť róm, homosexuál, alebo moslim, aby bol hodný tvojho zásahu), pretože to je úplne logický krok a úplne najefektívnejší spôsob, ako mu pomôcť. Určite mu nezdevastuješ najprv byt a potom si ho k sebe nasáčkuješ, aby si ho humanitárne živila.
@adsumus mna moja suseda ciganka naucila v puberte fajcit a pit 😀 . dodnes sme kamosky 😉
ale nechcem prebrat zodpovednost za statisice moslimov, ktory utiekli do europy v nadeji, ze sa tu zije kralovsky. uz pred 10 timi rokmi to v takom anglickom lutone vyzeralo, ze som niekde v pakistane. teraz to musi byt ovela, ovela horsie.
mimochodom, teraz vsetci uteci co utiekli su majetni. maju hotovost, znackove handry a davku arogancie k narodom, ku ktorym sa snazia pripojit.
kolko ich je do dnesneho dna? vsetci utecenci, ktorych som na vlastne oci videla, a s ktorymi som prisla do styku boli mladi chlapi a zopar zien. vies co, keby sa vsetci spojili v syrii, v lybii, v afgane, mi nepovedz, ze by si neporadili s bandou islamistov. lenze je jednoduchsie utiect a parazitovat niekde inde, nez sa postavit na odpor.
@ingridhowland dnes nasi ludia bojuju proti utecencom, aby si ty mohla za par rokov slobodne vyjst do ulic a nebala si sa, ze ta niekto podreze a ze som naplnila skutkovu podstatu trestneho cinu, sam pan Fico vyzval ludi, aby sa nebali a hajili si svoju vlast, lebo tych, co drzia huby a tvaria sa dnes humanne povazujem za vlastizradcov .Asi tolko...
@ingridhowland triedenie, balenie je sice pomoc, ale povedz mi, ako im chces pomahat dlhodobo, bez toho, ze by nas stat na nich neminul euro?
ako im poskytnes zdravotne poistenie, pracu, vzdelanie, ako vyriesis ich bytovu situaciu?
co myslis, kolko z nich ich priznalo, ze maju zltacku? TBC?
slovensko ma problemy integrovat romov, ovela väcsie problemy bude s integraciou moslimov, ktorí su zvyknuti na uplne ine podmienky z hladislka kultury ci vierovyznania.
@ingridhowland zatial tu maju stravu, ubytovanie, zdravotnu starostlivost, sluzby tlmocnikov uplne free of charge. myslis, ze sa chovaju pokorne?
staci si pozriet aku spust za sebou zanechavaju a neverim, ze tu spust nastajlovali novinari kvoli top news.
@alaguema ja neriešim kto začo može alebo nemože, nemám tolko času, nepatrím akosi k tej časti slovákov, že nad každým problémikom sa zaseknu na sto rokov, kto začo môže, snažím sa riešiť vzniknuté situácie a až potom dumám, ako sa vyhnúť opakovaniu a čo sa usa týka, tak to su tiež len europania a biela rasa, čo si budeme nahovárať, sa pchá po celom svete a narobila už tolko zlého že až. teraz aby ste ma nechápali, že mám niečo proti bielym, len som sebakritická, trochu.
90 percent z nich su mladi muzi podla statistik a utekaju pred vojnou. ako preco nebojuju? kto ma zmenit situaciu u nich doma, ak nie mladi muzi?
nasi muzi maju ist bojovat za nich? nasi muzi umru a namiesto nich nam tu ostanu islamisti, pre ktorých su biele zeny menejcenne.
okrem toho, raz bol na sme srdcervuci rozhovor s nejakym asi 50-rocnym Afgancom, doma nechal manzelku, synov aj s ich rodinami a vnucatami a tvrdil, ze mu islo o zivot. a jeho rodina mohla v po.hode ostat? asi az tak strasne im tam o ten zivot neslo. ich plan je prist do nemecka, vybavit davky a poziadat o zjednotenie rodiny, cize za jednym takym muzom pride dalsich 20 ludi.
ked som bola v nemecku, Turkyne, co sa tam narodili, sa netajili tym, ze Nemcov neznasaju a kazda budu mat kopu deti, aby ich bolo viac ako Nemcov. Oni sa nechcu integrovat, chcu nas dobyt a dari sa im to bez boja. zneuzivaju nas respekt pre pravo na zivot, ludske prava, tuzbu po mieri.
oni nas doslova kolonizuju a ked sa niekto proti tomu ozve, tak je rasista. nasa civilizacia si asi nezasluzi prezit, ked nema tuzbu prezit.
@mamulka211 No, Vasa "fundovana" vypoved svedci o tom, ze ste nedavno absolvovali ZS...Vidiet, ze ste v zahranicnej politike ako doma, zvladate filozofiu a este ste velmi kultivovana...V jednoduchosti je krasa, ale netyka sa to myslenia...A ked som plny nenavisti, zatrpknuty, tak sa na fore nevyjadrujem...K nicomu! Dejiny isli akosi mimo Vas, segregacia sa uz davno nenosi, tak, ako sa nepotiera emancipacia...A Vy sa za emancipovanu vydavate...Mozno by niekto napisal, ze prave preto, to tu vyzera, ako vyzera...
@natuska87 ked mam predmenstruacny syndrom a ovladaju ma emocie mila natuska tak si dam caj z medovky a idem sa prejst do lesa. Odporucam ti.Alebo si Monca Benova?
@mamulka211 nemá zmysel hádať sa s nimi, veď nech idú pomáhať nech si ich aj domov zoberú, nech si to s nimi pekne krásne "užijú" 😀
@mamulka211 S clovekom, ktory nie je schopny sebareflexie a citi sa nadneseny, nekomunikujem...Rieste si PMS, ako chcete...Vy to viete asi najlepsie...
Diskutovat budem so slusnou a trosku rozhladenou bytostou!
@tjaden na modrom koniku sa daju riesit tak akurat porody, menstruacne problemy a tehotenske testy, ci hej ci ne....ale kto chce diskutovat na tuto temu s niekym kto sa tomu rozumie, nech ide na fb, tam su o tom diskusne fora a ludia, co sa do tejto problematiky rozumeju, nie zeny, ktore su tehotne a lomcuju nimi hormony 😀
@natuska87 uz som sa vyjadrila, nemienim sa opakovat
@mamulka211 Ten isty pan Fico, ktory tvrdi l dva tyzdne dozadu, ze ich prijmeme 700 a potom slubil este 800?

@pribinak veru-este preto,ze si dovolia mat telefon, nema mat ich"utek"opodstatnenie?
ved je doba trosku ina ako pred 5