icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

czechzuzanaba
7. okt 2015

@richard71 ja uz sem si uhnala, proto jsem doma a mam cas 🙂 ALe mas pravdu, uplne zbytecna debata tu.

anickablava
7. okt 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

Žeby nebolo všetko také ružové ako sa zdá????Ine je počut a čítať a iné zažiť na vlastnej koži.

„Politici říkají, že tohle chceme, ale to není pravda. Je to problém, který stojí miliardy, a budou to platit lidé, kterých se nikdo na názor neptal,“ řekl spíš šeptem jeden z mužů ochranky tábora pro běžence na Gützkowstrasse.

„Nelíbí se mi to. V Německu máme vlastní problémy. Třeba tři miliony lidí bez práce. A všichni, kteří přijdou, kvůli rychlé integraci práci dostanou. A co Němci?! Vždyť vy uprchlíky také nechcete. Stejně jako Švýcarsko, Austrálie... Mám každý den větší strach, žena se večer bojí chodit parkem, mně rozbili okno u mercedesu,“ zlobí se Gustav.

S běženci soucítím. Ale vláda ani místní na ty statisíce lidí nebyli připraveni, se vším se začalo strašně pozdě. Lidem se nic neříká, nevysvětluje. Dodnes nikdo neobjasnil, co se vlastně děje. Proč se dalo tolik lidí do pohybu a co bude dál. Kdy a jak tohle skončí?“ ptala se starší dáma, která ani za nic nechtěla říci jméno. Nechce prý problémy.

„Měli bychom to ale dělat jinak a tolik běženců do země vůbec nepustit. Vždyť se nesnesou ani sami mezi sebou, v táborech se napadají tyčemi i noži. Pak se mají ještě přizpůsobit cizí zemi? To nikdy nemůže fungovat. Asi nebude klasická válka národů, ale válka kultur určitě,“ svěřila se paní Ingeborg.
Různé kultury si nikdy neporozumí, to nejde vyřešit

„Máte tolik vlastních lidí bez práce, bezdomovce, malé důchody a do toho přijdou tisíce cizinců. Ty různé kultury si nikdy neporozumí, to nejde vyřešit,“ dodala její kamarádka Ursula.

Závěrem server přiznává, že jeho malý průzkum dopadl ještě hůř než ten, který přinesly saské deníky. Z třinácti oslovených lidí bylo proti dalšímu přijímání uprchlíků devět lidí, pro jen čtyři. A to včetně redaktorčiny německé kamarádky.

http://www.krajskelisty.cz/stredocesky-kraj/10968-chteli-jsme-jim-pomoci-a-tohle-mame-za-to-sokovane-nemecke-mesto-kde-se-porvaly-stovky-uprchliku-pise-washington-post.htm

anickablava
7. okt 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@czechzuzanaba Len tak na okraj, ty čo tu dávaš nového????

adsumus
autor
7. okt 2015

@anickablava to už sme tu mali, išli nové veci, ktorým svoju pozornosť nevenuješ akosi, čo hovoríš na otvorenie mešity, najvačšej v europe v rusku?

adsumus
autor
7. okt 2015

@anickablava dobre linky dáva, nové informácie, aj vtipne ty tu postuješ kolem dokola to isté.

anickablava
7. okt 2015

@adsumus Ty si hovorca ČEšky Zuzky???

adsumus
autor
7. okt 2015

@anickablava hej 😀

adsumus
autor
7. okt 2015

mešita? v rusku?

richard71
7. okt 2015

@adsumus adsumus

https://www.youtube.com/watch?v=PuzcR-Shf3A

prosim ta toto video ako suvisi s temou diskusie?

anickablava
7. okt 2015

@adsumus Prečo by ma mala zaujímať mešita v Rusku??? Mňa zaujmaju utečenci blízko našich hraníc.

adsumus
autor
7. okt 2015

@richard71 že násilie v nemecku nie je jedine na strane utečencov ako sa tu snažia niektorí diskutujuci zdoraznovať, ale násilie tam bujneje aj kvoli vlastným občanom. tak neviem, či toto chceme mať aj tu. ja nie.
@anickablava pretože ak rusi otvorili mešitu v rusku, tak asi si myslia, že spolužitoe s muslimami je možné, za predpokladu, že sa podarí eliminovať extremizmus.

adsumus
autor
7. okt 2015

Útok šialenca na utečencov: Nadrogovaný Nemec (28) sa do nich pustil slzným sprejom.
http://www.topky.sk/cl/1000851/1495973/Utok-sia...

anickablava
7. okt 2015

@adsumus SKús tento tvoj výplod povedať matkam deti z Beslanu.Eliminovat extremizmus je nenaplnitelny sen. Ja osobne si myslim že Putin sa dohodol s Kadyrovom a preto maju v Rusku ako tak pokoj, ale to su len také moje domienky.

adsumus
autor
7. okt 2015

@anickablava s kým sa dohodol? a načom?

anickablava
7. okt 2015

@adsumus Tak zrejme nebol nadšený z príchodu utečencov a reagoval tak ako reagoval. ZAujmave že ho hodnotia ako šialenca. Tých čo sa mlatia medzi sebou navzájom nazývaju media nepokojní utečenci. 😒

anickablava
7. okt 2015
richard71
7. okt 2015

@adsumus no ved jasne. prejavy nasila najdes asi vsade vo svete.ci? 🙂 rovno si tam mohla dat video futbalovych FANS... na to su predsa zakony aby sa to riesilo... problem je ale predsa inde...

adsumus
autor
7. okt 2015

@richard71 presne nato su aj zákony pre utečencov aby sa to riešilo a nie nafukovať a následne utočiť napríklad aj slzákom a ešte na drogách, rozum treba používať miesto toho.

richard71
7. okt 2015

@adsumus no ak bol na drogach, tazko mohol realne hodnotit situaciu. uznas nie?

adsumus
autor
7. okt 2015

@richard71 vieš hádam dobre, že to, že si na drogách ťa zodpovednosti nezbavuje.

richard71
7. okt 2015

@adsumus nevravim ze ho ma zbavit zopovednosti... ale o inom som chcel.. ze na taketo nasilie su zakony.. .
Problemom islamistov je vsak ze nasilie voci krestanom ci neveriacim, ako aj nasilim na zenach, homosexualoch je schvalovane a dokonca podporovane!!!! to je ten rozdiel.. ony to nepovazuju ako nieco zle amoralne, coho sa bezny clovek ma vyvarovat...

adsumus
autor
7. okt 2015

@richard71 je to problém extremistov, nie všetkých muslimov. kto chce žiť normálny život, nemalo by mu byť bránené, napríklad také muslimské ženy a deti,homosexuáli, muži s inými politickými názormi, konvertiti na kresťanstvo, ktorí utekaju pred násilím, tak ich pošleme späť? aký to má zmysel?

richard71
7. okt 2015

@adsumus cize vsetci ti co sem idu spadaju do tejto skupiny? co je problem extremistov? nasilie? v poriadku na to mame predsa zakony ako som pisal vyssie. Ci myslis ze islamisti su extremisti? Lebo v islame nie je zlocinom inoverca zabit, ci ukamenovat zenu...atd

adsumus
autor
7. okt 2015

co myslíte ako skončí táto vlnaaaa vzájomnej nenávisti? kto bude vítaz a kto porazený?
http://www.express.co.uk/news/uk/603659/video-a...

richard71
7. okt 2015

@adsumus proste ty stale porovnavas neporovnatelne...

terezka1947
7. okt 2015

@adsumus ..hm....a to akoze iba my (trebars v Europe) mame ist prikladom a nechat svoje,zanechat tradicie,svoje dedicstvo po otcoch....atd...atd...a otvorit naruc pre vsetkych,kt.si zmyslia,ze sem pridu?
ponuknut im vsetko a akoze toto poriesi svetovu krizu??

ved budme sucitni,ludski....ale tiez je normalne,ze sa bojime buducnosti(co to ten mix vsetkeho mozneho prinesie) a chceme zachovat svoju svojbitnost a tiez nieco pre svoje deti...

v tejto situacii nebude ani vitaz a ani porazeni...alebo ...ked uz,porazeni budeme skor my 😒

adsumus
autor
7. okt 2015

@richard71 to neplatí pre všetkých muslimov a všetky muslimské krajiny. aj v kresťanských krajinách stále vykonávame trest smrti (ja nesuhlasím s tým), v minulosti sme ženy upalovali a boli plne majetkom muža, zákony sa vyvíjaju, ludia sa menia. ploty a a panika nám nepomôžu, treba voliť rozumne stratégie.

alaguema
7. okt 2015

ospravedlňujem sa, ak to tu už niekto dal
http://www.nazorobcana.sk/novinka-sprava-aktual...

richard71
7. okt 2015

@adsumus ja proti trestu smrti principialne nie som. Ano presne aj tu sa upalovali carodejnice, bola inkvizicia, dokonca sa tu tlkli aj kamennymi sekerami... mas pocit ze sa to deje v europe dnes? Dnes su vsak dva tieto "svety" tak rozdielne ze ich suzitie je jednoducho nemozne.. vid. zap. europa - myslim ze to nemusim rozvadzat.. Pre mna za mna nech si tak ziju ako chcu nech si vyznavaju nabozenstco ake chcu, ale nech nam to tu nevnucuju....