icon

Som za pomoc utečencom

adsumus
11. sep 2015

Som za pomoc utečencom, rodinám, som zato, aby sa oddelili teroristi od obyčajných ludí a nehádzali sa všetci do jedného vrecka. Som za Europu bez rasizmu, paranoje a spokojný život všetkých bez ohladu na rasu, náboženstvo, sexuálnu orientáciu.

maira15
22. okt 2015

@jabadaba no, to je ešte len začiatok. Azylové centrá v Nemecku a Rakúsku sú pod správou týchto mimovládok a to je dotované štátnymi dotáciami, tam sa točia prachy.oooo. A mimovládky sú najväčšie práčky peňazí na svete. Tu nejde o dobre migrantov, to sú tiež len obete politiky a biznisu.

maira15
22. okt 2015

@adsumus ja neviem ja som napísala normálne zrozumiteľné prirovnanie, keď niekam vstupuješ, napríklad do bytu, ideš dverami. Migranti chodili cez "zelenú" hranicu, to znamená, že sa túlali po krajine kade-tade, čo je nebezpečné hlavne pre nich, nakoľko nepoznajú jazyk, prostredie, cestu...atď, preto je nutné ich nasmerovať cez prechody a tam to kontrolovať.
ďalšia vec, v Chorvátsko-maďarská hranica, tam zavreli prechod až vtedy, keď zabezpečili "zelenú" hranicu, Na čo by zatvárali prechod, keď by chodili migranti cez zelenú hranicu???. Zabezpečili zelenú hranicu plotom a potom mohli zatvoriť prechod. To spravili, preto teraz Slovinci vzdychajú.

jabadaba
22. okt 2015

@maira15 presne tak, ti migranti su obete takisto. 😒

jabadaba
Odpoveď bola odstránená
anickablava
Odpoveď bola odstránená
ellise
22. okt 2015

@jabadaba
@dusika11
@maira15
@samo_blaho
@eva8
@anickablava a všechny další, myslím že je na čase přejít do politické témy, tahle téma se týká migrantů. Sice víme že to s politikou souvisí, ale některé to nechtějí akceptovat. nevím sice kdo tady bude diskutovat, nejspíš nikdo, a nejspíš to samo tady tak nějak vyhnije

maira15
22. okt 2015

@ellise tak no o politike sa dá naozaj, len diskutovať...voľby sú ďaleko. A keby sa dalo voľbami niečo vyriešiť, tak ich už dávno zakážu. 😀

dusika11
22. okt 2015

@adsumus takto slovaci ziju a pracuju tym padom odvadzaju dane v nemecku.....pre nemecko...tak co ma stoho slovensko???je to odobratie pracovnej sily zo slovenska..a preco???lebo spolocnosti....na sk neposkytuju plat na urovni...preco???lebo potrebuju lacnu pracovnu silu aby im niekto vyrabal veci ktore potom predrazene predavaju po europe nemci...nejak mi zas unika realita....lisabonska zmluva bola prijata dnes vieme ze pod natlakom....ako dostanu nemci po zadnici????bicom ten ma dva konce..ako hovorievala nasa babka a obcas plieskne aj toho kto nim praska.......to je take porekadlo..

dusika11
22. okt 2015

@digysa no ficim na mojich detoch..vazne voniam ich potajme ked spia..akosi ako velki skolkari sa uz nechcu maznat.....a ked tak spia...tak si pomyslim..bozinku....tie svine svinske co urobili zo syriou..vyhnali deti s posteli..ano aj ta krava sprosta nemecka...
a aby toho nebolo dost tak posledne prachy daju na pochod....takze vyuzivaju aj tieto deti....zas tie krajiny ktore neklepnu prevadzacom po prstoch...tie svine co predavaju zbrane....a ti politici co hraju na nas divadielko....a nakoniec dopnem na fore kde nastrceny agent..provokuje a vyzveda......na tomto ficim....lebo mi je luto....ako budu moje deti zit...a je mi velmi luto ze vsetky tieto svine obrali o moznost zit normalne aj deti zo syrie....pretoze su ludia chamtivi....a aj hlupi....vrchol vsetkeho cynizmu je ze potmto chrbate tych deti zo syrie...sa este vezu aj ine sukmenovske kmene..ktore sa biju do prs...ze su tiez zo syrie....a pritom su to vyjedaci....a nakoniec vsetci skoncia v jednom kotli..kde tieto traumatizovane obete..ani pomoc nedostanu...lebo vidia zas boje...boj o stan..spacak...jedlo...a vrchol vsetkeho cirkusu je vilkomen tej kravy...howg cele zle..a nech mi nikto nehovori ze vsetci ti politici by tomu neurobili koniec keby chceli...

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
23. okt 2015

@dusika11 a kto su tie svine svinské asi neprezradiš, čo možu za celú tuto krizu? máš jedného človeka vytipovaneho, krajinu, či nejaku skupinu? V každom prípade ludia su na uteku pred vojnou a potrebuju pomoc, čo s tým?

adsumus
autor
23. okt 2015

BERLÍN - Nemecký Spolkový kriminálny úrad (BKA) varuje pred ďalšími závažnými násilnými činmi xenofóbnych pravicových extrémistov, namierenými proti azylantom, ľuďom pomáhajúcim utečencom i politikom.Podľa ich správ sa spolková kriminálna polícia obáva, že terčom páchateľov nenávistných voči cudzincom by sa mohli stať aj prevádzkovatelia ubytovní, politici a osoby, ktoré sú na základe vzhľadu považované za azylantov.
http://www.topky.sk/cl/1000851/1505699/Nemecko-...

A ked vymlátia všetkých s inou farbou a iným názorom, orientáciou, tak budu potom spokojní a podarí sa im vymlátiť všetkých iných? Uvidíme.

adsumus
autor
23. okt 2015

Dievčatá a ženy, čo poviete na myšlienku zorganizovať celosvetový mierový pochod za okamžite ukončenie vojny v Syrii, jeden den a následne druhý by sme išli zas a to do pochodu proti terorizmu. Na tomto by sme sa mali hádam všetci zhodnúť, že toto je jediná cesta riešenia problému utečencov a aj nášho problému, čo s nimi a ako to zvládneme/nezvládneme. Dali by sme si hotdog, zemiakové placky a kebab, pokecali lepšie, hm? Pozvánka ako svina, že? 🙂 Ale čo ešte viac môžeme urobiť?

adsumus
autor
23. okt 2015

@ellise táto tema sa týka utečencov, nie migrantov. treba rozlišovať, ludia potom píšu trochu mimo.

adsumus
autor
23. okt 2015

Sformovali ludsku reťaz na pomoc utečencom. Pozrite si video, aj toto su ludia, ktorí maju rovnaký názor ako ja.

http://www.welt.de/politik/deutschland/article1...

adsumus
autor
23. okt 2015

Neonacista hajloval na rodinu z vychodnej europy, stiahol si gatky pred detmi a vyčúral sa na nich, kričal pritom my sme vladnuca rasa. takto asi vyzerá obrana zeme pred migrantmi a utečencami a možno aj celkom náhodnými ludmi. 😒
http://www.thelocal.de/20151022/police-hunt-neo...

adsumus
autor
23. okt 2015

Ake to je byť na proteste pegidy. "Je hanba že koncetračné tábory nie su postavené a funkčné" zazanelo z tribuny. Bitky novinárov, utoky na menšiny, som zvedavá, čo nám toto prinesia, ale da sa usudzovať, že nič dobre.
http://www.thelocal.de/20151020/pegida-dresden-...

ellise
23. okt 2015

@adsumus tak hlavně že ty, kterou nezajímá nic jiného než utečenci, to dokážeš rozlišit. Podle tebe jsoiu utečenci všichni, i když se do nich zamíchají migranti.. Ale debata tady je naprosto zbytečná, protože ty vidíš jen jen důsledek a příčina tě nezajímá, to je jasné že navrhuješ jen řešení, které ve skutečnosti nic nevyřeší.

adsumus
autor
23. okt 2015

@ellise ale prosím ťa, neviete komunikovať menej utočne?, čo to je s vami dočerta? prečo by som nevedela, napísala som to rovno do mojho prvého príspevku, ktorý začal diskusiu, ja som už na začiatku upozornila, že je potrebné oddelovať migrantov a utečencov, čo sa aj práve v nemecku deje, azyl dostávaju, ti, čo potrebuju pomoc, ostatní idu naspäť. a žiadne riešenie nezavrhujem, naopak pýtam sa ako by ludia rieili situáciu,a le bez odpovede, miesto toho prázden politikárčenie a zbytočné hladanie vinníka, pretože každy ukazuje prstom na toho druheho mnohá sa cítia ako také lalie, le ani slovensko nie je lalia, čo sa zbraní týka. http://www.aktuality.sk/clanok/306592/rusi-pred...

adsumus
autor
23. okt 2015

@ellise daj ty svoje riešenie, čo treba robiť, pre nás bežných ludí, čo? mám zobrať palicu ako to robia niektorí debili na entu, či sa vyčurať na cudzinecké dieťa ako to urobil ten vytretý debil v nemecku? podpalovať ubytovne s ludmi? nožík zapichnut niekomu do krku? toto je riešenie situácie? des a hroza

maira15
23. okt 2015

@adsumus týka sa migrantov, utečencov by sa týkala, keby ostali v Grécku, Turecku, Taliansku, migranti v Maďarsku, Rakúsku, Nemecku a po ostatnej EU sú migranti, nie utečenci. Práveže ja rozlišujem.

jabadaba
Odpoveď bola odstránená
maira15
23. okt 2015

@adsumus
ja mám na teba ešte dve otázky:
1. Ako si predstavuješ ukončiť vojnu v Sýrii? Lebo mierovým pochodom tu určite nepôjde.
2. budú vracať nemci migrantov, len ja sa pýtam kam? a ako? a len na margo., tisíce z nich predali všetky svoje veci /oni to tak prezentujú, len ja by som rada vedela, kto to kúpil/...ale dobre...tak za posledné peniaze si "kúpili" cestu do NEmecka o oni ich naložia na lietadlo a odvedú...kam? To je naozaj ľudské, fakt.
Realita je iná....ja som veľmi zvedavá na tie deportácie,

maira15
23. okt 2015

@adsumus a k príspevkom typu násilné činy xenofóbov a racistov. Ja som raz písala, že tých bude len a len pribúdať, nakoľko sú to pokusy o protesty, lebo nik z politikov akosi nepočúva, čo im ľudia hovoria. Prečo sem nedáš linky ako sa znášajú migranti v táboroch, ako si pomáhajú medzi sebou?
Oni sami majú problém so znášanlivosťou samých seba kvôli náboženstvu, národnosti a i. Oni sami nevedia rešpektovať iného utečenca, ani tých, ktorých sa o nich starajú.

horana
23. okt 2015

Ad vracanie utecencov : No hlavne oni ich este len MOZNO budu vracat, oni ich este nevracaju, je to len navrh. Cize ziadne ze " ostatní idu naspäť" ako pisu adsumus sa zatial nedeje. Zatial vyvazani nie su. A ked im aj pripadne je zamiestnuty navrh je s nimi - absolutne nepochipitelne - nevadno co! Je naivne mysliet si ze si zbalia 5 svestiek a rovnako ako prisli aj odtiahnu v opacnom smere. Lebo sa to konieckoncov ani prakticky nedeje. Nik sa nestara kam idu, co robia dalej.... A neustale pribudaju tisice a niekedy aj desattisice novych denne! A to su len registrovani. Uz pred cca mesiacom nemecky minister uz neviem coho oficialne vyhlasil ze min. stotisic sa ich tam tula bez akejkolvek kontroly a registracie.
Inak uz len ta logika - predstavitelia EU neustale pomahaju tomu prevadzacskemu biznisu, nakolko nie je vobec tlak na riesnie este pred vstupom do EU, o niecom sa vlazne, naoko, rokuje s Tureckom, ale prave podla tej liknavosti to snad nik neberie inak nez politicke mavanie satkou pred ocami verejnosti, akoze sa nieco deje, v skutocnosti je vola udrzovat sucasny stav. Fakt je ten ze niekomu naramne vyhovuje aby hordy tiahli europou. Ved ked je taka vola ich potom deportovat, nebolo by radovo lacnejsie vybavit ich uz pred vstupom, nech maju lahky navrat? Ani by tolko neriskovali utrap po ceste, ani by sa tolko nenabalovali prevazaci, ale ani mimovladky a cela masineria co na tom parazituje. Ani by nebola narusana uzemna celistvost statov europy. Ale nie je k tomu zjavne vola.
Kto by povedal pred par mesiacmi ze niekedy Orbanove slova, ktore su mmch obsahovo dost podobne tomu co pisem budem brat vazne. Vzdy som ho vnimala ako extremistu a teraz - jeden z mala co vidi realitu a neboji sa ju pomenovat pravymi menami.

dusika11
23. okt 2015

@adsumus co stale zo mna tahas veci...vsetci ktori su momentalne pri moci hraju dvojitu hru...nemecko nemoze priamo predavat zbrane..tak predava ..cez gercko...co sa nepaci amerike..pretoze od druhej svetovej vojny nemecko zbrane predavat nemoze...navzajom sa drzia za gule...e....celky ziskma zbrojarensky priemysel.,...
vratim sa do minulosti..je zaujimave ze diana lady diana prisla o zivot presne potom ako chcela pretlacit...zakaz naslapnych min..hm....vsetko zo vsetkym suvisi.....su to vsetko informacie ku ktory, sa vies..dostat...a nie ani tvoje hod dogy svet nezachrania...zachrani iba jedine..ze zacnem pisat tam kde treba,....hoci aj merkelovej...hoci ficovi...nie do ulic...ale ...aktivne kontrolovanie poslancov politikov,,,,zahlcovanoie emailov schranok...neustale listy....la vsetkych a od vsetkych-....druha svetova vojny nevznikla pre tych par blaznov...ale pre tych..co mlcali a prizerali sa ao sa roztaca mlyncek na meso......ja osobne som uz tolko popisala kadetade...ze az...ossbne si mysmli ze pre tych hore nebolo proiblem pomahat ludom priamo.na mieste..sakra tak preco zastavili organizicie potravinovu pomoc utecencom???zamedzili potravinove listky....cele zle...a stakle nechapem ..ako chces pomahat ked sedis za kompom..kto to za teba spravi???ty chces pomahat a iny to maju urobit,,,??V slovisnku chybaju dobrovolnici.....

dusika11
23. okt 2015

@maira15 o deportacie sa neboj..nemci s tym maju svoje skusenosti....vyhrabu vlaky a bude

maira15
23. okt 2015

@dusika11 nemusia hrabat ani vlaky...ooo 😝