Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@linda81 zaujimavy prispevok Linda. 😒 To sa da velmi pekne vztiahnut aj na to co konala EU, resp. poniektore jej staty v krajinach Blizkeho Vychodu a ake mali z toho vyhody....s ktorymi sa akosi pozabudli delit, vsak? Ono, podielat sa na rieseni problemov je fajn, ale to funguje len za predpokladu, ze spolocenstvo, ktore ma potrebu si tieto problemy prerozdelovat funguje rovnako spravodlivo aj v inych ohladoch, t.j. ak su zisky, deli sa s nimi. Spravat sa stylom, ze ak je problem, je to problem vsetkych, a ak su vyhody, nech sa nikto nestara....takto to nefunguje. EU nie je rozhodne prikladnym spolocenstvom spravodlivo pristupujucim k svojim jednotlivym statom. Je smutne ake mame male sebavedomie ako narod a stale si myslime, ze pomahat treba hoci sme totalne, s prepacenim, osierani kde sa len da. Netreba zabudat, ze do EU platime nemale sumy, z ktorych nam EU laskavo nasledne prerozdeluje v podobe eurofondov! Ktore ovsem nemozeme ani pouzit na to co uzname sami za vhodne, ale je nam direktivne nariadnene kde dane peniaze mozeme minut! Prosim vas, ak nerozumiete ako funguje cela EU masineria, tak tu neplesajte z vyhrazok, ze nam poznizuju financnu pomoc z eurofondov! Nedostavame nic gratis! Su to nase peniaze, skladame sa poctivo takze tieto vyhrazky su na urovni primitivnych diktatorov a s demokraciou nemaju spolocne nic. Navyse, hasit problemy by mali predovsetkym povodcovia tych problemov, nemyslite si? Alebo nam v EU zacina platit princip kolektivnej viny? Mozme ukazat nasu velkorysost, pomoct podla vlastnych moznosti a schopnosti. Ale nechat si diktovat ako nesvojpravni blbci, nechat sa tlacit do kuta, nechat sa zastrasovat a vyhrazat....hadam tieto praktiky neschvalujete?
ako to vyzerá pri madarskom plote http://www.dailymail.co.uk/news/article-3234913...
@adsumus to je pekne, ale skoda, ze vyzva k ludskosti prisla so znacnym omeskanim. Ako vzdy, aj teraz sa spytam kde boli tie "osobnosti" a ich vyznavaci, ked sa bombardovala Lybia? Irak, Afganistan, Jemen, Syria? Preco neboli vyzvy k ludskosti vtedy? Vtedy nebolo s kym sucitit? Vtedy nebolo komu pomoct? Pri vsetkej ucte a ohladoch, tuto vyzvu povazujem za prazdnu pozu pokrytcov, ktori zrazu maju potrebu zehlit si svoje svedomie a cechrat vlastne ega s vidinou, ze budu lepsi ludia ponad ostatnymi! No nie su! Cele roky sme o tychto humanistoc hani netusili, mohli zachranit tolke zivoty! Mnohi z tychto "humanistov" dokonca vyznavaju politiku agresie nemenovaneho statu, su jeho obdivovatelom a kazdeho kto ho kritizuje onalepkuju roznymi filmi...taky fil onaky fil! O com to teda je? Mne osobne je z tejto doby a z ludi, ktori sa nelisia vonkoncom v nicom od ludi co kedysi plesali na stadione velkeho fuhrera riadne nevolno! Pokrytci nam tu rasia ako huby po dazdi! Najma sa v nicom oproti tomu obdobiu nezmenili tzv. osobnosti. Ako vtedy aj dnes su poplatni spravnej propagadne a falosne humanni! Coho sme sa to dozili! 😝
@adsumus ak chces pomoct a pomahat pravidelne ,utekaj, chod, zistuj si, hladaj informacie komu a kde mozes pomoct. K tomu nepotrebujes tuto diskusiu, tuzbu pomahat nepotrebujes trubit svetu do okien. Pomahaj bez odsuhlasenia davu. Treba sa riadit tym co citis. Ak preferujes pomoc napr. ekonomickym migrantom putujucim do Nemecka za socialnou podporou, nepytaj sa a utekaj pomoct. Tak ako pomahaju ludia inde, inym potrebnym.
@jabadaba si mi neodpovedala, že ked si proti bombardovaniu ako chceš vyriešiť konflikt v sýrii. príbehy utečencov si predsa nájdi na nete, z nich sa dozvieš prečo utekaju tam kde utekaju, kvoli práci, vzdelaniu, normálnemu životu, či ty si myslíš, že srbsko, turecko zvládne celu humanitárnu krízu samo? kde boli tí ludia sa mna nepýtaj, to je každeho osobná vec, kde je a čo robí, ako sa snaží pomáhať a kedy, predsa. teraz čo nepohnem prstom, lebo ktosi kdesi sa nezachoval podla mojho názoru tak ako mal, smiešne dovody. a nehnevaj sa, nemôžeš mi rozkazovať, či si vytvorím diskusiu alebo nie a čo budem robiť alebo nebudem, sme v demokracii, sme slobodní a môžeme verejne diskutovať a hladať riešenia aj zložitých otázok, zatial a ja verím, že tak to aj ostane.
@adsumus k tomu Cameronovi, spomenula si jeho navstevu v Jordansku, v uteceneckom tabore. Vidis a sme doma! Tam su tabory, ktore nutne potrebuju pomoc. Uz OSN avizovalo, ze mu dochadzaju financie a dokonca 200 tisickam utecencov tam oznamilo sucho, ze ich uz nebude moct stravovat tak ak nechcu pomriet hladom, nech sa bud vratia do zony konfliktu alebo nech risknu cestu do EU! To sa da oznacit za priame nabadanie k migracii, ktora je nesmierne nebezpecna a vlastne je to otvorena podpora paserakov. Takze v tom s Cameronom suhlasim, ze tu treba pomoct hlavne. Takuto pomoc napriklad ponukla aj nasa krajina. Pomoc priamo tymto zonam, kde treba iks veci pre utecencov, aby tam ako tak ludsky vedeli preckat zlu situaciu.
@adsumus ja Ti predsa nerozkazujem ci mas mat diskusiu ci nie, bol to nazor. Nic viac, nic menej. Ja pomaham kde sa da a ako viem. Nepotrebovala som k tomu diskutovat. To je asi rozdiel medzi nami. Neber v zlom.
Ja tu nie som od toho, aby som podavala riesenia konfliktu v Syrii! Na to tu su ini odbornici, plne kompetentni. Ak citas noviny, vies, ze uz sa deju veci. Napr. Rusko konecne ide plne intervenovat v boji proti IS. Ja vravim, ze konecne. Ale zahadne sa nam demokrati tejto myslienke brania....zeby nechceli dostat po prstikoch? Ci chces alebo nie, ten konflikt tam podaktorym stranam vyhovuje. Ja to len mozem odsudit, riesenia prinasat nemozem, nie som k tomu kompetentna. Mozme sa len pobavit v medziach vymeny nazorov co si o krize myslime a to je tak asi vsetko. Tu nevyriesime nic, zbytocne hladas riesenia humanitarnej krizy, ktora je len desivym nasledkom este desivejsich udalosti. Ako som Ti uz pisala, mozes ist a pomoct. Svojou troskou. To je asi tak vsetko. Ba nie, este mozes spravit aspon tolko, ze sa na veci pozries kriticky, triezvo, s nadhladom, bez tlaku emocneho vydierania, ktoreho sme svedkami kazdy den. Hura impulzivne riesenia nikam nikdy neviedli. Alebo viedli, vidime to v Nemecku....tam to bolo tiez o hura poddte vsetci k nam az im to prerastlo cez hlavu a teraz by sa radi striasli problemu. Neskoro. A je to nefer najma voci tym ludom, ktori boli vylakani za vidinou ohromneho blahobytu.
No nic, skutocne tu nic neporiesime. 😉
@adsumus pomáhať utečencom je krásna idea, no treba im pomôcť v ich krajine, tak ako som už písala...takto to skončilo vo Švédsku
http://hn.hnonline.sk/svedsko-ukazalo-skaredu-c...
http://brigithorvathovabh.tumblr.com/post/10289...
@jabadaba nemusíš samozrejme nič podávať, len som cchela bližšie spoznať tvoj postoj a zarazilo ma, že na jednej strane si proti bombardovaniu veľmi hlasno a vehementne a na strane druhej ccheš v prvom rade riešiť konflikt v syrii, teda nie ty osobne, ale zastávaš ten názor. Ja si rada vypočujem všetky názory a opeť mi krivdíš, že som nekritická, či citovo vydierana, viem sa pozrieť na veci aj tvojimi očami aj očami utečencov a zároven mám na mysli spokojnosť svojho dieťaťa a iných detí, našich slovenských a plus som kresťanka a naše náboženstvo považujem za top, čo ludstvo dokázalo vytvoriť, pritom mi nie su cudzie ani isté myšlienky hinduizmu a taoizmu, korán mám doma tiež, čítala som ale nedočítala, nudil ma. mne sa nepáči ako so mnou jednáš, akokeby som bola retardovaná a ty vedela všetko najlepšie, neuráža ma to, ale nepáči sa mi to. ty predsa nevieš či my niečo v tejto diskusii poriešime, ved to je pre každého iné, niekto sa možno poteší, že našiel vyjadrenie svojich podobných názorov, niekto kamoša, niekto porieši staré krivdy, to je diskusia. a ešte k tomu vydieraniu citovému, ja nepovažujem pravdivé info o situácii za citové vydieranie.
@adsumus to ,,za čo si,, teda bez rasizmu, tolerancie..to su len krááásne rozpravky akoby som počula prejav Junkera v EU parlamente...je to utopia a to čistá. Je to pseudo humanizmus - pretože tí, ktorým v ramci tolerancie ustupime nie su toelrantní k nám, našej kulture...nerešpektuju nas.
Ako chceš oddelit teroristov od obyčajných ludí? Na čele to nikto namá napísane ze je terorista...pride bez dokladov a čo...kto čo zistí? V tomto zmätku a chaose niet lepšej priležitosti ako sa niekde infiltrovať.
Ano, treba pomahať...v prvom rade treba priniest mier do krajin kde sa bojuje, je nonsens že v Syrii je už 5 rokov vojna!! Z mojho pohladu nie je možné ze sa tu špaciruje po EU kde kto a nikto ani nevie pomaly kto. To je bezpečnosť, ochrana? Takto nas ako obyvatelov EU ,,,chrania,,? Ci stale nestačilo všelijakých radikálov, utokov a bomb kde kade? Nie je možné aby sa len tak zobrali tisicky ludí a ochromili ekonomiku nejakeho štatu...ked su nemci sprostí ich vec. Ale už aj oni resp. obyčajní obyvatelia su nespokojní...teta mmi tam žije v Norimbergu a sama hovorí ze Merkelová ich len zavadza, klame ako to na nich nebude mat nijaky dopad...už teraz platia povinne nejaky fond solidarnosti sice len par euer ale predsa a presne ako u nás, migrantom tam idu stavat soc. byty...a bežná nemecká rodina sa prepadava do chudoby...Nemecko už dááávno nie je take ako bolo, ide to tam dole vodou...a pojde ešte viac.
Raj na Zemi neexistuje.
@sardinka333 tvoja teta odišla do nemecka prečo? ja som čítala, že nemecká ekonomika ide stabilne hore, nie že sa pprepadáva a že utečencov vedia začleniť
@adsumus zaclenia ich tak ako zaclenili pred 40 rokmi tie desattisice Turkov, ktorych si povolali. Na najslabsie platene miesta, na okraj spolocnosti... Kym im do Nemecka chodili robit iba chlapi v produktivnom veku tak to bolo fajn. Ked si zacali vozit aj rodiny s detmi uz bol problem. Skoly, jazykova, kulturna bariera... Turci sa uz viac ci menej integrovali, uz su aj vzdelanejsi, tak odmietaju robit najhorsie roboty. Takze treba dalsich nadennikov, ktori budu vyvazat smeti, zametat ulice a vynasat serble spod statisicov nemeckych dochodcov, o ktorych sa nema kto starat a ktori nemaju na to aby si zaplatili penzion v Cesku alebo v Madarsku, pripadne slovensku opatrovatelku doma.
@malabiba k tomu znásilneniu som teraz našla, že žena hlásila znásilnenie gangom,a le polícia to vyšetrila s tým, že k ničomu nedošlo, tým nechcem povedať, že sa nedeju znásilnenia, ale ja si myslím, že to od národnosti nezáleží. https://www.stormfront.org/forum/t1116447/
@adsumus v 70tych rokoch tam išla na brigadu, alebo do nejakej rodiny...a tam si našla frajera. Tak tam už ostala, vydala sa tam a jej deti sa už narodili tam. Ale napr. na pohreb otca ju domov nepustili kedze ,,utiekla,, z krajiny.
Každopadne nemožeš porovnavat pár desiatok ludí čo emigrovali...po celej europe s tisíckami utečencov čo su tu dnes. Europsky emigranti nemali viac menej zaiden problém asimilovat sa v krajine kde prišli, začlenili sa do spoločnosti - napr. slováci v kanade...netvorili ani žiadne ghetá...jednoducho sa začlenili a prisposobili. Toto čo sem dnes prudi je ,,iný svet,,...oni sa neprisposobia, dokazali to už v iných krajinách ako je napr Švedsko...
Ano, ak by prišli, našli si pracu a bez reptania začali makat tak ok...lenže oni za čas začnu vykrikovat ako ich poburuje to či ono...ako im vadi krestansky križ, bravčové mäso....a na miesto toho aby to rešpektovali ze su v krajine ktora ma take tradicie a zvyky tak mi im dame za pravdu a stiahneme sa. Len skus niekde v ,,ich,,, krajinach ist nezahalena do ich mešity alebo neviem čo... 🙂 Naše kulturne ,,zakony,, sa porušovat mozu ved prečo nie. Ale je to naša chyba...malo si za nimi stojime.
No, neviem ako to je s ekonomikou v ,,deutschlande,, ..to priznavam, ale integracia tisicov utečencov asi tiež nebude malina....a bez jasných pravidiel, ktoré ako inak nebudu ved sme humanisti nie to bude pre nemecko problém.
zaujímavý članok
http://lubomirakuzmova.blog.sme.sk/c/387027/pro...
@jabadaba tak ako sa rozs...ju .EU fondy na SR, to je neskutocne....vsak pozri , na co ake nenavratne sumy idu....len Horehronie ako funguje z EU(niektori ani nevedia vysvetlit, kde pouzili peniaze z EU....)...vzdy ked cestujeme na SR; tak pozeram , kde su tie dialnice , co z EU isli na SR peniaze....
podla mna ma SR ovela viac vyhod, ako nevyhod z EU, a nemalo by sa tvarit, ze je chudobe, a ma vlastne problemy a ine sa ho netykaju....
DE otvorilo hranice ako JEDNORAZOVE RIESENIE Z HUMANITARNYCH DOVODOV, aby sa to skutocne tu dalo teraz na urovni riesit, musi sa to organizovat...a to robia velmi dobre pri tej zatazi , aka to je pre aj taku vyspelu krajinu , ako DE.je to narocne, je to Vela vyziev, aj Vela rizik, ale je snaha to riesit...nie ako SR
@sardinka333 no aké pár desiatky, len poliakov emigrovalo za lepším životom 800,000 do UK od roku 2004, teraz čo mali tam postaviť plot a protestovať proti nim? a čo v polsku je teplo, klud.
@linda81 ze jendorazove riešenie...len väčšina opýtaných chce ,,jednorazovo,, ostať v Nemecku...toto nie su ziadne humanitarne dovody - to je samovrazda naroda.
Prevadzači celý ,,hepy,, a mafia si mastí vačky. NIkto De nekazal si tam pustit tuto lavinu...
SR nebombardovala ani Líbyu ani nevedie vojnu v Syrii...prečo to neriešia tí, ktorí tieto konflikty spoosbili? Ti su vysmiaty...sposobili problém a Europa obetuj sa...sak par bomb v obchodoch, par vrazd ,,križiakov,,. Ako sa vraví nehas čo ta nepali... 🙂 Ekonimickí migranci domov...bez pardonu alebo ich zivte ,,vy sluníčkáři,,.
a ako som pisala, je to velmi individualne a je to o ludoch, v kazdom narode, kulture , nabozenstve, s aj Taki aj Taki....ale zastrasovanie, ze sa na nas ruti neviem co, to je specialtia SR( a mam podozrenie, ze najvacsie rizika a zivly cihaju na spolocnost Doma 🙂).....ked sa navzajom vsetci respektuju, funguje to bez problemov... ja tiez pracujem v kolektive od Poliakov, Bulharov, Rumunov, kolega z Jemenu, aj zo Saudskej, celkom ine kultury a nebol jediny Problem....vsetci sa dohodneme v Nemcine a Doma rozpravame svojimi jazykmi...a vo svojom volnom case si kazdy robim co chce, modli ci nemodli sa vo svojej viere , kym si vsetci odvadzaju svoju robotu dobre, nerobia rozdiely medzi ludmi a vazia a akceptuju ludi akejkolvek narodnosti a nabozenstva, je to OK...
@sardinka333 zijes v DE ??ci len zo slovenskej tlace...
tak potom sa musim aj ja pobalit aj niekolko desiatik tsuc Slovakov, ktori tiez odisli za lepsim zivotom napr do DE, ale aj inych krajin...my sme tiez vlastne ekonomicki migranti...
@adsumus nie nie, vztiahla si to prilis osobne, o tom citovom vydierani som mala na mysli vseobecne, celkovo atmosferu dneska, sirenu mediami. To neber tiez vysostne osobne. 😉
K tym pravdivym informaciam....hlavnoprudove media beriem riadne s rezervou. Ziadna svatosvata pravda sa nimi nesiri. Prosim Ta....verim, ze nie si natolko naivna. Tieto media Ti predostru co Ti predostriet maju, presne vyratane na efekt a s presne cielenym ucelom. Kriticke myslenie tu je viac ako nevyhnutne. Uz som opakovane nacapala media so sprosteho klamstva. Jeden priklad za vsetky - udalosti v Madarsku spred par dni, v obci Bicske. Napriek existencii autentickeho videa, kedze situaciu snimalo iks kameramanov, nase media sa pretekali v takych lziach o danej situacii az bolo cloveku nevolno. Kauza zeny s dietatom na kolajach! Media to podali tak, ze spadla ked policajti voci migrantom zasahovali! Pravda bola taka, ze jej hystericky chlap ju tam rovno smaril. Madarska policia ju chranila a tahala z kolajiska aj s babatkom. Ucelom sprosteho klamstva bolo co? Emocne vydierat. Aj sa podarilo. Madari boli najvacsie svine pod slnkom. Tolko k emocnemu vydieraniu, kde sa media absolutne nestitia klamat napriek tomu, ze na nete koluju autenticke videa! Su tak uz sproste alebo su uz tak totalne zvratene? Doveruj ale preveruj, tu to plati mnohonasobne!
K tomu bombardovaniu, podla tvojej reakcie sa zda, ze vonkoncom nerozlisujes co sa bombarduje a ide sa bombardovat. Teraz ide o ukoncenie konfliktu v Syrii, ktory niekto riadne rozduchal a to sa bez vojenskeho zasahu nezaobide. Rozlisuj vsak koho pripadne budu vojska bombardovat! ISIL! To co som ja kritizovala a voci comu protestujem, je bombardovanie, obcas nazyvane humanitarne!, statu ako takeho, vratane civilneho obyvatelstva. Casto pod falosnymi vykonstruovanymi zamienkami. Uz sa dufam chapeme. V Syrii proste zasiahnut uz treba a to radikalne. Doteraz sa tam len hrajkali mocnosti, tvariac sa, ze akoze bombarduju ISIL sily! Vysledok vidis a vnimas sama, totalne nulovy! Vies o tom, ze napr. taka Lybia bol jeden vyspely stat s takou infrastrukturou, ze my sme tu este s velkymi rezervami? Syria nebola ovela zaostalejsia. A co z nich dnes zostalo? Trosky! Preco? Pretoze niekto je natolko arogantny, ze ma potrebu nanucovat inym statom svoju predstavu o rezime, ktory tam ma fungovat. Asi si nemusime hovorit, ze to ma byt rezim, z ktoreho danym mocnostiam kapne a to hodne! Tento problem treba vnimat v ovela sirsich suvislostiach, okrem socialneho a humanitarneho to ma cisto politicky rozmer.
Viac niet co dodat, myslim, ze temu som vycerpala. Uz len na zaver, ak nevies ako pomoct, su tu institucie ako UNHCR, Medzinarodna organizacia pre migraciu, Min. vnutra ci Cerveny Kriz, tam Ti najlepsie poradia komu priamo Ty sama mozes pomoct a ako. 😉
@adsumus no ide o to, že ľudia z týchto oblastí sú poväčšine nielen iného vierovyznania, ale aj temperamentu, zvykov, spôsobu života a veľmi ťažko sa prispôsobujú v iných krajinách...tvoria vlastné komunity a nezačleňujú sa do spoločnosti, dokonca neovládajú jazyk krajiny ani po rokoch života v nej, tým pádom aj vzdelanie a práca stagnuje - to sa stalo vo Švédsku....utečenec utekajúci pred vojnou hľadá bezpečie, nie ekonomicky silnú krajinu s prijateľnou imigračnou politikou...
@linda81 jaj, tak cerpanie fondov je pravdaze kapitola sama o sebe. Kazdopadne netreba zabudat, ze sami do EU pripsievame a nie je to malo.
K Nemecku len tolko, uplne neuvazene a nezodpovedne najskor vyzyvalo ako vsetkych prijme. Sposobilo doslova migracnu tsunami a prestali to nasledne zvladat. Absolutne nekonzistentne riesenia s fatalnymi nasledkami pre vsetkych.
A nie sme chudobni? Spomedzi 28 cky mame najnizsie dochodky aj platy. Solidarita medzi clenmi mi tu akosi chyba, tebe nie?
@linda81 nestraš, ziť v DE...len minimalne 2x ročne tu mam rodinu, ktorá mi vyklopí ako sa tam maju... 🙂 prinesu tlač a podobne. Raj na zemi to tam tiež nie je. Pokial sa ludia rešpektuju tak je všetko ok...prax ale ukazuje ze take ,,ružové,, to zase nie je. Odist za elpším zivotom a makat na nom tak to uznavam - ale odist za lepším zivotom a čakat na sociálne byty a davky tak to ee..a tých čakatelov na pomoc prave takehoto razenia je tam na tisice - či si myslíš ze 90% sa chytí aj lopaty aby si zarobili a mali sa dobre? Najprv budu čakat čo im soc. systém vypluje..práca až kdesi na konci...okrem toho kolk oz tých tisicov su študovaní ludia s perspektívou? Zeny to pochybujem že maju nejake hodnotne vzdelanie okrem zakladneho ...lacna prac. sila...ok, prchám, pekný den škoda ho tu presedieť.
@jabadaba ja som si aj myslela, že nebude bombardovanie ako bombardovanie, chlapík sotil ženu na kolajnice aby citovo vydieral? ale to je len tvoj pohlad, ty si nesedela v jeho hlave, nevieš, či ju naozaj strčil, prečo ju strčil, ja chápem, že môže isť o obyčajne ludské zufalstvo, madari už začali oddelovať deti od rodičov, myslím utečenecké, dávaju ich do nejakých zariadení a rodičov zatýkaju, či vyšetruju, neviem. ty toto schvaluješ a teraz bokom nejaké vydieranie citové, myslíme, k tomu vyzývaš ty a aj ja, ja viem city od myslenia oddeliť. vysoku politiku nechcem diskutovať pre mna je to jeden čert, každý štát presadzuje svoje záujmy a maskuje to humanitou, to ma nezaujíma.
@adsumus no moment, ako emigrovali adsamus? Snad preboha neporovnavas pohyb vramci EU s imigraciou mimo EU? Pleties si totalne pojmy, nehnevaj sa. My sa tu mozme v ramci EU pohybovat uplne slobodne, sme jeden statny utvar, platia tu iste pravidla, medzi ne patri aj volny pohyb osob - lebo tymto argumentom sa porovnava aj pohyb nasich obcanov vramci Schengenu! Ale to je sakra rozdiel. Ked pojdem do susedneho AT ja neemigrujem, ja si slobodne vyberiem krajinu pre zivot pretoze mam na to narok! Ziadne ilegalne prekracovanie hranic, ziadne porusenie vizovych ci pristahovaleckych politik! Jezisi!
Za dalsie, ako mozte porovnavat presuny ludi v ramci jedneho kulturneho, hodnotoveho ci nabozenskeho regionu?

Výzva k ľudskosti zatienila extrémistov, Kotleba na pochod neprišiel
http://www.aktuality.sk/clanok/303973/v-bratisl...