icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

adsumus
autor
7. okt 2015

@alaguema hej hej už to tu bolo a nevieš náhodou kto je tá lekárka alebo kde pracuje, že si to môžeme overiť, ale asi nie, že? či som si nevšimla meno? a prečo tento utok nožmi na nemocničný personál unikol pozornosti medii, ináč dávaju každý škrabanec?

adsumus
autor
7. okt 2015

@richard71 no myslím, že deje sa toho dosť aj v europe, ved len kolko vrážd, podpalačstiev, znásilnení, zneužívania, zlodejiny, drog máme každý den možnosť sledovať v telke, občas sa staneme aj učastnými v našej peknej krajinke. treba sa zamerať na postup k väčšej ludskosti a to bez ohladu na vieru, farbu pleti a tak dalej, moj názor. kto má iný, mne to nevadí.

richard71
7. okt 2015

@adsumus hej,ale na to su predsa zakony na nasilie,.ale ako to suvisi s "utecencami" ? vyhybas sa podstate veci... skoda

adsumus
autor
7. okt 2015

@richard71 akej podstate veci sa vyhýbam?

richard71
7. okt 2015

@adsumus nasilie je v islame tolerovane, podporovane, vyzadovane ak nie moze sa to dokonca obratit voci samemu moslimovi.... nasilie v europe existuje ale je stale nezakonne ! stale nevidis ten rozdiel?

adsumus
autor
7. okt 2015

@richard71 možno je naozaj čas pozrieť do historie, ktoré nábožko kolko násilia rozosialo po tomto svete, či už ho nazveš zákonne alebo nezákonne, skor ako sa vystavíme na piedestál, čo zaujíma mna je cesta z neho von a viem, že sa to nedá dosiahnuť dalším násilím a neposkytovaním pomoci ludom v nudzi.

0silvia0
7. okt 2015

@adsumus načo sa obzerať do histórie? Cez všetku tú boľavú históriu sme sa dokopali až sem, sme tu a teraz, treba sa pozerať dopredu a nie do histórie, či chceme aby sa história opakovala? 😖

adsumus
autor
7. okt 2015

@0silvia0 ako sa má podla teba opakovať?

adsumus
autor
7. okt 2015

@samo_blaho škoda, že povodný článok nebol preložený kompletne aj s touto časťou, kde sa uvádza, že dotyčná nemala byť členkou no borders, ale nejaká bezodomovkyna, ktorá mala byť zo skupiny vylúčená a že jej vypoved sa ešte len preveruje plíciou, v každom prípade treba si počkať na závery vyšetrovania, kvoli objektivite. tu je stránka no borders na fb https://www.facebook.com/NoBordersNews/timeline

adsumus
autor
7. okt 2015
adsumus
autor
7. okt 2015

Príbeh utečenca, ktorý sa udusil v chladiarenskom aute neďaleko Slovenska.
https://dennikn.sk/261858/toto-je-pribeh-utecen...

samo_blaho
7. okt 2015

denník n nenavštevujem v záujme zachovania si svojho žalúdočného obsahu 🙂

adsumus
autor
7. okt 2015

Postoj občanov k prijmaniu uprichlíkov na sk, polsku a českej republike. http://cvvm.soc.cas.cz/media/com_form2content/d...

victory1
7. okt 2015

Ktovie cim to je,ze tato diskusia verne kopiruje vystupenie jedneho neunavneho tretotriedneho solistu a mnozstvo zbytocne piskajucich "divakov" v hladisku... 😉

adsumus
autor
7. okt 2015

@victory1 a ty čo myslíš, čo je horšie bagandža neonacistu alebo utečenec s opuchnutými testes? http://www.aktuality.sk/clanok/275199/bitka-v-b...

macamac
7. okt 2015

@adsumus prepáč
Sledujem to tu od začiatku a už sa mi fakt nedá mlčať.
Si skutočná? Alebo nejaký pokazený program?
Richard sa ťa niečo pýtal dnes o 15.15h.
Dokazes ty vôbec odpovedať? Vieš konštruktívne diskutovať? Čo mu tam spominas históriu? Kedy mu odpovies? Kedy si uvedomis ROZDIEL v životoch týchto utečencov a nás? Kedy pochopis že dospelých neprevychovas? Tak ako ony nás nedonutia zabíjať vlastne deti ak sa dajú na inú vieru...zabíjať vlastné ženy...atď. tak my nedonutime ich zmeniť svoju podstatu?
Ako by si prinútila indiánov z rezervácie ísť žiť do Petržalky?
To fakt až takto stupidne príklady potrebujes? A pochopis to vôbec?
Kto si ty? Že si tak okliestena svojou utópiou?
Neverím že si ozajstná. Prepáč.

A obdivujem tých, ktorých baví diskutovať s dinosaurom.

adsumus
autor
7. okt 2015

@macamac prosím ťa nepíš mi nezmysly,či som skutočná, som. prečítaj si čo robia bielučkí muži deťom a prestante haluziť o zlých muslimoch, čiernych a podobne kkt. tu máš podstatu svine su svine bez ohladu na rasu, náboženstvo. su svine
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3229628...

macamac
7. okt 2015

@adsumus zas nechapes
Bieli sú trestaní podľa našich zákonov. Je to trestný čin.
U nich sú určité zločiny norma, ktorá vychádza z ich vierovyznania a kultúry.
Bodka.
Škoda slov.

adsumus
autor
7. okt 2015

@macamac a indiánov bielučkí muži vyvraždili, vyvraždili, deti, ženy aj mužov, vyvraždili. a vzali im celý ich život, ich podu, ich vzduch, vzali im všetko, bielučkí muži.

adsumus
autor
7. okt 2015

@macamac ty si uvedomuješ. že mi tu nepríjmame režimy ale utečencov, ktorí pre týmito režimami utekaju?

macamac
7. okt 2015

😀 😀 😀
Dobré no..
Bav sa ďalej.
Pekný večer.

adsumus
autor
7. okt 2015

@macamac bodka.

macamac
7. okt 2015

@adsumus uvedomujem uvedomujem.
Len nech si to uvedomia aj ony. Sprav im osvetu. Že akonáhle prejdú hranicu nejakého štátu, tak nech prijmú jeho podmienky a prispôsobia sa. Nech sibnutim čarovného prútika je zo žaby kráľ.
Mne to nevysvetluj.
Mne je jasné že nepôjdem do moslimských krajín hlásať kresťanstvo a zavádzať zákony našej krajiny. 😉

macamac
7. okt 2015

Presne.
Bodka 🙂

adsumus
autor
7. okt 2015

@macamac možeš skusiť, na tom je založené kresťanstvo, širenie viery. http://www.ukm.ff.ukf.sk/slovania/index.php?str...

sardinka335
7. okt 2015

No ako??? Ešte to tu nevykapalo? Kolkatim utečencom ste pomohli? 😝 😀

terezka1947
8. okt 2015

@adsumus ty porovnavas "christianizaciu" Europy s "islamizaciou" Europy?
ved to je neporovnatelne....krestanstvo a islam sa nedaju porovnat,pretoze mentalita oboch skupin "veriacich" je uplne ina
co prinesie islamizacia?
vsetci sme ti isti ludia,ale nemame ten isty pohlad na bezne dennnodenne situacie,vztahy...preto ten strach z toho,co sa momentalne deje v Europe,svete

neverim,ze by bezni ludia utecencom,kt.prisu do ich miest ,dedin nedali najest,nedali saty.....ale akoze co maju este urobit?co cakas?ze sa vzdaju svojho domu a sami pojdu dalej?
zli sme podla teba iba my...a co tak trosku pokory u ludi,kt.k nam prichadzaju=je tam vela pripadov,kt.treba lutovat...a naozaj si zasluzia pomoc..a vela ludi,kt.idu za krajsim zivotom...niekto im naklamal,ze tu a najma v Nemecku ich kazdy caka s otvorenou narucou,zaplatili nemale peniaze a su sklamani,rozcarovani,ze to nie je tak ako si predstavovali,ako im bolo nahovarane.....

eva8
8. okt 2015

@adsumus
islam neprerobis
hovoris o 'krestanizacii' a nevadila by ti islamizacia. Vies co je islam? Srdce mi kaze pomahat, rozum nie. Ak myslis bezprostrednu pomoc, pre mna je vychodiskom pomoct im pod dohladom, doslednym dohladom (napr. bez kritizovania, ze prehladavanie izieb v uteceneckych taboroch je pod ludsku dostojnost. Co je to za nezmysel? Ak sa zvysi ochrana tak i zastanci bezodnej pomoci budu viac v bezpeci. Nepaci sa im? Donevidenia.