Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@adsumus no, keby si mi povedala, ze tvoje IQ je 59, milo by ma to prekvapilo, podla toho co pises, by to bol uspech
@mamulka211 podla mna, po zrelej uvahe, ten obrázok naznačuje autorovu podvedomú fobiu z vtákov, možno chodil ako chlapček zakukovať rodičom na telku, bohvie.
@adsumus myslim, ze ked si toto precitaju aj ostatni pochopia vsetci o co tebe naozaj ide v diskusiach. Myslim, ze nie je viac o com....
@adsumus Ty asi nebudes velmi v obraze co sa v skutocnosti deje, vsak? Nechces ist poradit Ministerstvu vnutra a Policajnemu prezidiu, vratane Imigracneho uradu ako maju postupovat? Zda sa, ze vies ako postupovat a ako situaciu riesit. 😉
A teraz vazne, ak sledujes dianie pravidelne a z viacerych zdrojov, potom velmi dobre vies, ze imigranti ci utecenci, akokolvek ich nazveme, odmietaju registraciu, poskytovanie odtlackov prstov, drviva vacsina z nich nema ziadne doklady a ich totoznost je nezistitelna, vacsina z nich sa vydava za obcanov Syrie hoci to nie je pravda a staty, kde sa najviac valia vlny tychto ludi maju co robit, aby vobec zvladali ako tak udrziavat situaciu pod kontrolou. Krajiny, ktore si plnia povinnosti vyplyvajuce z clenstva v EU, medzi ktore patri aj ochrana Schengenu su hrubo napadane a kritizovane, krajiny ktore z vysoka dlabu na cely Schengen a spustili tuto vlnu su ponechavane mimo zaujmu! Vid Grecko!
Je pekne, ze chces pomahat, ale skoda, velka skoda, ze sa ozyvas az teraz! Kde si dievca bolo, ked sa bombardovali domovske krajiny tych chudakov? Tych milionov deticiek v Iraku ci Afganistane, Syrii aj Lybii, tych Ti luto nebolo? Nie je Ti luto, ze su mrtve? Kto place nad nimi? Kto rozposiela srdcervuce fotografie tychto deti? Preco Ta nepopudilo vyjadrenie Albrightovej, ze smrt milionov irackych deti stala za to? Kde si bola vtedy? Otvarat usta a domahat sa pomoci bolo treba vtedy, ked sme podporovali sirenie tzv. demokracie! Pachatelia tohto exodu su znami, maju svoje mena aj tvare. Je neskoro hrat sa na humanistov! S vlnou nestastnikov sa sem valia na priame pozvanie Merkelovej miliony! Nie statisice. To je teraz, o par dni, tyzdnov a mesiacov to realne budu miliony! Rozlisovat medzi skutocnymi obetami je nadludske usilie. Klucom je pomahat tam, kde sa to rozbijalo cele roky! Ti ludia prisli o domovy a zasluzia si tie domovy vratit. A ten vycurany zvysok, ktoremu sa zapacila myslienka prachatej Europy a tucnych nemeckych davok, ten treba otocit uz pri pokuse nastupovat do lodiek! Raz tu platia pravidla a zakony a vzdy bolo ilegalne prekracovanie hranic trestne! Aky asi davame impulz tym masam ludi, pokial ich nijako netrestame za poskodzovanie hranicnych plotov a nelegalne prekracovanie hranic? Aky je to impulz ked vedia, ze do Europy mozu vpadnut bez postihov? Budeme moct nasledne, do buducna, zrazu pozadovat pri pokusoch o ich integraciu, dodrziavanie nasich pravidiel? Ako im vysvetlime ze vtedy nemuseli dodrziavat nic a zrazu musia? Politika Nemecka je velmi nezodpovedna a znicujuca pre celu EU a arogancia, ktoru zacali predvadzat predstavitelia EU je neakceptovatelna! Vyhrazky, zastrasovanie aj vydieranie. Toto je ta vyspela Europa? No to nas chran pan boh! Sa vyfarbili! Prejav Herr Schulza si asi zachytila, ci? Kde sa otvorene zastraja silou na adresu krajin, ktore riesenie krizy nevidia v povinnych, nanucovanych a diktovanych kvotach.
Este sa spytam takto, nielen teba, aj ostatnych pomocichtivych. Kde ste boli dievcence, ked na Ukrajine, na Donbasse mrzli male deti? Ked tam zomierali? Kde tu bola snaha pomoct? Kde tu bola diskusia? Bol tu jediny odkaz , ktory sa tu velmi dlho neohrial. Pomohli ste? Pobalili ste detske veci a poslali tym chudatam, aby pocas minulej zimy nemrzli? Alebo ste radsej popchali vecicky po svojich ratolestiach na tamojsi bazarik? 🙄 Podla coho vlastne selektujete kto si vasu pomoc a pozornost zasluzi? To by ma zaujimalo!
A nakoniec len na margo tu jedneho prispevku, ale asi tu podobnych bude viac. 😝 Ze sme vraj zabedneny narod - dievcata, tak ako xenofobia je vada charakteru, rovnako je vadou charakteru tzv. oikofobia! T.j. kydanie na vlastny narod!
@samo_blaho myslim, ze obrazok je viac ako vystizny k tejto teme. Podstatne viac ako siahodlhe prispevky...to kde si vzal? 😀 😀 😀
@jabadaba no, došla si tu s parádnym obvinovaným, kde som bola, ked deti potrebovali pomoc, ty si kde bola? mohla si si predsa založiť temu a ludí upozorniť, ja o tom neviem, že sa konala pomoc pre malých ukrajincov, určite by som pomohla rovnako ako malým syrčanom, pakistancom. Ináč, ja ťa chápem, bojíš sa migrantov, ale ako im chceš zabrániť v uteku z krajiny, kde su ohrození na živote, veznení a mučení, budeš po nich páliť alebo ako si to predstvauješ, fakt to ma zaujíma k čomu sa chcete dostať a pomôže to, ochránime našu kulturu, naše deti takýmto sposobom alebo vyvoláme celosvetový konflikt? to su važne otázky, mate na ne pripravené odpovede, ked teda pomocť nie.
@adsumus kde som bola ja? Protestovala som proti NATO, napriklad. Podpisovala peticie, ktore volali po ukonceni vojenskych intervencii kadetade. Treba sa zaujimat. 😉 To nie su obvinenia, to su vecne polozene otazky. Ja totiz nevychadzam z udivu kolko tzv. humanistov sa nam zacalo rojit. Az teraz. No miliony deti umiera uz niekolko rokov! Dobre ranecko. Vola sa to zaujem o svetove dianie a nie je to o pristupe, ze z cudieho krv netecie. Doteraz sa totiz kazdy tvaril, akoby sa nic zle vo svete nedialo. A zrazu hops, pozobudzali sa nam sipkove Ruzenky.
Pisem, ze sa bojim migrantov? Nie, migranta kao takeho sa nebojim. Ale nie som preromantizovany rojko, ktory si maluje veci na ruzovo. Nie su ruzove ani zdaleka. Realne rizika si povedat treba.
Palit do migrantov? Jezisi, to ani nepis! To je riesienie kapanek uletene, ci? Co je riesenim? Prestat sa hrabat v cudzich krajinach a rabovat ich, prevracat tam rezimy a nastolovat nikym nevyziadane pravidla. To je asi najlepsi zaciatok, ktori my mozme ako tzv. civilizovana cast sveta spravit. Momentalne je na rade Syria a utnutie konfliktu tam.
Kto akoze vyvola svetovy konflikt? A cim? Celosvetovy konflikt uz je vyvolany a my zneme jeho dosledky. My ziaden konflikt nevyvolavame a ani nevyvolame. Uz sa vezieme. Aj ti chudaci. Pomoct treba, kazdemu jednemu co to ozaj potrebuje. Deti, zeny, rodiny, ktore sa spolu na estu vydali. Najviac im ale pomozeme ak sa na cestu vydavat nebudu musiet. Ti skutocni utcenci maju tuzbu vratit sa nazad domov. Tak im ho asi treba obnovit. Pred zvyskom sa chranit musime. Tu si mala nazorny obrazok s tymi holubmi. Krasne vykresluje to co sa deje. Donekonecna sem prudit za stastim masy ludi nemozu. To stastie si musia budovat doma. Sami. Alebo aj s pomocou, ale nie hladat ho bezpracne v stedrom a nezodpovednom Nemecku! Ci vyludnime Afriku, Aziu, vsetci sa tu natlacime a stastne budeme zit spolu v laske a harmonii? Tam zostanu starci a nevladni a mozu sa ist klzat. Aj s celymi svojimi kontinetmi! Casom sa mozme ist klzat aj my. Pretoze je tazko naivne si mysliet ako to tu poklape bez problemov. Ziadna stopercentna integracia tolkych ludi nenastane, ona totiz ani nenastala v zapadnych krajinach. Tak co? Pockame si na vybuchy sklamanych imigrantov? To sklamanie pride. Ako prisla v Parizi napr. Stedrost systemu nebude fungovat vecne. A potom co? Sa tu vsetci pozabijame, hej?
My to nevyriesime, toto je vysoka politika a riesenie musi nastat uplne na inej urovni. Humanitarna oblast je len zlomok toho co treba skutocne riesit. Ale romantizovat si sucasnu situaciu a triafat zjednodusene riesenia plne iluzii....to nikam nevedie. Je pekne, ze mas snahu pomahat, ale bolo by pekne vnimat veci realne. To neznamena ani xenofobiu, ani rasizmus ani neludskost. 😉
K tej Ukrajine, pokial sa clovek zaujima, aj sa dozvie, ze pomoc prebiehala a aj prebieha. Smutne na tom je, ze deti z Donbassu nemali take promo v hlavnoprudovych mediach ako maju utecenci. Asi preto o nich nevies. Kto sa zaujimal, ten vsak vedel. Neber v zlom, tak to je. Netreba cakat az zacnu hystericky skakat tzv. osobnosti v mediach, ze treba pomahat. Pomahat je nutne spontanne a bez vyziev. V opacnom pripade je to ciste pokrytectvo a falos.
Nas stat pomoze aj v tomto pripade, ved aj ponuka pomoc. Nezachytila som, ze nie. Pomahat je nutne v ramci svojich moznosti a schopnosti a to nasi predstavitelia spravili. Imigranti napriklad tu zostavat ani nechcu, pomaha sa teda inym sposobom a nasilim tu niekoho drzat lebo si to praju niektore staty EU, tadeto cesta nevedie. To uz nie je o ludskosti vonkoncom.
@adsumus hej, moj "prihovor" ma vseobecny odkaz. Neber to prosim Ta osobne. 🙂 😉 Len som tu zachytila take komentare, preto som sa zmienila.
To ano, preliezaju ten plot, ale od pozajtra ma platit ovela prisnejsi pristup Madarskej strany, uvidime co to prinesie. Mozno sa snahy o preliezanie plota znizia.
Baby, nesijte tady do @adsumus, myslela to dobre. Pomoc valecnym uprchlikum je prece uplne v poradku. To co se ale deje je absolutni nezvladani toho naporu lidi, jaksi to nikdo netridi, kdo je valecny a kdo ekonomicky uprchlik...Aspon ja jsem zadne vysledky zatim nevidela.
@czechzuzanaba ja to tak aj beriem, ze jej umysel bol dobry. Len musi trosku viac vnimat suvislosti, pretoze situacia je ovela zlozitejsia a nic nie je cierno biele.
@0silvia0 ja som už napísala moj postoj, pomocť ludom v nudzi, dala som aj linky, kde sa možete zapojiť aj vy.
@jabadaba ja som predsa jasne napísala, že najdoležitejšie je ukončiť konflikt, aby sa mali ludia kde vrátiť, ale to ja neriešim, lebo to nevyriešim, či máš nejaký napad ako nato? podpisovaním petícii, či učasťou na protestných pochodoch pod vedením nackov? zaujíma ma čo s utečencami, aké su riešenia tejto obrovskej humanitárnej krízy, je riešením stavať ploty, nepúšťať ludí cez hranice, je riešením pomoc utečencom a snaha začleniť ich do spoločnosti?
@jabadaba vsak o tom doufam nepochybuje vubec nikdo, ze situace je slozita a ne cernobila. Ukazalo se, jak je Evropa nejednotna, kazdy si hrabe najednou na svem. O USA ani nemluvim, to je jak dva se bijou a treti se smeje. A ti chudaci se sem plahoci, smichani s ne az takovyma chudakama a ted z toho bude pekny pruser. Stavi se ploty, mimochodem, EU strasne zalezelo, aby SVK melo super propracovanou hranici s Ukrajinou, ale jinak jaksi ty hranice Shengenu zas tak promakane nema...Se to ted vsecko ukazuje...
evanjelici sa pripájaju s pomocou utečencom za slovensko
"Konštruktívne sme zvažovali možnosti našej cirkvi poskytnúť integráciu tým migrantom, ktorým bude na Slovensku udelený azyl. V súčinnosti so štátom sme pripravení vyčleniť pre rodiny azylantov ubytovacie kapacity na viacerých miestach na Slovensku,"
http://www.teraz.sk/vsetko-o-deklaracii/evanjel...
@adsumus ak sledujes diskusie, kde sa nasi politici vyjadruju, vies aku pomoc nukaju. Ved sleduj, nemozem Ti tu suplovat informacny zdroj. Ale, ze si to Ty: nas stat ponukol pomoc tak financnu ako aj v podobe prichylenia 500 utecencov z AT, ktorych nemaju kde prichylit, ponukol prijat cca 100 az 200 krestanov zo Syrie, tieto cisla nie su konecne, ponukol pomoc v podobe silovych zloziek v miestach konfliktov, ponukol materialnu pomoc, humanitarnu pomoc. Je sucinny so susednymi statmi ako HU, AT v otazkach azyloveho procesu, hranicnej vypomoci a spol. Rovnako ponukol pomoc tam, kde je najvacsi napor utecencov, t.j. Grecko, tato pomoc ma byt v podobe vojenskej pomoci pri ochrane hranic. Pokial viem, rokuju aj s nektorymi dobrovolnickymi organizaciami na koordinacii spoluprace.
@czechzuzanaba presne, pamatas si ako nas sikanovali kvoli Ukrajinskej hranici? Cvicili s nami ako s nesvojpravnymi blbcami a zrazu na seba maju uplne ine kriteria zodpovednosti za ochranu hranic! 😝
@jabadaba neviem, ja som našla, že ponukli pomoc 100 azylantom, ale čo je horšie ja som si kukla na fb niektoré skupiny a tam priamo tí, ludia píšu, že samopalmi do utečencov, to nevnímaš ako vysoké riziko vyvolania konfliktu medzi ludmi, ked sa niekto nájde a začne jednať podla toho? a ak ta nebude obťažovať ako vidíš ty riešenie utečeneckej krízy, stačí chrániť hranice?
@adsumus ako prosim? Co bolo pod vedenim nackov? Asi by bolo namieste trosku si davat pozor na nalepky, zacinam byt na ne alergicka. Dnes je prudko v mode onalepkovat kazdeho akonahle ma iny nazor, na to bacha, lebo to kludne moze mat aj trestnopravne konzekvencie. Zatial si ti jednoduchsi totiz myslia, ze nadavat kazdemu do nacka, rasistu ci fasistu je beztrestne. Ale chyba lavky, nie je! Tak ako kedysi protestovali ludia v USA proti vojne vo Vietname, aj dnes protestuju ludia proti NATO a jeho agresii a ziaden nacizmus za tym nie je!
@jabadaba nechcela som sa ťa dotknuť, píše o tom bežne tlač, že sa neonacisti zgrupuju a organizuju rozne protestné akcie http://aktualne.atlas.sk/iniciativa-bratislava-...
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/367413-v-...
@adsumus pozri, ludia reaguju rozne, samozrejme, ze podobne vyjadrenia nie su v poriadku. V tom sa zhodneme. Ochrana hranic je prvym ucinnym krokom. Dalsie kroky musia smerovat k adresnej pomoci tam, kde sa koncentruju utecenci - su krajiny ako Jordansko, Turecko a dalsie, kde su pocetne utecenecke tabory. Tam chybaju prostriedky financne aj materialne. Obnova znicenych krajin a ich infrastruktury detto. To je tiez sposob pomoci. Boj proti paserakom a zdroju ich organizovaniu....Zmena socialnej politiky v EU.....
Ale stejne, kdyz si predstavim, ze 20 km od nas spi deti na parkovisti v tom destu 😔

@adsumus aj podpriemerne inteligentny clovek pochopil co tym obrazkom chcel autor povedat, myslim, ze aj moja 11 rocna dcera by to pochopila, keby bol ten obrazok dany k teme utecenci, preto som zarazena, ze dospela osoba sa nasprostasto pyta, ci niekoho mozu zjest holuby :D :D :D