Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
dievčatá ja som už na tieto otázky odpovedala stokrát, pomáham finančne, som ochotná pomáhať aj v iných oblastiach, som ochotná im venovať svoj čas a aj iné veci, ja to nebudem písať verejne na net všetko, myslím, že by ste to mali pochopiť aj vy. ked vás opustí tá chorá nenávisť voči človeku, čo chce pomôcť inému človeku ako človek človeku.
@adsumus za prve si vyprosujem tvoje neadekvatne, vztahovacne nezmysli, ze tu plujem nejaku nenavist. To si nechaj na doma. Ak tu niekto prezentuje nenavist, potom si to Ty!
Za druhe, tvojim prispevkom na moju adresu, ze si mam nechat svoje informacie o Damasku si sa vyfarbila ako totalny obmedzenec. Bez urazky! Alebo aj s nou!
Ak tu je niekto kto absolutne nechape, ze sa tu valia statisice az miliony utecencov, si to opat Ty sama! Vonkoncom Ti nedochadza co sa deje, zakryvas si oci usi pred celym kontextom udalosti, tie Ty nepotrebujes pocuvat. O tych nepotrebujes diskutovat! Nie. A to bez toho, aby si akokolvek uvedomila dosahy svojho zmyslania a konania! Rozumies tomu konecne, ze EU nie je schopna utiahnut tie najazdy? Rozumies vobec tomu, ze tato katastrofa ma viacero dolezitych aspektov, ktore jednoducho nemozes odignorovat? Rozumies tomu, ze nemozes len prijimat vsetkych s otvorenou narucou a nezamyslat sa co nasledne s nimi? Aj z tohto dovodu sme Ti tu objasnovali iste veci! Ako su bezpecnostne rizika, problematika integracie, pozadie celej krizy atd.! Ty si nemozes vyberat jeden dielik puzzle a tomu sa venovat! Cela mozaika ma tych dielikov ovela viac a ak toto nechapes, potom Ti niet pomoci!
Nevies diskutovat, absolutne nevies. Na diskusiu o takto zavaznych veciach si proste nedorastla, nehnevaj sa. Sa pozri ako sa spravas! Potom sa cudujes reakciam? Operujes tu neadekvatnymi verbalnymi obivneniami z nenavisti, utokov a pod. Toto robia ludia bez chrbtovej kosti, ludia, ktori najprv statocne provokuju a nasledne sa hodia do pozy tazkej obete hysterickym kvikotom!
S tebou viac diskutovat nema vyznam. Nechces pocuvat, vykazujes ludi do inych diskusii, necitas prispevky! Nevies podakovat za radu, ak Ti clovek priamo poradi kde sa mozes obratit! Ignorujes co Ti vyhovuje! Takze ja sa porucam, nepoviem ani ze ma tesilo, lebo nie, netesilo! Nie si partner do diskusie! Pokryteckych harantov, ktori triafaju podpasovky ja nemusim! To si chod skusat inde. A kludne sa teraz mozes na mna urazit. Teraz ano, teraz som k tebe tvrda! Predtym som sa snazila s tebou viest debatu, vysvetlovat, uvadzat linky na videa, ktore objasnuju problemy! Tu uz ale skoda kazdeho slova.
@adsumus vobec citas? nik z nas tu nie je rasista, ale ako chces pomoct milionu utecencov? ako ich chces ubytovat, ako ich chces nakrmit, jeden vyjazd RZP pre nepoisteneho cloveka stoji 125 eur a to mu odmeraju tlak a daju fyziologicky roztok... vies kolko stoji fnarocnejsi vyjazd prip. hospitalizacia, operacia? vies kolko stoji zaclenenie do skol, zamestnani, vies kolko stoja jazykove kurzy?
a kto to bude robit? vo vsetkych smeroch bude potreba prijimat viac pracovnikov, ktori ich budu navigovat a stale a stale nove a vyssie financne naklady. + co s nezacleneymi migrantami? co s nimi chces robit?
kolko im posielas penazi? 20 eur mesacne? ake veci im davas? predpokladam, ze bude po detoch, alebo nejake starsie zasoby. takuto pomoc oni nepotrebuju, koniec koncov demnstrativne vystupy s mrhanim jadla a pitiva sme tu uz mali v keleti. chudobny, zrobeny, utyrany, chory clovek by si to nedovolil. to len clovek vychcaneho razu.
za 40 stran si neprisla s nicim novym.
vsetci sme ti tu napisali, ze ich treba riesit doma a ty sa provokativne vypytuje, co by sme s nimi robili...
@adsumus ja nenam mat co riesenie. Na to tu mame platenych, a to tucne, takych panov ako Juncker ci Schulz! Ak by som ja mala hladat riesenia, za ktore su oni plateni, mozem ich rovno nahradit!
K tomu podakovaniu, nie za linky dakovat netreba. Za radu sa podakovat slusi! Dala som Ti sem kam sa mozes obratit, na ktore organizacie. Nie linky. Tie suviseli s niecim upne inym. Ja ani nie som urazena, ze si nepodakovala, len som to skonstatovala. Pytala si sa co robit, dostala si odo mna uprimnu radu.
Satstvo, jedlo - to som uz ja sa bola pytat co treba, v Nickelsdorfe, pani mi povedala, ze nepotrebuju nic, maju o vsetko postarane a handier maju prebytok az sa valaju po ulici! Mozno k zime toho budu potrebovat viac. Treba sa ale informovat.
Pomoct treba tam kde problem vznikol. Uz to pisem opakovane a nielen ja. Bolo by fajn, ak by si sa na to iste nepytala dokola. 🙂 To nie je pomoc?
Potknutý muž dostal pracovnú ponuku v Madride, ako futbalový trener.
http://edition.cnn.com/2015/09/17/football/syri...
@adsumus nikto Ta nekamenuje, to si len Ty namyslas ... piseme Ti svoje nazory a kladieme otazky, ktore sa Ti nepacia. Ale kludne si svoj nazor povedz/napis, my to robime tiez 😉
@zuzkaanicka neboj sa napíšem si, asi by sa ti nepáčilo keby som tu s kamoškami dávala "názor" na teba, že si debil a debil a debil, či?
@adsumus ved si pis, co chces, prezentujes len seba ... neviem, ale mam dojem, ze toto slovicko si v tejto diskusii uz pouzila a myslim, ze nikto iny 😉
@zuzkaanicka to je v skratke, čo tu o mne stále píšte, som zvedavá dokedy? hihi
@adsumus a kde si to citala? 😕
@zuzkaanicka venuj sa teme, alebo si čítaj, čo si jabke lajka, že som truba, čo veta utok.
@adsumus a teba čo furt trapi to zatvorenie hranic? Ved na platný doklad sa dostaneš kde budeš chcieť...nechapem tvoju obavu.... 🙂
@adsumus asi by bolo fajn, keby si sa teme zacala konecne venovat Ty, ked si ju uz zalozila a prestala tu vyplakavat ako kto na Teba utoci 😉 ... zatial si sem nenapisala nic, co by stalo za povsimnutie ... prehlad mas podpriemerny a napady ziadne.
@sardinka333 no, mna to trápi, čo sa bude diať za tými hranicami, tam su ludia za nimi, nie dobytok. a potom ma trápi, že aj keby sme ich zavreli a obednili sa, ochránime sa pred terorizmom? maju chemické zbrane, su to teroristi, prenikaju a likviduju, využívaju napätie a nesudržnost, dalej ma ešte trápi nejednotný postup europskych krajín, jeden čihi, druhý hota, nevieme sa zjednotiť v otázke pomoci?
@zuzkaanicka nechaj si sovje prihluple hodnotenia moje osoby, vieš nulu nulovú o mne.
@adsumus bohate mi staci to, ako sa tu prezentujes ... ked Ta nezaujima moj nazor, tak ma neoslovuj ... a nauc sa pisat bez toho, aby si tu spominala hlupakov a debilov ... tiez to svedci len o Tvojej schopnosti vyjadrovat sa 😉

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-uprchlicka-kr...