icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

stardust
20. sep 2015

pochybujem, ze si niekto toto precita, ale z optimistickych dovodov davam link.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/fluec...

maca_p
20. sep 2015

@adsumus co simi dala vymazat prispevok?
toto je ta pomoc, zakryvat si oci a mat prazdne reci...

valy
20. sep 2015

a este si pozrite koniec tohto clanku:
http://openiazoch.zoznam.sk/cl/159983/Migracna-...
"Iné je to v prípade Jeffa z Nigérie, ten hovorí plynule francúzsky potom, čo už strávil viac ako 10 rokov neúspešným odvolaním sa proti pôvodnému rozhodnutiu, že Nigéria nie je natoľko nebezpečná krajina, aby mohol získať azyl"

Takze nedostal azyl, napriek tomu je tam uz desat rokov a nechysta sa odist. a tak to bude aj s tymi, co prichadzaju teraz, nech su z hocikade, uz tu ostanu navzdy.

alaguema
20. sep 2015

@maca_p celá táto debata je iba fraška a viac, než diskusia je to skôr propaganda, v ktorej zakladateľka iba omieľa dookola naučené frázy, bez najmenšej snahy o konštruktívnu diskusiu, neberie argumenty, nazaujíma ju podstata ani príčiny problému, ona je len akoby v májovom sprievode, aké boli kedysi a máva transparentmi tej správnej strany 😎 To je jej celá úloha, nič viac nerobí a nerieši, nevie vlastne ani prečo, ale asi vie, za čo 😉

adsumus
autor
20. sep 2015

@maca_p macka slušne som vás poprosila aby ste tu nedávali príspevky o varení a podobne, tvoja odpoved? rovno si mi naplula na moju požiadavku tvojim prípsevkom o varení, takže mi neostalo iné ako ho nahlásiť. skus pochopiť, že mi ide o diskusiu, informácie, rozne pohlady, ale k teme utečencov a pomoci.

stardust
20. sep 2015

@valy Nemecko prijalo dohromady 350 000 utecencov z uzemia byvalej Juhoslavie. Po skonceni obcianskej vojny boli posielani naspat a doteraz tu zostalo 20 000 tazkych pripadov, ktori sa z humanitarnych dovodov nemozu vratit spat. Takze neviem, co vies o utecencoch, ale zjavne nezostavaju vsetci a ani zo syrskych utecencov nezostanu po skonceni vojny vsetci v Europe.

maca_p
20. sep 2015

@adsumus jasne, rozumiem.... 😖
tak naco je tato debata? naco si ju zakladala?
stretla si sa one to one s utecencom? vyhadzoval po tebe papiere? ukazoval na teba rukami, ako by ta chcel zabit? kaslal ti do tvare? pracovala si niekedy s nimi? vies ci maju cudzokrajne choroby? tuberkulozu, svrab... stali si niekedy pri utecencovi???
ak nie, tak ti rovno pisem, chod radsej varit a nedavaj mazat prispevky ludom, ktori sa s tymto fenomenom dnesnej doby uz stretli a nezaluj sa adminom, lebo na nic ine nemas, len omielat slovo pomoc, pomoc, pomoc!!!!!

maca_p
20. sep 2015

@alaguema presne si to nazvala, este mavatko.... 😉

valy
20. sep 2015

@stardust o tych z byvalej Juhoslavie neviem. ale pozri si tento graf (tyka sa 2013) :

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explain...

hovori o ludoch, co dostali prikaz vratit sa (cize ked ten Nigerijcan este stale vedie svoj sudny spor, tak taky prikaz zatial pravoplatny nie je a nie je v tej statistike)

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explain...
v 2013 bolo podla toho v EU 63 tisic Srbov, 26 tisic Kosovcov.

jabadaba
20. sep 2015

@adsumus K tvojej vyzve o neuvadzani takych ci onakych prispevkov - tema utecencov je tema siroka, vobec sa neobmedzuje len na humanitarnu oblast, ale je to predovsetkym kriza politickeho rozsahu! Preto su nutne aj prispevky, ktore ozrejmuju priciny celej tejto situacie, ktora tu v EU nastala! My tu totiz zlata moja nemame humanitarnu krizu po prirodnej katastrofe, ale Ty sa z nejakeho dovodu tvaris, je o prirodnu katastrofu ide! Adsumus, bud si zacnes konecne naplno uvedomovat suvislosti svetoveho diania a jeho dosledky, ktorym dnes celime, alebo sa nepustaj do debat, ktorym nerozumies! Absolutne Ti unika kontext ako aj tie suvislosti a zameriavas sa, ale len VERBALNE! na pomoc utecencom!

Takze Ti to este raz zopakujem - dala som Ti sem navrhy, ktore organizacie Ty konkretne mozes oslovit, kde Ti radi poradia, radi Ta usmernia, pokial naozaj mas potrebu pomoct! Doteraz si mi na to neodpovedala! S prehladom moje dotazy o kontaktovani tychto organizacii ignorujes!

Si za pomoc utecencom, tak znela tvoja tema. Zacni od seba a necakaj, ze budes pomahat tak, ze tu pomoc realne zabezpeci niekto iny za teba! Nebudes o nic lepsim clovekom len preto, ze tu velkohubo prezentujes ako Ty chces pomahat! Toto robia vsetci ti udristani pseudohumanisti, ktori chodia mlatit prazdu slamu kadetade pricom v zivote este ani raz nikomu realne nepomohli! Potrebuju si vsak hladkat ego a povysovat sa nad ostatnych aki su oni lepsi ludia! Ale opak je pravdou! Takze nech sa paci @adsumus zacni skutocne pomahat namiesto plamennych, ale prazdnych reci! Kde sa mas obratit som Ti poradila!

P.S. este k tomu tvojmu ataku voci niektorym prispevkom! Zato, ze je v EU totalna kriza, neznamena, ze mame zakazane sa pobavit ci zasmiat! Ze je trestne temu odlahcit a ze sa nesmie clovek uvolnit! To vies, budeme teraz chodit s ciernou handrou cez hlavy a neopovazime sa ani usmiat! My sme totiz tento srab nesposobili a preto si dovolim tvrdit, ze mame plne pravo zit a dychat!

jabadaba
20. sep 2015

@adsumus ide Ti o rozne pohlady? Tak preco tu kricis po prispievateloch, ze nestojis o rozne propagandy? Preco vobec niecie nazory oznacujes za propagandu? Aha, cize tie rozne pohlady su vlastne pohlady, ktore mas len Ty. Pokial sa s tebou rozchadzaju, uz su to nevhodne nazory ci pohlady, uz to je rovno propaganda! Vies co, rovno chod niekam s tymto totalitarnym agresivnym zmyslanim!

Mne to vychadza tak, ze Ty sama nevies co chces, pomahat uz vobec nie! Mas potrebu kopat do verenjosti nech nieco robi, nech sa nieco deje, lebo Ty potrebujes ucicikat svoje svedomie a pohojit si ego! Diskutovat nevies, na vsetko sa urazas, ine nazory prijimat tiez nevies! Toto totiz nie je tema a debatka o strikovani. Ujasni si teda v akom rozsahu mienis diskutovat. Pustila si sa do niecoho na co vobec nestacis! Pripisujes sama sebe kompetencie, ktore Ti neprinalezia - ako je definitivne riesenie sucasneho stavu! Ty to nevyriesis, nevyriesi to nikto z nas! Mozes jedine pomoct ako som Ti pisala, Ty sama ako jednotlivec! Ty tu nevzyvaj celu spolocnost, zacni od seba a uvedom si, ze k rieseniu takychto zlozitych veci su tu ini! A ich tvoje ani moje nazory nezajimaju a zaujimat nebudu! To je na margo toho, aby si si konecne uvedomila o co tu ide, co sa v skutocnosti deje!

My tu skutocne mozme len debatit a to bez toho, aby si tu Ty poucovala kto ma co prispiet. Diskusia je o pluralite nazorov a zatial este stale mame demokraciu, cize slobodu vyjadrenia svojich postojov a nazorov. Z kazdeho sa da vybrat a mozes si veselo tvorit tie svoje vlastne.

jabadaba
20. sep 2015

@alaguema asi si to vystihla! 😝 Mozes tu dat iks videi, nepozrie si ani jedno, na ani jedno nezareaguje. Das jej rovno radu kam sa ma obratit, ked chce pomahat, total ignor! Uvedies pre vyjasnenie link, kde je zoznam krajin s pravom saria, lebo aj k tomu sme sa dostali, a zasa ani tuk! Ziadna reakcia. Dokola si omiela jedinu mantru - kopanie do verejnosti a hystericky krici ja som za pomoc! Pricom ho...no pomaha!

zuzkaanicka
20. sep 2015

@jabadaba to je presne o tom, co som tu vcera napisala-je za pomoc, fajn ... akurat, ze o ziadnej konkretnej pomoci nepise, lebo asi sa k ziadnej nedopracovala, je to len mlatenie prazdnej slamy ... utecenci su uz na slovensko-rak. hranici, tak nech ide pomahat 😉

maca_p
20. sep 2015

@zuzkaanicka utecenci su aj v gabcikove, v secovciach, v medvedove, len neviem z akeho dovodu sa o nich v slovenskej talci nepise a nevysielaju o nich nase nezaujate televizie.

jabadaba
20. sep 2015

Vynatok clanku, rozhovor s bezpecnostnym analytikom. Zaujala ma najma posledna cast vynateho:

".....Vieme tiež z udalostí v Maďarsku, že mnohí migranti odmietli dať si vziať odtlačky prstov, čo je jedna z podmienok pre azylové konanie, a zmizli neznámo kam,” povedal pre TASR Žitný.

Podľa jeho slov “po krajinách Európskej únie sa tak budú pohybovať osoby, ktoré nie sú identifikované”. “Nevieme, odkiaľ prišli, nie je známe miesto ich pohybu a pobytu, nepoznáme dôvody, prečo tak urobili, a keďže sa vyhli azylovému konaniu, môžeme tieto okolnosti považovať za vážne bezpečnostné riziko. A napokon sme v televíznych reportážach mohli vidieť migrantov, ktorí pred kamerou naznačovali pohybom ruky pod hrdlom, ako sa chcú odvďačiť tým, ktorí ich prijali medzi seba. Ak tieto znepokojujúce signály považuje niekto ešte za prejavy sympatií k Európe, jej obyvateľom, právnym predpisom a kultúre, je sám tiež vážnym bezpečnostným rizikom pre nás všetkých a pokojný život v spoločnej Európe,” zdôraznil na záver bezpečnostný analytik..... "

K poslednemu odstavcu - plne suhlasim so Zitnym a kazdy jeden naivny, pokrytecky pseudohumanista je presne to co nazval Zitny - bezpecnostnym rizikom pre nas vsetkych! Vo svojej obmedzenosti a naivite su skutocne nebezpecni, pretoze nie su absolutne schopni realne a rozumovo rozlisovat potencialne hrozby!

adsumus
autor
20. sep 2015

Dievčata, ak nie pomoc utečencom, potom čo? Ako chcete zastaviť prílev státisicov ludí do europy? Madari stavaju ploty, pomohlo im to? Nechápete, že europa sa nedá celá olepiť plotmi, treba hladať riešenie, skor ako sa humanitárna kríza, premení na humanitárnu katastrofu. Alebo je to dobre, čo robia štáty, ktoré nechcu utečencov? presuvaju ich hore dole dokedy?

zuzkaanicka
20. sep 2015

@adsumus A Ty si uz pomohla?

jabadaba
20. sep 2015

@adsumus pri vsetkej ucte, Ty aj citas co Ti tu piseme? Za prve - my zastavit nic nemozeme! My sme neotocili kohutikom! Co chces po beznych ludoch? Za druhe, uz som Ti ja a aj ine kocky pisali - klucom k zastaveniu tejto nezvladatelnej migracnej vlny je zacat pomahat tam, kde vznikol problem! Alebo Ty budes riesit zatekajucu strechu rozdavanim kyblov po susedoch, namiesto toho, aby si tu strechu opravila? Trosku na hlavu, nie? Toto totiz robi EU a mam dojem, ze toto je aj tvoja vizia riesenia problemu!

adsumus
autor
20. sep 2015

@zuzkaanicka ja som tu dala kopec linkov na pomoc pre utečencov, kto chce môže si prečítať a prispieť, nemusí, prestan na mna kydať na verejnom fore, ked ti tvoje IP asi nestačili.

zuzkaanicka
20. sep 2015

@adsumus Ako kydam? ... ja som sa len slusne opytala, ci si Ty uz nejako pomohla ... na to sa da odpovedat ano, alebo nie ... tak sa tu nekrut ... aj @jabadaba Ti uz poskytla vela odkazov, ale nikde som necitala odpoved na jej otazky k Tebe ... nauc sa diskutovat a nehraj sa na ublizenu.

adsumus
autor
20. sep 2015

@zuzkaanicka ja som pomohla a pomáham, nemusíš dookola písať, že to nie je pravda, nie som povinná sa ti spovedať, ani nič nikomu dokazovať, toto je diskusia, pochop to, zaujímaju ma názory a informácie, čo kto vie BEZ UTOKOV, pochop to.

zuzkaanicka
20. sep 2015

@adsumus doteraz si nenapisala, ako si pomohla, len tu stale niekoho obvinujes, ze na Teba utoci ... kto chce pomahat, ten ide, kto sa chce len pretrcat, tak bude vypisovat traktaty na nete ... nikto na Teba neutoci.

jabadaba
20. sep 2015

@adsumus ake linky si dala? Davas tu linky ako tu prijala utecencov taka dieceza, onaky podnikatel a pod. Ake linky na pomoc si dala? Prijmi aj Ty rodinu utecencov! Co sa neriadis svojimi linkami? Nech sa paci, otvor svoje obydlie a prijimaj! Ak je toto tvoj sposob pomoci. Dostala si tolko informacii, ze uz sa budeme len opakovat a tocit dokola.

adsumus
autor
20. sep 2015

@jabadaba ty nechápeš, že sa tu valia státisíce, možno miliony ludí v nudzi, bez prístrešia, jedla a toto sa nás týka, musíme sa nejako zachovať, my konkretni ludia, čo urobia štáty neviem, ja potrebujem sa rozhodnúť za seba, čo a ako. nepotrebujem si čítať tvoje názory na damask, bez polovice informácii, tam je krásna diskusia vedla politická a náboženská situácia, tam sa tvoje príspevky môžu uplatniť, mna tieto veci nezaujímajú, táto tema je o utečencoch a čo s tým.

adsumus
autor
20. sep 2015

@jabadaba aspon je jasné, že absolutne nečítaš čo písem, ty si tu vedieš svoje, svoj monolog. a točíš sa v kruhu a pluješ na mna svoju nenávisť. 😒

adsumus
autor
20. sep 2015

@zuzkaanicka keby si neutočila, tak neriešiš mna, že som doteraz nijaku pomoc nenaznačila, či sama nepomohla a ale prispievaš k teme. ☹

zuzkaanicka
20. sep 2015

@adsumus prosim Ta, uz sa prestan lutovat ... nikto na Teba neutoci ... je len prirodzene sa spytat cloveka, ktory vyhlasuje, ze je za pomoc, ako teda on sam pomohol ... je pekne byt za pomoc, ale este krajsie, ak je to podlozene skutkami ... lenze Ty mas zjavne problem s pisanym textom a prekrucas si to vsetko tak, ako by si chcela, aby to bolo napisane.

sorciera24
20. sep 2015

mna by tiez zaujimalo, ako konkretne zakladatelka uz utecencom pomohla?.....financne? oblecenim? jedlom? uz si ubytovala aspon jednu utecenecku rodinu?...ak nie, tak su to len pokrytecke zvasty a mlatenie prazdnej slamy......

maca_p
20. sep 2015

@adsumus za celych 39 stran, si nam naozaj nepovedala, ako konkretne si pomohla a pomahas ty. a neurazaj sa, ked ta vyzyvame, aby si nam to povedala, pretoze ked ty sa sama ponukas na pomoc, tak chceme vediet, v com konkretne.
a nie, ze britsky biskup ponukol ubytko dvom rodinam. vies kolko by ich bol schopny ubytovat?

europa by vobec nemala dopustit takyto exodus. ohnisko problemu sa ma vyriesit u nich doma a nie stahovanim narodov. celoeuropska ekonomika z toho musi krachnut! si myslis, ze ekonomiky statov maju take financne moznosti poskytovat pomoc donekonecna?
pre nich tu nie je pomoc. pomoc potrebuju v domovskych krajinach. zatial su tu ekonomicky utecenci bez poriadnej identity, ludia, ktori maju pribuznych v zapadnej europe a je iba zamienkou, ze su utecenci.