Som za pomoc utečencom
Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.
@mamulka211 hádka okolo vianočného stromčeka bola už v roku 2012 v Bruseli. Nepostavili tam na Grand Place kvôli moslimom klasický vianočný stromček, ale nejaké moderné kovové čudo.
@linda81 "pozri si obrazky xxxx" je donebavolajuca blbost, nehnevaj sa na mna, naozaj.. v prvom rade si pozri s porozumenim dokument Zeitgeist: Addendum, potom si pozri The war you dont see, aby ti docvaklo ako funguju media a ich kampane (vratane tvojho pozri si obrazky) a potom skus aj The war on democracy, aby si videla ako to vsetko funguje v praxi, resp ako sa to dialo v Juznej Amerike.. toto je samozrejme len na odpichnutie, myslim, ze po tychto dokumentoch ta nakopne vela vela citat a vela sa preklikavat a pozerat a hlavne rozmyslat..
ako prosimta vies, kto odkial prichadza? co to maju vytetovane na cele? co by african vedel rozoznat, ci ci slovenka, ci ceska, ci polka, ci svedka? nikto z tych ludi nema doklady, ako ich maju rozlisovat, ci je kazdy syrcan, lebo toto tvrdi kazdy.. vyhybaju sa po ceste do nemecka krajinam, ktore snimaju odtlacky prstov uz hned na hraniciach - preco? co clovek chudak utekajuci pred vojnou ma skryvat?
zloz si ruzove okuliare, prosim, uz som spomenula vcera, ze tym ludom, co sa sem hrnu v statisicoch nejde o par mrtvych pesiakov, ide im o dosiahnutie konecneho ciela, hovorime o narodoch, ktori si schopni dat granat do ruk aj 5rocnemu decku a poslat na smrt! a takto nahodou o falosnych dokladoch si pocula? bola si niekedy v moslimskej krajine? bola si v kontakte s ich kulturou? poznas ich historiu? ci ti je len luto ludi z tych obrazkov, co im z oci pozera - ja som syrcan..
naozaj, pokial clovek nebude mat aspon trochu prehlad o svetovom diani je akakolvek diskusia marna, je to hrach na stenu
@linda81 ja som hrdy ateista, neobremeneny ziadnou vierou v nic.. verim len zdravemu rozumu, ktory zatial vlastnim, ale vsetko je do casu..
a predsudky mam mat od ktoreho momentu konkretne? niekto sa tu pytal, ze ked pride syrska rodina, tak ci zabuchnem dvere (nie ja, bolo to na niekoho ineho adresovane).. povedzme ze by som ich pozvala a na druhy den sa budem pozerat ako mi vrazdia dieta, uz vtedy mozem mat predsudky? ci kedy? je to loteria, mozu byt taki a nemusia, ale stale je to bud ja (a moje dieta) alebo oni a ja teda vyberam svoje dieta! a budem ho aj patricne chranit, rasizmus nerasizmus..
chora spolocnost toto, ktora nechrani vlastnych ludi
zeitgeistov je viac, treba si pozriet addendum
@linda81 vies, zase je to o tom kto ako vnima situaciu.. ja vidim naval moslimov, ktori su neprisposobivi, robia bordel, su nevzdelani (par svetlych vynimiek tento fakt nemeni) a neschopni pochopit princip zivota v nasej krajine, navyse nemaju ani zaujem to robit.. taki ludia ako ty vidia tych par matiek s deckami, co akoze utekaju pred vojnou (cisto teoreticky si predstav, ze by si na ich mieste bola ty a uprimne si odpovedz, ci budes riskovat niekolkotyzdnovu cestu s detmi, alebo s nimi ujdes na najblizsie bezpecne miesto) a pomoc si doslova vyberaju, preberaju, ktora sa im nepaci, tu odmietaju, vyhadzuju jedlo a pod.
alebo skus ty ist a len tak prekrocit hranice suverenneho statu, nelegalne, bez dokladov.. nie si cierna, nie si moslim, nie si asi ani lesba, budes proste biela huba, ktora porusila zakon a podla toho sa k tebe budu chovat.. preco sa to teda nedeje s nimi? ked su cisti ako slza, tak preco nejdu cez hranicne priechody, neodovzdaju doklady a pokorne nepoziadaju o azyl? kam sa hrabu? dokedy tu budu? ved utekaju pred vojnou (ktora mimochodom nie je od vcera a oni sa rozhodli utekat az teraz), ktora ked skonci sa predpoklada, ze sa vratia do vlasti a pomozu pri jej povojnovom budovani..
privela rozmyslania? ci?
ako vravim, diskusia v takejto forme je uplne zbytocna, nevedie nikam, stale tu bude odznievat len - ale oni potrebuju to a hento, bez akehokolvek zaujmu poznat dovody toho, co sa deje
pekny vecer
@linda81 pozri si aspon The war you dont see, je to tusim aj s cz titulkami niekde na youtube.. po rokoch sa prichadza na tie zverstva, co sa na moslimoch napachali, vramci demokratizacie samozrejme.. ja osobne moslimov rada nemam, ale revala som prudom, ked som to videla a pocuvala
Keby hlupost nadnasala, tak nasa planeta sa snad vychyli z drahy... Pred par dnami bolo utecencov pre SK 700, teraz 2000, pozajtra 10000 a o rok pol Slovenska... A tu je stale dost ludi veriacich tomu, ze ide o pomoc nudznym a ze tych par sa strati... Zapnite prosim mozgy a zamyslite sa nad tym, ci starostlivost o "par utecencov" vyriesi situaciu v Afrike a priliv zastavi. Toto nie je riesenie! Fakt verite tomu, ze likvidaciou nasej vlastnej spolocnosti nejak pomozeme tym uz zlikvidovanym? Fakt verite tomu, ze 2000 je koniec a spasime svojou ludskostou svet a budeme krasne svorne zit vedla seba! Asi nacase aspon trosku otvorit oci...
@eaka ja to tu sa snazim vysvetlit uz od obeda, ja tomu neverim a viem, ze to je chore
Ked citam niektore prispevky nedalo mi neprispiet...ja niesom proti pomoci, ale je pomoc a pomoc..ja som za prakticku a cielenu pomoc cize cez pracu,vzdelanie a samozrejme sexualnu ci kulturnu osvetu danej krajiny a hlavne, ked uz niekam pridem, tak respekt kulturnych a pravnych intencii tej danej krajiny... vela ste sa tu pustili do @mamulka211 za porusovanie neviem akych prav atd. ale v mnohom ma pravdu, ako aj s tou bytovkou atd..neviem kde baby zijete vy, ale u nas na vychode su to cierne stavby, zdevastovane byty, vsetko zadarmo, mhd a revizori konflikt asi od padu sociku, zialbohu , ze nie oni sa boja nas, ale mi ich, lebo historiek od nozikovych vojen na ulici, kradezi je na niekolko knih...a preco, lebo sme ich to nasou toleranciou a humanitou naucili, dali im do ruky peniaze a potom deti su looove.....a to je myslim si jedno ci hovorime o utecencoch, romoch alebo o hociakej "mensinovej" skupine, ked ich naucis len na prijimanie, tak to bude uz cely cas a tych ludi neprerobis... ano aj mne je luto ked vidim tie deti, matky atd. z ludskeho hladiska.....ale mozeme my tu za formu vlady tychto krajin, islam, snahu o vladu terorizmu a ich extremisticke prejavy....tu na Slovensku je kopa toho, co treba zmenit riesit a kam upriamit pozornost, ale samozrejme nas trapia utecenci, ktori ani u nas nechcu ostat lebo uz aj oni vedia, ze tu nic z toho.....
@eaka Ja vás baby chápem, že sa bojíte, že nás utečenci čiapkami pobiju, chápem uplne, aj ked ked si tak predstavím, čo sa bieli kresťania, teda my, nastvárali na tomto svete, dve svetové vojny, jedna zlikvidovaná kultura na americkom kontinente, nejaké tie atomy na nevinné obyvatelstvo, vyroba mydla z iného vierovyznania, tak o tej humanite a tolerancii ťažko pochybujem, ale o to nejde porovnávať kto je lepší alebo horší, či my či oni, teraz je tu problém, utečenecká kríza, tí ludia sa reálne dostávaju do europy a chcu tu žiť, vy niektoré ste proti, dali ste dovody,, chápem, ale čo s tým do buducna, ak teda nie pomocť, čo potom? To sa vážne pýtam, ako chcete či navrhujete dalej postupovať, ak teda pomocť nie.
@adsumus prepac, ale na zaklade posledného prispevku mam pocit, ze Ti dosli argumenty. ja suhlasim s australskym premiérom, nedovolit im nelegalne prekrocit hranice. ked raz mame nejake pravidla, tak na nich trvajme, vsetko ostatne len ukazuje nasu strasnu slabost a ostatni to hned zneuziju.
je jasne, ze ked nechcu ostat v iných krajinach unie, kde su v bezpeci, ale chcu ist vsetci do Nemecka kvôli davkam, tak asi az taki zufalci nie su, ako sa ich snazia vykreslit media. okrem toho ti, co k nam pridu, vsetci zaplatili prevadzacom desattisice, ti skutocni chudaci na to nemali. cize ked ich napriek vsetkym pravidlam pustime, tak len podporujeme obchod s ludmi.
co sa tyka bezpecnych krajin a vojnových krajin, z ktorých automaticky dostanu azyl, je to pekne na papieri, len realita je ina. Aj doteraz, pred touto migracnou vlnou, rocne zamietli azyl v EU asi 200-tisic ludom, ale niekde naozaj vratili iba male percento. vsetci ostatni ostali v EU nacierno, lebo kam ho vratis, ked ako prve zahodi pas, do akej krajiny. povie Ti, ze je zo Syrie, pritom moze byt z hocikade, ved hlupi nie su. a ked mu povies, ale ved Ty si podla prizvuku a neviem coho z krajiny X, nie Syrie, ako ho tam vratis? Krajina X Ti povie, ale on nema nas pas, my ho nepozname, my ho neberieme. Cize ked raz pridu, uz tu skoro vsetci ostanu a spoliehaju sa, ze ich nenechame umriet na ulici.
pomohla by som zenam a detom, ale pod podmienkou, ze sa musia vratit, ked sa situacia zlepsi. lenze aj to znamena, ze tu ostanu,ak tu uz budu, lebo po par rokoch tu nadobudnu vazby a bolo by nehumanne ich uz vracat, aspon podla sucasnych standardov. a tiez to nevylucuje, ze si privedu rodiny. (uz pred viac ako 10 rokmi malo Spanielsko problem s mladistvými migrantami, rodiny ich posielali na clnkoch z Maroka samých, 10-15 rocnych chlapcov. Prve, co povedali, ked ich nasla pohranicna straz, bolo, ze su nedospeli imigranti (to ich naucili, tu vetu). Spanielsko ich nesmelo poslat spat, muselo im zaplatit vzdelanie a ked mali 18, poziadali o zjednotenie rodiny. Uznaj, ze aka je to kultura, takto zneuzivat deti, a robili to vedome, lebo vedeli, ze na nas to zabera. Cize my chceme stale pomahat, mame hodnoty, ktorých sa nechceme vzdat a ostatni to vidia a pouziju to proti nam. V konecnom dosledku, ked nasa civilizacia kvôli tomu zanikne, zaniknu aj nase hodnoty, takze ako strategia to vela zmyslu nema.
Ináč, som zasa našla, že až tri štvrtiny utečencov zo syrie tvoria ženy a deti. Women and children make up three-quarters of the refugee population. http://data.unhcr.org/syrianrefugees/syria.php
@adsumus lenze to su zas len ti v taboroch v okolitych statoch, ved su tam cisla, nie priamo ti, co cestuju do Europy. tu to mas z oficialneho zdroja, zien a deti je male percento
http://www.topky.sk/cl/10/1481977/Medzi-utecenc...
a este k tomu, ako nejaky profesor tvrdi, ze je hlupost, ze by posielali isis bojovnikov medzi utecencami, tak nevem, sef US senatneho vyboru pre tajnu sluzbu to potvrdil, ale tak asi treba upokojit verejnost doma, tak nejaky profesor povie, ze ake by asi boli dovody a nam to ma stacit
http://beforeitsnews.com/war-on-terror/2015/09/...
@adsumus no asi musime tie hranice strazit lepsie ako doteraz, kludne aj za cenu izolacie a pouzitia donucovacich prostriedkov, ak to situacia vyzaduje. v com je anarchia lepsia? ja vobec nie som proti poskytnutiu azylu jednotlivcom, ktori to potrebuju, ale rozhodne nie plosne.
ked raz mame zakony, ze hranice sa prechadzaju s platnym cestovnym dokladom, tak musime trvat na dodrziavani tych zakonov. ked ludia zacnu rabovat obchody, tiez sa to nevyhlasi za normalny stav, lebo si s tym nevieme rady. ked nie sme schopni vynutit dodrziavanie vlastnych noriem, tak sme uz asi na pokraji porazky.
a z penazi, ktore zaplatia prepravcom, sa budu financovat zbrane pre islamsky stat, mozno aj z nejakeho percenta socialnych davok, odhadla by som aspon tretinu, ktore dostanu a ktore poslu domov do svojej krajiny.

@maca_p ake doklady?pracujes s utecencami?