icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

dusika11
22. okt 2015

@adsumus bozinku o merkelovej a nemecku ide vtip co som raz dala....nemecko ma najvykonnejsiu ekonomiku preto lebo s jednou kravou poorie celu europu..

sk nic nevyvzalo sk zrusilo svoje podniky aby vyvazlo nemecko svoje veci k nam..sk slovaci museli cakat sedem rokov na to aby mohli pracovat v nemecku....sk s tohto biznisu nemalo vobec nic...krute ale vojnu v sryii maju nemci za biznis zbrane predavaju cez grecko do syrie za dobru cenu a tych ludi nechaju byvat v stanoch..u nich...a cele uzemie je vyludnene..pre nejaku ropu..uplne super..a ,,,ale..zaplatit to mame my..
nadriadenost..ehm...fasisticke myslenie..nemecka spociva v tom ze oni su general kto urcuje ako ma konat sk....dopadne velmi zle...dva krat dostali nemci cez zadok...a zjavne nepomohlo..asi si koleduju o treti vyprask po zadnici...behom storocia sa to malokomu tak podarilo...

adsumus
autor
22. okt 2015

Prosím vás, pomoc utečencom nie je politická tema, je o ludskej solidarite, o vývoji situácie, našich postojoch. kto potrebuje prezentovať svoje politické cítenie máte tam temu politická situácia v europe, či vo svete. Tým, že tu prezentujete svoje politické názory, tuto temu spamujete. Dakujem za pochopenie.

adsumus
autor
22. okt 2015

@dusika11 podla mna aj slováci profitovali a profituju z nemeckej ekonomiky, žije a pracuje tam asi 60,000 našich imigrantov. a dovolím si ťa poopraviť aj o kvotach rozhodli spolu štáty europy, nielen nemci.

adsumus
autor
22. okt 2015

@dusika11 a ešte som sa ťa chcela spýtať, kto by ako mal dať nemecku na zadok?

adsumus
autor
22. okt 2015

Pozerám, že madari otvorili hranice, teraz budete aj na nich kydať? aj oni budu vybití po ritke?
http://www.teraz.sk/zahranicie/znovutvorili-mad...

samo_blaho
22. okt 2015

ok, téma uzavretá.

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
22. okt 2015

Znásilňujú deti a zakazujú Vianoce. Internet zaplavujú fámy o utečencoch.

http://hn.hnonline.sk/svet-120/znasilnuju-deti-...

eva8
22. okt 2015

@adsumus nejde o nenavist a neznasanlivost, teda aspon u mna urcite nie, mozno o stravh ako to vsetko dopadne, ale ja verim v dobre konce. Mas ale pravdu v tom, ze nasilie plodi nasilie. Nasilne vymahanie prav niektorych utecencov produkuje nasilne spravanie niektorych domacich, ked chcem rozpravat vseobecne.Oni sa neznasaju i medzi sebou, ale my ich mame znasat. Spravne, poddme trpezlivo prikladom, ale kolko obeti si to vyziada? Nerozumiem, preco si moj zapas medzi rozumom a citom zmenila na zapas rozumu a citu proti neznasanlivosti, nenavisti a strachu. Mozem to teda pretransformovat na 'boj' rozumu a citu = krestania (ty si spomenula evanielium) proti nenavisti a naznasanlivosti = migranti? Ja ale uvazujem v dimenziach, ze vsetci sme ludia, pomahajme si navzajom. V inej teme jadna zalubena do cudzinca prevzala zmyslanie cudzinca - nechaj ich (slovenky, kt. vyjadrili svoj nazor) su primitivne. Napis az ked budes potrebovat pomoc. Co z toho vyplyva? Len daj, su dobre, len ked potrebujem pomoc. Inak kasli, vsakk nedosahuju moju uroven... Ano, take zmyslanie maju niektori...

digysa
22. okt 2015

@dusika11 dobre pises, na co ficis? 😉 Nie, fakt sa mi tvoje prispevky pacia, lebo maju aj hlavu a patu. Hlavne v politickej teme....

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
22. okt 2015

Návod ako zlepšiť komunikáciu medzi nami.
Preháňanie, odmietanie, strašenie. Chyby v argumentačnom boji o utečencoch.
https://dennikn.sk/274617/chyby-v-argumentacnom...

sardinka335
22. okt 2015

@adsumus utečenci nie je politická tema????????? a kto ju vyrieši ak nie krajiny so svojimi lidrami - mozno? Ja verím ze si trol - ze ,,strach z nevinných ludí,, ano..už podpaluju stany a biju sa aj medzi sebou. Ty neviinny človek - ved čo nejdeš na hranice pomahat len sedíš za PC a furt duchaš tuto temu o ničom - kto ta platí? Lebo toto normalny bezny pracujuci človek tolko usilia a hlavne časuuuu nemoze mať moderovať si tolko jednu temu...vyhladavať članky a pod.
Ludia sa nechaju zmagoriť o ,,dobrých utečencoch,, a potom tí ked nedostanu svoje tak zoberu do ruky čo najdu a pojdu nasilim - na to vezmite jed!

adsumus
autor
22. okt 2015

@sardinka335 ja nie som trol, som obyčajná žena, ktorú trápi buducnosť našej krajiny, nás a našich deti a to že ma politika nezaujíma je moja osobná vec, možno ma začne zaujímať, ale nie prázdne politikárčenie a výzvy na nenávisť voči bezbranným a nevinným deťom na to ber jed zas ty. 😉

adsumus
autor
22. okt 2015

Výroky slávnych ludí, ktorí boli sami utečencami.

http://edition.cnn.com/2015/10/22/world/famous-...

sardinka335
22. okt 2015

@adsumus keby ta trapila buducnost našej krajiny tak nepresadzuješ ,,vyhladenie,, našej kultury ktoru naši predkovia budovali...a za mnohé hodnoty ako je sloboda aj zomierali. Skoda len pre teba ze nevidiš politicke suvislosti, ktore celu tuto situáciu spoosbili - to je tvoje kratkozrake rozhodnutie.
Nikto tu nevyzyva na nenavisť ale na uchovanie si vlastnej kultury, integrity a nie sa dat pohltit moslimamy...deti nedeti - tie ich deti su take ako oni pretoze su vychovavane v tej kulture,ktora si nevazi nič...a nikoho. Oni sami su schopní aj tie deti hodiť cez plot... 🙂

sardinka335
22. okt 2015

@adsumus len s rozdielom ze kde prišli tak tam sa prisposobili, vyhrnuli rukavy a pracovali ... 🙂

adsumus
autor
22. okt 2015

Pohlad na nás zvonku. edition.cnn.com/2015/10/22/world/famous-refugees/ čo ste nervozni radšej ani nečítajte.

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
22. okt 2015

edition.cnn.com/2015/10/22/world/famous-refugees/

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
jabadaba
22. okt 2015

@adsumus dievca zlate, s tebou debata jak s konom otcenas! Nechces chapat, nechap. Ale jednoznacne v prekrucovani, selektovani a deformovani faktov a reality by si tromfla aj majstra propagandy a demagogie Herr Goebbelsa. 😉

maira15
22. okt 2015

@adsumus pomoc utečencom sa nedá oddeliť od politiky. To je nemožné, lebo práve pomoc pre nich a ich osud je v rukách politikov. Dokonca ani mimovládne organizácie sa nemôžu oddeliť od politiky, lebo tie fungujú systémom: koho chleba ješ, tú pesničku spievam. A tvrdiť, že mimovládky sú financované z "dobrovoľných" príspevkov je dosť odvážne...ooo.

maira15
22. okt 2015

@adsumus Nemci a Francúzi, áno máš pravdu, nie len Nemci.

jabadaba
22. okt 2015

@adsumus na margo NATO - Ty rozumies pojmu kritika? Kritizovat nieco, niecie aktivity znamena byt proti? Zacni si liecit cierno biele videnie. Sklzavas do mylnych, povrchnych zaverov a skatulkujes. Vies preco a proti comu boli protesty k NATO? Ako som pisala, mas tendenciu vykazovat spravanie ake bolo kedysi vlastne estebakov. Bacha na to. Dnes este stale mame demokraciu moja zlata a plati sloboda slova aj prejavu, kritika sa netresta a kritizovat mozu ludia co uznaju za vhodne a nie co im nadiktuju media. 😎

maira15
22. okt 2015

@adsumus zase, prosím čítaj!!! Maďari otvorili hraničný PRECHOD, to je, umožnili prejsť autám, ľuďom a tovaru na svoje územie cez "dvere". Vieš, aj tebe domov, keď niekto príde, tak mu otvoríš dvere, ale neprejde ti cez okno, alebo neprebúra stenu. Takže otvorili hraničný prechod a ten budú kontrolovať.

jabadaba
22. okt 2015

@maira15 ked uz si spomenula mimovladky - dnes informovali v mediach, ze statna stavkova kancelaria Tipos vyclenila po dohode s vladou a za spoluprace signatarov Vyzvy za ludskost pol miliona eur na pomoc utecencom. Tento obnos penazi dostanu organizatori Vyzvy, ktori ju prerozdelia medzi mimovladne organizacie. No....a je to tu! Takze mimovladky si rozdelia tucny balik penazi, utecenci dostanu z toho zlomok a vybavene! O to cely cas ide. Nabalit sa, ved ten pocetny aparat mimovladok nieco stoji! Skoro mi nevolno zostalo. 😝

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
22. okt 2015

@maira15 oni otvorili prechod, ktorý pred tým zavreli aby tu nedošli utečenci, už im je jedno, že tu dojdu?

Zatiaľ čo však Maďarsko na svojich južných hraniciach so Srbskom odháňa migrantov pomocou plota so žiletkovým ostnatým drôtom, utečencov, ktorí prichádzajú z Chorvátska, vítajú Maďari na svojich západných hraniciach autobusmi a vlakmi a eskortujú ich do Rakúska, všíma si AP.

http://www.cas.sk/clanok/330634/napatie-sa-zmie...