icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

linda81
12. sep 2015

presne...takych pribehov ako dala zdielat @stardust je strasne Vela po celkom svete....kto chce pracovat a normalne zit,mal by dostat sancu...ale prevsetkych musia platia rovnake pravidla, domacich , aj zahranicnych ...SR sa ma co este ucit....

stardust
12. sep 2015

@linda81 najviac hucia proti utecencom a inym cudzincom neschopni niemandi.

linda81
12. sep 2015

@stardust no lebo nemaju ziadnu skusenost...a to , co slovenska tlac pise, je katastrofa cista..

valy
12. sep 2015

@adsumus lenzeto je velke zavadzanie, lebo ide o 41 percent vsetkych utecencov vo svete, a nie 41 percent tych, co idu momentalne do europy. Ti maju uplne ine zlozenie a vacsina su mladi muzi, to ani politici nepopieraju

lilimoni
12. sep 2015

Co keby stat dotoval liecbu chorych deti z nasich dani a na utecencov a asocialov, by sa zbierali vrchnaky z flias? Tu ludiz zivoria a z toho mala mame zivit ludi, pri ktorych sa obavam, ktory sa ako prvy necha vyhodit do luftu 😠

linda81
12. sep 2015

@lilimoni to , ze sa musia zbierat vrchnaky ma chore deti a ze kolko ludi zije na hranici chudoby na SR, nie je chyba utecencov......aj ked aj ja to vidim ako tragediu , ze rodina s chorym dietatom musi odist robit do zahranicia , aby mala na liecbu....( vidis a sme pri tom , ze aj nasi ludia utekaju za lepsim zivotom a nikto na nich nevykrikuje, ze su darmozraci a prizivnici z vychodu..)......bohuzial si domaci nechaju prave tym , co teraz najviac vykrikuju proti utecencom , legalne rozkradat stat a radsej sa zaobneraju prave takymito hadkami....niekedy ako keby to bolo naplanovane......"spravme rozruch pre utecencov,teda rozumej zabijakov, vyzieracov ", ludia sa budu zaoberat tym a my si mozme v pohode kradnut dalej" ......neviem ...mozno sa mylim... 😎

mamulka211
12. sep 2015

@linda81 ale nasi ludia idu za zahranicia"robit", nie sa integrovat cele rodiny za tisice eur. Ja ked pridem do zahranicia s rodinou, musim si najst pracu, ovladat jazyk a zabezpecit si podnajom, za ktory musim , napr. v Rakusku, zaplatit cca 1100 eur, plus este kde je strava a ine vydaje, cize si musim zabezpecit ja sama cca 2000 eur mesacne, nech tam mozem fungovat. Statisice utecencov neovladaju ziaden jazyk, okrem svojho, nemaju neraz ani platne doklady, neraz ani ziadne doklady nemaju, kym sa integruju potrva to roky a za tie roky musia dostavat dotacie z krajiny, ktora ich prijime, je to snad rozdiel.

oslo1
12. sep 2015

Raz niekto v UK povedal: 'Kazda krajina by si mala najprv riesit svoju chudobu a az potom pomahat inym'.

Ja som proti tomu, aby prisli ludia zo Sirie a inych arabskych krajin do Europy. Roky byvam v UK, pre tuto krajinu (a aj pre Slovensko) som nieco urobila, pracujem tu, platim dane. Moje kolegine z Filipin, ktore investovali tisice do Adaptacneho procesu pre sestricky budu musiet ist prec z krajiny, pretoze nezarabaju £35 k rocne.
Ked sa pozeram na tych utecencov, 90 % z nich su mladi muzi, preco si nejdu branit svoju krajinu? Preco hovoria, ze prestanu emigrovat, ked my im skoncime vojnu? Preco MY? Preco stale MY?
Mrs Merkel ich pozyva do Nemecka, aj tak si to odserie cela Europa.
Ked ma niekto potrebu pomahat, preco nepomaha slobodnym mamickam, starym ludom, nejde robit dobrovolnika do nemocnice/nursing homu/hospicu?
Ako si mozeme niekoho, kto klame, az sa prasi, pustit do svojej krajiny?

Predpokladam, ze teraz sa vacsina ludi pusti do mna, ze ja som tiez emigrant, lebo som zo SK odisla do UK. Ano odisla som, ale pokial viem, som stale v jednej krajine, nakolko sme Europska unia, keby sme neboli, tak stale makam na Onkologii v Bratislave a platim dane tam. Ja som prinosom pre spolocnost, nenatahujem ruky k nebu, ludia pomozte my.
Medzi hentimi 'utecencami' je kopa ludi s Pakistanu a prilahlych krajin. Mavam pacientov, ktory su z Afriky a Azie, kazdy mi nezabudne povedat, ze doma ma barak ako kravu, marble v kazdej miestnosti na zemi a ma aj sluzku. Potom nezabudne podotknut, ze zije z benefitov, na ktore mu ja prispievam zo svojich dani. Zial, taka je realita.

natalym
12. sep 2015

@oslo1 Ja len: ako matka, by si s deťmi neutiekla? Čo by si robila s deťmi vo vojne? Svojho syna by si poslala bojovať?

mamulka211
12. sep 2015

@natalym ale cela Syria nemoze predsa utiect do Europy, ved to je preludnenie jedneho kontinetnu , ich vojna sa nemoze riesit tak, ze vsetci ujdu sem a ostanu tam len vojaci, aj na Ukrajine sa bojuje, cize aj oni k nam mozu prist, aj vsetci, kde sa bojuje, kde by sme tych ludi popchali, to by bolo vlastne akoby si Bratislavu nastahovala do Michaloviec, co by sa asi stalo?

natalym
12. sep 2015

@mamulka211 Ja to chápem, ale čo s tým? Zatvorila by si dvere pred rodinou s deťmi?

oslo1
12. sep 2015

@natalym ako matka by som utekala, to mi nevadi. Mne vadia tie haldy tych mladych chalanov, co utekaju a ocakavaju, ze zbytok sveta im pojde do ich krajiny robit poriadky.
Ked bola vojna v europe, rad za radom sa rukovalo.

mamulka211
12. sep 2015

@natalym no, ale ti ludia sem nejdu na vlastnu past, ich sem niekto "pozval", tento problem sa mal riesit inde, nie v Europe.

linda81
12. sep 2015

@mamulka211 ja tiez robim v DE...ked som Sem dosla, pomohli nam kolegovia so vsetkym..pomohli nam najst byvani, doniesli na zaciatok riady, televizor....nikdy nas nikto neodcudzoval , ze sme zahranicni a z vychodu.....na druhej strane...tu ...cca 20kmod nas je komunita Slovakov , ktori robia v skladoch.....robia cez slovensku agenturu na slovenskych zmluvach, nie su tu prihlaseni, vlastne tu nie su akoze vobec.....nemaju poistenie, za 5 rokov si nevedia chleba pytat v obchode po nemecky.kazdy piatok dozrati ako telataa v takom humuse ziju , ze by si neveriala keby si to videla---su medzi nimi aj zeny, takze to nechapem.....a mas pravdu...neprisli sa integrovat....bol im poskytnuti ZADARMO kurz nemciny , na jedneho to stalo 2000 EUR, nasla sa im ucitelka, ktora Bola ochotna chodit v sobotu, lebo oni cez tyzden nechceli, ze su unaveni z roboty....na prvy kurz prisli 8, na druhy 3 potom 1...imigration amt mi volal, co sa deje...proste, ked niekto nema zaujem.....a radsej sa ozerie

ked su chori, klamu v nemocnici ze su na navsteve ,nemaju niekedy ani len platnu slovensku karticku poistenca, nie to este snivat, ze by boli tu poisteni...´pravidelne chodime s mm prekladat...

na druhej strane
http://www.spiegel.de/schulspiegel/kinder-von-g...

rodiny su tu od marca....deti zacali chodit do skoly. hovoria lamanov nemcinou, ale snazia sa....zatial rodicia rovia pomocne prace v dedine, kosia travnik upratuju...

vies..... aj medzi Slovakmi su aj taki aj taki....rovnako , ako aj medzi Arabmi, Moslimami, syrcanmi , krestami atd atd....

natalym
12. sep 2015

@oslo1 Však, ale prečo sú to mladí chalani, tie dôvody sú popísané hocikde na nete. Lebo sú zdraví a viac vydržia po ceste, prídu do DE, urobia zázemie a môže prísť celá rodina za nimi. Čo je na tom nepochopiteľné? Asi vedia, že koľkokoľvek ich pôjde proti tamtým, je to istá smrť.

oslo1
12. sep 2015

Inak neviem, co tu riesite, Slovensko nie je pre nich lukrativna krajina, tam by dostali pol eura na den ako vreckove. Vyhodnejsie je Nemecko a zapadna europa, tu uz maju svojich sukmenovcov, ti im presne ukazu, ako ziadat o benefity a nechodit do roboty. Samozrejme ze za par mesiacov sem prinesu aj svojich rodicov, pra rodicov, sestry, bratov s rodinami, vlastne deti, cudzie deti (za financnu odmenu od ich rodicov, a tu budu na ne poberat benefity).
A my pracujuci budeme na nich robit.

mamulka211
12. sep 2015

@linda81 pozri, ja viem dobre o com hovoris, poznam aj nasich romov, co robia v Rakusku a robia len hanbu, ale to su proste "individua" o ktorych hovoris, nie slusni ludia. Proste ja hovorim, ze aj ked my chodime v ramci EU pracovat, chodime tam vacsinou s tym, ze nie sme danej krajine na obtiaz, robime tam, platime dane, snazime sa sami zaclenovat na vlastne naklady.

mamulka211
12. sep 2015

@oslo1 a presne toto je prvy signal, ze tym ludom nejde o utek pred vojnou, ale o darmozractvo na ukor vyspelych europskych krajin.

mamulka211
12. sep 2015

ide o ekonomickych migrantov, nie utecencov pred vojnou

linda81
12. sep 2015

@mamulka211 a to iste su utecenci...su medzi nimi aj individua, ale su aj slusni ludia a je ulohou spolocnosti ( nemeckej ,slovenskej , europskej , svetovej dat tymto ludom sancu )...ti ktori chcu pracovat, chcu sa ucit....chcu sa integrovat ..., preco nie....nech su aj ruzovi , oranzovi, neviem aki, to je jedno....

mimochodom medzi "nasimi Slovakmi " co som spominala, nie je ani jeden Rom...vsetko su to biely 🙂...a ak ich niekto osklbava, tak len ich vlastna slovenska agentura vlastnych ludi...ale tak im treba, ked nie su schopni sa za 5 rokov dohovorit a v nejakom pokroku im je viac menej branene....to je take slovenske ....._🙂

ekonomickym migrantom DE nebude udelovat azyl...

linda81
12. sep 2015

@oslo1 my pracujuci povedzme aj v DE robime aj na vas....ked sa tatkto chceme vyjadrovat...a ako sa na SR vybavuju predlzene m aterske, prispevky na byty, ako sa vybavuju pridavky z AT, DE, ako sa hladaju moznosti , ako obist zakony a dostat sa k peniazom...(vid niekolko desiatok tem na MK) ...myslim , ze Slovaci sa posledni mame co ozyvat, ked ide o benefity....

mamulka211
12. sep 2015

@linda81 iste, ale rozumnym mnozstvam, ktore nijako europu nezatazia, nema to prerast urcite hranice, proste tie mnozstva by mali byt take, aby tu neskoncili dve tretiny ineho kontinetnu.

mamulka211
12. sep 2015

@linda81 v ramci EU, kedze tam patrime a sme clenom, mame narok na matersku a rodinne pridavky z krajiny, kde pracujeme, toto nie je obchadzanie zakonov, toto je nariadenie EU.

lilimoni
12. sep 2015

My za rozvrat v ich krajine nemozeme. V krajine, kde su ortodoxni vyznavaci koranu je pust, vojna a hlad, hoci zem ako taka chudobna na nerastne produkty nie je. Za to co maju, si mozu oni.

Zaujimave, ze keby do ich krajiny prisiel niekto bez dokladov a nacierno by prekrocil hranice, by ho odstrelili a tvaria sa, ze to, ze oni sa rozhodli nasackovat do europy je uplne v pohode a ze my ich musime prijat a dotovat 🙄

mamulka211
12. sep 2015

@linda81 a vies co ma stve, ze napriklad Rakusko chce vziat zenam, ktore tam pracuju prdavky na deti v tej vyske, v akej ich doposial vyplacali, ze ich to vela stoji, pricom my im tam platime dane a starame sa o ich rodicov, ako operky, ci drieme v ich podnikoch a robime to, co oni nebudu robit, ale na utecencov, ktori tam nebudu robit nic, len ich stat majland penazi sa naraz peniaze najdu..je to smutne a hanba spolocnosti.

linda81
12. sep 2015

@mamulka211 ano ..kde pracujeme....ale pozri kolko ziez tu nepracuje a nikdy nepracovalo........niekedy tu bol manzel/priatel...a neviem kto vsetko na Brigade....alebo ako som vyssie pisala, vlastne na cierno, neodviedol Cent dani a potom tu tem...Mam narok na pridavky ze DE ??....ako vybavim?? ,,

je pravda, ze cely kontonet sa nemoze presunut do DE alebo do Europy , preto sa musia vsetci podielat na rieseni tohto celosvetoveho problemu a nie sa tvarit,ved my sme chudobni, nas sa to netyka....my sme daleko , my sme vojnu nezacali a podobne vyhovorky....

natalym
12. sep 2015

Mňa by zaujímalo, že kde sú v tomto prípade USA. Miešajú sa do všetkého a do tohoto, ani do Ruska a Ukrajiny nie. Len to čo sa im práve hodí???

linda81
12. sep 2015

@mamulka211 a uz pracujeme legalne aj v Rakusku ako opatrovatelky??nemam uz az taky prehlad......chodila som pocas skoly tiez opatrovat.....vtedy boli este hranicne kontroly .....sedelo nas v aute 5 zien....ja som Bola studentka, tak to bolo ok, a ostatne isli na navstevu k bake , sesternici, , kamoske....a neodvadzal sa ani Cent dani.....
mozno je to u lepsie, neviem

utecenci budu robit....tak je to planovane......tento stat nie je nastaveny na rozdavanie, kto chce , moze robit a mat sa dobre, ostani mozu ist...

mamulka211
12. sep 2015

@linda81 od roku 2008 je to legalne a zeny robia na zivnost rakusku, utecenci musia robit, to je fajn, ze ich Nemecko, Svajciarsko, Rakusko zamestna, chapem, maju prac. miesta, ale co my? My nemae pracu ani pre nasich, kde ich my zamestname? Ci nasim nedame pracu, ale utecencom vytvorime prac. miesta?Som za pomoc, ak mam nadbytok, nie ak sam nemam.

mamulka211
12. sep 2015

@linda81 a uprimne, a toho sa boji viac ludi a je to uplne prirodzene, utecenci nam znizia mzdy, oni budu robit aj za par centov, cim poklesne nasa sanca nasjt si platenu pracu