icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

ellise
9. okt 2015

@adsumus jestli se chceš dozvědět o vztazích Čečenců a Rusů přečti si knihu: Etnické konflikty v postkomunistickém prostoru. A nejen tu část o Čečne, ale i o Gruzii, Kosovu.....

adsumus
autor
9. okt 2015

@lucinkaboz neviem ako sa s nimi nese..re (povedané na tvojej urovni), rusko príjma muslimských migrantov už dlhé roky, putin sa vyjadril, že príjmanie ich do krajiny zabráni ich pridávaniu sa k extremistickým hnutiam. do roku 2050 budu tvoriť polovicu obyvatelov ruska.
http://www.csmonitor.com/World/Global-News/2015...
posielam aj obrázky muslimov na moskovských uliciach, vyzeraju pokojne, asi ani neznásilnuju všetko okolo seba http://rbth.com/society/2015/09/23/five_facts_a...

adsumus
autor
9. okt 2015

@ellise dakujem kuknem, ked bude čas aká je hlavná mšlienka?

adsumus
autor
9. okt 2015

Video: Nobelovu cenu za mier dostal Tuniský národný dialóg
Tohtoročnú Nobelovu cenu za mier získal takzvaný tuniský kvartet pre národný dialóg, ktorý prispel k budovaniu demokracie v Tunisku po udalostiach z Jazmínovej revolúcie z „arabskej jari“ v roku 2011. Oznámil to v Osle nórsky Nobelov výbor.

http://www.aktuality.sk/clanok/305780/video-nob...

ellise
9. okt 2015

@adsumus myslím že je to z názvu jasné, ale v podstatě o válce na Balkáně, v bývalém Rusku z pohledu etník. Tam najdeš i to Jak to má Rusko s muslimy.

adsumus
autor
9. okt 2015

@ellise má ich tam dosť teda moskva je tuším europska metropola s najväčším počtom muslimov, nie?

adsumus
autor
9. okt 2015

Väčšina syrčanov utiekla zo syrie kvoli režimu assada 52%, a dalšia časť kvoli isis 42%. uvádzaju v dotazníku, 42% potrebuje slobodné volby, 67,8 zastavenie vojny a iba 8% sa nechce vrátiť vobec.
http://europe.newsweek.com/majority-syrian-refu...

eva8
9. okt 2015

usa je proti asadovi, rusko za. Syrcania usli pred asadom a na druhom mieste pred isis...
podla linku
ale vidno, ze vsetko je priblizne na polovicu.

slunce3
9. okt 2015

Nech si ich berie usa, ked to tam cele zacali ony, a ked to rusko preberie usa je v riti,uz sa totiz tesili an ropu a plyn, kt. Mimochodom chcu dovazat do europy a eu chce rusko vysachovat. Usa samo o sebe nic nevyraba,nic nevyvaza dolar dtzia umelo a po tom co cina vypustila menu krytou zlatom uz nikto nechce obchodovat na burzach s dolarom,niet sa co divit.
Rusko teraz vsetci kritizuju ale to ze usa tam roky,rokuce bola a hovno spravila pre to co ospevovali vam nevadi.
Putin nieje sprosty a ma lepsieho spojenca ako nejakeho chudaka obamu alebo merkelovu a spol. Ma cinu,a co ma cina a rusko?
No co ma?
Zbrane,moc a peniaze,presne ie peniaze ktore usa nema.
Takze ked to vsetko zacali amici tak nech si ih aj beru k sebe do usa. Ty co ich drancivali aj so spanielmi...
Preco by som mala opatrovat,prispievat na nejakych uprhlikov? Tyco sa sem dostali to nie su chudaci,ty ozaj chudaci tam ostali bud v ruinach alebo uz pomreli. Toto je len banda prizivnickych spekulantov,a zacnu sa tu mnozit ani sa nenazdame a v skolach a v skolkaz zmizne bravcovina, miesto kostolov budu mesity.. Nech tu su ale ziadne volno,behat kade takde. Strcit do azilu, a ziadnych 35€ na den, ako ench sa na mna nikto nehneva
Ani min. Mzda tolko nieje,ani materska,ani nam nikto enda len tak a preco? Preto ze sme chudaci pracujuci lud a uz ma proste serie ked vsade vidim len ze chidaci emigranti. Keby boli ozaj taky chudaci ostali by v turecku a nie sa drbkali do nemecka ale jaj som zabudla v turecku nedoatanu tolke prachy.

Teraz uz je uplne u zadku ci bude niekto bieco kontrolovat.

V orvim rade treba pomahat svojim rodine,priatelom,susedom... Stat nam nepomaha nijak,max podrazi nohy a niekto caka ze si sem dobrovolne nasackujem nejakeho halalaka? Chore

richard71
9. okt 2015

@slunce3 fi si "im" to pekne nalozila... 🙂

anickablava
9. okt 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

Je tady určitá početná skupina lidí, kteří v Česku nechtějí islám. Pak je tady určitá, nevím, jak početná skupina, která jim nadává do xenofobů, fašistů a nacistů. Jestliže někdo napadá jako nacistu člověka, který islám nechce, tak tím dává najevo, že tady islám chce.

Podle mě je povinností novinářů popovídat si s těmito lidmi, aby nám vysvětlili, proč ten islám tady chtějí. Co je na islámu přitahuje, čím nám islám může pomoci z krize, jaké nám vytvoří lepší podmínky, vědu, umění, demokracii, politiku a který islámský stát z těch 57 by nám dali jako vzor, od něhož bychom se mohli něco učit.

Já bych si myslel, že když se nad tím kritici těch takzvaných xenofobů zamyslí, tak možná polovina z nich si řekne, no, já ten islám tady taky nechci. A v tom případě jsou to pokrytci a měli by si přiznat, že ho nechtějí, anebo nám opravdu vysvětlit, proč ho chtějí.

A já bych si přál, aby se teď do nich novináři pustili, protože zatím se ti takzvaní xenofobové pořád musí bránit, že nejsou xenofobové, že nejsou nacisti, tak ať nám teď ta druhá strana vysvětlí, čím se život v této zemi a na této planetě zlepší, když přijmeme islám.

http://www.rozhlas.cz/dvojka/kupredudominulosti/_zprava/vim-ze-se-dostavame-do-pocatku-smrtelne-faze-rika-benjamin-kuras--1540697#.VhYlXA2W_Xw.facebook

adsumus
autor
9. okt 2015

@anickablava kto nechce islám, mal by vysvetliť prečo nechce islám a ako dokáže zabrániť prieniku islamu na naše uzemie, budeme mať nejaké označenia na šatách, či sme alebo nie sme islamisti?

slunce3
9. okt 2015

@richard71 ved to taj je ale co sa divim ked tu 99% ludi cumi markizu a jojku a cita tie sracky od ringier springier kokrspaniel...

sardinka335
9. okt 2015

@slunce3 len ako ich do tej ,,emeriky,, presmerovať?

slunce3
9. okt 2015

@sardinka335 teraz uz nikak,ked tomu celemu usa pomohla. Uz len to treba udrzat na uzde a cim skor vratit tych kt. Sem prisli ozaj len vyciciavat a tyh je neurekom.
A dat to pod zamok. Nie davat im byty z kt. Vystahovali najomnikov legalnych a rpacujucich....
Chce sa mi grcat z celeho postaja tej bandy nazyvanej eu.
To nam bol cert dlzen.
To site hovno by sme mali aj bez nich

adsumus
autor
9. okt 2015

@slunce3 a čo hovoríš že v rusku je takmer 14% moslimov, tam to zvádaju?

slunce3
9. okt 2015

@adsumus je rozdiel rusko a moskva 😂 v rusku su aj kanibali a zjavne nikomu nevadia.

adsumus
autor
9. okt 2015

@slunce3 moskva je metroplou s najvyšším počtom muslimov v europe.

alaguema
9. okt 2015

@adsumus to si kde vzala ten blud?

anickablava
9. okt 2015
Používateľ anickablava je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anickablava.

@adsumus Ja ti odporučam prečítať celý článok.

slunce3
9. okt 2015

@adsumus a to mi na co pises?
Ja som ti povedala ze moskva a zbutok ruska je rozdiel. A ty mi napises toto?
Nechapem.

alaguema
9. okt 2015

@adsumus v Rusku sú moslimovia dlhé veky, napriek tomu to nebolo a nie je celkom také bezproblémové ako si opäť raz vymyslela.

victory1
9. okt 2015

@alaguema ro bude asi tym, ze jej ti muslimovia v Rusku nevadia 😝 😀 😉

richard71
9. okt 2015

@adsumus kto nechce islám, mal by vysvetliť prečo nechce islám a ako dokáže zabrániť prieniku islamu na naše uzemie, budeme mať nejaké označenia na šatách, či sme alebo nie sme islamisti?

tych argumentov je urcite viac, ale preco by som mal niekomu vysvetlovat preco nieco nechcem.Jednoducho nechcem ti islam.
A Ako zastavit prienik? To ze tu niekto zo slovenska "konvertuje" k islamu ma netrapi.takych ludi ani statistiky nezachytia. Takze jedine,moslimovia z vonka. Je to teda na azylovej politike statu... Ked sa pozrieme na statistiku udelenych azylov SR od r.1993 je 651. Takze by to nemal byt problem legalnej migracie... otazne je co z moslimami v zap. europe. ked budu mat moznost volneho pohybu, v pripade nejakeho ich "povstania" sa len tazko ubranime, ked sa ich sem ako vlna moze nahrnut desiatky tisic...

eva8
9. okt 2015

@adsumus chytila si da ruska a moskvy. putin je diktator.

adsumus
autor
9. okt 2015

@alaguema moskva ma 2 miliony muslimov, vela z nich je migrantov, to nie je blud.
@richard71 takže ako si predstavuješ, že zabránime nahrnutiu muslimov?
@adsumus v moskve je odhadovaných 2 miliony muslimov, teraz tam otvorili novú mešitu pre 10,000 veriacich, ak je islam problém, prečo to tí rusi dovolia, mať tam tolko islamistov a ešte aj mešity, to mi nejde do hlavy, jedine, žeby to spolužitie nebolo až také dramatické ako nám to tu poniekotrí vykresluju.

richard71
9. okt 2015

@adsumus v pripade tej moznosti co som opisal, policia, armada

slunce3
9. okt 2015

@adsumus rusi to dovolia maju ti v zakone ale ziadna cirkev tam niejebdotovana statom,jedine ak na,, sponzoring" a rusi nie su az tak jebn..ty, ked mozu zatvarat homosexualou preco by nemohli moslimov, ak im zacnu pit krv.
To nemozes porovnavat, napriek tomu ze drviva vacsina rusou zije ako my slovaci maju troski inak mastaveny system. Kedysi platilo ze bud budes hrat hokej,krasokorculovanie robit alebo gymnastiku. Ono tato statna buzeracia tam este ostala ale zjavne ma svoj zmysel. V eu vladne anarchia, a vzdy si to odserie len poctivy chudak.
A slovak je rad ze nad nim plieska bic,pretoze bez neho by to nezvladol (obrazne a politicky)
A ved kednchces nasackuj si par moslimov domou do 2 dni budes mat frndu ako vytazny obluk,je rozdiel ak sa ludia kumuluju priebezne a navalovo.
Nech si vyznava kazdy co chce ale nech s tym laskavo neobtazuje ostatnych, tka isto aj krestania,zidia a coja viem co.
Ziadny,, boh" by nemal byt nikomu nuteny. Ked uz sme pri tom dobre by bolocirkwv od statu oddelit. Tiez je to len legalna mafia.