icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

natuska87
12. sep 2015

@mamulka211 tema je jasna...
Len ste nejako presli k segrgacii a k Obamovi...
/ treba vediet o com pisem.../

natuska87
12. sep 2015

@mamulka211 tema je jasna...
Len Vy ste nejako presli k segrgacii a k Obamovi...
/ treba vediet o com pisem.../
@adsumus Kedze ste tak pekne zacali, rada by som pokecala...
Nakoniec, mozno niekde v TN ...Mozno na kave...

mamulka211
12. sep 2015

@adsumus v tom pripade si zaloz vlastnu diskusnu stranku, popripade skupinu na fb, kde budes urcovat kto moze mat aky nazor a mladej povedz, ze uz na nu nereagujem

adsumus
autor
12. sep 2015

@natuska87 môžeme pokecať teraz a možno aj neskôr na kave, človek nikdy nevie. 😉

natuska87
12. sep 2015

@adsumus ved som Vam odpisala, ze som prekvapena z Vasej ludskej reakcie...Utecencom treba pomôct, ale toto my, bezni ludia , neporiesime...Uz je to na politikoch, ako to ukociruju...Ale dobre to zrejme nebude...Z historickeho hladiska vzate, vzdy tu boli "presuny" polit., ci ekonomickych migrantov...Svet sa im chrbtom neotocil, ibaze toto mi pride uz ako exodus...

adsumus
autor
12. sep 2015

@natuska87 práveže ja si myslím, že bude dobre, ak si ustriehneme svoje obavy a nedáme sa vystrašiť k unáhleným a zlým reakciám.

natuska87
12. sep 2015

@adsumus Ja k nim rozhodne nepatrim...Snazim sa pocuvat odbornikov, z oboch stran...Obavam sa, ze ekonomicky to neustoji ziadna krajina v Europe...Vytriedit ich nedokazeme, lebo sa okmzite prispôsobia./ tomu, co sa od nich ocakava z hladiska vyznania/Ale ako cloveku mi ich je velmi luto...Mam priatela zo Syrie, zije tu uz 42 rokov.Hovorime denne aj s nim, ani on to nejako pozitivne nevidi...
/ nema strach z negativnych informacii o nich, strach ma z mnozstva a neschopnosti sa rychlo asimilovat/

mamulka211
12. sep 2015

@natuska87 oni sa budu rychlo asiMILOVAT, v roku 2050 ich bude dvojnasobok 😀 😀 😀 😀 😀 😀

adsumus
autor
12. sep 2015

@natuska87 určite to nebude jednoduché ani pre nich ani pre nás, ale existuje aká iná cesta?

natuska87
12. sep 2015

@adsumus tak na toto Vam odpoved neda asi ani odbornik, natoz laik...Vojnu v ich krajinach my nezastavime, aby sa potom, postupne vracali domov...Svinstvo spociva v tom, ze na strane jednej obchod s ich statmi nam vyhovuje a na strane druhej, humanne prichylujeme utecencov, ktori aj vdaka nasim obchod.akciam, prisli o domov...Neviem, naozaj neviem...Vsetko, co dospelo na vrchol, je blizko k zaniku...
Zrejme sa civilizacia k vrcholu blizi...

adsumus
autor
12. sep 2015

@natuska87 no ja bysom flintu ešte do žita nehádzala, načo aj?

demo
Autor odpoveď zmazal
adsumus
autor
12. sep 2015

@demo a čo ked neexistuje? ani moje dieťa neexistovalo a už existuje a kto by ju vedel popísať? nikto. hihi

mamulka211
12. sep 2015

@demo jej ergumenty su neprestrielne

demo
Autor odpoveď zmazal
adsumus
autor
12. sep 2015

@demo ludská spoločnosť je tiež dobre známy model, my dear, a predsa sa môže meniť a vyvíjať a to dokonca do podôb uplne nečakaných, nič nenarobíš, budeš len čumákovať.

demo
Autor odpoveď zmazal
mamulka211
12. sep 2015

@demo aj v partnerstve plati, ze si zacni len s clovekom, ktori na tom nie je horsie ako ty, aby ta nestiahol so sebou ku dnu, suhlasim s tebou

natuska87
12. sep 2015
adsumus
autor
12. sep 2015

@demo ucho nepočulo, oko nevidelo, ruka nehamatala, usta nevypovedali, svet nevidel 😀 😀 😀

mamulka211
12. sep 2015

@natuska87 hehe, ja som to vedela, teba nebavi diskutovat s kamoskou adsumus, ty si cakala len na to, kedy napisem...zlata si...hehe

adsumus
autor
12. sep 2015

@natuska87 ty nepoznáš pravidlo, že neber si darebnejšieho od seba, stiahne ťa na dno? 😀

mamulka211
12. sep 2015

@natuska87 chapem, kedze ste obidve rovnako dobre a uz ste sa navzajom vychvalili, ake ste uzasne a zhodli ste sa v nazoroch aj v navsteve kaviarne, nemate viac o com kecat a cakate, do koho sa zas obujete svojimi blabolmi :D

mamulka211
12. sep 2015

@adsumus akosi sa do tej tvojej diskusie nikto velmi nezapaja, vaz si ma, ze ma este neprestalo bavit citat co pises, lebo to mozes potom uz zabalit :D

adsumus
autor
12. sep 2015

@mamulka211 nezaujímaju ma tvoje komentáre

mamulka211
12. sep 2015

😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 bohuzial som jedna z mala co toto vobec este komentuju

adsumus
autor
12. sep 2015

nemci sýrčania? sme ludia všetci http://www.topky.sk/cl/1000680/1497295/VIDEO-do...

adsumus
autor
12. sep 2015

desať tisíce ludí pochoduju za pomoc utečenecom v londýne http://www.theguardian.com/uk-news/2015/sep/12/...

linda81
12. sep 2015

ludia nechapem o co vlastne ide na SR....SR by malo zobrat nieco cez 2000 ludi, pri Tom pocte ziadna islamizacia ci o com sa to pise nehrozi predsa....SR media pisu z 3/4 polopravdy a na polovicu realne prelozene veci....Nemci beru takmer milion ludi.... nechapem tie posmesne komentare vsade, " vsak ked si ich pozvali , tak to zvladnu "....treba si uvedomit, o kolko odbremenuju tak ostatne krajiny EU....a co sa mi teda vobec nepaci, SR sa hlasi k EU len ked sa fondy EU cerpat daju( isto kazdy pozna v okoli zbohatlikov z EU fonfov a nedokoncene projekty, lebo peniaze z fonfov nejako vzdy zmiznu, len nove vily pribudaju v takej chudobnej krajine , ako je SR) ,a ked treba aj zodpovednost koletivnu prebrat, sa niektori chcu tvarit, ze vlastne oni su Slovania a teda sa ich EU netyka...smutno to je....aby NEmcov nepresla trpezlivost a neinvsetovali tzv. solidarne prispevky na krajiny ako SR; CR atd atd niekde celkom inde a efektivnejsie ( kto robi v DE legalne, vie kolko to je kazdy mesiac na vyplatnej paske kazdeho pracujuceho v DE)...

co sa tyka tych polopravd aky bordel ostava po nic a take ....o bordeli som pocula len v Madarsku...nie je to o tych ludoch, ale o Tom , ako je Krajina pripravena....v Rakusku, Nemecku , Dansku ludia, co sa ich to priamo tyka a organizovali konkretne veci pre ludi na staniciach a dialniciach, boli vacsinou prekvapeni, aki trpezlivi a disciplinovani su vacsina( jasne ze sa aj vynimky najdu , ako vsade), napriek tomu , cim vsetkym presli...
a este jedna vec....skutocne su 1/3 deti....

nic nie je cierne ani biele, rata sa aj s problemami,predsa len sme rozdielne kultury---- ale spolocnosti musi byt ochotna ich riesit, a nie sa len hadat kto je Slovan , krestan a neviem co vsetko.......to je jedno...vsetci sme ludia...

vsak kto nechce, nemusi, nic konretne s tymi ludmi robit...a kto chce ,pomoze rad a vidi, ze to ma zmysel....