icon

Športujem, ale neviem kotúľ letmo

sammoo
17. jan 2022

Nazdar, je to fakt fakt divné, ale aj tak by som bol rád za odpoveď. Mam rad šport, hlavne basketbal, hravam uz zopar rokov. Tak isto si rad zahram florbal futbal ani volejbal mi nevadi, rad mam atletiku, rad behanie, posilňovanie mi nerobi problem napr zhyby kliky atd. Najviac travim cas v prirode s kamaratmi, napr stavanim bunkru. Chodim do 1. Rocnika na SŠ a mame celkom prisneho telocvikara. Do teraz mam znamky v pohode, ako na normalnej telesnej ako furt, ale bojim sa gymnastiky, sice na nej nemam asi problem skocit cez kozu, ale ide o kotrmelce, kedysi asi v 6. ročníku som mal spravit letmo, bal som sa, ale skusil som to, ale zle som padol, zranil som si krk a bolel ma aj chrbat, nie moc ale zlakol som sa, neviem ci sa mi aj dych nevybil, zlakol som sa a od vtedy to nedokážem spravit znovu, uz fakt nie, na zakladke sa to neznamkovalo, ostatny neriesili, tak som mal u riti, teraz som doma skusal kotrmelcom dopredu, ten viem, ale ten letmo proste nie, ja sa bojim smiatia spoluziakov a nepochopenia ucitela, ze ma znemozni atd.
A este ci je to normalne ked milujem sport a neviem kotul letmo, a bojim sa spoluziakov atd, inak v skole som tiez dobry, nechvalim sa, ale mam pomaly najlepsie znamky v triede, cize nie ze len sa rad hrajem sportove hry a stavam bunker, ale staram sa dost aj o skolu, z nicim inym na skole nemam problem, doslova, len kotul letmo

Strana
z2
floren
17. jan 2022

@renab hej, ale následky mam ja. Sestra tak skákala cez kozu, tiež jej drapla ruku a ooranila rameno

sammoo
autor
17. jan 2022

@evica17 no ved toto, nesmiali, tiez neviem preco si to myslim, ale myslim, ze si budem mysliet ze nebudú, a nakoniec budu.

sammoo
autor
17. jan 2022

@evica17 a vtedy to ucitelka ako tak pochopila, a bojim sa ze tento bude len ze: Kazdy to musi spravit, tak aj ty, nemas ospravedlnenku, takze musis, je to zaklad, a ostatny si potom z toho budu robit srandu ako mi to on hovoril, a ze no vidis, ani zaklady nevieš atd.

renab
17. jan 2022

@eeffka mam 50 a kotul letmo vedela drviva vacsina deti na druhom stupni ZS.
Ale v dnesnej dobe je zrejme aj obycajny kotul na telesnej vychove v prvych rocnikoch ZS zakazany, lebo ked pridu deti na gymnastiku, tak ho nevedia vobec.

evica17
17. jan 2022

@sammoo tak sa neboj dopredu. Uvidis ako to dopadne, ci sa niekto bude snazit ta strapnit alebo to nikto nebude riesit, ale ak sa bojis toho kotula a mas blok, tak to robit nemusis ak.nechces. A ak bude mat niekto trapne poznamky, bud to ignoruj a tvar sa sebavedomo alebo odpovedz daku trefnu poznamku na to

renab
17. jan 2022

@sammoo ak mas z toho paniku, tak urobis obycajny a co ti moze povedat.... snaha bola. Teda ak obycajny vies bez problemov. Ale myslim, ze nebudes jediny.

sammoo
autor
17. jan 2022

@renab neviem ci bez problemov ale viem ho no, tak snad to bude pohode, nechcem byt divny medzi ostatnymi xd

eeffka
17. jan 2022

@renab no nemyslim si ze to tak bolo, ale ok. Pokial viem kotule sa uz bezne nerobia v skole a kamoska co tobi telocvikarku mi vravela ze skoky cez kozu su vyslovene dobrovolne.
Pytala som sa dcery (4.r) ze parkrat robili za 4r ale moc im to neslo , nasa chodila aspon na gymnastiku tak aspon ako tak ale aj tak je to ubohe 🤣

anonym0001
17. jan 2022

@sammoo ja som tiez milovala sport, ale polovicu tych veci, co nas v skole nutili robit, som nikdy neurobila. Chodenie po kladine, skakanie cez kozu, hrazda, kruhy, stojka... Pripadalo mi, ze sa ma na telesnej snad pokusaju zabit 😂

renab
17. jan 2022

@eeffka nasa generacia sa to este ucila. Dnes je uz telesna v skole o nicom. V nasich casoch sme cvicili na bradlach, na kruhoch, skakali cez bednu, kozu. Dnes uz kruhy ani bradla v telocvicni nenajdes. Maximalne tak hrazdu. Ale to je uz na rozhodnuti tych hore...

sammoo
autor
17. jan 2022

@renab ale sak co neviem kotul letmo, jediny cvik na telesnej, ide mi skola, som celkom zručny, tak co uz to nejdem riesit, dakujem vam vsetkym, poradili ste mi moc, ulavilo sa mi ze som sa vyrozpraval :D a budem dufat ze spoluziaci a takto to bude vsetko pohode, ved ine veci na telesnej mi idú takze pohoda :D dakujem este raz a prajem vsetko dobre do noveho roka a pekny zvysok vecera

renab
17. jan 2022

@sammoo svet sa preto nezruti, ze nevies kotul. Nikto nevie vsetko. Za to nie si horsi clovek. Keby si vedel, co vsetko ja neviem..... Ale keby ta to malo trapit, prid, mozno sa da s tym nieco robit.
Vela uspechov v zivote.

sammoo
autor
17. jan 2022

@renab jasne sak nad tym porozmyslam :D

sammoo
autor
17. jan 2022

@renab dakujem moc, samozrejme aj vam 🙂

thoughtfulweirdo
17. jan 2022

Ahoj, ja som na SŠ na tom bola podobne, aktívne som športovala, v ročníku som mala pozíciu športovkyne, všetci ma tak mali zaradenú- akurát že som nevedela skákať na švihadle 🤭 tuším 2x za polrok sme skákali pred všetkými na známku, vždy som mala pred tou hodinou bolenie brucha. Ale vieš čo, nikto sa mi nesmial. Prvý krát boli otázky typu "to fakt nevieš?", ale nie ako výsmech, len sa čudovali. Tak som normálne povedala, že nie, proste toto mi nejde a bolo vybavené. Ďalšie razy to už brali úplne normálne a nepozastavovali sa nad tým. Tak sa neboj, myslím, že to ani u teba nikto riešiť nebude 🙂

kacena4
17. jan 2022

@sammoo nie nie je to zakladny cvik je to gymnasticky cvik rovnako narocny ako mlynske koleso

midori123
17. jan 2022

@sammoo ahoj, ja som bola tiez na telesnej vzdy medzi najlepsimi, ak nie aj najlepsia z dievcat. Nemala som problem absolutne z nicim a za skolu som dokonca hravala hadzanu. No skok do vysky, tak tam som skoncila hned na zaciatku. Mala som spoluziacku velmi nizku, a aj ta dokazala skocit vyssie ako ja. Ja som sa rozbehla a pred tou tyckou som zbrzdila a dovidenia. Ani som len neposkocila. Cisty des. Ucitelka bola na nervy, ale tak mne sa inak nedalo. Proste blok. Zbadala som tu tycku a uz som flekovala. Nic, proste nic, ani som len neskusila. Vzdy ma poslala bud driblovat alebo splhat po lane😁😁

dazdovka
17. jan 2022

@renab kto VY ste v živote nerobili? My sme na zakladnej škole cez veľkú prestávku šaleli v telocvični a robili sme saltá z toho odrazoveho mostíka ako sa skáče cez kozu a doskočisko bola tá penová zinenka na skok do výšky, aby na nás nemuseli učitelia striehnuť a zároveň aby sme sa vyventilovali...

sammoo
autor
17. jan 2022

@midori123 skoku do vysky som sa tiez najprv bal, ale ten som dal to ma učiteľ pochvalil no, a preto aj hentoho som sa bal a pri tom ako dobre mi to slo, a ten kotul letmo mozno tiez je len tak ale co uz no :D ale tiez som potom padol do kotulu dozadu a stalo sa mi podobne ako vtedy s kotulom letmo, bolel krk a aj chrbat trochu, podobne ako vtedy, cize tie kotule mi nerobia dobre

renab
17. jan 2022

@dazdovka nerozumiem...

dazdovka
17. jan 2022

@renab odpoveď je na margo tvojho "dazdovka to trosku prehanas, ci?
V zivote sme nerobili kotul letmo na hrube zinienky." Nuž tak ja som v živote nerobila kotul letmo tak ako "vy"

renab
17. jan 2022

@dazdovka tak ty si skakala z mostika salta a kotul letmo sa ti zda nebezpecny? Tomu nerozumiem... inak ok.

dazdovka
18. jan 2022

@renab aha, ok som asi nepochopila co je kotul letmo...

renab
18. jan 2022

@dazdovka vsak sa nic nedeje 😊

sammoo
autor
18. jan 2022

@renab tak nakoniec sme dnes mali telesnu a ze budeme v kinosale cvicit, tak som si uz vravel ze co tam budeme asi robit, uz trochu stres lebo telocvicnu obsadila ina trieda, a tam sme napr skakali do vysky, su tam aj kozy a podobne veci, hlavne na gymnastiku.
A ja som si len vravel ze sak co budeme robit, a ze snad nie kotule letmo :D a potom sme dosli, a on zrazu nech prinesiem zinienky a dame sa do radu, a ja ze toto je v riti uz je to tu, ani som sa s nim neporozpraval xd
A potom ze ideme kazdy da 2 kotule dopredu, tak ja ze sak tento som si trenoval, tak som hned druhy siel a dal som pekny ze povedal ze pekne, a potom ma trochu bolelo za krkom, tak som mu siel povedat, ze ma boli krk, a ze toto sa mi stalo aj pri skoku do vysky, a ze kotule a taketo moc radsej nerobim a uz vobec nie letmo, a on ze jasne ze ked nechcem nech nerobim aby som si neublizil a ze kotule letmo ani robit nebudeme ci co, a ja len tak kukam, ze co ti j*be, neverim :D xd
Takyto mili bol tak sa mi tak odlavilo a potom ze kotule dozadu a ma bolel ten krk trochu a ked sa ma niekto pytal som povedal ze krk ma boli a len sa o mna starali ako ze ci moc a podbne cize ulna pohoda 🙂 a stale vam velmi pekne dakujem dievcata ;)

tululu
14. mar 2025

Zeny, 90% z nas nevie to, co vedela bezna zena pred 100 rokmi. Mame uplne ine zrucnosti a schopnosti. Tie deti, ktore behali po ulici a neustale sportovali, vsetko zvladali boli v porovnani s detmi 2 generacie pred nimi povalaci, lebo generacie predtym makali fyzicky a nemali cast na take panske huncutstva ako hranie sa na ulici s kamosmi ci sportovanie. Doba sa meni, skolstvo zaspalo a nestiha, deti nie su hlupe a citia to. A mlada generacia je vzdy zrkadlom spolocnosti, ona sa neformuje sama, to je nasa vizitka. Ale ja mam nastastie v okoli ihriska plne deti, futbalove treningy plne chlapcov ci snezi ci prsi, plne posilky, plne cyklotrasy, plne turisticke chodniky, cele sportujuce rodiny...

Strana
z2