Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@zuzkaanicka prosila som ťa aby si ma nechala na pokoji a nehodnotila dookola, že som neschopná. nechaj ma na pokoji, prosím ťa na kolenách.
@adsumus vieš kto má riešenie? Tí, ktorí financujú existenciu IS a podporujú a živia vojnu. Alebo si snáď myslíš, že to sa iba pozbierali nejakí islamskí radikáli, iba niekde pozametali a úplne z ničoho tam postavili armádu, ktorú vyzbrojili tiež asi ničím a za nič? Dochádza ti, že aby došlo ku konfliktom takej škály a s takými následkami, nemôžu to byť asi nejaký otrhanci, ktorí si niekde doteraz šúľali guličky z ťavieho lajna a jedného dňa ich niečo osvietilo a začali robiť do terorizmu? Že je to hra príliš vysoká, aby do nej neboli zainteresovaní najmocnejší tejto planéty? Naozaj veríš tomu (ak si sa vôbec k takej "hĺbke" informácií dopracovala), že ISIS môže fungovať z ilegálneho predaja ropy? Komu? Alebo z výkupného za únosy? Buďme realisti. A čo útoky na Sýriu uskutočnené z Turecka a čo zásobovacie trasy vedúce z Turecka, o ktorých sa vie? Nemecká DW má tie trasy zdokumentované vo video reportáži. Turecko je v NATO!!! Je ti to známe? Vidíš tam ten rozpor? Ako môže prejsť konvoj náklaďákov so zbraňami z krajiny NATO (Turecko), do susednej Sýrie??? To je práve to pozadie, ktoré ťa nezaujíma. Preto sa asi tvoje príspevky redukujú na blábolenie o nejakej pomoci, o ktorej sama nemáš žiadnu konkrétnu predstavu...ako trefne napísala zita, to sa hodí akurát tak do nejakej stupídnej reči čerstvo korunovanej MISS-ky a nie do podnetu na normálnu diskusiu.
@sardinka333 ja nie som zato aby sme poskytli azyl všetkým,a le treba jednať rozumne a nenechať umierať ludí zbytočne. kvoty su dvojsečné.
@adsumus nestrapnuj sa tu 😉 ... ja na Teba neutocim, len som sa dnes opytala jednu otazku a Ty si z komara urobila slona 😉 ... mozes byt v klude, viac Ta neoslovim, verim, ze ani Ty mna 😉
@adsumus vo vojne vzdy zomieraju ludia zbytočne...s tým nič neurobíš...o tom je vojna...o smrti. Aj ten prechod cez more je zivotu nebezpečný a riskantný...vyprovokovala ho vojna. V prvom rade je potrebný mier v krajinách kde sa bojuje...to je velmi doležité.
@zuzkaanicka nie neoslovím, ale neosočuj ma, bez toho,aby si ma označila a písala, že ONA si myslí to a hento.
@sardinka333 to je doležité a su aj dobré správy isis začína byť v defenzíve,a le čo s tým čomu musíme čeliť my teraz?
@sardinka333 a druhá vec my nie sme vo vojne, oni nás žiadaju o pomoc, nebojuju s nami, zatial.
@adsumus ja som za to, aby sa poskytol azyl vsetkym, ktori ho potrebuju. U nas sa udeluje azyl zhruba 50 % ziadatelov o azyl. Nase mesto sa poucilo z chyb v ostatnych azylanstskych domovov a pomahaju takymto ludom sa integrovat do spolocnosti, kym sa nevyriesi konflikt v ich krajinach.
Mna znechucuju nenavistne postoje rodakov, lebo nie su o nic lepsi, ale chapem, ze su ziveni nasimi mediami a navyse sa zvolebnieva. Takze podla toho jednaju aj nasi politici.
Zazila som vojnu na vlastnej kozi, viem, ake to je a chapem rodiny, ked chcu normalne zit. Momentalne sa to v ich krajinach zmietanymi vojnou neda.
@adsumus NATO nie je nič iné, než nástroj záujmových skupín, v ktorých ide o prostriedky a moc. NATO samo o sebe nemá mocenské ciele, je to len vojenský pakt, nemôže byť samo proti sebe, teoreticky by malo byť obranným zoskupením, čo už dávno nie je. Momentálne slúži obchodu, ako napokon takmer všetko v kapitalizme. Je to taká prostitútka, ktorá za peniaze nepozná obmedzenia. Rovnako ako európski a slovenskí politici na čele s kiskom.
@adsumus poskytnime im pomoc v taboroch v Afrike...🙂 su tam tabory kde mozu byt🙂
@adsumus a potom, keď aj takí, ako ty pochopia, tak existuje priama demokracia a rôzne systémové alternatívy ku kapitalizmu. Ono v podstate už demokracia a kapitalizmus sa v princípe zásadne rozchádzajú, majú rozdielne záujmy. Preto sa demokraciu v podmienkach kapitalizmu nikdy nepodarilo zrealizovať. Napr. predvolebná kampaň je o výške prostriedkov (kapitálu), ktorými disponuje strana, je to marketing, nič iné. To nie sú slobodné voľby, ak sú voliči manipulovaní celkom priamo, aj podprahovo. To nie je o kvalitách kandidáta, ale o tom, kto má koľko peňazí na naliatie do predvolebnej kampane. A alternatíva ku kapitalizmu je napr. participatívna ekonomika. Ale aj iné. To len niektorí ľudia si myslia, že medzi komunizmom a kapitalizmom nič iné nie je. A to je základ problému. Ľudia (na malé skupiny výnimiek), na nič iné ani nevyzreli, nemajú povedomie, ani záujem.
Ze treba riesit priciny a odmietat prechodne poskytnut pomoc utecencom je ako na nejakom useku cesty cakat so zranenym osadenstvom auta az dovtedy, kym sprava ciest nenainstaluje napr. dopravnu znacku Nehoda s dodatkovou tabulkou Usek castych dopravnych nehod. Nastasie o tychto veciach nerozhoduju diskuterky na MK.
😀
@adsumus kde vidíš nejaký vulgarizmus? Zase si asi pletieš pojmy s dojmami. Tvoja obmedzenosť je fakt a samotné slovo nie je vulgarizmus. Ty sa k nej dokonca dobrovoľne priznávaš - sama si napísala, že ťa nezaujíma ani pozadie, ani príčina problému. Logicky je teda tvoj pohľad značne zúžený, alebo nie? Máš snáď nejakú inú logiku, než bežne funguje v našom vesmíre? Ja nemám potrebu sa vyhlasovať za humanistu na verejnom fóre, ani nikde inde. To pokojne prenechám iným 😎
@stardust aku vojnu si prezila?

@adsumus snad mame najake ,,tajne zložky,, ktore riešia tieto veci ako je ,,terorizmus,,...Pozri, mi nemožeme poskytnuť utočisko milionom ludi - je to nerealne a pre krajinu resp. EU devastačné. To je realita. My musíme chraniť aj seba. Zial taka je doba ...nasilie je všade a bude sa opakovať, zial tak to je.
Nejednotný postup - vieš...čo maju pristupiť na kvoty? Teraz je to len 100 ludí a potom ich bude kolko ? 1000? a potom?? Kvoty nič neriešia...